4 tankar just nu

👀 Vaaaar tar min iPhone X vĂ€gen? Jag bestĂ€llde den för att hĂ€mta i butik och de skulle höra av sig nĂ€r den kommit, men nu har det gĂ„tt typ en mĂ„nad och ingen har hört av sig? Jag har ringt till Telenor nĂ„gra gĂ„nger, men varje gĂ„ng Ă€r telefonkön sĂ„ lĂ„ng att jag ger upp och lĂ€gger pĂ„. FĂ„r nog gĂ„ till butiken och kolla upp det dĂ€r.

 

đŸ“± Och eftersom jag tĂ€nkte att jag *snart kommer ha en annan iPhone* har jag gett bort och sĂ„lt alla mina skal. Ett skal gav jag bort till Sofie nĂ€r vi fikade. SĂ„ lustigt. “Vilket fint skal du har”, sa hon. “Jag behöver snart inte det, sĂ„ varsĂ„god du kan fĂ„ det”, sa jag och tog av det. Nu Ă€r min stackars telefon naken och har varit i flera veckor. Dessutom Ă€r den sĂ„ lĂ€tt och glidig ocksĂ„. NĂ€r jag anvĂ€nder den utomhus och det blĂ„ser kĂ€nns det pĂ„ riktigt som att den ska flyga ivĂ€g.

 

đŸ€“ Jag har börjat se sĂ„ dĂ„ligt pĂ„ sistone! Jag vet inte om det har blivit för mycket skĂ€rmtid eller om det helt enkelt Ă€r mörkret som gör det, men vissa dagar Ă€r allt bara helt suddigt. Mina glasögon hjĂ€lper knappt. SĂ„ frustrerande. NĂ„gon annan vinterblind dĂ€r ute?

 

👄 Hör och hĂ€pna. Jag har slutat med lĂ€ppbalsam! Efter att ha varit en Carmex-junkie i flera Ă„r har jag nu slutat och det sjuka Ă€r att mina lĂ€ppar inte Ă€r lika torra lĂ€ngre. AlltsĂ„ hur lurad kĂ€nner man sig inte? Nu anvĂ€nder jag försvarets hudsalva vid behov (och drĂ€nker inte mina lĂ€ppar varannan minut som jag gjorde med Carmex) och det funkar utmĂ€rkt.

 

62 gillar

Comments (13)

 • Linnea

  |

  De beror antagligen pĂ„ att Carmex innehĂ„ller paraffinum liqvidum, det Ă€r vanebildande och uttorkande 🙂 typ en av de vĂ€rsta ingredienserna i hudvĂ„rd, om man inte har psoriasis tror jag, dĂ„ Ă€r de en bra ingrediens eftersom de lĂ€gger sig som ett lock pĂ„ huden och lĂ„ter huden lĂ€ka under. Försvarets cerat Ă€r bra! Bivaxsalva Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre… 🙂

  Reply

  • Hanna

   |

   Exakt! Och det Ă€r ursprungligen lanolin, alltsĂ„ ullfett frĂ„n exempelvis fĂ„r. SjĂ€lv Ă€r jag allergisk mot det sĂ„ jag har fĂ„tt kasta/ge bort i princip allt mitt smink och mina hudvĂ„rdsprodukter. TrĂ„kigt fast bra…

   Reply

 • Robert

  |

  FörstĂ„r om du blir frustrerad. Skönt att lĂ€pparna “funkar” nĂ€r allt annat krĂ„nglar. 😉 :/

  Reply

 • Bella

  |

  Inte konstigt att dina lĂ€ppar blivit mindre torra efter du slutat med Carmex, den innehĂ„ller inte sĂ„ bra ingredienser. Paraffinoljor (som bl.a. Carmex innehĂ„ller) har en uttorkande effekt pĂ„ huden, det blir mer ett oljigt ”skinn” ovanpĂ„ huden som gör huden torr undertill/inne i huden, medan huden utanpĂ„ kĂ€nns falskt Ă„terfuktad i och med att oljan lĂ€gger sig ovanpĂ„. Hoppas du förstĂ„r min förklaring.

  HudvĂ„rd (+ smink, tvĂ„l etc) Ă€r en riktig djungel. Ju mer man lĂ€ser om ingredienser desto mer ser man vad mycket skrĂ€p vĂ„ra produkter innehĂ„ller – bĂ„de för vĂ„r hud och för vĂ„r miljö.

  Finns massor att lÀsa pÄ om detta. Jag Àr inte superkunnig sjÀlv, men ju mer man lÀser och googlar pÄ specifika ingredienser desto mer lÀr man sig!

  Det Ă€r som med matvaror, drycker, snacks etc. Finns mĂ„Ă„Ă„Ă„nga mindre bra tillsatsĂ€mnen i ”nyttiga” och ”hĂ€lsosamma” produkter, produkter som egentligen inte alls Ă€r bra för vĂ„r kropp.

  Du Àr ju inne pÄ eko-spÄret gÀllande kosten, nÀsta steg Àr kanske hud/skönhetsprodukter?

  Reply

 • Ida

  |

  BestÀllde min iPhone i tisdags, fick den idag. Dom har nog glömt dig.

  Reply

 • Sara

  |

  Har ocksĂ„ börjat se sĂ€mre nu i vinter, tror dock jag sitter för mycket med mobilen…sorgligt men sant 😅

  Reply

 • Sara

  |

  Ser ocksĂ„ sĂ€mre. Dock vet jag att det Ă€r för att synen Ă€ndrats och jag orkar inte gĂ„ till optikern đŸ˜†đŸ€”

  Reply

 • Sofia

  |

  Du behöver nog byta styrka i glasögonen bara 🙂

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag vill skydda mina lĂ€ppar ordentligt sĂ„ jag kör pĂ„ PaulaÂŽs Choice lipscreen spf 50! 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  VAR Ă€r min iPhone? VART tar den vĂ€gen? 🙂

  Det Àr ju alltid en risk nÀr man vÀljer den strategin, som Apple verkar ha valt, nÀr man lanserar en ny produkt, att an inte kan leverera produkten tillrÀckligt snabbt. Hoppas att telefonen ÀndÄ kommer fram relativt snart!

  Reply

 • Erika

  |

  Helt sjukt det med carmex! Första gĂ„ngen jag testade det var pĂ„ en utbytestermin i USA. Jag fick en allergisk chock, mina lĂ€ppar var helt förstörda/brĂ€nda. Sen dess kan jag inte ha nĂ„got typ av lĂ€ppstift/glans/balm för att mina lĂ€ppar blir sjukt obalanserade. Det enda positivta Ă€r vĂ€l att jag inte lĂ€ngre Ă€r beroende av lypsyl…

  Reply

 • Ellie

  |

  Jag brukar alltid skicka meddelanden till företag vid Facebook, alltsĂ„ PM med mina frĂ„gor. Oftast fĂ„r man snabb hjĂ€lp pĂ„ sĂ„ vis. Bara ett tips om du inte orkar gĂ„ till butiken 🙂

  Reply

 • Juli

  |

  Var pĂ„ telenor med de dĂ€r! NĂ€r jag bestĂ€llde min 7a sĂ„ fick jag vĂ€nta 8 veckor för att sen fĂ„ ett ”oj bestĂ€llningen har försvunnit. Du fĂ„r bestĂ€lla om”

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlÀgg

Arkiv