Follow my blog with Bloglovin

17. Svartsjuka och Värsta grannen

I avsnitt 17 av Veckans Smash pratar vi om magkänsla. Hur vet man skillnaden på om man är feg eller om det är magkänslan som säger nej?

Moa listar olika typer av grannar man stör sig på och vi inser att vi har bott bredvid en och annan knäppgök. Varför brukade min granne gräva i mina sopor och vad var det för självutnämnd ”nattpatrull” som kom hem till Moas familj?

Slutligen pratas vi om svartsjuka. Är det enklare att vara otrogen i dagens samhälle? Jag berättar om den gången jag gjorde ett stort övertramp…och Moa reflekterar kring kompis-svartsjuka.

Hoppas ni gillar!

 

29 gillar

Kommentarer (10)

 • Robert

  |

  Lyssnat! 😉 Alltid svårt att veta vem som är lycklig egentligen oavsett vad som syns utåt. Man vet ju inte vad andra bär på.

  Svara

 • Alex

  |

  Alltså gud… vem går så långt att de gräver i någon annans sopor?! Hade dött om det hänt mig.

  Har tack och lov inte någon sån granne men jag är inne på år 4 som boende i en studentkorridor. Det har varit förvånansvärt lugnt, trevliga grannar, knappt några fester.
  Men för ca 1 och ett halvt år sedan så flyttade det in en ny granne bredvid mig och jag har aldrig varit med om någon som skriker så mycket. Nästan dagligen så skrek han på någon över telefon (misstänker jag) och det var standard att han höll på så i ca 1 timme. Vanligast att detta hände mellan typ 1-2 på natten dessutom.
  Nu är jag en nattuggla som ofta sitter och lyssnar på musik med hörlurar på, så jag störde mig inte så mycket på det… Men en dag när jag hade en vän hemma hos mig så var vi kanske lite högljudda, och runt 22 så knackar någon på min dörr. Utanför står min granne och ber mig sänka volymen då han tycker vi är för högljudda. Jag blev helt paff men bad om ursäkt och sa att vi skulle försöka prata tystare. När jag stängde dörren så höll jag på att börja asgarva för det kändes så skumt. Han hade då liksom skrikit av och till i stort sett dagligen i 1 år. Jag respekterar om någon ber mig sänka volymen men jag skulle aldrig kunna be någon vara tyst om jag själv skrek ca 1 timme varje kväll/natt, jag hade skämts ihjäl haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så typiskt. Noll självinsikt! ?

   Svara

 • H

  |

  Superbra avsnitt verkligen! Var ett så härligt sällskap med mig i tvättstugan idag när jag tvättade ca hela livet, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tack snälla! Kul att höra ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Det värsta boendet jag har haft var när jag under sju veckor var inneboende hos en afrikansk kvinna i Düsseldorf. Hon hade två små barn som också bodde i lägenheten, som var en liten trea, alltså alldeles för trång för så många personer. Efter ett tag flyttade dessutom ytterligare en inneboende in. Kvinnan verkade inte riktigt förstå vad det innebär att dela en lägenhet med främmande personer. Hon hade massor av konstiga regler och kom hela tiden på nya detaljer som hon glömt att nämna för mig. Jag fick inte använda deras tvättmaskin, eftersom det var “skadligt” för hennes barn om mina kläder tvättades i maskinen. Det fanns ingen nyckel till badrumsdörren, eftersom det lät så mycket när den vreds om. Skulle man laga mat och hon inte var hemma, var man tvungen att öppna fönstret på ett speciellt sätt. Ibland gick hon in i mitt rum när jag inte var hemma och flera gånger hände det att det knackade på dörren när jag låg och sov och plötsligt skulle ha visning av mitt rum för potentiella framtida hyresgäster, utan att ha meddelat mig det i förväg. En dag hejdade hon mig i hallen och frågade mig om jag hade mens, eftersom hon hade sett bindor i papperskorgen. Dessa var inlindade i papper och tydligen var det också skadligt för barnen och därför skulle de alltid läggas i plastpåsar. Alltså måste hon ha rotat runt i papperskorgen. Jag kände mig aldrig bekväm med att röra mig utanför mitt rum. Hon var nästan alltid hemma. Det var en enorm lättnad när jag äntligen flyttade därifrån.

  Svara

 • Edward

  |

  Kul med grannar! Min granne ovanför var en serietittare misstänker jag, varje kväll gapskrattade han(!). Verkligen A-HAHAHAHAHA skratt. Det pågick i över ett år. Nu har han flyttat. Men vilka serier kikade han på som var så roliga!?

  Svara

 • Sophie

  |

  Så nyfiken på att få höra mer om lägenheten. Jag hoppas att oavsett vad det blev att du kom fram till ett beslut som känns bra för dig! <3

  Svara

 • Madde

  |

  Haha alltså det här avsnittet är ju ett av dom bästa! Startar alltid podden så fort min son har somnat under promenaden så då går jag runt och fnysskrattar för mig själv ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad roligt att höra! Tack så mycket 🙂 Haha, fnysskratt är det bästa 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv