Lasagne med Ricotta, spenat, parmesan och rostade solrosfrön

I samarbete med Mat.se

 

Förstår ni hur tacksamt det var att kunna beställa mat från soffan nu när jag är sjuk? Jag hade inte lust att gå till affären, stå i kö och bära tungt. Efter några klick kom allt levererat till dörren istället!

Jag valde leverans samma dag eftersom jag blev dödligt sugen på Nutella nu när jag har fått tillbaka mitt smaksinne. Hehe. Jag gjorde beställningen igår innan jag åkte till frisören och lagom till jag var hemma igen kom leveransen.

 

Tadaa! Jag beställde lite annat än mat som behövdes också som städgrejer, tamponger och toalettpapper. Lika bra, så tråkigt att behöva bära hem ju.

 

Om du också vill sköta storhandlingen från datorn och få allt levererat hem från mat.se har jag en rabattkod i vanlig ordning! Om ni anger rabattkoden EGOINAS200 får ni 200 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor! Rabattkoden gäller även på kampanjer. Det är verkligen en superrabatt, så om inte annat borde ni testa tjänsten en gång i alla fall ; )) Obs! Gäller endast nya kunder.

Tryck här för att komma till mat.se!

 

I alla fall. Idag mår jag mycket bättre. Jag är fortfarande lite förkyld, men på en okej nivå. Jag orkar göra saker igen och ligger inte bara och tycker synd om mig själv. Jag har poddat med Moa, fixat med bokföringen och nu precis lagade jag den här goda:

 

Lasagne med Ricotta, spenat och persilja. Lägg aaaav så gott. Inspirationen hittade jag på Tasty på Instagram. Ni hittar deras recept HÄR.

 

I korta drag gjorde jag såhär:

1) Blanda Ricotta, riven parmesan, grovhackad bladspenat och hackad persilja (jag tillsatte liten vatten också då fyllningen blev ganska torr).

2) Gör en tomatsås efter eget tycke. Jag köpte dock en färdig tomat-pastasås med smak av vitlök och örter pga sjuk och orkar inte med världsdåd.

3) Varva färska lasagneplattor med Ricottafyllningen och tomatsåsen. Toppa lasagnen med riven ost. In i ugnen tills den bubblar och är klar.

 

Jag serverade med en enkel tomatsallad, (salladskrydda + rödvinsvinäger), persilja och rostade solrosfrön.

 

Mycket gott! Men tyvärr blev den lite torr, så nästa gång ska jag öka mängden tomatsås. Trodde jag tog tillräckligt, men ledordet när man gör lasagne är att en ej kan hava för mycket fyllning. Helt rimligt ledord i min värld.

 

59 gillar

Comments (15)

 • Linnéa

  |

  Måste verkligen prova den där tomatsalladen! 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Funderar på nya tallrikar vilket jag påmindes om när jag såg bilderna. 😉

  Reply

 • Sara

  |

  Trist som tusan att de inte levererar speciellt långt utanför de större städerna. Jag menar det mesta av Sverige är ju faktiskt glesbyggd 😑

  Reply

 • Helena

  |

  Vasen?? Så fin

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa love it! Den är från Åhlens 🙂

   Reply

 • Elin

  |

  Snyggt upplagd! När jag lägger upp lasagne så blir det bara ett enda berg på tallriken haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Brukar bli så får mig också, men tricket är att vänta en stund så att den hinner “suga till sig” om du förstår hur jag menar? Haha. Men det har man liksom oftast inte tid med 😉

   Reply

 • Sofia

  |

  Så himla fin vas du har till tulpanerna! 🙂

  Reply

 • S

  |

  Jag brukar blanda keso med tomatsåsen när jag gör vegetariskt lasange, blir så saftigt och gott då.

  Reply

 • Ida

  |

  Jag brukar göra typ likadan lasagne. När jag satt ihop lasagnen häller jag i mjölk på sidorna vilket man skulle enligt receptet jag hittade, det gör att lasagnen inte blir så torr, tips att testa nästa gång kanske 😊

  Reply

 • Sophie

  |

  Men lägg aaaaaav så gott!!! Har varit sugen på något liknande i flera månader, men pga depression inte orkat med någon mer avancerad matlagning. Ditt recept lät ju dock busenkelt, så nu vet jag vad jag ska laga i helgen, tack!!

  Reply

 • Johanna

  |

  Kan inte din pojkvän gå och handla om du är sjuk? Låter ju taskigt att behöva beställa mat för att man är för sjuk för att gå och handla själv, när ens sambo kan hjälpa till med det?:)

  Reply

 • BB

  |

  Hur länge gäller erbjudandet?:)

  Reply

  • Egoina

   |

   Ett bra tag till, så fundera i lugn och ro 🙂

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv