Follow my blog with Bloglovin

Mina fingerproblem

När jag var och fixade naglarna senast påpekade nageltjejen att jag har en förhårdnad på mitt högra långfinger. ”Jobbar du mycket med händerna?”, undrade hon.

Ehhh nä?

Alltså jag skriver ju mycket, men det ger ju knappast en förhårdnad just där och bara på långfingret.

 

Lilla gulliga förhårdnaden. Förlåt för mina fula naglar. Ska åtgärda detta, promise.

Jag har funderat länge på vad det här kan tänkas bero på. Har jag en konstig vana? Använder jag något verktyg i vardagen? Sedan slog det mig. Det är när jag äter! Jag pressar in kniven/gaffeln i långfingret när jag äter så pass att jag har ett hack i fingret efteråt! Och det har såklart skapat en förhårdning. Hah. Mina fingrar är minsann inte dumma. Men för att det här inte ska se knäppt ut i framtiden när förhårdningen blir ståtligare och ståtligare ska jag försöka variera hur jag håller bestick. Eller kanske sluta hålla så himla hard core?

Jag vädrade mitt problem med Ida som visade hur hon håller och hon håller tydligen mellan långfingret och ringfingret. Alltså hur märkligt? Visst håller man väl ändå en gaffel mellan pekfinger och långfinger?

En annan sak vi också kom fram till är att vi har iPhonefingrar! Vad är det då undrar ni kanske. Jo såhär:

 

När jag håller i telefonen har jag lillfingret undertill för att liksom ha stöd och med tiden har tydligen lillfingret blivit krokigt. Svårt att fånga på bild, men vänstra lillfingret ser inte ut såhär.

 

Och kolla på Ida. Hon har fått en grop!

 

Det blir intressant att se hur evolutionen hanterar det här. Om tvåhundra år kanske vi har extremt krokiga lillfingrar för att kunna hålla våra smartphones bättre? Eller då finns det säkert inte ens smartphones i och för sig… Det kommer väl vara inbyggt i armen, eller så kommer vi ha ett chip i hjärnan som tillåter oss att se den digitala världen likt en projektor framför oss hela tiden? Den som lever får se.

 

51 gillar

Kommentarer (42)

 • Isabelle

  |

  Men har du inte gaffeln i vänster hand? ???

  Svara

 • Kattis

  |

  Tror inte jag håller gaffeln som nån av er Haha, får inte ens ihop hur ni gör? Mellan pekfingret och långfingret? Haha skyller på att jag precis vaknat från en nap, fattar noll :’) däremot har jag absolut smartphonelillfinger! På mig har telefonen liksom plattat till, jag vilar telefonens nedre kant mot hela lillfingret. Haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men hur håller du då?!?? Haha

   Svara

   • Kattis

    |

    Haha jag har kollat nu!! Jag äter nog mer som Ida men jag har inte gaffeln mellan ring- och långfinger.. gaffeln vilar på ringfingret och tummen håller fast. Pek- och långfinger chillar på sidan. Haha.

    Svara

  • Robert

   |

   Haha, var också osäker på gaffelgreppet först men kom jag på hur det menades. Tror jag. 😉

   Svara

 • Sofia

  |

  Så har jag också! Och likaså några vänner. Vi kom fram till att det var p.g.a. att det är där vi lutar pennan när vi skriver. Men vem vet 🙂 har för övrigt också en grip i lillfingret p.g.a. mobilen, känns sorgligt…

  Svara

  • Sara

   |

   Samma här, har en liten sån på långfingret för jag håller hårt i pennan när jag skriver… Knasigt.

   Vad gäller lillfingergrejen, jag brukar hålla telefonen men båda händer och vila mobilen emot knogarna på lillfingrarna istället för den mjuka delen emellan. Vet inte om det är bättre men har ingen krok i alla fall ??

   Svara

 • Angelica

  |

  Åh så ser mitt lillfinger också ut! Haha.

  Svara

 • Sabina

  |

  Förut hade jag också en förhårdnad exakt där, förr i tiden när man var tvungen att skriva för hand i skolan så pressade jag in pennan alldeles för hårt. 😛

  Svara

 • Robert

  |

  Spännande teorier! Du har nog rätt om gaffeln och Ida har fel. Tror faktiskt jag håller som dig där. Tror inte mina fingrar har drabbats av nån större krokighet – än, men dock en aning “gropiga” från sidan som Idas. De är nog rätt stora också, haha. 😉

  Svara

 • Kari

  |

  Potatisskalare brukar jag få förhårdnad av. ?

  Svara

 • Anna

  |

  En skrivknöl! En sådan har jag med, fast min beror på att jag har ett märkligt penngrep 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Trodde att det var det först! Men skriver så sällan med penna och papper. Men kanske hänger kvar sen skolåren? ?

   Svara

 • Lilly

  |

  För några år sedan gjorde jag en brasiliansk vaxning och när jag låg på mage sa tjejen “Har du ofta stringtrosor på dig?” Nej aldrig i princip! Hon undrade då jag verkade ha lite svamp typ högst upp där sopran börjar, tydligen bildas det lättare om man har string som liksom skaver oxh stänger in. Jag lyckades aldrig lista it varifrån det kom. 😛 Och umm har inga besvär så har aldrig gjort nåt åt det.

  Svara

  • Lilly

   |

   Men omg

   Svara

   • Lilly

    |

    Menade ju skåran, inte sopran!?

    Svara

 • Lovisa

  |

  Jag har suttit och försökt förstå hur du egentligen håller gaffeln när du äter haha 🙂 men du håller den alltså med höger hand? Håller du den som en skopa också, alltså att gropen på gaffeln är uppåt? Förresten provade jag en tomtelatte på EH idag, så himla gott! Tack för tips 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha… Jag vet inte ? Blir förvirrad själv nu. Måste kolla nästa gång jag ska äta. Jag har ju oftast en kniv i högerhanden förvisso. Men jag upptäckte detta när jag endast åt med gaffel och då håller jag ju den i höger eftersom jag är högerhänt.

   Svara

 • Josefine

  |

  Jag har också en förhårdnad på högra långfingret! Jag har alltid tänkt att det beror på att jag skrev för hårt med pennan i skolan när jag var mindre? Haft den sen jag var kanske 9 år? Nu är jag 24 och den har blivit liiiite lite mindre men skriver fortfarande en del med penna då jag pluggar :))

  Svara

 • Tess

  |

  Jag har också en grop efter telefonen.. hemskt egentligen man börjar ju fundera hur mycket man egentligen sitter med den..

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Rosanna

  |

  Jag var tvungen att testa och jag håller gaffeln mellan ring och långfingret (plus tumme obviously) Haha! Min roomie håller som du! Lika paffa båda två!!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så sjukt att det som är så självklart för mig är helt fel för någon annan. Jag och Ida blev också paffa när vi verkligen kollade efter.. 🙂

   Svara

  • Sara

   |

   Jag testade med ? När jag äter med bara gaffel (oftast, knivar har aldrig varit min grej) så håller jag typ som när man håller en penna fast inte rakt neråt utan skopar upp maten… äääh vafan ? Eller så grabbar jag tag i gaffeln med hela handen runt (som när man cyklar eller kör moppe). Graciöööööst ?

   Svara

 • Marie

  |

  Kanske man ska köpa en sån popsocket för att slippa få telefonfingrar xD 😉 haha nä skämt åsido kanske man borde sitta mindre med telefonen?

  Svara

 • Emma

  |

  Haha! Min nagel på ringfingret har lite annan form för att jag trycker pennan mot kanten på den när jag skriver. Dessutom har jag också märke på lillfingret efter telefonen, dock en förhårdnad och inte en grop… så hemskt egentligen

  Svara

 • Bellis

  |

  Mitt lillfinger ser också lite knäppt ut efter telefonen… Dessutom har jag svårt att få ihop mina lillfingrar mot ringfingret, även när jag försöker få ihop fingrarna vill lillfingret sticka ut. Det är eftersom jag ridit hela mitt liv och tygeln legat mellan lillfinger och ringfinger ?

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså fattar inte hur fan du äter, HUR håller du gaffeln…? 😀

  Svara

 • Viktoria

  |

  Tips för att inte luta mobilen på lillfingret: köp en popsocket! Det blir så mycket mer bekvämt att hålla mobilen!

  Svara

 • Cicci

  |

  Prova stuka fingrarna några gånger så blir de rätt krokiga med 😉 / tjej med två skeva fingrar

  Svara

 • Louise

  |

  Jag har fått en förhårdnad på mitt pekfinger eftersom jag alltid lutar min iphone där :O Har ofta problem men SMS-tumme och fingrar som domnar/somnar pga att jag håller för mkt i min telefon.. Galet haha

  Svara

 • Eva

  |

  Hahah jag har också fått en sån förhårdnad på långfingret vid några tillfällen och listade ut efter ett tag att det berodde på skeden jag åt Ben & Jerry’s med direkt ur burken. Glassen var alltså ganska hård vilket orsakade trycket mot fingret ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så kanske det är för mig med när jag tänker efter…..

   Svara

 • Filippa

  |

  Tips till inlägg eller del i podden kanske är “veckans vana”, tänker sånnahär saker eller antal byte av trosor, hur man skalar sin mandarin, byter sängkläder, hur manäter en bulle, hur man gör med ett klädesplagg man använt som man inte vill lägga in in i garderoben men inte heller i tvätten etc. Verkar ju engagera;)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🙂 Bra idé!

   Svara

 • Louise

  |

  Har också en sådan förhårdnad på höger långfinger och har haft sen jag var sådär 6-7 år. Beror troligtvis pga hur jag håller pennan. Pappa kallade det alltid för en ritknöl. Först nu jag börjar undra om det verkligen är ett riktigt begrepp/ord att använda???

  Svara

 • Matilda

  |

  Vida bild på hur du håller gaffeln?! Jag testade och har den mellan pek- och långfinger, men tummen som stöd. Jag har en liten förhårdnad och mer böjd nagel på höger långfinger pga av att jag håller pennan för hårt när kag skriver. Pluggar just nu har har som dy beskriver att hack i fingret där efter att jag har skrivit.

  Och lillfingret, var tvungen att kolla. Mitt är likadant. Så sjukt!!

  Svara

 • Linnéa

  |

  Okej, bilder på hur ni håller i besticken måste omedelbart skickas in så att vibrerar ut hur man håller! Jag fattar nada av alla beskrivningar – nytt blogginlägg ??

  Svara

 • Louise

  |

  Jag är absurt förvirrad, hur i hela friden håller ni era gafflar egentligen? Önskas bilder på detta fenomen! Gärna både med kniv och gaffel samt med enbart gaffel (handbyte), för i mina öron låter det inte klokt xD
  De flesta håller väl bestick mellan pekfinger och tumme, samt bara mjukt greppar med övriga handen så att besticket liksom vilar (eller trycks, hur hårt man nu håller) mot långfingret ????

  Svara

 • Hedvig

  |

  Hörde för en tid sedan att det med smartphonefinger är en myt. Och var tvungen att kolla upp det. Och fann denna länken.
  https://www.popsci.com/you-probably-dont-have-smartphone-pinky
  Har nämligen liknande på båda lillfingrarna, så känns konstigt om de har formats av den anledning. Haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha intressant! 🙂

   Svara

 • Amanda

  |

  Haha, sålänge vi inte väljer att para oss med människor pga deras krokiga fingrar har nog evolution en mycket liten del i utvecklingen…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv