Listan om att blogga

 

Vilka inlägg tar längst tid?

– Generellt sett är det frågor & svar-inlägg eller samarbeten. Beror ju på vad det är för typ av samarbeten såklart. Saker som tar tid: mycket text, mycket bilder, mycket förberedelser eller mycket research. Säger sig själv kanske. Ett samarbete-inlägg kan ta allt från två timmar till en hel arbetsdag, sen ligger det såklart planering bakom samt en ofta ganska lång mejlkonversation om upplägget också.

 

Vad gör jobbar du med förutom att blogga?

– Jag jobbar med marknadsföring på ett företag två dagar i veckan ungefär, skriver krönikor och har en podcast.

 

Vad är bäst med att blogga?

– Tre saker egentligen: 1) Kontakten med mina läsare. Får alltid så bra tips, pepp, feedback, stöd och omtanke. 2) Att mitt liv är flexibelt. Samtidigt som jag “alltid jobbar” är jag också “alltid ledig”. 3) Att jag har mitt liv dokumenterat i form av en blogg. Det kommer vara väldigt kul att ha.

 

 

Vad är sämst?

– Elaka kommentarer och spekulationer på skvallerbloggar och att mitt liv är offentligt. Den där konsekvensen att jag, mina val och mitt liv ska vara offentligt och till “allmän bedömning” var inget jag hade i åtanke förrän det blev så. Jag måste medge att det är ganska surt ibland. Speciellt, exempelvis, när det händer jobbiga saker som jag egentligen hade velat sköta helt privat. En negativ sak är också att jag aldrig är helt ledig, men den positiva aspekten av att vara flexibel väger upp det tycker jag.

 

Vad hade du jobbat med om du inte var en influencer?

– Bra fråga. Jag tror det hade kunnat bli hur som helst om jag inte hade kommit in på detta spår för tio år sedan. Men jag tror ändå att jag hade jobbat med skrivande på något sätt. Kanske inom marknadsföring, kanske inte. Två spår jag var på väg att ta men som det aldrig blev något av är manusförfattare och veterinär. Kan se mig själv i båda dessa yrken faktiskt. Faktiskt så mycket att jag hade kunna svida om till det anytime. Vem vet. Livet är ungt.

 

Inlägg du är extra nöjd med?

– Åh, men det är inläggen om min farmor <3

Allt det som var farmor.

Jag sitter här och hon ringer inte.

 

 

Roligaste samarbete du haft?

– Har haft otroligt många roliga samarbeten. Ett kul samarbete som jag kom på nu (som förvisso inte var ett samarbete då jag inte visste om att jag skulle få leveransen) var när Cocio kom och fyllde hela min kyl (eller hela mitt kök!) med Cocio. Alltså det var så sjukt. Tror jag drack chokladmjölk varenda dag i två år. Jag drack det till frukost, hade det i kaffet, gjorde desserter med det, drack det när jag var bakis och bara grep tag i en flaska på reflex till slut så fort jag var törstig. Tror seriöst jag gick upp 10 kilo under den perioden. Cocio <3333333333333

 

Hur ser en typisk vecka ut?

– Såhär i korta drag:

Måndag: Sitter hemma och jobbar. Oftast är det massa tråkigt att göra då eftersom fredagen faller bort och det droppat in lite mejl och annat under helgen. Men då jag förhoppningsvis gjort något kul och bloggbart under helgen kan jag blogga om detta på måndagen och alltså är den dagens inlägg redan klara. Perfa!

Tisdag: Är på kontoret och konsultar.

Onsdag: Jobbar hemma. Skriver blogginlägg, fixar samarbeten, svarar på mejl och allt som hör till. På onsdagar briefar jag även Moa lite vagt om vad jag vill prata om i podden.

Torsdag: Jobbar hemma och spelar in podcast. Är det min tur att klippa den gör jag det (och det tar fortfarande ungefär hela dagen eftersom jag är dålig på det) och om inte fixar jag med administrativt samt bloggar såklart.

Fredag: Är på kontoret och konsultar.

 

Har du någon speciell strategi eller tanke med inläggen du lägger upp?

– Njä inte strategi ala Blondinbella. Miiiiiinns ni vilken utarbetad strategi hon hade med allt hon lade upp? Blev helt chockad när jag läste det för några år sedan. Hon lade upp fem inlägg om dagen med olika tankar bakom. Det var till exempel att hon medvetet lade upp något provocerande innan lunch eftersom folk då var hungriga. Kanske minns jag fel, men det var något sånt. Så långt tänkte inte jag. Hah. Min tanke med inläggen jag lägger upp är att 1) sprida ut vad de handlar om. Jag försöker alltså t.ex. låta bli att lägga upp massa skönhetsinlägg i rad och 2) mitt dagliga mål, så gott det går, är att lägga upp ett genomarbetat och ordentligt inlägg och ett inlägg som är lite mer hej-vad-händer-just-nu i realtid. Om vi ska kika på dagens inlägg är alltså detta inlägg det som är lite mer genomarbetat och det jag publicerade i morse var lite mer hej-hva-skjeraaa.

 

 

Vad tjänar du på bloggen?

– En miljon kronor i månaden. HAHA. Nä skoja. Det varierar mycket beroende på vilken månad det är. Januari och juli är exempelvis två väldigt sega månader. Jag har svårt att uppskatta vad jag egentligen tjänar, får se vad min redovisningstjej säger efter årsbokslutet. Men det gick bättre än jag trodde i alla fall. Så kul!

 

Något du är bra på?

– Jag tycker att jag är bra på att skriva och jag tycker att jag är bra på att svara kommentarer. Lägger mycket tid på det och svarar er så ofta jag orkar och har tid. Så glad för den kontakten <3

 

Något du önskar du var bättre på?

– Vill inte vara elak mot mig själv, men jag tänker väl att jag skulle vilja bli bättre på att fotografera och redigera. MEN jag tycker att jag hela tiden blir bättre och att min nivå ändå inte är dålig, så jag är nöjd ändå. Men skulle vilja utvecklas där 🙂

 

Feel free att sno listan alla bloggskrivande själar! Puss.

 

94 gillar

Comments (15)

 • M

  |

  Hej Regina!

  Jag tyckte också dina inlägg om din farmor var jättefina. Man känner kärleken! Även alla andra gånger du skrivit om henne. Jag har också funderat på en sak i samband med hennes bortgång. Om du inte uppskattar min fråga kan du bara bortse från den, det förstår jag då det är ganska personligt! Men jag har tänkt på att du ett par gånger jar skrivit typ “Vi ses i paradiset!” i inlägg om henne. Jag tolkar det som koppling till Jehovas vittnen? Vilket jag också vet att du skrivit om flera gånger förut. Att en del av din familj är med där men du inte. Jag är själv väldigt, vad ska man säga, andligt intresserad och söker ständigt svar på stora frågor och själslig utveckling. Syftar meningen om paradiset bara på att din farmor (eventuellt?) var jehovas vittne? Eller är det så att deras bild av vad som händer efter döden också liknar din bild, fast du inte är aktiv inom organisationen? Hoppas du förstår hur jag menar. Vad tror du händer när det här livet tar slut? Jag funderar ofta på det och läser gärna dina tankar om det. Såvida du tycker det känns okej att svara på såklart! Trevlig helg! <3

  Reply

 • Robert

  |

  Puss. 😉 Då vet vi! Du har ju ett välbalanserat arbetsliv kan jag tycka. 😛

  Reply

 • Sabina

  |

  Haha chokladmjölken! Kände du dig inte stressad? Jag brukar bunkra upp från matsmart med sånt som är billigt och väldigt gott men är samtidigt lite stressad av att ha så mycket hemma :’D

  Reply

 • Sofia

  |

  Upplever du att det är svårare att försörja sig på bloggande idag jämfört med för några år sen? Att bloggar är lite på väg utför nu när Youtube tagit över och blivit så stort? Eller är det bara jag som har fått för mig att färre människor läser bloggar nu för tiden kanske? 🙂

  Reply

 • Elin

  |

  Äntligen någon som skriver redovisningsperson och inte revisor, hehe!

  Reply

 • Sandra

  |

  Älskar din blogg! Du gör det så bra! Ville bara säga det. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla <3

   Reply

 • Sandra

  |

  Helt irrelevant fråga egentligen men var är ditt soffbord ifrån? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   F har gjort det själv 🙂

   Reply

 • anonym

  |

  Bra du tar upp om dessa vidriga skvallerbloggar. Ungdomar som hetsas till att mobba utan anledning. Det är hemskt och dom borde förbjudas. Hur ian dom vara arga på någon dom inte känner. Skrämmande med detta hat. Kram.

  Reply

 • Sara

  |

  Hej, din blogg är så bra, har följt i några år. Så kul att du och Moa har en pod, mina favoritbloggare!
  Kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir! 🙂

   Reply

 • Vanessa

  |

  Jag sitter här och hon ringer inte var helt fantastiskt! ❤

  Reply

 • Camla

  |

  Varför har blggare och influenser så svårt att säga vad de tjänar?? Iofs inte bara ni, svenskar i allmänhet, den där jante alltså.
  Har dock förståelse för att man inte vill hänga ut siffror, men i runda svängar?

  Jag jobbar på en statlig mydighet och får ut 27’

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv