Fredag i Köpenhamn med glubbel och julmys

Min december har som sagt inte varit helt som jag tänkt mig. Jag föreställde mig hur jag skulle julbaka, gå på mysiga julskyltningar och tända ljus varje advent. Riktigt så blev det inte. December bara försvann och förra veckan satt jag här med noll julkänsla.

Men då är det ju tur att man kan ta makten i egna händer! Jag och Emelina bestämde oss för att ha världens superjuligaste dag i Köpenhamn i fredags. Häng med och titta på hur det såg ut:

 

Vi hoppade av tåget och gick genast till Nyhavn eftersom vi gärna ville ta bild innan solen gick ner. Man blir så glad av färgglada hus. Tänk vad bra vi hade mått om världen var lite mindre grå.

 

Emelina var gullig.

 

Och jag med där jag stod och låtsades titta på en julgran.

 

Vi provsmakade fudge.

 

Och såg alternativa julgranar.

 

Sedan var det dags för lunch! Vi hamnade på ett litet franskt ställe som var så fullproppat med folk att vi fick tränga in oss vid ett litet bord precis vid bardisken. Men vi fick ändå plats som ni ser så ingen fara. Min tröja är från Lindex och finns här (annonslänk).

 

Åt det här. En riktig smaksensation. Oxfilé, soltorkade tomater, stekt lök och någon tomatröra till. Mmmm.

 

När vi ätit upp hade solen gått ner och vi gick på julklappsjakt. Det enda som köptes var dock en blus som Emelina köpte till sig själv. “Ska du inte prova den”, undrade jag, men Emelina sa att hon såg att den passade. Men på tåget hem upptäckte vi att den hade helt öppna ärmar? Det var alltså hål hela vägen från axel till handled. Det var ju inte alls vad hon trodde. Prova alltid plagg innan ni köper people.

 

När vi tröttnat på att titta i affärer satte vi oss högst upp i Illum och drack ett glas bubbel. Såhär i efterhand var det nog mer bubbel-pauser än vad det var annat den här dagen. Men helt okej fördelning enligt mig alltså.

 

Och sist men inte minst gick vi till en bar som utnämnt sig själva till “en av världens bästa champagnebarer”. Vi drack glubbel! Så god och julig drink. Vi återskapade drinken igår och den blev supergod. Här kommer recept:

 

Vit glögg

Bubbel

Grädde

Kanel

 

Gör såhär: Fyll upp glaset med lika delar glögg och bubbel, toppa med vispad grädde med massa vaniljsocker i och pudra med kanel.

 

Sedan var det dags att bege sig hem i natten med trötta fötter och ett juligare sinne. Tack Emelina för en mysig dag. Jag röstar på repris nästa år! 🎅🏼

 

72 gillar

Comments (10)

 • Robert

  |

  Så smarrigt – och så kul det vore med fler färgglada hus. 😉

  Reply

 • Sofia

  |

  Alltså oxfilen ser ljuvlig ut!

  Reply

 • Anna-Maria

  |

  Vad härligt ni såg ut att ha haft det! 🙂 Jag har inte heller haft mycket till julkänslor den här december och jag har hört många som säger samma sak tyvärr. Är det bristen på snö eller för mycket stress?
  Livet blir i alla fall helt klart trevligare med lite färg så de färgglada husen muntrar ju verkligen upp. 🙂 Och bubbel!

  Reply

 • Mika

  |

  Så mysig dag ni verkar haft 💕och så Glubbel??? Verkar vara en riktig drömdrink, måste prova 😍

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja det måste du! Verkligen supergott 😍

   Reply

 • Linda

  |

  Vad heter baren där ni drack glubbel?

  Reply

 • Ebba

  |

  Vill veta mer om denna champangebar! Vad heter den och var ligger den? Är den värt ett besök? 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Den heter Balthazar. Absolut om man gillar champagne 😍

   Reply

 • Sara

  |

  Tror att det är oerhört sällan som något blir som man har tänkt sig. Jag föreställer mig ofta hur något ska vara, men det är sällan det blir så. Till exempel kanske jag tänker: “Hösten ska fyllas av mysiga kvällar med en kopp varm choklad.” Men blir det så? Nää. Det kommer en massa annat i vägen och inte ens sådant jag trodde var enkelt att ordna blir av. Det gäller nog att aldrig ha några bestämda föreställningar om något och uppskatta det som blir bra. Det verkar ha varit jättemysigt i Köpenhamn!

  Reply

 • Sanna

  |

  Vad hade du för bubbel i drinken? Och hade starkvinsglögg eller alkoholfri glögg? 🙂 Tack för en superbra blogg, har läst den i flera år!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv