Follow my blog with Bloglovin

Uppjagat dygn & den godaste tårtan i hela mitt liv

Jag har haft det sjukaste dygnet någonsin. Jag jobbade på kontoret igår och när jag skulle gå hem såg jag en lägenhet som är DRÖMMEN. Jag ringde direkt, erbjöd 100K över och fick förhandsvisning. Väl på plats var jag redo att signa, men så var det en liten grej som fick mig att tveka och jag sa att jag ville tänka.

Sedan började jag googla när jag kom hem och insåg att det nog är ganska dyrt ändå (kvadratmeterpriset ligger mycket högre än andra sålda objekt) och nu vet jag inte vad jag ska göra. Alltså helt seriöst vet jag inte hur en person som jag någonsin ska kunna ta ett så stort beslut som att köpa en lägenhet. Jag är alldeles för lite yolo för det. Jag var så uppjagad igår att det såg ut som att jag var solbränd(!) och det gick bara inte att jobba när jag kom hem. Magen var upp och ner och in och ut. Fy. Kan inte någon snälla bara ta sådana beslut åt mig. Eller. Eh. Kanske inte. ÅNGEST.

I alla fall. Såhär såg min gårdag ut innan jag gav mig själv magsår:

 

Hade på mig denna nya tröja från Gina. Den har pärlor och puffärmar.

 

Supermjuk dessutom. Älskar den. Den finns här (annonslänk).

 

Vi hade överraskningskalas för Maria i efterskott!

 

Ida hade gjort ett fantastiskt kort i vanlig ordning. När ska hon säga upp sig, starta eget och gå all in på att göra custom made kort egentligen? Bara undrar. Älskar mitt bidrag med att hennes dotter bara äter korv förresten…haha.

 

Karolina hade gjort den godaste tårta jag ätit i hela mitt liv. Gräddtårta med chokladbottnar och bär till. En våning innehöll dulce de leche, maräng & banan och en våning innehåll hallon. Jag dog och är nog fortfarande död.

 

108 gillar

Kommentarer (63)

 • Bella

  |

  Angående lägenheten: KÖR PÅ!

  Vi köpte vårt hus för 2,5 år sedan. Huset är inte helt optimalt, kräver lite fix – inga akuta problem men ex badrummet bör göras om inom de närmsta åren och köket har sett sina bästa dagar för tio år sedan.. Ibland funderar man vad man gett sig in på, vi har snart två barn och huset kräver sitt (och vi har inte obegränsat med pengar eller lust till renovering), men man får göra det bästa av situationen. Vi är ändå nöjda med tillvaron och känslan vi hade när vi var på husvisningen sa ändå att huset ska bli vårt.

  Lita på magkänslan! Om du känner dig 51% positiv till köp och 49% emot, KÖR PÅ! Det finns alltid tillfällen man kan vänta på, men hur länge ska man vänta? När är tillfället perfekt?

  Nu vet jag visserligen inte vad det var som fick dig att tveka. Är det svartmögel i halva lägenheten hade jag nog stått över, men handlar det om att du har en ful utsikt så är det nog överkomligt ?

  Gör en lista på för och nackdelar kanske?

  Och tänk, att köpa en lägenhet och verkligen få börja om på ny kula kanske är en bra omstart efter ditt tuffa år du haft bakom dig?

  Lycka till med vad du än väljer! Kram ?

  Svara

  • Simona

   |

   Asså, såå mycket +1 på den här kommentaren!

   Svara

   • M

    |

    Håller verkligen med. Hur många bra tillfällen ska man låta passera i väntan på det ”perfekta” tillfället som kanske aldrig kommer?

    Svara

 • Caroline

  |

  Ska ni inte köpa ihop? Vad säger F då?:)

  Svara

 • alicia

  |

  Ska du köpa lägenhet själv? Ska inte F va med?

  Svara

 • Robert

  |

  Snygg tröja och smarrig tårta! 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Jag veeet det är så himla veligt med lägenhets/husköp, men någon gång så tror jag man måste bara kasta sig ut. Det är trots allt väldigt sällan folk gör riktiga niter. Av ren nyfikenhet bara; det låter som att du letar och ska köpa själv, hur kommer det sig när du är sambo och ni letade hus nyligen om jag inte minns fel? Tänker att det är skönt när man själv är velig annars att ha en annan person med sig i köpet så man är “in it together” så att säga 🙂

  Svara

 • Tina

  |

  Jag köpte hus förra månaden och kände precis som du, men nu känns det jättebra när man har fått landa.. Tyvärr får man ju sällan ta det lugnt när det gäller bostadsaffärer då det e snabba puckar.. Men kör bara! Vad e det värsta som kan hända? Att du inte trivs och får sälja den om ett tag?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja och att jag har betalt mer än den är värd :O

   Svara

   • Kari

    |

    Vad är den värd för DIG??? ?

    Svara

    • Sandra

     |

     Så kan man tyvärr inte helt tänka eftersom man ska sälja den en dag också och förhoppningsvis få tillbaka pengarna man själv lagt, minst ☺️ Så ändå bra att ifrågasätta och fundera på det och på hur bostadsmarknaden kommer utvecklas 🙂

     Svara

   • Sandra

    |

    Jag hade tyvärr avvaktat då det jag hört utan att vara insatt, är att priserna är på väg neråt…

    Svara

 • H.

  |

  Just do it!?

  Svara

 • Louise

  |

  Jag köpte min lägenhet för cirka ett år sedan och gav 50% mer än värdet, alltså nästan en halv miljon mer. Kanske inte mycket pengar i en stor stad men otroligt mycket i en mindre stad (och för en 22 årig student). Kommer dröja flera år innan lägenheten ens har kommit upp i det värdet men jag är så nöjd. Är mycket pengar som jag kan gå miste om men känns värt det när jag vet att jag kommer att trivas så länge jag väljer att bo kvar. Efter flera månaders letande och förlorade budgivningar kände jag att det räcker. Livsglädjen som jag fick/får i lägenheten var mer värt än pengarna jag förlorar vid eventuell försäljning.

  Svara

 • Frida

  |

  Skit i vad den är värd på marknaden, det viktigaste är ju att DU känner att den är värd priset för DIG! Ett hem är typ el numero uno mas importante (mvh spanskaproffset), spela roll om man ger lite extra kronor. Kör på!!!!!!! Tjoho!

  Svara

 • Jojo

  |

  Jag köpte lägenhet i november. Gick in och sa direkt att det var där jag skulle bo. Likadant var det för min mamma när hon köpte lägenheten hon bor i idag. Magkänsla ska aldrig underskattas. Känns det rätt direkt så är det rätt. Vet att det är mycket pengar men att ha ett hem man trivs i och kan landa i, känna sig trygg i är värt alla pengar i världen!

  Svara

 • Amelia

  |

  När jag och min kille skulle flytta ihop förra året var han sugen på bostadsrätt medan jag är nöjd med hyres. Men vi tittade på några bostadsrätter och jag fick verkligen sätta ner foten. Det var ju orimliga priser! Jag tänkte bara nä vi kommer aldrig få igen denna sjuka summa pengar och det vill man ju! Så jag lyckades få honom att settla med hyresrätt. Hehe. Okej jag är inte till någon hjälp här men ville bara säga att jag förstår ditt dilemma, det ÄR skitsvårt att bestämma sig särskilt nu när priserna är crazy.

  Svara

 • Marielle

  |

  Är i exakt situation just nu, vi har hittat ett hus vi vill köpa och budgivningen drog igång precis. Vi har ingen aning om vad vi ska göra. Vi vill ha huset, men vi vet inte om vi vågar satsa. Så sjukt stort beslut, och önskar också nån kunde säga åt mig vad jag ska göra!

  Svara

 • Klara

  |

  Vi köpte lägenhet för ett par år sedan och betalade nog lite för mycket (pga orutinerade, ej is i magen osv osv och gjorde exakt som det står överallt att man inte ska göra, “Köp inte bara för att det är ett fint grönt kök” typ) men trivs SÅ fantastiskt bra här och är så himla glada att vi slog till när det kändes superrätt.
  (Och försöker att förtränga att vi någon gång kommer att behöva sälja, och då sannolikt förlora pengar hehehehehe <– galet ångestskratt) Ursäkta oklart och dåligt råd, men önskar dig lycka till!

  Svara

 • Sara

  |

  Alltså nu känner jag mig som världens jobbigaste bloggläsare, men jag har läst din blogg i x antal år nu och kände bara nu att vänta ska hon köpa lägenheten själv? Eller läser jag bara texten på fel sätt? Har jag missat något med F? Ber om ursäkt i förväg om jag ställer en dum fråga på något vis

  Svara

  • Mi

   |

   Om du har läst bloggen ordentligt så har du nog förstått detta redan, ligg lågt ett tag så kommer nog svaret snart.

   Till Egoina: Känns det rätt, kör på! Känns det inte rätt, så kommer den rätta förr eller senare. <3

   Svara

 • Cicci

  |

  Det där tårtreceptet blir du nog så illa tvungen att dela med dig av! Såg läskigt (i form av att man gör två för att äta en själv) god ut!!

  Svara

 • Maria

  |

  Jag blir typ stressad av att läsa om ditt sök efter lägenhet! Haha. Våååga nu, du säger ju att lägenheten var drömmen. 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Okej:
  1. Recept på tårtan tack?!?
  2. Köp!!! Att du tycker mycket om och trivs i lägenheten är viktigare än pengar.

  Svara

 • Elin

  |

  KÖR BARA KÖR!!!

  Svara

 • Erika

  |

  Känns det rätt, och att Du/Ni är villiga att köpa för det priset, så kör! Man går inte alltid plus på alla bostadsaffärer, men skulle ni om några år gå minus på denhär, kanske ni går plus på nästa. Men det är bra att börja nånstans. I en hyresrätt kan ju inga pengar växa i bostaden, så oavsett är ju chansen alltid större i en bostadsrätt.

  Så jag säger kör! Och allt värde räknas inte bara i pengar. ?
  Lycka till! Kram

  Svara

 • Krista

  |

  Tycker också kör. Så länge du har råd med den spelar det inte så stor roll att den är dyrare än andra lägenheter i samma område. Nu är marknaden kanske annorlunda men jag hade precis samma situation några år sen och har aldrig ångrat köpet, älskar min lägenhet, hade känt så även om värdet inte gått upp.

  Svara

 • Martina

  |

  Fundera på om du har råd. Har du det, slå till! Det som verkligen avgör om det är ett bra köp eller inte är snarare vad som händer på bostadsmarknaden i framtiden, och det vet man inte. En gång köpte jag inte en lägenhet som kostade 200 000,- för det var för dyrt tyckte jag. Sen hittade jag en som jag fick för 165 000,- och slog till på den. Har inte ångrat det för jag har trivts jättebra, men grejen är att alla lägenheter sedan ökat i värde (detta var ca 10 år sedan). Nu ligger de snarare på nånstans 600 000,- – 800 000,-. Så oavsett om jag hade köpt den “dyra” lägenheten så skulle jag ju med facit i hand gjort en bra affär trots att den då i jämförelse med grannlägenheterna var dyr. Nu förstår jag att det rör sig om mer pengar i ditt fall och läget är definitivt annorlunda än för 10 år sedan. Men förstår du vad jag menar? Räkna på vad du har råd med. Hur mycket skillnad blir det per månad? Hur länge tror du att du kommer vilja bo där? Ska du bo där länge blir det mindre känsligt för snabba upp- och nedgångar, jag tror sällan att en lägenhet är en dålig investering över tid.
  Det är en sak att vara rädd för stora beslut, jag är definitivt likadan! Men vet man med sig att man är sådan, då kanske inte risken är så stor att det man tycker är impulsivt och galet är så himla galet ändå..?

  Svara

 • Fanny

  |

  Pengar är väl bara pengar när det kommer till kritan. (kanske lite naivt att säga så?) Är det inte värt att betala lite överpris? Tänk allt det skulle ge! Du skulle slippa känslan av rotlöshet, äntligen kunna bygga ett hem på riktigt! Ångesten att söka, hitta och förlora lägenheter (de e en ångestklump man vill slippa, var i samma situation alldeles nyligen) är det inte bättre att bara köra då om det är en drömmig lägenhet? När ni bott där en tid kommer ni inte ägna en tanke åt att ni betalat lite extra.

  Och att din magkänsla så starkt ville ha den (du bjöd 100k över), finns det någon bättre orsak? Man lever ju bara en gång 😉

  Svara

 • emmy

  |

  Svårt att veta exakt vad som får dig att tveka/vilja ha den, men några råd kanske. För det första: har du råd att köpa den och sedan bo där? Alltså, klarar du lån och hyres/räntehöjningar. Så klart har du tänkt på detta, men det är kanske det viktigaste. För har du råd, och har tänkt att bo där några år, så behöver du ju inte bry dig om försäljning just nu. Samtidigt så kan det vara relevant att ändå kolla på hur ser bostadsmarknaden ut just nu? Finns det en möjlighet att priserna går upp längre fram så kan det absolut vara värt att köpa något som ändå är dyrare än omgivande bostäder, eftersom värdet ändå kan höjas med tiden. Har du råd att renovera? Det kan ju höja värdet vid försäljning. Skick på bostaden du ju göra mer åt än t.ex. läget/utsikt som ju är omöjligt att påverka. Jag köpte mitt radhus för fyra år sen till en del överpris just då. Kändes sådär i stunden faktiskt med priset, men jag älskade huset och det var allt jag letat efter. Och nu har priserna på bostäder i staden stigit, jag har renoverat en del, mäklaren har värderat upp huset och jag skulle kunna sälja till mer än jag köpte det för. Det är inte lätta beslut, men känns det rätt så kör på det 🙂

  Svara

 • Caroline

  |

  Är det drömlägenheten så kör!!!!
  Fokusera inte så mycket på själva priset, tycker du den är värd 100k till så är den det. Kör ba kör!
  Heja <3

  Svara

 • sandra

  |

  Recept på tårtan tack!!!

  Svara

  • Sara

   |

   +1

   Svara

 • Bella

  |

  Inget är for ever, det går att sälja och flytta om det inte känns rätt 🙂 hoppas du känner din magkänsla och kommer fram till nått!

  Svara

 • Pauline

  |

  KÖP! Du sa själv att det var en dröm, du stötte på den av en slump… du har velat skaffa nytt länge nu; KÖR bah! <3

  Svara

 • Anna

  |

  Men Herre vilken tårta!!!!!! :p

  Svara

 • Maja

  |

  KÖR! Som någon sa längre upp så är pengar bara pengar, för den som har pengar såklart!
  Tror du att du kommer må bra i den lägenheten? KÖR!!!

  Svara

 • Pia

  |

  Köp!
  ?

  Svara

 • Anna

  |

  Man får sätta upp plus och minus (populärt område, stabil förening, renoveringsbehov etc) en ordentlig budget där man väger in ev ränte och avgiftshöjningar, på hur lång sikt ser man sig bo i objektet (med rådande marknadsoro kanske det är bättre att köpa till ett mer jämförbart kvm pris t.ex)
  Väldigt viktigt att granska föreningens årsredovisning och balansräkning, många glömmer att det är en del i en förening man köper och inte en lägenhet.
  Nu framgår det ju inte hur mycket högre kvm priset är än andra jämförbara objekt i samma område, men när du skriver mycket högre så tolkar jag det som att det är en avsevärd skillnad, och med det stiger ju risken för att förlora pengar också. Sen är det omöjligt att förutspå exakt hur marknaden kommer att se ut här framöver, det är ju många faktorer som spelar in, men man kan väl anta att vi inte kommer att se samma prisökningar i år som under tidigare år. Förmodligen kommer det att fortsätta nedåt, men allt beror ju på marknaden i just det området och vilka objekt som kommer ut till försäljning.
  Man får helt enkelt fråga sig själv vad man är beredd att riskera, det är trots allt en stor investering. Och magkänslan ger ju ofta en bra indikation på vad man egentligen vill och känner sig bekväm med. Lycka till!

  Svara

 • Martina

  |

  Jag och min kille köpte hus för tre månader sedan. Vi betalade garanterat överpris och mer än vad huset egentligen är värt. Men vi kände direkt att här ska vi bo, och då är det ju vad det är värt för oss som är det väsentliga! Såklart ska man inte betala mer än man klarar av, ta sig vatten över huvudet osv osv. Men vi ÄLSKAR vårt hus och vi ångrar oss inte en sekund! Kör bara kör, om det känns helt rätt i magen 🙂

  Svara

 • Izabella

  |

  Alltså jag vill jobba på ditt kontor, känns som att det alltid bjuds på en massa tårta och annat gott!

  Angånde lägenheten, om jag hade varit du så hade jag väntat ett tag med att köpa, marknaden just nu är lite osäker, är den på väg upp eller ner? Så jag skulle avvakta ett tag för att se vart trenden går, lite jobbigt att köpa precis i peaken. Men hoppas du hittar din drömlägenhet snart 🙂

  Svara

  • Izabella

   |

   Kan tillägga, om du ser dig själv bo i denna drömlägenhet under en längre period och du har råd, så kör! Osäkerheten på marknaden spelar ju störst roll om du köper och vet att du kommer vilja sälja och köpa nytt av någon anledning (större, annat läge etc.) inom några år.

   Svara

 • Tova

  |

  KBK! Tänk på ev slös som en investering i din mentala hälsa. Ibland kan en dålig investering höja ens livskvalle enormt

  Svara

 • Josefin

  |

  Angående köp eller inte köp, KÖP! Lita på den där känslan i magen som fick dig att bjuda direkt och gå på visning. Kör! Strunta i om den är värd det priset på bostadsmarknaden eller inte. Det är inte bostadsmarknaden som ska bo där utan du ? köp och skapa er ett hem tillsammans ? tror verkligen inte du kommer att ångra dig!

  Svara

 • linda

  |

  Pengar är inte bara pengar, folk verkar ha glömt det glada 90-talet. (shit im old)
  Tycker du är sund i dina tankar, och att du inte borde rusa in i något.

  Lycka till .

  Svara

 • H

  |

  Tycker precis som alla andra att du ska köpa, om det är så att det bara är priset du tvivlar på <3 För är det något jag har lärt mig så är det den där perfekta lägenheten eller saken man vill köpa aldrig kommer att dyka upp, för den finns helt enkelt inte. Utan då får man vänta för alltid. Även om det känns skitläskigt i början och man kommer att tvivla jättemycket, och det kommer att kännas som att man har kastat bort massa pengar. Så kommer det I slutändan vara det bästa köpet man gjort. Lycka till!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag köpte min första lägenhet. Ensam, bodde hemma men hade jobbat och sparat ihop pengar. Hittade en lägenhet, gick på visning. La bud och 3 timmar senare ringde mäklaren och sa att lägenheten var min. Totalt gick det 5 dagar från dess att lägenheten kom ut tills dess att jag skrev papprena. När jag fått samtalet fick jag en panikattack. Jag på riktigt snorbölade! Jag har aldrig haft en sådan ångest. Mamma och jag hade ett långt samtal om varför jag var ledsen. En mammas klokhet löser alltid ens bekymmer. Hon frågade mig varför jag var ledsen och hade ångest över det. Jag svarade ”vet inte”. ”Men om du hade vetat vad det var. Vad tror du då det hade varit?”. Ställ dig själv den frågan. Det hjälpte mig mycket. Bor föresten fortfarande kvar i lägenheten. Önskar att jag aldrig kommer flytta härifrån. Vet att en försäljning börjar närma sig då det vankas hus snart. Nu har jag istället ångest över att lämna det bästa valet jag gjort i mitt liv. Gå på din första magkänsla. Det är normalt att uppleva detta jobbigt! Lycka till <3

  Svara

 • Helena

  |

  Tuta och kör bara om du hittar nått du älskar! Jag bjöd 400 000 över utropspris för att få komma på visning och sedan “få” köpa den. Ett hem är ju det viktigaste man har och (jag inser att det kanske låter sjukt, men 100-200 000 i sammanhanget är ju inga pengar. Iaf inte i Stockholm där jag bor. Men jag förstår din känsla, jag får fan puls av Traderaauktioner.

  Svara

 • @inredningsdesign

  |

  Köööp!! Jag brukar vara ekonomisk, men den dagen jag hittar en boende som får mitt hjärta att slå så kommer jag satsa. Tänk att 100.000 kr kan du ”spara in” på kanske 3-5 år. Kan ju vara en livsinvestering åt dig själv? Köp! Köp! Köp!!

  Svara

 • Karin

  |

  Skulle väntat med att köpa bara för att bostadsmarknaden är sjuk idag och den kommer troligtvis behöva rasa. 🙂

  Svara

 • F

  |

  Du köper ju för bo där, inte investera även om det kan kännas surt att förlora pengar. Min brors lgh gick upp från typ 45k till nästan 200k (har sjunkit igen). Han borde ju ha sålt för vinstens skull men kom fram till att det trots allt var hans bostad och att det hade större värde än att sälja för att sen behöva hitta nytt.

  Svara

 • Linda

  |

  Såklart värt med en lägenhet som känns rätt, men kanske ändå inte värt att betala mkt mer än andra lägenheter i området? Priserna i Stockholm har iaf sjunkit mkt och de lägenheter som är dyrare än genomsnittet i området är svårsålda, just pga de är för dyra. Vet inte hur marknaden ser ut där du bor, men hade den lägenheten kommit ut där jag bor (i Stockholm) hade jag väntat ut visning och sett om det var fler intresserade och därefter lägga bud, då kan man lägga ett lägre bud. Men gör verkligen som du vill och som magkänslan säger, det kan ju vara värt om du tänker bo där en längre tid ?Lycka till!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Jag och samvon köpte radhus i höstas och har bott här en månad nu. Det var sjuuuuuukt läskigt! Inte nog med att vi bjöd mer än vi tänkt (+500k på utgångspris) så köpte vi den i en ny stad! Men trivs enormt bra jär nu men var så sjukt läskigt när vi väl skulle ta beslutet. Sambon har ångrat sig fram och tillbaka men jag känner att jag landat och hittat rätt. Hoppas det löser sig för dig också, att du tar ett beslut du är nöjd med ❤

  Svara

 • Isa

  |

  Köp! Efter att ha läst din blogg ett tag så känns det som att du verkligen behöver en fast punkt och ett “riktigt” hem. Ditt välmående har stor betydelse!

  F kanske kan hjälpa dig att fatta beslutet? Skulle ni inte köpa en bostad tillsammans?
  Om ni båda känner att det är rätt så kör! Om saker och ting har förändrats och du nu ska köpa boendet själv, lita på din första magkänsla och tänk på den reaktion du fick när du först såg lägenheten!

  Ps. Ledsen för din skull om det nu är så att F och du inte längre är tillsammans. Ni verkade vara ett väldigt fint par, och det är alltid jobbigt med breakups.

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag säger bara KÖR!!! Du har letat så länge, ta chansen om du nu har den. Vem vet om du betalar liiite för mycket, ingen kan veta, men du kommer ändå att bo där i flera år och den lär ju inte gå ner i pris. Och vem vet om man ens lever om 3-5 år eller när du nu ska sälja den. Kör kör kör! Yolo! (Såhär tänkte jag iallafall och har inte ångrat mig en enda sekund)

  Svara

 • Mika

  |

  Åh spännande att få veta om du tog lägenheten eller inte, annars hittar du säkert någon annan fin❤️ Vore så himla kul att få läsa om flytt och ny inredning ?

  Svara

 • Therese

  |

  Fågelsångsgatan??

  Svara

  • Johanna

   |

   Eller mellersta stenbocksgatan ?

   Svara

 • Louise

  |

  Vill verkligen ha ett recept på den där tårtan om det är möjligt! 😀

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag fick ångest när jag köpte min iPod 3rd generation för 1700 kronor för 10 år sedan. Undrade vad fan jag hade gjort som slösat så mycket pengar, haha. Så förstår absolut känslan av att tveka, men det verkar ändå som att du verkligen tyckte om den här lägenheten!!

  Svara

 • Ida

  |

  Om den är för dyr köo INTE. Du ska förhoppningsvis bi där länge.
  Sen gäller det också var Frédéric tycker. Ska det vara sin lägenhet, ska du bo där ensam? Eller ska det vara er gemensamma lägenhet? Ska ni bo där tillsammans? Om ni ska bo där tillsammans och han har en jämn och stadig inkomst och VILL bo i just den lägenheten så är det ju bara att köpa.
  Men du skriver i jag-form och då blir det lute svårare att svara. Om du ska äga den själv måste ni skriva samboavtal. Ska man bo tillsammans är det bästa att äga tillsammans. Då blir sen ERT HEM.

  Svara

 • Jeanette

  |

  RECEPTET!!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag o min karl bodde i lägenhet tillsammans i fem år. Vi hade mindre bra grannar i alla tre lägenheter. Vi tittade på hus… Jag blev sjukskriven pga utmattning…pussdålig inkomst. Vi tänkte att vi kommer aldrig få något hus. Vi gick på husvisningar. Vred o vände på renoveringsobjekt. Kollade noga. Fick hoppa varje gång, vi skulle aldrig orka. Sen för 2,5 år sen kom huset. THE ONE AND ONLY. Vi tittade. Blev helt sålda. Allt var perfekt. Mindre renoveringar inom kanske 1-5 år. Vi skulle ha huset. Det blev budgivning (första gången det har hänt i detta samhälle troligen!). Ett annat ungt par ville oxå ha det. Jag o min sambo satte en gräns. Gränsen kom…. Det var kört. Vi var jätteledsna. Sen fick jag ett litet privat lån av min pappa för han ville verkligen att vi skulle ha huset. Bakom sambons rygg rååååkade jag buda. 20000 över vår budget (mycket för oss o huset i detta område) så kom ett samtal från mäklaren. Vi fick huset! Som jag tjöt! Ringde min sambo o tjöt o tjöt. Innan han fattade vad som hade hänt…. Ringde till mina föräldrar o bara tjöt o tjöt. En av de bästa o lyckligaste dagarna i mitt liv. Behöver jag säga att vi är sagolikt nöjda båda två trots att jag råkade buda lite till utan sambons vetskap? 😀 Så… Jag är inte mycket yolo heller men ibland bara måste man!

  Lycka till!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv