Follow my blog with Bloglovin

Nytt år – nytt hår

 

Det är ju inte ett nytt år utan mitt nytt-år-nytt-hår-inlägg. Visst? (Hur nytt det nu är med tanke på att jag gör samma sak varje gång) (hej feg).

 

I alla fall. Såhär ser jag ut efter att ha varit fyra timmar på salongen och förbrukat två kilo folie:

 

Kortare och utväxten är ett minne blott. Blir inte bättre bilder än så här just nu tyvärr. The struggle med att vara bloggerska på vintern.

 

Nu måste jag återhämta mig. Ni vet när man mår bra igen efter att ha varit sjuk, men inser att man nog inte är så frisk ändå då promenaden tills bussen känns som ett träningspass? FY. Är helt slutkörd nu. Och då har jag ändå bara varit hos frisören idag?? Ska sova i ett dygn nu och sen får det tusan i det vara slut på den sjukaste förkylningen jag haft på fem år. Eller någonsin kanske.

 

67 gillar

Kommentarer (17)

  • Egoina

   |

   Tack 🙂

   Svara

 • Annie

  |

  Har haft precis samma typ av förkylning, är inne på snart trettonde dagen.. Hurraaaay! Trodde verkligen jag var frisk igår, men nu har hostan börjat hälsa på. Nåväl, det är bara att acceptera läget och vila sig frisk! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch!!! Jag tror hela tiden att jag är bättre, men så är jag inte det. Inne på dag 10 nu, men nu är jag inte heeelt däckad iaf. Vi får kämpa på. Kram!

   Svara

 • Robert

  |

  Kanonsnyggt! Ju tyngre folie och förkylning, ju snyggare hår. 😉

  Svara

 • Alexandra

  |

  Hej Ego!

  Frågade dig häromdagen om du kunde länka till ett inlägg du skrev om rubriksättningar vid våldtäkt.
  Jo såhär är det. Jag tog mig friheten och länkade till ditt inlägg när jag mejlade några journalister (bland annat på Sydsvenskan, Expressen osv.) för att höra varför de använder sig av såna rubriker. Har väntat i fem dagar på svar och idag kom äntligen ett som jag tänkte jag skulle dela med mig här. Detta skrev jag:

  ”Hej *********!

  Vill göra dig uppmärksam på ett blogginlägg som skrevs den 27:e juli 2017.
  Här kommer länken:
  https://egoinas.se/2017/07/28/rubriker-vid-misstankt-valdtakt/

  Anledningen till varför jag skickar det till dig är för att jag läste för två dagar sedan en artikel som du skrev: https://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-valdtakt-i-trapphus/
  Jag skulle uppskatta om du kunde läsa hennes inlägg och därpå berätta om det finns något svar på varför det existerar sådana rubriksättningar?

  Tacksam för svar!
  Allt gott,
  Alexandra”

  Och detta fick jag som svar:

  ”Hej!

  Tack för ditt mejl och ledsen för att mitt svar dröjt.

  Jag har läst inlägget, intressant och relevant.

  I korthet skulle jag svara att vi, i mångt och mycket, när det gäller krimnyhetshändelser sitter i polisens knä. Kallar polisen en händelse ”misstänkt” mord, rån eller våldtäkt så skriver vi ”misstänkt” dito.

  Vad gäller sexualbrott kan dessa som bekant i slutändan rubriceras på andra sätt än våldtäkt, vilket kan vara en anledning till att polisen initialt benämner en händelse som ”misstänkt” våldtäkt.

  Sen finns ytterligare en aspekt som kan vara relevant i sammanhanget, sexualbrott är generellt sett svårare att jobba med då polisen oftare är betydligt mer restriktiva med att ge info om den typen av händelser. Brotten utreds dessutom ofta i efterhand, och så länge det pågår en utredning – innan det är fastställt vad som har hänt – benämns händelserna som misstänkta. I vissa andra fall, som anlagda bränder, rån eller misshandelsfall, kan polisen konstatera vad för brott som begåtts och därför är det inte misstänkt. Viktigt dock att det framgår av mitt svar att det inte är ett misstänkliggörande av offren eller deras berättelser – det är egentligen bara utredningsteknisk terminologi.

  Tack för påminnelsen. Vi är medvetna om vikten av att vi ständigt reviderar och utvärderar hur vi skriver, vilka ord vi använder och vilka signaler vi sänder ut.

  Det är ett arbete som är, och ska vara, ständigt pågående.

  Vänliga hälsningar”

  Jag hoppas det är okej att jag länkade till ditt inlägg. Tyckte det var en ytterst relevant fråga att ställa till journalisten, nu verkar det som att det är polisen jag ska kontakta. Vi får se, kampen fortsätter i alla fall. Tack för att du öppnade ögonen på mig & förhoppningsvis leder detta någonstans. Shit, detta blev superlångt! Aja, ha det ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow vilket bra initiativ! Tack för att du tog dig tiden att fråga och vilket bra svar ändå 🙂 Om du kontaktar polisen får du gärna återkomma med deras svar så kan jag sammanställa allt i ett inlägg! Nu går vi till botten med det här ??

   Svara

 • Bella

  |

  Åh, jag lider med dig! Här är jag inne på sjukdag nr 8 ?
  Sambon var sjuk EN dag (nu bara lite halsont), lillpojken var också hängig en dag och sedan lite hes och snorig i 3-4 dagar. Själv är man däckad i mer än en vecka såklart…

  Svara

 • Tuva

  |

  Jag hade också den sjukaste förkylningen jag någonsin haft, såklart nu över jul..
  Låg sjuk i tre veckor! Helt energilös och en feber som kom och gick var och varannan dag. Alltså det var SÅ långdraget! 😮

  Svara

 • Anna-Maria

  |

  Så snyggt håret blev! 🙂 Alltid skönt att bli tillpiffad i håret. Hoppas resten av förkylningen ger sig snart också. Det tar på krafterna att vara sjuk länge. Jag har gått i HELA december och varit förkyld, blev antibiotika i mellandagarna och nu börjar jag komma lite mer på benen igen. Men så himla trött fortfarande! Vila är nog knepet, men jag är så himla dålig på det…

  Svara

 • Carro

  |

  Hej! Fin Du blev i håret! Tänk om man hade din kvalité på hår alltså.

  Du har svarat på detta tidigare säkert men jag testar att fråga ändå. Hur tycker du man ska ta betalt om man skulle bli krönikör på en tidning? Vad är rimligt att tänka liksom, om man dessutom är okänd..

  Svara

 • Maria

  |

  Hur har det gått med din iPhone x? Kan du inte skriva ett inlägg där du reder ut funderingarna du hade innan, ang hur Face ID osv funkar? ?

  Svara

 • Lisa

  |

  Usch! Jag känner för dig. Har legat utslagen i bihåleinflammation i över en vecka efter att ha varit förkyld i tre veckor! Happy new year! liksom. Verkar ju aldrig ge med sig. Nu vill man bara LEVA.

  Så fin du blev!

  Svara

 • Linda

  |

  Hej!
  Lite of topic men Visst använder du natural cycles? Läste precis att de precis blivit anmälda till läkemedelsverket pga. Att 37 st blivit gravid trots att de inte ville. Du kanske vill ha barn ingen aning, men ifall inte kan du ju sluta använda det ?

  Svara

  • Em

   |

   37 st på ETT ställe. Siffran över hela Sverige är mycket, mycket högre. Dock står det på hemsidan att 5 av 1000 varje år blir gravida på gröna dagar och de som har sex borde veta att sex ALLTID, oavsett skydd kan leda till graviditet

   Svara

  • ab

   |

   37 gravida på 680 användare, dvs. 5.44 av 100. På webbsidan står det att “7 kvinnor av 100 blir gravida under ett år av alla möjliga skäl”. Siffran om man inte använder något skydd alls är 85 av 100.

   Enligt de har “Natural Cycles och naturlig familjeplanering […] likheter [men] metoden [är] inte densamma” men jag uppfattar den som en smidigare variant av NFP där appen hjälper en att hålla koll och minskar human error något. Siffrorna för NFP är 3-5 av 100 vid perfekt användning och 24 av 100 vid typisk användning. Då kan appen tänkas ha bättre siffror vid typisk användning men inte för perfekt användning.

   Svara

   • ab

    |

    Ser nu att jag hade missuppfattat att 680 gällde NC-användare och att det i stället var 680 oönskade graviditeter på SöS där 37 hade använt NC, så första meningen på min föregående kommentar var fel.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv