Follow my blog with Bloglovin

Papperskorgen to the rescue

Häromdagen skulle F ta något i min väska och frågade sedan skämtsamt (om än lite hånfullt) om jag använder min väska som papperskorg:

 

“Här var det ju bara skräp”, sa han.

 

Nej. Fel!

Inte skräp. Det är papper. Jag har nämligen ett syndrom som kan fortkortas TBSS. Tvångsmässigt Behov av att Samla Servetter. Om jag är på Pressbyrån, Espresso House, eller egentligen var som helst tar jag alltid med mig några servetter och lägger dem i min väska. Man vet ju aldrig när man är i behov av papper och det är ofta ska jag tala om. Det värsta som finns är ju att behöva papper och inte ha något. Därför har jag alltid hela väskan full. Mycket praktiskt och framförallt rimligt.

“Men så många servetter behöver man inte”, menade F. Ja okej. Det kan jag väl kanske hålla med om. Ibland är liksom halva väskan fylld med papper. Ibland får jag gå runt med en väska en modell större endast för att få plats med alla mina servetter och då är det möjligtvis en liten aning onödigt. Men ändå. Better safe than sorry. “En dag kommer du vara i behov av en servett och då kommer du tacka mig”, sa jag.

Förutspått och hänt.

Igår hände det. Toalettpappret tog slut! Inte en enda liten ruta fanns kvar. “Neeej, vi har inget papper”, utbrast F. Åh nej. Tääänk om bara en av oss haft sinnesnärvaro nog att spara servetter och lägga i sin väska? Mm. Just det.

 

114 gillar

Kommentarer (25)

 • Lovisa Berglund

  |

  Jag lider oclså av TBSS och här kommer ett tips. Du vet de genomskinliga påsarna att lägga vätska i när man flyger. Jag tar alltid typ 10 st och sen har jag en sån zip bag i väskan och där lägger jag servetter. Under mina singelår hade jag även en med ett par rena trosor i ?

  TBSSa on säger jag! Folk blir ä så glada när jag alltid kan ta upp en ren servett ur väskan!

  Svara

  • Egoina

   |

   Zipbags here I come! Vilka oändliga möjligheter som öppnades nu!

   Svara

  • Jos

   |

   Haha vad roligt att höra om nästa nivå av servettsamlande ?

   Svara

 • Jenna

  |

  Men att du inte köper såna där näsdukar som man brukar ha när man är förkyld? Då är de förpackade med och ligger inte huller om buller i väskan 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha. Jo, men jag gör det också. Men när det ligger servetter framför mig (som när jag står och väntar på min latte) måste jag bara plocka. Mvh /Skadad

   Svara

 • ab

  |

  Men de där pappren tynger ner dig när du springer efter bussen på morgonen. /Signerad någon som springer efter bussen med en väska innehållande studiematerial som har legat oläst i flera månader

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • S

  |

  Haha ?❤️

  Svara

 • Robert

  |

  Haha! Kommentarer överflödiga. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj, nej det visste jag faktiskt inte. Tack!

   Svara

 • Karolin

  |

  jag är PRECIS lika.. ? servettsamlare ???‍♀️

  Svara

 • Kourtney

  |

  Hahha, visste inte att dte fanns ett ord på det, men skönt och se att man inte e ensam om detta! Har ALLTID gjort så och jag vill va på säkra sidan. Ifall man behöver snyta sig, ifall man spiller nåt, ifall TOAPAPPRET ÄR SLUT där man går på toa! Paniiik!! :O

  Svara

 • Anni

  |

  Alltså jag dog lite där. Jag är svårt allergisk mot papper/servetter. Tycker de är något av de äckligaste som finns. Hade dött och stoppat ner handen i din väska ?

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag gör SAMMA! Har massor olika från alla slags ställen. Ett tag började jag ranka dem i en intern lista för skönhet. Många servetter är liksom för hårda? Vilket iof är bra om de ska klara sig ett tag i väskan 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha den där listan vill jag ha!

   Svara

  • Robert

   |

   Haha, aldrig gjort nåt sånt förut. 😉

   Svara

 • Mikaela

  |

  Hahaha! ? ?
  Det här är så jag. Ingen i min närhet förstår min servett/näsduk situation.
  Skönt att läsa att jag inte är ensam. ?

  Svara

 • Kattis

  |

  Min pappa plockar på sig servettee och trycker handskfacket i bilen fullt haha. Har ju dock lönat sig många gånger! Mamma, och jag, är lite allergisk mot skit som ligger löst så för oss är det servetter i föroackningar som gäller. Men ziplock som någon tipsade om var ju smart!

  Svara

 • Jos

  |

  Haha! Jag brukar också spara servetter, men inte på samma nivå som du ?

  Svara

 • K

  |

  Haha är grejen att du vill ha servetterna gratis eller? Annars är det ju bara att köpa näsdukar eller ett paket servetter (sånt där rektangulärt med tunna servetter som man tar ut genom en öppning) så slipper du ha rörigt i väskan? 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Nejnej, grejen är att när jag ser servetter framför mig så måste jag ta några ? Kan ju “vara bra att ha” menar min hjärna (oavsett hur mycket papper som redan finns i väskan).

   Svara

 • Sofia

  |

  Haha så passande att det hände!!

  Svara

 • Nataliew

  |

  Sån igenkänning alltså! Jag har alltid varit överdrivet förberedd på ALLT typ när jag ska hemifrån! har alltid med mig servetter, en flaska vatten, nycklar (har en sån här mini fällkniv typ med sax, pincett osv också), och jag tog det till en ny nivå dom åren man festade mycket och visste att man kanske skulle råka sova borta hahaha… vid fest hade jag alltid extra platta skor, liten påse till dom andra skorna (för klackar får inte plats i väskan), en varm tröja, en annan topp (om den man hade va lite väl festlig för dagen efter), värktabletter, en flaska vatten, en snickers till frukost, lite smink o hårborste, servetter, plåster, paraply om det regnade… detta tryckte jag ner i min medelstora väska och tyckte det var helt rimligt 🙂 man lämnar ju ändå väskan i garderoben. Och tror du inte alla ville smaka av mitt vatten elr nån värktablett, trängas under mitt paraply 😉 och en och annan snickers var jag extremt glad för vissa söndagar ?✌?

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag har alltid en toarulle i handväskan bara ifall att. ??‍♀️?
  Det blir mer organiserat än lösa servetter. ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv