This melon stuff that Rachel left

Alltså så bäst för ett tag sedan när jag och några kompisar skulle dricka lite bubbel. Vi öppnar flaskan, häller upp, tar en klunk och sedan säger alla “usch, det smakade kork” samtidigt, medan jag säger “mmm vad gott”.

Haha. Vadå noll koll?

Var lite sugen på att lägga till “oj, ja nu kände jag korksmaken. Usch”. Men jag tyckte på riktigt att den var god?

Kände mig lika gullig som Ross när han och Joey dricker “the melon stuff that Rachel left”:

 

De tar en klunk.

 

Ross gillar drickan medan Joey nästan klöks.

 

Sedan ser Ross Joeys reaktion.

 

Och låtsas att han också tycker det är äckligt <3

 

Hehe.

131 gillar

Comments (16)

 • Robert

  |

  Haha, lite “grupptryck” där också. Som nåt gammalt avsnitt med dolda kameran då en går in i en hiss och ställer sig åt ett annat håll än de andra vilket gör att de övriga börjar vrida sig åt samma håll som den nya personen. 😉

  Reply

 • Jenny

  |

  klöks? haha aldrig hört det ordet 😀

  Reply

  • S

   |

   Skånska för kväljningar 😁

   Reply

   • Nina

    |

    Vi använder det ordet här i Småland med 😉

    Reply

  • Sara

   |

   What? Vad säger du när man nästan kräks? Blev genuint nyfiken nu 😊

   Reply

   • Nathalie

    |

    Haha Sara kväljningar säger man annars 🙂

    Reply

   • Jenny

    |

    Jag säger nog kväljningar eller att man hulkar (tråkobert) men nu har jag ju breddat mitt vokabulär 😉

    Reply

  • C

   |

   Klöks gör man precis innan man ska kräkas. Alltså reflexerna i halsen eller var det nu är. Typ att magen vill vända sig ut o in😀

   Reply

 • Lisa

  |

  På tal om Ross; jag är lika mycket Vänner-torsk som du (om inte mer??) och kan varenda line i varenda avsnitt. På senare dagar, i samband med att jag blivit mer & mer medveten ur ett feministiskt perspektiv, har jag dock börjat störa mig mer och mer på serien. De drar ständigt sexistiska skämt, gör narr av överviktiga och använder ”like a girl” eller ”you’re turning into a woman” som förolämpningar konstant.
  Till råga på det så har jag även sakta men säkert upptäckt vilken jävla gris Ross är. I förhållandet med Rachel är han ständigt svartsjuk, galet kontrollerande och paranoid; ändå är det han som är otrogen i slutändan (som han dessutom har mage att ursäkta med ”we we’re on a break”??)! När Rachel får sitt jobb på Bloomingdales och blir tvungen att jobba sent vissa nätter blir han inte bara svinförbannad utan DYKER ÄVEN UPP på hennes jobb??? Han är inte ett dugg glad för hennes skull och unnar henne inte det öht. Och inte bara i förhållandet med Rachel utan i alla hans förhållanden är han fruktansvärt paranoid och svartsjuk, trots att det ofta i slutändan är han själv som är svinet (otroheten mot Rachel, att han sa fel namn vid altaret och don’t even get me started with hur fruktansvärt elak han var mot Mona som bara var genomsnäll hela tiden).
  För övrigt bär han på världens största offerkofta, får alltid saker och ting att handla om honom och lyckas alltid norpa åt sig största delen av kakan. Han har tamesjutton förstört hela serien för mig!

  Sorry för lång kommentar men alltså do u agree or do u agree??

  Reply

   • Lisa

    |

    Läste texten och framför allt kommentarerna och blir fan upprörd?? VARFÖR måste folk ba ”men alla andra är inte heller perfekta!!” så fort en börjar prata om mäns brister?? Nu pratade vi om Ross paranoida, svartsjuka och kontrollerande beteende mot, inte bara Rachel, utan seriöst ALLA sina stackars flickvänner, och parallellen till hur det speglar samhället. Orkar inte att folk ba ”men Phoebe är inte heller perfekt” ba jaha och vad har Phoebe med det här att göra?

    Och ja, Rachel har också brister i sitt beteende men öht inte ens i proportion till Ross. De flesta av hennes issues gällande deras relation bottnar i Ross svartsjuka eller paranoia (eller otrohet).

    ORKAR INTE HUR ENGAGERAD JAG BLIR

    Reply

  • elin

   |

   Jag håller med dig Lisa! Såg alla säsonger Vänner för första gången för två år sen och stör mig så in i helvete på Ross av samma anledningar som du skrev ovan.

   Reply

 • Nathalie

  |

  Ross <3
  Jag har lite svårt att ta in kritiken serien har fått av vissa det senaste. Vänner är min absoluta favoritserie och ja dom drar sexistiska skämt osv, men det var ju liksom så man skämta

  Reply

  • Nathalie

   |

   Åh hela min kommentar ovan kom inte med ser det ut som?

   Reply

 • Sandra

  |

  Älskar Vänner! Har sett det fler ggr än jag vågar erkänna. Men ja, håller med om ovanstående kommentar – ju äldre man blivit desto mer kritisk har man blivit till skämten som dras och hur störig Ross är. Men så länge jag är medveten om det och ser på serien med dessa ögon får man väl ta det för det är – en serie som helt enkelt är lite utdaterad? Inte för det ursäktar sexism, fatshaming osv men ja.

  Reply

 • Antonia

  |

  Gud vad skönt att få läsa om fler som stör sig på Ross beteende mot Rachel. Jag blir så förbannad på honom! Jag förstår verkligen hur Rachel måste känna sig när hon äntligen får ett jobb hon drömmer om och vill ge allt och så ha en pojkvän som bara vill att hon ska tillbringa tid för honom och tycker att det “bara är ett jobb”. Han visar verkligen sin dåliga sida när det precis tagit slut mellan dom och de typ måste turas om att umgås med resten av gänget. Rachel visar ingenting när Ross bokar upp men när Rachel bjuder med gänget till hennes systers stuga en helg tycker Ross jättesynd om sig själv och säger något om att han “blir lämnad ensam i den tuffa tiden han är i nu”.. Alltså hallå! Rachel då? Är det inte minst lika tufft för henne? Hade han nu brytt sig så mycket om henne och velat ha henne tillbaka som han påstår så borde han väl kunna unna henne att komma iväg och försöka ha roligt med sina vänner, eller? Blir så arg så jag har lust att skrika rätt ut, haha 😆 Men annars tycker jag Ross är väldigt rolig och Rachel är ju inte heller perfekt men jag tycker faktiskt att hon förtjänar någon bättre.
  Btw, tror inte klökas är skånskt för vi säger klökas här också och jag bor i småland.

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv