Vad jag önskar mig i julklapp

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vi är inne i december och första advent har varit och allt. Hinner knappt med! Här kommer i alla fall inlägget med vad jag önskar mig i julklapp, som utlovat.

 

Råsaftscentrifug. Det känns som drömmen att ha en maskin där man kan stoppa in vilken frukt eller grönsak som helst och så vips kommer det ut juice! Jag blir dock så himla förvirrad när jag kikar runt. Det finns råsaftscentrifuger i precis vilken prisklass som helst, från 200 kronor upp till 6000 kronor. Det känns ju helt orimligt att betala 6000 kronor för en maskin som endast kan göra juice. Hur vet man vilken som är tillräckligt bra?

 

Halsband från Edblad

Halsband. Jag tycker detta halsband med en liten fågel är sååå fint. Det är nätt och så litet och en fin detalj trots att det är diskret. Ja tack jultomten.

 

 

Telåda. Jag önskar mig en telåda, utan te i. Jag vill helt enkelt ha en fin låda med massa fack att förvara mina teer i. Tänker att det är fint att ta fram när man har gäster och låta dem välja smak. Ju fler fack desto bättre.

 

 

Biodroga Even & Perfect CC-cream

Biodroga CC-cream. Min kollega berättade om den här och jag blev mind blown. Det är en color correction cream som förvandlas till en lätt foundation vid applicering. På något magiskt sätt anpassar sig till ens egen hudton och jämnar ut huden. Den ska ge lyster och dessutom blir huden långvarigt utslätad. Alltså vad äääääär det här? MÅSTE HA.

 

Stavmixer/ mixer. Jag har önskat mig en mixer i så många år nu och begriper inte att jag inte tagit tag i det. Jag blir så osäker när jag börjar titta. Det finns ju alla möjliga prisklasser och jag har ingen aning om det är värt det dyra priset eller inte? Hjälp mig! Vilken prisklass rimlig när det kommer till mixer? Har ni en mixer ni gillar som ni kan rekommendera?

 

Färgpennor. Detta är kanske lite random, men jag har börjat färglägga i målarböcker. Ni vet sådana till vuxna? Eller alltså, jag hade gärna färglagt i sådana till barn med enhörningar och grejer, men nu råkade jag få en sån där vuxen-terapi-målarbok hemskickad, så det var så allt började. Jag gör det som terapi och för att varva ner. Tycker det är så mysigt och avslappnande. Hade gärna haft lite större utbud av färgpennor.

 

Blommig pyjamas // Svart pyjamas

Myskläder. Detta är en standardpresent jag önskar mig varje år. Men man kan ej hava för mycket myskläder. Tycker att Gina Tricot har massa fint för tillfället (haha, snodde din önskning rakt av Sofie <3).

 

Eltandborste. Jag tänker att jag ska önska mig detta varje år, men glömmer varje gång. Jag tycker i alla fall det är på tiden att jag skaffar mig en eltandborste och denna som Michaela har som ni ser ovan är ju bara sååå fin! Såklart man vill ha en tandborste i roséguld liksom : ))

 

Vad önskar ni er?

 

38 gillar

Comments (38)

 • Hanna

  |

  Jag har en sån där creme från biodroga md liggandes här hemma pga att den ger mig så mörk färg i ansiktet, som att den oxiderar när man smörjer på den 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Aha, ingen hit alltså? :/ Den kanske är lite överhypad då? Men min kollega är nöjd i alla fall 🙂

   Reply

   • Louise

    |

    Jag har inte testat just den från biodroga md, men upplever samma sak med andra foundations som ska anpassa sig efter hudtonen. Att de liksom oxiderar och blir orangea/mörka efter ett tag :/

    Reply

 • Jossan

  |

  Jag köpte våran mixer från Lidl, det är den bästa mixern någonsin! Har haft flera olika märken tidigare men denna är sååå bra! De blir nog kampanj på dom snart ( såå opartisk eftersom jag jobbar på Lidl haha, men på riktigt är det den bästa mixern jag har haft) en

  Reply

 • Joey

  |

  Åh jag fick en eltandborste i julklapp förra året! Blev så glad att jag typ började gråta? Min sambo blev aningens förvirrad att jag blev så glad 😀 Är fortfarande helnöjd med den!

  Reply

 • Emma L

  |

  Hej! Jag önskar mig inget speciellt haha men däremot har jag en förfrågan ang. blogginlägg! Skulle inte du kunna göra ett inlägg med tips på julklappar till julklappsspelet? Genom åren har jag köpt bl.a. temugg, några goda ostar, tygkasse m.m. men detta år verkar min fantasi inte vilja medverka alls… skulle bli jätteglad om du ville ”dyka ner” i detta julstressframkallande problem!

  Reply

 • Robert

  |

  Vet inte ens om jag önskar mig något speciellt, bortsett från den där CC-krämen. 😉 En vit jul och få äta gott på julafton och att “nära och kära” håller sig friska och mår bra, typ. Fattar dock inte varför jag inte har en eltandborste. Ofta är det enklare att får pengar i present och att man själv köper det man vill ha. Inte samma spänningsmoment men ändå. 😉

  Reply

 • mia

  |

  Jul frid och en kille som jag kan åka bort med över julen. En gullig kattunge ja tack!😊

  Reply

 • Annika

  |

  Jag fick en bamix i present och har nu köpt till deras extra del. Jag kan riva, mortla, vispa – ja göra allt! Så fantastiskt att aldrig behöva gråta över hackad lök. Mixern är dyr men det är en fantastisk produkt med lååååång garanti. Skulle inte klara mig utan den.

  Reply

  • Anna

   |

   Ja Bamix är bäst!

   Reply

 • Emma

  |

  Jag har en juicepress från Philips (avance collection hr1871/00) som kostade runt 2000. Är supernöjd eftersom den är lätt att använda, får ut mycket saft och (viktigast) är väldigt lätt att rengöra. Min syster köpte en billigare variant, vet inte exakt vilken, men med den tar det typ en kvart att få ut pyttelite juice (mer frukt går åt – dyrare i längden) och den tar lång tid att diska. Finns säkert billigare varianter än Philips som är bra också, men kan iaf rekommendera den varmt 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Hehe blev nyfiken på hur mkt den från Electrolux kostade så klickade på länken, men den går till en “yohki förvaringsburk med korklock” så du vet!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha, så konstigt. Ändrade länken nu, men den länkas fortfarande dit. Fattar ingenting..

   Reply

 • Penny

  |

  Jag har en superstark mixer: Vitamix! Den kostar skjortan men har 7 års garanti, hade hunnit slita ut mååånga billiga mixers på den tiden. Skulle tipsa om att köpa en stark mixer i stället för en råssftscentrifug. Om du har en stark mixer kan du köra grönsaker/frukt med lite vatten och sedan sila allt genom en nötmjölkspåse (som man kan köpa på t.ex Amazon) för att få juice. Tycker det är meckigt att använda råsaftscentrifug och det blir supermycket disk, enklare med mixer!

  Reply

  • Frida

   |

   Jag tänkte precis skriva detta! Hade en råsaftcentrifug men den tog så stor plats och skapade så mycket disk så jag köpte istället en riktigt bra mixer och en nötmjölkspåse (finns på Apotea) och är SÅ nöjd. Mycke bättre enligt mig!

   Reply

 • Ragna

  |

  Kolla Philips eltandborste, bästa köpet jag gjort på länge att byta från Oral-b.

  Har haft min stavmixer från Bosch i kanske 10 år nu, funkar fortfarande lika klockrent. Jag har en sladdlös, så värt att slippa krångla med eluttag och sladd som är i vägen hela tiden.

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag önskar att ett förlag tackar ja till mitt bokmanus haha, man ska ju drömma stort? Eller? 😀 har skickat till 15 olika förlag så oddsen är liiiiite högre än om jag bara skickat till två. Typ?

  Nej men, en mer realistiskt grej jag önskar mig är bio presentkort. Sjukt ospännande grej att önska sig men jag har inte så mkt pengar nu och gillar att gå på bio. 🙂

  Btw hade jag råsaftcentrifug förut men gav bort den för jag blev för lat för att ta fram den ur skåpen varje gång jag skulle använda dem samt att det jobbigt att diska alla delar! Haha, men har man plats för den och har diskmaskin är det ju bara att köra!

  Reply

 • Angelica

  |

  Jag har en stavmixer från Philips som är kanon!! Inte så dyr heller. Och jag håller med om att råsaftcentrifug är överskattat. Hellre en riktigt bra mixer. Jag fick FN nutribullet i födelsedagspresent och den är BÄST jag använder den varje dag.

  Reply

 • Emilia

  |

  Jag håller med Penny om att man borde satsa på en starkare stavmixer, jag har också haft flertalet billigare varianter. Just nu letar jag efter en ”behållare” i starkare glas att mixa i då plastbehållaren nu efter ett år har gjort sitt.

  Reply

 • Sara

  |

  Alltså! Biodroga cc-cream! Älskar den! Jag läste en kommentar här ovanför där den ansågs för mörk, och jag tror det är väldigt individuellt. Jag har en kompis som den inte alls funkar på pga för mörk. Men på mig blir det toppen! Så det är ju ingen mirakelprodukt som funkar på alla. Men såna finns ju inte på riktigt ändå…

  Reply

 • F

  |

  Att rita är så härligt, älskar det och gör det också när jag vill koppla av/varva ner. Har tre jättefina målarböcker här hemma son jag köpte för mer än 2 år sen. Ångrar det icke! Plus att de varar länge 😍

  Reply

 • Towe

  |

  Jag köpte en råsaftcentrifug på black friday rean, pga snål och suktat efter en länge. Det blev den billigaste varianten från Netonnet (Andersson heter märket) och jag är SÅ nöjd!? Det är så roligt att juica saker. Plus att jag känner mig extremt nyttig. Så vad jag vill säga är att vänta inte på tomten. Köp nu, och du behöver inte lägga flera tusen på den, tror det är i princip samma skrot och korn i alla. https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/koksmaskiner/juicemaskin/andersson-jcr-21/185742.9495/

  Reply

 • Ida

  |

  Släppte en målarbok med ett lokalt förlag förra året 🙂 så himla roligt.

  Reply

 • Dalle

  |

  Vill med ha en elborstis! Jag rekommenderar en stavmixer men kolla vilken effekt de har innan du köper bara, så de är starka o snabba! O sen att det är ett märke som inte avger kloroparafiner som är hormonstörande mm! Det går att googla på det! Kramar o hoppas du får ngt av det du önskar!

  Reply

 • Jenny

  |

  Jag fick en råsaftcentrifug för några år sen och tyckte det var kul i typ två veckor. Det blir jättegod juice men det blir en herrans massa disk och det är dyrt med all frukt och grönsaker som man måste köpa. Dessutom tyckte jag det var trist att slänga allt som blev kvar när man juicat. Jag vet att man kan använda det i gratänger och såser och grejer men alltså jag har hellre i hela grönsaker i min mat än den där trista sörjan som blev kvar. Rekommenderar istället en mixer typ vitamix (eller billigare märke) där man kan göra drickor och istället få i sig fibrerna.

  Gällande stavmixer så har jag just den där på bilden och den är sååå dålig. Däremot min gamla plastsak från typ Braun är hur bra som helst så dyrast är inte alltid bäst.

  Reply

 • Annika

  |

  Det beror lite på vad man vill mixa skulle jag säga 🙂 hade en billig från rusta en gång (200kr typ) och den funkade bra när jag körde tinade bär, banan, yoghurt och annat mjukt. Men sen skulle jag göra frozen strawberry daiquiris med jordgubbar som fortfarande var lite frysta, då gick den sönder på en gång haha. Nu har jag köpt en som påminner om den på bilden, alltså en “motordel” med lite olika verktyg som man kan sätta dit. Kostade ca 1000kr och fungerar superbra!
  Har även en råsaftcentrifug som fungerar väldigt bra men den är stor och klumpig och det blir maaaassor av disk. Så bästa tipset jag har där är att hitta en så liten som möjligt med så få delar som möjligt så man orkar använda den haha!😅 Tror Philips har en röd som är ganska liten och smidig om jag inte minns fel? Men ser att folk har skrivit att man kan göra juice med en riktigt bra mixer också så kanske bättre att köra på en sån då så blir det två flugor i en smäll😄

  Reply

 • Johanna

  |

  Hej! Jag har en mixer från bosch med tillhörande “hacktillbehör”. Älskar den! Speciellt hacktillbehöret, går att göra mandelmassa, pesto etc… Hela min familj har samma stavmixer, så tycker det tyder på bra betyg!

  Reply

 • Melissa

  |

  Hehe. Jag använder såååå sällan min råsaftcentrifug. Som någon ovanför skrev: den är jättekul i typ två veckor. 😛 Sedan blir man trött på hur lång tid den tar att rengöra (inte kul att slarva för då blir den klibbig) och egentligen är det ju inte så nyttigt att hälla i sig massor av fruktjuice (socker)… Min åker fram ibland när jag börjar känna mig förkyld, då kör jag ner massor av ingefära och citron i den. 🙂

  Reply

 • Jenni

  |

  Jag har den mixern från kitchen aid, grym!!

  Reply

 • Malin

  |

  Vill tipsa om denna juicer:
  https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/koksmaskiner/juicemaskin/philips-hr189480/229656.9495/?gclid=CjwKCAiApJnRBRBlEiwAPTgmxCshg8Ey2Aeq3WY6a-debqOabdVKgEGctwr1GlzvAXA43DHvPEJr9RoCZJ4QAvD_BwE

  Köpte i somras och är sååå nöjd! 🙂 Den är snygg att ha framme i köket och viktigast av allt, lätt att rengöra! Tar typ 2 minuter att ta lös och rengöra alla delar. Hade en billigare juicer innan men den gick sönder rätt snabbt men kan ju ha varit ett måndagsexemplar :p Har också läst någonstans att juicer är bättre än centrifug då man får ut mer av det man juicar men vet ej om det stämmer.

  Reply

 • Rebecca

  |

  En stavmixer med insatser är ju ett måste! Med ungefär samma delar som på bilden. Du kan mixa lök i den så slipper man tårarna (så guld!!), göra egen pesto, mala nötter osv. Stavmixinsatsen använder jag varje gång jag gör soppa för att få en slät och len soppa. Jag använder min från Bosch dagligen och den kostade inte skjortan.

  Reply

 • Malin

  |

  Min realistiska önskelista är nya vinterskor då mina trotjänare från ecco sedan 2010 gått sönder, fina kläder och böcker åt min 7 månaders bebis, pengar så att sparandet till en egen lägenhet kan fortsätta, en svart kappa, en dubbelsäng, underlakan till dubbelsäng, strumpor och mineralfoundation från bareminerals då min ar slut vilken dag som helst.
  Om man får drömma så önskar jag mig en resa till Aten med killen och lillen, vår alldeles egna lägenhet (gärna så stor som en 4a!), några extra timmar om dygnet som man alltid orkar hålla sig vaken under(!) och att redan vara klar med mina universitetsstudier!

  Reply

 • Tess

  |

  Min bästa mixer är av något okänt märke som jag fått när jag beställde någonstans ifrån som “gåva” typ så tror verkligen inte att de dyrare är bättre eller att det måste vara något speciellt märke 🙂

  Nu ville du ha färgpennor men jag beställde tushpennor faktiskt från wish som är riktigt bra! Billigt blev det såklart också så ännu bättre enligt mig ! Tycker de bästa färgpennorna är ju dem som är lite dyrare och det känns lite tråkigt då de tar slut rätt fort om man målar mycket i målarboken 🙁

  Reply

 • Emilia

  |

  Du kan få min råsaftscentrifug, den var kul i knappt en månad… eltandborste frå oralB är däremot inne på sitt fjärde år och fungerar fortfarande toppen!!

  Jag önskar mig en kaffekvarn från Wilfa och PT-timmar då jag älskar att träna!!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv