Follow my blog with Bloglovin

Den skavande känslan

 

Vilken selfiehelg alltså. Gick igenom min kamerarulle och blev trött på mig själv. Jag märker så tydligt när det det närmar sig pms. Helt plötsligt börjar jag ta fler selfies än vanligt, får en klump i magen av helt vanliga bilder på Instagram (??), oroar mig över absolut allt och får ett enormt shoppingsug. Jag blir osäker, tycker att jag är dålig, känner att jag inte duger och söker tydligen bekräftelse.

Men jag vet ju varför och igår kväll innan jag somnade försökte jag tala vett i mig själv.

Det är bara pms. Det är bara pms. Det är bara pms. Det är bara pms. Det är bara pms. 

Men den där skavande känslan går ändå inte att bli av med. Så stört att hormoner kan påverka en så mycket och ännu mer stört att det ska vara såhär en gång i månaden. Det här med att vara kvinna alltså.

 

126 gillar

Kommentarer (29)

 • Sofia

  |

  Pms är verkligen ett helsike ibland. Men tänk vad vi strongt ändå att orka gå igenom såna här processer om och om igen! Finns en styrka i att vara kvinna ändå 🙂

  Svara

 • Linda

  |

  Usch för pms alltså! Har själv så stora problem med det att inte ens antidepressiva hjälper. Men jag tror också att det är svårare att hantera när livssituationen inte är bra. Fick höra av min läkare något i stil med ”du är ju i en problematisk situation, så det är ju inte konstigt att du mår dåligt”. Man bara ”Tack! Ja men då går jag hem och fortsätter oroa mig och må dåligt med gott samvete då”.

  Hoppas innerligt att det uppfinns något revolutionerande som hjälper alla oss som lider av det här varje månad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ehm okej ? Problemet löst. Ja verkligen jag med!

   Svara

 • Robert

  |

  Förstår precis vad du menar. Eller, vänta ett slag… Kanske inte. 😉

  Svara

 • Sophie

  |

  Får precis samma känsla som du, och även fast jag försöker intala mig att allt det där inte är sant så suger det ändå. Kärlek till dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kärlek till dig med ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Låttips: ”plötsligt ful” av Iiris Viljanen. Har inte pms-problem själv, men massvis med ångest, så jag kan definitivt relatera till skav. Men Iiris, hon vet vad du känner. Måste också säga att jag oroar mig massa för dig, kanske lite märkligt men har ju följt dig i över tio år nu och vill så himla gärna att det ska gå bra. Vet att du inte vill prata om det, men ville ändå säga att jag tänker på dig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack fina du! Så fin du är! Men du behöver inte oroa dig för mig. Allt blir bra i slutändan. Så är det alltid! Jag mår bra ❤️

   Svara

 • Kajsa

  |

  Usch. Känner igen mig lite för mycket i det du beskriver. Ska få mens närsom och inser att jag nästintill hysteriskt börjat smörja med brun utan sol, fixa håret, sminka mig osv. Allt för att inte känna mig genomful och dålig.
  Och på tal om det- beställde hem den där pumpa/enzymmasken du pratade om för längesen. Hittade den i ett mask-kit från det märket (fatta drömmen!) och testade den idag. Jag ÄLSKAR den!!!! Alltså wow. Så tack!! Nu ska jag köpa den riktiga burken när alla masker i kitet är slut!
  Hoppas du mår bättre snart ❤️ PMS suger!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhh vill också ha det kitet! Vad tyckte du om de andra maskerna? ?

   Svara

   • Kajsa

    |

    Har inte testat än!! Längtar så ? Kan återkomma när jag testat. Har du testat fler av de maskerna eller bara Pumpkin?

    Svara

    • Egoina

     |

     Gör det! Nej bara pumpkin, men har hört gott om de andra 🙂

     Svara

 • Lisa

  |

  Samma här 🙁 I fredags fick jag världens vredesutbrott och stormade ut sent på kvällen och satt i skogen och grät och ville ingenting och orkade ingenting. Kände mig som världens mest misslyckade människa och nu har jag röda utslag och finnar i ansiktet bara för att mensen ska komma. Jag orkar inte!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Ina

  |

  Bästa sättet att bli av med en känsla (för mig) är att möta den. Känn den, låt den ta över den! Så fort jag öppnar mig för negativa känslor och omfamnar dem istället för att vilja springa så smälter de bort. Det är så konstigt men helt värt att testa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med! ???

   Svara

 • Anna

  |

  Känner igen mig… blev plötsligt trött på allt idag. Ska också få mens snart… har du eller någon annan som läser detta tips på hotell i centrala Lund? Finns några stycken men svårt att välja..

  Svara

  • N

   |

   Mina föräldrar sov på det hotellet som heter Planetstaden (tror jag) och var nöjda. Ligger i centrala Lund men inte lika centralt som typ Grand hotel. Annars har jag gått förbi hotell Concordia som ser helt ok ut 🙂

   Svara

  • Elin

   |

   Jag kan verkligen rekommendera More hotel i Lund. Jag och sambon bor i Lund och när hans familj besöker oss brukar de bo där. Det är fina och fräscha rum, god frukost och trevlig personal!

   Svara

 • Kattis

  |

  Har haft en så sjukt ledsen vecka, gömt mig för alla, bara legat hemma och gråtit. Tänkt att alla har det bättre utan mig ändå så jag har inte svarat när folk ringt. Idag kom mensen.. ja, vad säger man. Jag är glad att jag inte brukar ha det såhär. Jag har jobbig PMS nån gång om året kanske. Sen har jag ju annan ångestproblematik men den har jag lärt mig hantera på sätt och vis.. min PMS, när den kommer, är annorlunda och går fan inte att värja sig mot. Lider med dom (er?) som har det regelbundet. Vilka krigare ni är <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Fy alltså!! Så hemskt när det är sådär. Hoppas nästa vecka blir bättre ❤️

   Svara

 • Lina

  |

  Usch, känner igen. Var hos läkare för några år sen och fick tabletter för PMDS . Alltså snäppet värre än PMS. Jag som inte tycker tabletter är någon höjdare försökte utan efter att ha testat några månader med. De gjorde mig lite bortkopplad känslomässigt vilket jag inte tyckte om, det är ju dock såklart olika hur man reagerar. Slutade mef tanken ’Nu vet jag ju vad det är och då kanske jag kan tackla det bättre’. Mja vissa gånger kanske. Läst en del att vissa tar någon kräm och smörjer sig med, andra äter zink och omega 3. Jag vet inte om det funkar, har lagt det på hyllan just nu iom att jag äntligen är gravid. Ser dock inte framemot mina PMDS -perioder när de kommer tillbaks.. Men det finns mycket att läsa på om både pms och pmds. Tabletter är inte den enda vägen.

  Svara

 • Anna-Maria

  |

  Det är egentligen sjukt hur mycket hormoner kan spöka med en! Hoppas du mår bättre och att det släpper snart! Själv går jag med någon slags utdragen pms/mensvärk i väntan på att det nog ska börja, förhoppningsvis inom en vecka eller så. Livet med endometrios…

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag vet att man kan få utskrivet väldigt låga doser antidepressiva för just PMS som man tar de dagar man mår som värst. Har ingen egen erfarenhet av det men för er som mår så dåligt varje månad kanske det vore värt att kolla upp❤️

  Svara

 • Louise

  |

  Men heja dig ändåååå!!!!! Du är ju grym. Ny lägenhet, fantastisk karriär och HUUUUUR kan du ha så perfekta ögonfransar varje dag? Så vacker <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack <3 <3

   Svara

 • Anneth

  |

  Jag reagerar lite olika vid PMS men oftast blir jag så sjukt gråtmild, grinar över precis allt. Sorgliga saker, fina saker, saker som är hemska… Jag jobbar som skolbibliotekarie och du kan ju tänka dig hur det är att sitta och läsa gulliga bilderböcker för förskolebarnen. Lite så här: ”Och så…snyft…kom den lilla fina hundvalpen hem…svälj…TILLSINMATTEIGEEEEN WÄÄÄÄH!” och barnen ba’: ”Eeh okeeej?”.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • A

  |

  Jag har länge känt precis som du, ska det verkligen vara såhär en gång i månaden? Halkade av en slump in på 1177:s sida om PMS och läste att det fanns något som heter PMDS, vilket är som PMS men där många av besvären är psykiska. Detta förklarade SÅ himla mycket!! Över en natt kan jag gå från glad och lycklig till ångest och nedstämdhet. Bestämde mig nyligen för att söka hjälp, ångrar inte sen sekund och har för första gången på så länge jag kan minnas haft en månad utan ångest mellan ägglossning och mens :). Tips är att bokföra dina symptom för att kunna kartlägga vilken dag det kommer och kanske se ett samband, det hjälpte iallafall mig väldigt mycket att veta ”när det kommer”.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv