Personlig fotoalmanacka

I samarbete med myFUJIFILM

Tillsammans med myFUJIFILM har jag fått göra en personlig almanacka! Så rolig grej! Frågan var bara vad jag skulle göra? Hade jag haft barn hade jag lätt haft en bild på mitt barn varje månad, men nu har jag ju inte det. Jag funderade mycket och länge och kom till slut fram till att jag ville göra en almanacka fylld med pepp. Jag ville lyfta fram det bästa jag vet med varje månad helt enkelt. Så att man alltid har något att se fram emot!

 

 

Och nu ligger det färdiga resultatet här! Men först backar vi bandet lite så att jag kan visa er hur man egentligen designar en egen almanacka hos myFUJIFILM:

 

Ja, det är egentligen inte svårt alls. Såhär ser själva arbetsytan ut. Vad tycker ni om bilden från april btw? Det bästa med april är ju lätt att solen börjar titta fram och man äter mycket glass..heh.

 

Här är verktygen. Man kan välja om man vill lägga till egna bilder. Eller kanske ett kollage? Man kan även lägga till clipart-figurer, bakgrund och speciella dagar.

 

Som denna dagen exempelvis. Mycket viktigt dag ; ))

 

Jag lade till bakgrund på alla mina månader, tyckte det blev finast så. December fick vara snöig.

 

Sen var jag klar och några dagar senare fick jag den levererad. Låt oss kika på några månader:

 

Denna bild var ju given till februari. Det är alla hjärtans dag och Nutellas dag på samma månad <3

 

Juni är ju midsommar all over the place.

 

Och i oktober är träden så vackra.

 

Det var en tjuvtitt i min kalender. Visst blev den fin? Jag är supernöjd!

Om ni vill göra en fin och personlig almanacka till er själva, eller kanske ge bort till någon julklapp har jag en superrabatt till er. Med rabattkoden EGOINA35 får ni 35% på hela sortimentet (gäller ej porto och frimärken). Välj mellan almanacka, julkort eller fotoböcker och överraska någon ni tycker om med en personlig och fin present. Rabatten gäller till 31/12. In och spana HÄR.

 

39 gillar

Comments (32)

 • Sofia

  |

  Junibilden på dig! Så fin!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 😍

   Reply

 • Joanna

  |

  Gillar att du var kreativ och flummade loss. Inte bara tog de vanliga bilder på släkt o vänner eller fina landskapsmotiv osv. Månadens bild? En nutellaburk! Haha, älskart 🙂 Vill se de andra månaderna också

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Men man blir ju glad av en Nutellaburk 😍😍

   Reply

   • Joanna

    |

    Precis! Bästa idén ju 😀

    Reply

 • Malin

  |

  Men gud så bra med en sån här rabatt 😀 Jag har tänkt beställa ett par almanackor och ge bort i julklapp, kommer fylla dom med bilder på min son och ge till hans mormor och morfar samt gammelmormor. Sån perfekt julklapp, personlig och smart, och jag vet att just dessa personer kommer uppskatta det! Jag som vanligtvis pluggar på universitetet har ju knappt någon mammapenning alls, så allt är numera ett pussel för att få allt att gå runt, det löser sig tack vare otroligt mycket hjälp från mina föräldrar och att vi fortfarande bor hemma hos våra föräldrar med vår lilla kille. Men jag vill ju fortfarande ge julklappar! Mig själv har jag prioriterat bort för länge sen, men det har varit ganska lätt då jag oftast lagt mest kläder på resor och kläder, vilket absolut inte behövts under graviditeten och nu när bebis är här. Gick mest i mammas garderob och lånade kläder när magen växte, fick gravidbyxor i julklapp och kunde gå i alla härliga fodralklänning som hade stretch i sig. Och nu med amningen och kroppen ska gå tillbaka till normalläge så vill man ju inte köpa mängder med kläder. Nu inser jag att jag fortsatte in på ett helt annat spår än vad som var tänkt! Kul med rabatten iaf, det är faktiskt den första rabatten som du har som jag kommer använda mig av och den kunde inte komma bättre till pass! 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh vad kul att höra! ❤️

   Reply

   • M

    |

    Första rabatten jag också kommer använda. Kom i perfekt tid. Jag ska göra en almenacka med Frost eller Pippi till sonen, magneter med bilder på barnen själva till julklapp till dom (dom älskar det 😂), julkort och förstoringar på barnen att ge till släkten i julklapp.

    Reply

    • Egoina

     |

     Åhhh men vilka bra idéer! Så kul! ❤️

     Reply

    • Kattis

     |

     Bara en fråga, jag har egentligen ingen aning men.. får man använda andras bilder (frost och pippi) sådär? Kanske isåfall för att det är privat bruk? Men är faktiskt osäker på om man får, om man inte kollar så dom är copyrightfria

     Reply

     • Egoina

      |

      Så länge det är för privat bruk är det ju ingen fara? Det är ju som att du skulle skriva ut en bild från google liksom, vem ska säga något om det? Så länge man inte tänkt göra business och börja sälja egengjorda kalendrar med andras bilder är det ju lugnt 🙂

     • Kattis

      |

      Ja du har garanterat bättre koll än jag, det ingår ju liksom i ditt jobb hehe. Vet att när jag, för typ tio-tolv år sedan haha, skulle ha ett foto på mitt bankomatkort så fick man inte ha bilder som tillhörde någon annan. Och mitt bankomatkort var ju absolut inte i kommersiellt syfte! 😛 men det kanske är annorlunda med almanacka. Eller så har man landat bättre i hur lagen ser ut. Tänkte bara så man inte gör något otillåtet 🙂 (känns inte som “skriva ut själv från google” är jämförbart dock, det är ju fujifilm som skriver ut bilderna och dom tjänar pengar på det 😛

     • Egoina

      |

      Jaha oj! Men nu blir jag plötsligt osäker. Det kanske inte är okej? Hur som helst kommer man garanterat inte bli straffad för detta och tänker att det är upp till Fujifilm att informera om det om det är så 😀

     • Kattis

      |

      Nä precis det är ju Fujifilm som “åker dit” isåfall (om det nu är otillåtet) så egentligen är det ju bara för konsumenten att köra på 🙂

     • Egoina

      |

      Precis 🙂 Det här med bankomatkort kan ju vara att det är eftersom man går runt med dem och “visar upp dem”, kanske därför det inte var okej? Men det gör man ju inte med almanackor (eller vem vet…hehe). Hur som helst en intressant fråga! 🙂

 • Robert

  |

  Coolt! Typiska Egoina-bilder också med glassen och nutellan. 😉

  Reply

  • Robert

   |

   “Almanacka 20cm” såg kul ut av nån anledning men det är väl bredden eller nåt. 😉

   Reply

 • Ella

  |

  Super fin. Kan man skriva i rutorna på de olika dagarna eller pennan fäster ej?

  Reply

  • Egoina

   |

   Det är sånt där glansigt fotopapper, men provade precis med bläckpenna och det gick 🙂

   Reply

 • T

  |

  Hoppas de skärpt till sig i år.. Förra julen var det katastrof och vet att jag inte var ensam om att tycka det. Beställde en almanacka, fotobok och julkort tidigt i november. Fotoboken kom fram och var okej men första almanackan kom fram med bilder som var borta etc, helt utan förvarning. Fick en ny tillslut när jag äntligen fick tag på kundtjänst som största delen var bortkopplad via telefon (i jultider). Julkorten kom i januari. Blev inga personliga julkort förra året iaf. 😅
  Men din almanacka var ju väldigt fin iaf! 👍🏼😃

  Reply

 • Sara

  |

  Tack gulliga du. Jag har aldrig kommenterat och har löst i fleeeera år 🙈 Jag vet dåligt 😉 skulle precis beställa 4 kalenders. Så detta var mycket tacksamt 😘

  Reply

 • Julia

  |

  Kul grej! Tror du det funkar med bilder från mobilen eller måste det vara bättre kvalitet?

  Reply

  • Egoina

   |

   Prova, den varnar när bilden har för dålig upplösning 🙂

   Reply

   • M

    |

    Mina mobilbilder har funkat 🙂 har beställt kalender 2 år i rad.

    Reply

 • Josefine

  |

  De ojämna marginalerna runt bilderna gör lite ont i mitt grafisk designer-hjärta, haha. 💔 (Vet att det inte är ditt fel utan snarare Fujifilms verktyg. But it huuuurts. Ja, jag är något arbetsskadad.)

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha det är nog mitt fel. Var inte så noga när jag placerade ut bilderna 🙈

   Reply

 • S

  |

  Kollade just dagens lucka på skincity och såg att pumpa-masken du tipsade om för ett tag sedan hade 30% rabatt idag! Det vet du förmodligen (om några timmar när du förhoppningsvis får vakna(obs ej domedagsaktigt skrivit utan bara sovmorgonaktigt) Redan, men om inte vet du nu😛 (kändes liksom taskigt att inte säga nått??? Weird)

  Reply

  • Egoina

   |

   Så snällt av dig!! Men jag har massor kvar, så det är lugnt 🙂

   Reply

 • Kamilla

  |

  Vilket toppen erbjudande. Tackar . Roligt att du tog lite olika bilder till din almanacka och lite busiga bilder.
  Ha en fin dag.
  Kram Kamilla

  Reply

 • Mli

  |

  Irrelevant för just detta inlägg, MEN! Jag plöjde igenom alla era podavsnitt häromdagen (den är grym btw, enda podden jag någonsin faktiskt fastnat för, annars tycker jag lätt att det blir… trist att bara lyssna). Anyhow, jag har sedan dess inte kunnat få LET IT FLOOOOW ut huvudet. Jag nynnar på det ca HELA TIDEN, haha. Hopplöst!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir! Så roligt att höra!! Hahaha! Visst är den härlig 😉 Vi funderar på att spela in en riktig version, om du känner någon som kan sjunga så tipsa gärna 😀

   Reply

 • Sara

  |

  Typisk! Läste inlägget precis efter jag beställt en hög med julkort ,haha.

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv