Till en saltälskare

Den bästa julklappen jag fick i år är salt. Eller ehh klart det var den bästa, för det är nämligen den enda jag fått hittills. Haha. Jag firade ju jul hos mamma dagen innan julafton, men vi bestämde oss för att byta julklappar efter jul istället, så jag ska dit imorgon och få julklappar + fira hennes födelsedag.

Men tillbaka till saltet då. Vadå salt undrar ni kanske?

 

Jo gourmetsalt! En så klockren present till en saltälskare som mig själv. Kul med en extra smaktouch på saltet tycker jag och dessutom är det äntligen okej att ta mycket utan att någon tittar snett = win : )))

 

Jag har redan smakat alla förutom svampsaltet och bbq-saltet. Vet inte riktigt vad jag ska ha bbq-saltet till om jag ska vara ärlig. Men I’ll find a way oroa er inte.

 

Detta är mina favoriter. Tryffelsaltet har jag provat på pasta och citronsaltet har jag provat på fisk. Det var mmmm.

 

Kul present faktiskt. Jag står ofta och kikar på smaksatta oljor, kryddor och dylikt för att ge bort i present, men gör aldrig det. Ska börja med det från och med nu. Så användbart!

 

87 gillar

Comments (43)

 • clara

  |

  ååååh, så gott! Ska banne mig önska mig det för det är så gott. Eller ba köpa. Kanske man kan faktiskt.

  Reply

 • Linda

  |

  Det va mina favoriter också, fick tyvärr inte själv men mina föräldrar hade köpt.

  Reply

 • Sabina

  |

  Mums! 😍 Vart är det köpt?

  Reply

  • Egoina

   |

   Vet inte, det var en julklapp 😊

   Reply

  • Adina

   |

   Jag har köpt från en som sålde för sitt fotbollslag, det var istället för att sälja tex New body 🙂
   Det fanns även olika kryddpaket att välja på 🙂

   Reply

   • Tussilago

    |

    Det stämmer nog, jag och min man fick ett sånt med kryddor och ett med olika oljor, superfina!!!

    Reply

    • Tussilago

     |

     Varför sa jag det stämmer nog? Jag menade ju att det stämmer xD

     Reply

 • Zandra

  |

  Åhhh måste ha!!!
  Forrest kan jah tänka mig till en god gryta och bbq saltet till pommes eller på grillat 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Aaah, smarrigt! Bortsett från vanlig mat är mitt största saltintresse än så länge det där med att ha salt i kladdkaka och grejer. Har nästan slut på havssaltet tror jag. 🙁 😉

  Reply

 • Sara

  |

  Mm, de köpte jag förra året (till mig själv). Har nästan använt slut på örtsaltet, har det fan på allt! Har inte använt bbq än, men jag borde försöka… Tryffelsaltet är grymt!
  Jag hatar citronpeppar, men citronsalt däremot – så gutt!

  Reply

 • Malin

  |

  Bbq saltet på stekta halloumiskivorna!! Gah mums

  Reply

 • Hanna

  |

  Åå nice! Jag glömmer nästan alltid att salta maten. Hade kanske behövt sånt specialsalt för att minnas. Vem hade den bra idén att ge bort salt? 😅

  Reply

  • Egoina

   |

   Fick det av F, han såg nog det lite som en present till sig själv också….hehe 😉

   Reply

 • Em

  |

  Hasselbackspotatis med smör, bbqsalt och ströbröd 👌👌👌

  Reply

 • Emma

  |

  Älskar hur du lagt ut tulpanerna på bild två 😀

  Var och tog blodtryck idag och blev lite ledsen över att det låg lågt då jag har problem med att jag svimmar och så, tills jag läste att salt kan höja blodtrycket. Hoppas på att bli ordinerad saltrik kost, SCORE i så fall

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha ja så töntigt egentligen, men vad gör man inte för bloggen liksom 😉 Har också läst att salt höjer blodtrycket, men jag har väldigt lågt blodtryck. På tiden då jag åt p-piller frågade barnmorskan alltid om jag brukade svimma (det brukar jag inte, märker inte av det alls). Så därför tänker jag att det är helt ok för mig att äta mycket salt…hehe 🙂 Hoppas du hittar en lösning på ditt problem btw, inte kul att ha det så ju. Kram!

   Reply

 • Hanna

  |

  Svampsaltet passade till jordärtskockssoppa! Har också dessa! Så bra:D

  Reply

 • Sara

  |

  Fick också det i julklapp, ska bli spännande att använda 😀

  Reply

 • Sandra

  |

  Saltet är köpt via spicy dream. Så sjukt bra kryddor har de!

  Reply

 • Emma

  |

  Hej fina Regina!
  Jag fick exakt samma i julklapp!! Ääälskar tryffelsaltet! Måste tipsa om äggröra med tryffelsalt. Muuuuuums!

  Reply

  • E

   |

   Skriver under på detta jag också, äggröra med tryffelsalt är sååå gott!

   Reply

 • Lina

  |

  Alltså. . Vad händer.. 😂
  Du har ju reklam lite här och varstans ovanför och under dina inlägg. Vad jag förstått baseras det på vad man brukar gå in på?
  Jag har en ny sprillans ny mobil sedan 4 dagar. Det mesta jag sökt på det senaste är recept och graviditet samt inredning. Är en gravid kvinna med cravings som just flyttat och behöver inrednings inspo. Men reklamen som poppar upp på din blogg handlar om att ‘Träffa afrikanska kvinnor!’ ‘Wanna meet arabic Women?’

  Öhm… Är min mobil hackad? Har den fått något virus? Eller borde jag prata med min sambo om detta?😂😂
  Det är iaf inte alls min cup of tea så att säga!! Men kanske min sambos i smyg??! 😂😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha say what. Det där var nog väldigt slumpmässigt 😂

   Reply

   • Sigrid

    |

    Haha, jag reagerade också på reklamen, fick förslag om en telefonsex-linje. 😉

    Reply

    • Egoina

     |

     Haha Omg. Får se över det där!

     Reply

 • E

  |

  Hej! Du, eller någon annan, kanske kan komma med lite tips eller så. Eller om du vill ta upp detta i ett inlägg (kanske är fler som känner igen sig?).

  Det är så att jag är i ett förhållande sedan ett halvår tillbaka, och förhållandet har medfört att jag upptäckt nya sidor av mig själv jag inte visste om tidigare. Dåliga sidor, som jag måste jobba på för min egen skull men även för personer i min närhets skull. Det är så att jag tror att jag är väldigt “needy”, osäker i mig själv, kontrollerande, dålig på att vara ensam, bra på att skuldbelägga andra. HEMSKA sidor jag vet, men som jag inte märkt förrän jag blev sambo. Det känns iaf aldrig som att han prioriterar mig. Och det här gör att jag, i princip varje gång han ska göra någonting med någon kompis, blir ledsen, sur, känner mig ensam och bortprioriterad. Liksom, jag ser “alla andra par”och hur de är med varandra jämt, skriver saker om varandra som är helt fantastiskt fina, de är på långa semestrar ihop, lagar mysiga middagar, pojkvännen tycker att flickvännen är hans allt osv osv. Jag vill också ha det. Jag vill att min pojkvän ska tycka att allt är tråkigare utan mig. Men det gör han ju inte. Såklart han tycker det är kul att vara med kompisar, utan mig. Åka med polarna på en fotbollsresa eller spela FIFA med en kompis en söndagkväll. Men jag har inte så många kompisar och inget gäng att umgås med. Jag är ofta ensam, vilket gör att jag också ofta känner mig väldigt ensam och det i sin tur gör mig ledsen. Speciellt då när han alltid prioriterar annat före mig/oss – om något annat dyker upp dvs. Vi bor ihop så vi ses ju varje dag liksom, ingen av oss gör särskilt mycket på fritiden förutom tränar, men det är ju bara några timmar på kvällen i vardagskaoset liksom. Jag vill SÅ gärna känna mig prioriterad, som att det är värt/kul att göra något extra speciellt ihop. Har aldrig någonsin i mitt liv känt mig prioriterad, och tänkte att jag skulle prioriteras av min pojkvän precis som alla andra alltid verkar prioriterar sin partner framför allt. Men nej, inte ens han prioriterar mig, fastän jag prioriterar honom framför allt. Och det blir ju bara dåligt, för jag blir sur/ledsen vilket ger honom dåligt samvete osv, varje gång han är med kompisar eller hittar på något utan mig, och det gör ju att vi tjafsar, jag grinar, och han tycker jag är jobbig/krävande. Men allt jag vill är ju bara att få känna mig BEHÖVD. Och han får mig inte att känna mig behövd.

  HUR ska jag sluta vara en så jobbig människa och SLUTA BLI LEDSEN varje gång han gör något och har kul utan mig 🙁 Vill vara hans allt, precis som han är mitt allt. Men det är jag ju inte… “Skaffa lite kompisar” kanske ni tycker – tja, inte så lätt i vuxen ålder. Behöver mer jobba på mig själv tror jag, men det känns nästan ännu svårare…. 🙁 Det här påverkar mitt liv så mycket, då jag väldigt ofta är på dåligt humör och är ledsen för saker som jag egentligen inte borde bry mig om…

  Reply

  • Linnea

   |

   Jag känner igen mig exakt i det du skriver. Jag vet inte hur gammal du är men för drygt tio år sen var jag 19 och i ett samboförhållande. Han hängde med polare, åkte precis som du skriver på fotbollsresor och jag grinade och blev ledsen varje gång han skulle göra något utan mig. Ibland till och med när han gick till jobbet. Det här förstörde tyvärr vår relation och vi gick isär efter ett par år. Jag har gått i terapi efteråt och verkligen tränat på att vara ensam (både som singel och i relationer). Mitt starka tips till dig – ta hjälp! Din kille kommer aldrig ”prioritera” dig så länge som du är needy, det är tyvärr sanningen tror jag. Du måste ta eget ansvar och försöka bli en självständig person, där kan inte han hjälpa dig. Idag har jag inte några som helst problem att vara själv och min nuvarande sambo kan åka bort i dagar utan att jag bryter ihop. Uppskattar till och med mitt egna sällskap. Men det har tagit tid och jag behövde hjälp att komma dit jag är idag. Stort lycka till! <3

   Reply

  • Isabelle

   |

   Hej! Vet inte om jag kan ge dig något bra råd men kan försöka ge dig min upplevelse av er situation utifrån det du har skrivit 💕 För det första: du skriver att du TROR att du är needy/klängig? Här måste du nånstans komma underfund med om du faktiskt är det och acceptera sanningen eller om det inte är så.

   En anledning till klängighet/kontroll är ofta att man är rädd att förlora sin partner/kompis – känner du att det stämmer för dig?

   Sen hade jag nog försökt reda ut vilka grundvärderingar(psykologiskt begrepp) jag har som ligger och skaver. Har man en grundvärdering hittar man ofta affirmativa tankar för att stärka den värderingen – mycket ligger alltså i ett ”mentalt tankeschema”. Exempel på grundvärdering/affirmativ tanke:
   G: Jag är tråkig att umgås med
   A: Han åker till kompisar för att han inte vill vara med mig, han hade nog inte roligt när vi gick på bio fast han sa att han hade det, varför skulle han ens vilja gå ut på en promenad med mig jag är ju så tråkig

   Hoppas du förstår tanken lite…? Men om vi kopplar in logiken här: hur kan han utveckla vanan att fråga om du vill hitta på saker om du aldrig ger honom chansen att längta efter att umgås med dig? Hur kan han känna sig fri och välmående i alla sina relationer om han vet att du blir sur varje gång han säger att han ska iväg? Om du tar på dig rollen av ”jägaren” (den som alltid är på, springer efter) vad blir då hans roll?

   Du hade ett liv innan du träffade honom och för mig personligen är det väldigt viktigt att mitt liv är välmående även utan min partner. Fokuserar du allt ditt välmående i er relation?

   Du är värd all världens lycka – att se dig själv som älskad och åtråvärd. Men finns det någon större bekräftelse på att ens partner älskar en än när han vill bli sambo? Dela hela vardagen med dig? Du skriver att ni ”bara ses några timmar på kvällen” – det är inte så bara! Han och du har valt att bo tillsammans så att ni får gemensamma rutiner och möjlighet att se varandra varje dag.

   Poängen är att du VÄLJER din väg framåt, du VÄLJER ditt beteendemönster. Jag vet att det är SKITSVÅRT att ändra invanda mönster och rutiner – men det viktigaste är att DU mår bra. Denna killen kanske kom till dig för att du ska lära dig mer om dig själv och jobba på de sidor hos dig som du inte är nöjd med?

   Ett litet kort instick om min egna relation: du skriver att ”alla andra” har det så fantastiskt, tycker att den andra är ens allt, umgås 24/7 etc etc. Jag och min soon-to-be-sambo har varit tillsammans i 4,5 år. För oss hade det aldrig funkat att ha det som ex Regina och F, höras av varje dag osv. Vi skrev till varann kanske 1-2 dagar i veckan? Vi vet ju var vi har den andra liksom. Vi hittar väl inte heller på så extravaganta saker tillsammans men uppskattar tiden ihop (har bott halva veckor med varann typ senaste två åren, fredag-måndag). Det är väldigt värdefullt att få sitta i soffan, titta på en film tillsammans och mysa. Men efter filmen kan han/jag likväl gå iväg och göra något annat fast den andra är hemma – ex jag ligger kvar i soffan o tittar på ett avsnitt av min favoritserie och han sätter sig vid datorn och spelar ett spel. Friheten i sitt eget hem.

   Om du tänker att det vore omvända roller: att du hade träffat en kille som blev sur VARJE gång du ska träna/va med kompisar/gå på stan/gå på bio/gå en långprommis/träffa familjen – hur attraktivt hade det varit efter ett tag? Om han hade försökt ge dig skuldkänslor varje gång du gör något för dig själv? Hade du trivts? Var hade det tagit slut? Hade han fortsatt bli sur för mer och mer saker och till slut ringt dig på jobbet för att kontrollera att du verkligen var där? Tyckt att du borde stannat hemma?

   Som vuxen är det svårt med nya bekantskaper: mina har jag hittat dels via min pojkvän (hans tjejkompisar/kompisars flickvänner), på universitetet, på jobbet, på gymmet, hos min nageltjej, på mina kvällskurser.

   Du är värd att inte behöva känna dig ensam men det är stor skillnad på att vara själv och att vara ensam. Tänker att du ändå är medveten om ditt beteende vilket är ett stort plus. MEN glöm inte det viktigaste: alla mina tips/upplevelser grundar sig i att jag vill att DU ska må bra, DU ska endast jobba med ditt tankemönster om DU vill för DIN EGEN SKULL – inte för hans skull. Det är typ som att sluta röka för att nån annan vill det – en fin tanke men funkar inte i praktiken.

   Du får gärna mejla mig om du behöver någon att prata med och jag hoppas att du inte tagit illa upp av något jag sagt. 💕 haag.isabelle@gmail.com

   Reply

  • Lina

   |

   Kompis ❣️
   Jag har haft det liknande i tidigare förhållande och mina bästa tips här och nu är följande.
   Jämför aldrig ditt förhållande med någon annans. Det är som att sitta och jämföra sin kropp med någon annans. Man mår bara skit.
   Fokusera ist på det ni har som är bra. Varför blev du kär i honom? Vad är bra med just din sambo? Vad har ni för härliga minnen ihop? Fråga också din sambo dessa frågor. Det är okej att fråga, ibland behöver man uppskattning.
   Jobba på din självkänsla. Det var något jag själv behövde och jag kan känna att det skulle alla må bra av ibland att påminna sig själv och ett hett tips är ju att börja med att läsa Mia Törnbloms bok Självkänsla nu.
   Jag hade vänner som jag hängde med men som flyttade iväg både inom Sverige och utom Sveriges gränser och jag kände mig lämnad, övergiven, ensam kvar. Ingen att hänga med. Men man måste förstå att man skapar sin egen lycka och mening med livet. Och just nu, av det du skriver, så tror du att lycka kommer endast genom din sambo. Så var det för mig med! Men det stämmer inte. Sätt dig ner och tänk igenom. Varifrån kan jag få lycka. Ex din sambo såklart, men också familj, släkt, vänner, kollegor, hobbys, husdjur. Vad gör dig glad? Vilka i din omgivning gör dig glad? Varifrån kan du hämta energi?
   Jag tycker också det har varit svårt att skaffa nya vänner i vuxen ålder. Men det finns fler som längtar efter en vän. Här har du en tex! Det är många som känner som oss. Man får försöka ta till vara på de människorna man har men också våga ge av sig själv när man möter någon ny. Det kan vara genom jobbet eller din sambos vänner och deras flickvänner, eller kanske tom en kusin som bara väntar på att få blomma ut i en vänskap med dig. Sträck ut en hand, du vet inte vad du kan få för härligheter tillbaks. Har du kollegor så fråga någon du kommer bra överens med om det inte vore trevligt med en Afterwork tex. Det är ett naturligt steg att ta och de flesta blir väldigt glada av frågan! Tänk om någon hade frågat dig liksom? Visst hade du skrikit JAAA FÖR FAAN!

   Hoppas det var någorlunda begripligt kompis. Det finns mer att hämta här men det får inte bli för rörigt änna. Jag önskar dig allt gott. Det konmer bli bra i slutändan. Ge dig själv lite tid och samla tankarna. Läs gärna den där boken och lista ut vad som gör dig glad. Skriv tom en lista och ha den någonstans så du kan gå tillbaks och läsa när du känner dig låg. Allt ordnar sig, det gör det alltid ❣️

   Reply

  • Egoina

   |

   Jag finner knappt ord för hur fina ni är som engagerar er och skriver så bra kommentarer! <3

   Reply

  • Mi

   |

   Nu är inte jag Egoina och inte heller en expert på råd, men reagerade där du skrev att alla andra par skriver fina saker om varandra osv. Jag har flera vänner som skriver om hur fint dom har det (osv) på sociala medier nästan dagligen, men när man träffar dom så märker man att det inte alls är så bra. Ett par nästan hatar varandra och säger elaka saker till varandra och gör inte alls något mysigt, men om du kollar deras sociala kanaler så ser allt så perfekt ut. Med detta vill jag egentligen bara komma fram till att alla andra inte alls har det så perfekt som det ser ut. Jag har nästan en teori om att de som försöker få det att se så fint ut är de som har det sämst, men är nog svårt att generalisara så.

   När jag ändå håller på kan jag säga att jag själv hamnade i den svackan då jag kände mig oprioriterad och nästan tyckte att det var jobbigt när min sambo var ute med vänner, ungefär 8 månader in i mitt nuvarande förhållande. Jag jobbade på min självkänsla genom att övertala mig själv om att han är med mig för att han vill, och om han inte vill vara med mig så får han lämna mig, vill ändå inte att han ska stanna då. Jag pratade även med honom om detta, och vi började boka in lite roliga saker vi skulle göra, bara vi två. Typ, gå på bio, äta en glass på stan, ta en promenad, spela ett spel, osv.

   Jag tror inte att man ska förvänta sig att förhållanden är som i film eller sociala medier försöker att få dom att framstå. MEN, jag vet ju inte hur ditt förhållande är egentligen, ger bara min syn på det hela. Hoppas att du kan hitta en lösning och att du blir lycklig. Kärleken är fin, men jag tror att dom flesta kämpar på olika sätt <3

   Reply

   • Mi

    |

    Kan även lägga till att vi nu är 4 år in i förhållandet och alla såna jobbiga känslor om att vara bortprioriterad är som borta, tror verkligen på att jobba med sig själv eller ta hjälp av experter, ge inte upp 🙂

    Reply

   • Isabelle

    |

    Håller med om sociala medier-stycket. Jag har aldrig haft min relationsstatus utskriven på fb – varför ska man? Alla vänner vet ändå om man har en partner? Han eller jag lägger ut en gemensam bild på nyår och när det är vår årsdag. Det är allt. Nu är jag ganska privat av mig men kan tänka mig att en anledning till att vårt förhållande är så välmående är att ingen av oss känt ett behov av att bekräfta sig själva på fb genom ”yttepyttestatusar” på rosa moln hela tiden. Vårt liv är liksom VÅRT och det vill jag hålla där <3

    Reply

  • J

   |

   Hej! Jag måste bara få säga: var snäll mot dig själv! Jag har varit i exakt samma situation med ett ex. Helt plötsligt hade jag förvandlats till en needy, svartsjuk, krävande och kontrollerande flickvän som grinade VARJE dag. Kommer ihåg att jag varje morgon tänkte ”idag ska jag inte gråta” men misslyckades varje dag. Desperat satt jag och googlade ”hur bli av med svartsjuka”, köpte böcker om självkänsla, skrev i forum osv för att förändra detta fruktansvärda beteende innan min pojkvän drog. Nu, 10 år senare, häpnar jag över hur otroligt elak jag var mot mig själv som lade ALL skuld på mig själv! Jag var tillsammans med en person som sa att han älskade mig men aldrig prioriterade mig eller visade det med handlingar. Inte konstigt att man får ett psykbryt!!

   Min nuvarande pojkvän skulle aldrig använda ordet svartsjuk för att beskriva mig och jag har aldrig någonsin gråtit när han ska iväg på aktivitet 😊 jag är extremt chill och jag mår bra! innan trodde jag att jag aldrig skulle klara av ett förhållande på grund av att jag var så needy.

   Nu behöver inte din pojkvän vara ett lika stort as som mitt ex, men snälla, lägg inte för mycket skuld på dig själv. Det är mänskligt att reagera på att inte bli prioriterad av den person som ska stå en närmast. Och jag lovar att du kommer att må bra igen! ❤️

   Reply

 • Emma

  |

  Tror att det bästa ni kan göra är att prioritera varandra genom aktiv kvalitetstid tillsammans! Alltså inte bara umgås när ni båda är hemma och inte gör något utan avsätta tid tillsammans, tex. ”på tisdag ska vi äta middag med levande ljus”, ”på torsdag ska vi gå en långpromenad” osv. Då kan han planera in saker på kvällar ni inte har saker planerade -> du känner dig dig prioriterad eftersom han bokar in saker runt om era planer (du är prio) och han slipper få dåligt samvete eftersom ni har annan kvalitetstid inplanerad. Att vara prio är inte att kräva att personen vill vara med en 100% av tiden, det är viktigt att komma ihåg! Jag hade liknande tendenser som du i början, men efter snart 5 år tillsammans (och mkt jobb med mig själv) är jag tryggare än någonsin i mitt förhållande så en del kommer med tiden också 😊 lycka till!

  Reply

  • Emma

   |

   Den här kommentaren var menad till E såklart 😊

   Reply

 • Sofia

  |

  Fick exakt samma set i julklapp! Har dock inte provat någon ännu 😀

  Reply

 • H

  |

  Var du tvungen att spoila saker från Stranger Things på Instagram? Du kunde iaf haft en disclaimer, jag som precis har börjat titta :'(

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag spoilade ju inget? Inget relevant iaf. Det har ju knappt med själva handlingen att göra. Men förlåt, det var absolut inte meningen. Tar bort direkt! Hoppas inte jag förstörde för mycket för dig 🙂

   Reply

   • H

    |

    Nej jag förstod att det inte var några avgörande moment. Men jag är sån person som absolut inte vill veta något i förväg. Inte vem som fortfarande lever, om det fortfarande är tillsammans osv. Även om det inte är avgörande för handlingen så förstör det ändå för mig. Men uppskattar att du lyssnar och förstår, tack 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     Förstår det! Ska inte göra om det 🙂

     Reply

 • D

  |

  Wow! Det hade kunnat vara jag som skrev vartenda ett av dina ord..! Känner SÅ igen mig. Blir också ledsen när min bf gör saker utan mig och tanken på att han skapar MINNEN som jag inte är inkluderad i gör mig smått tokig. Allra värst är det ändå om han och hans vänner ska göra något som jag också tycker hade varit roligt, men som ingen av oss har gjort förut. När dom ska prova något nytt som jag också hade velat göra. Men även vanliga spelkvällar och ölhäng blir jag sur och ledsen för. Sååå ocharmig tjej och vill absolut inte vara sån.

  Men som du säger, man vill känna sig behövd och älskad, höjd till skyarna, avgudad och vet inte allt.

  Reply

 • Evelina

  |

  Vad du ska använda BBQ-saltet till?
  På popcorn såklart, drömgott😍

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv