Follow my blog with Bloglovin

Vegansk gulasch

I annonssamarbete med Mat.se

Idag är det löning! Woho! Trots att jag inte ens har betalt några pengar ännu har jag aldrig känt mig så fattig som jag gjorde efter att jag skrev på kontraktet på lägenheten. Haha. Så det satt fint med lön idag.

Dags att handla mat då:

Storhandlade från datorn och beställde bland annat allt jag behövde till en maträtt som jag lagade idag. Mer om den snart.

Mat.se levererar samma dag om man beställer innan klockan 13.00 och man kan följa var leveransen är genom sin telefon, vilket var väldigt smidigt för mig idag då jag hade tusen små ärenden att fixa.

Som vanligt har jag en rabattkod till er. EGOINAS200 ger 200 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor!  Om ni inte har testat än så måste ni det, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna! Obs! Gäller endast nya kunder. Tryck här för att komma till mat.se!

 

 

När maten hade plingat på dörren satte jag igång med maträtten jag skulle laga. Jag hittade ett spännande recept i Facebook-gruppen Vad lagar du för veganmat idag. Gå med i den! Så bra grupp. Det var en tjej som lade upp recept på sin veganska gulasch som såg dödligt god ut och med facit i hand kan jag säga att det var den också. Vem behöver kött när vi har så mycket fantastiska grönsaker och kryddor i vår värld <3 HÄR hittar ni hela receptet mer utförligt med ingredienser, video och allt.

 

Låt oss laga!

 

Först börjar man med att tärna två aubergine. Ringla olivolja över, salt & peppra och sätt in i ugnen på 225 grader. Vänd efter 10 minuter och låt stå inne 10 minuter till. Ta sedan ut och ställ åt sidan.

 

Hacka lök och stek i olja i en stekgryta tills den blivit genomskinlig och fått lite färg. Pressa i vitlöksklyftorna och stek lite till. Tillsätt alla kryddor förutom kummin och fräs en stund. Blanda i tomatpurén och stek en stund till. Resultaten blir denna smakbomb som ni ser på bilden. Oh my vad gott.

 

Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, lagerblad och två buljongtärningar. Rör om, koka upp och sänk till medelvärme. Blanda i potatis och morot. Täck med lock och låt grytan puttra i 20 minuter.

 

Blanda slutligen i paprika, aubergine och kummin och låt grytan puttra i 30 minuter under lock.

 

Sedan är det dags att äta!

 

Hjälp vad gott! Och nyttigt. Och billigt. Bästa januari-måltiden någonsin!

 

62 gillar

Kommentarer (9)

 • Robert

  |

  Så otroligt smarrigt! 😉

  Svara

 • Emmie

  |

  Hej!
  Jag kommer ihåg att du skrev i ett inlägg för några veckor sen att du var trött på din servis, tänkte bara säga att jag gärna köper lite om du gör slag i saken!
  Jag älskar den men började samla på den försent, så hann inte köpa allt jag ville innan den slutade göras ?

  Mvh
  Malmötjej

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh hade gärna sålt till dig, men det är F’s ??

   Svara

 • Jennifer

  |

  Hey Regina! Ville bara slänga in lite BOOOZT och berätta hur bra jag tycker din blogg är. Älskar din humor och att ALLA dina inlägg är roliga att läsa, det finns alltid ett skämt eller en skön och kul ton i allt. 🙂 Längtar redan till nästa inlägg. Grattis till lägenheten får jag också passa på att säga! Stor kram och fredagspeppppp! ♥

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh TACK vad snäll du är! Blev så glad av din kommentar <3

   Svara

  • Tove

   |

   Håller med! ?

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️❤️❤️

    Svara

 • Kajsa

  |

  Åh tycker det ser så gott ut, men har lite svårt för aubergine! Har någon nått tips på vad man kan byta ut det mot? (inte svamp eller zucchini)

  Svara

 • Malin

  |

  Älskar att du promotar detta! 😀 Ligger väldigt mycket i tiden med veganskt och även miljötänk vilket än en gång bevisar att du är en sann och jordnära förebild <3 Du är bäst!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv