Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Menar absolut inte att ”skälla” på dig, men hur tänker du kring att köpa/använda äkta skinn? Tänkte då du fick sån avsmak för kött och sånt sen du såg den där dokumentären. Om du kunde förklara lite hur du tänker och tycker ? Älskar din blogg!

– Haha åh, den där dokumentären alltså. Den skakade verkligen om mig. Jag är glad att jag sett den och att jag har ändrat på mina vanor, men några veckor där visste jag knappt vad jag skulle ta mig till. Men för att svara på din fråga. Jag har ju, som jag nämnt flera gånger, valt att fortsätta äta kött (dock i mycket mindre mängd). Jag lever alltså inte en vegansk livsstil och har inte direkt några tankar eller åsikter vad gäller att köpa och använda skinn. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är insatt i om den industrin är sämre för djuren än att vi äter dem? Jag förstår självklart att ingen av alternativen är bra. Därför har jag samma synpunkt som jag har vad gäller kött: vi ska göra det med måtta. Jag undviker päls och om jag skulle köpa något i läder skulle det vara något som jag verkligen vill ha och kommer slita med hälsan. Alltså inget köp-och-släng. Om alla skulle tänka så tror jag att vi skulle kunna komma en bra bit på vägen.

 

Hej Regina!
Jag är en te-lover av rang jag med ? Dricker grönt te med sukett hela dagen i skolan,gör en egen chai-latte när jag kommer hem och camomill med honung på kvällen. Är nyfiken – dricker du te rakt av – eller har du mjölk,grädde,socker?
Gamla hederliga Earl Grey med en skvätt grädde och sukett är himlen!

Kram och trevlig helg!

– Åh vad gott det lät med chai-latte. Det måste jag prova en dag 🙂 Jag dricker te rakt av utan något i. Jag vill varken ha mjölk, grädde eller socker. Jag vill ha den som den är. Förutom iste. Det vill jag ha sött.

 

 

Har en fråga angående reklam! ? När företag kontaktar dig brukar du tänka på hur många andra som redan samarbetar med det företaget och efter det avgöra om du också vill jobba med dom?
T.ex nu Daniel Wellington samarbetar ju också med t.ex. Bianca Ingrosso, Kenza, Therese Lindgren och vääääldigt många andra. Kan du då ibland tänka att ”Nej jag vill inte göra detta samarbete för dom jobbar redan med 20 andra bloggare och jag vill vara ensam med min reklam” eller kör du mer på att det är ett bra märke och då gör du det?
Inser nu också att du kanske inte ens vet om hur många andra samarbeten det finns när dom kontaktar dig…
Luddig fråga kanske haha

– Jag ska ärligt säga att jag aldrig har tänkt i de banorna. Jag skulle såklart resonera så om företaget hade samarbetspartners som stod för saker som jag verkligen inte står för och tror på, då skulle jag kunna välja bort dem av den anledningen. Men jag gillar ju Bianca, Kenza och Therese, så det är inget problem i detta fall. Jag tänker snarare att om ett företag jobbar med många andra influencers så är det ett vettigt och bra företag, annars hade ju inte folk velat jobba med dem. Jag förstår inte det här med att vilja vara ensam med sin reklam? Varför är det viktigt? Det viktigaste för mig är att jag genuint gillar produkten eller tjänsten och att jag tycker att företaget verkar bra att jobba med. Jag skulle inte göra reklam för något jag inte gillar för att “alla andra gör det” och jag skulle inte heller tacka nej till ett bra samarbete för att för att de jobbar med många andra influencers.

Hur tänker du? Eftersom du ställde frågan kanske du har tankar om detta. Tycker du att det är negativt om ett företag arbetar med många influencers och varför? Jag är genuint nyfiken, för jag har aldrig själv funderat på det här 🙂 Och OM du tycker det. Tycker du samma sak med andra marknadsföringskanaler? Alltså om t.ex. Ben & Jerrys skulle synas på tv, på billboards på stan, i tidningen, i radio och direktreklam i brevlådan. Tycker du att det är negativt då? Och tycker du att någon av dessa marknadsföringskanaler borde tackat nej eftersom Ben & Jerrys syns överallt? Eller handlar det om när det är just “liknande kanaler”?

 

Alltså hur gör man när man slits mellan två killar?
Den ena har jag varit tillsammans med i 4 år och varit sambos i ett år som jag älskar men känner ibland att i vår vardag finns det ingen kemi, den andra är min första kärlek som jag har tänkt på varje dag sedan det tog slut, dock har han en flickvän som det inte står stabilt med. Vi har inte träffast på två år men när vi väl träffas så slår det gnistor om vår kemi och han sade att han saknar mig. Vem väljer man? Den som man har ett stabit och tryggt förhållande eller den som dyker upp i ens deömmar efter 6 år isär?

– Oj. Alltså jag tänker såhär. Det är omöjligt att vara kär hela tiden. Det är fantastiskt och sprakande i början, men sedan kommer vardagen och det är inte sådär spännande och pirrande. Det är dumt att förvänta sig. Men såklart ska man känna sig kär ibland. Du skriver att det inte finns någon kemi i er vardag, men finns det kemi ibland? Finns det något ni kan göra så att du upplever det oftare? Du skriver ju att du älskar honom, det känns sorgligt att ge upp det. Det är ju något fint man ska ta vara på <3

Vad gäller den andra killen tror jag att du har romantiserat det i ditt huvud. Jag vet såklart inte. Kanske är han din “the one” och kanske är det en bättre match för dig, jag är inte rätt person att svara på det. Men du måste komma ihåg att en vardag kommer med den killen också. Kanske en bättre vardag dock, jag vet som sagt inte.

Du får reda ut om du vill stanna med din nuvarande kille eller inte. Du skriver att du älskar honom, men om ditt hjärta längtar ut kanske inte det är tillräckligt. Du får helt enkelt ta reda på hur mycket du längtar ut och varför. Att lägga allt hopp på att det hade varit magiskt med en annan kille är inte realistiskt. Men du ska såklart lyssna på din magkänsla. Hoppas att du kommer fram till ett svar snart. Jag tänker på dig! <3

 

 

 

Ah, står inte ut längre!
Jag har börjat kolla på Skam (ja, jag veeet) och det är en sak jag stör mig så enormt på.

De är så galet dåliga på engelska, det är skämskudde varje gång de yttrar ett ord på engelska. Är det så att engelskan i Norge inte är speciellt stark eller låter det så otroligt töntigt för att de har för mycket utav sin norska dialekt i engelskan?

Nu frågar jag dig eftersom att du är den enda norska jag känner till.
Hoppas på insiderfakta utav dig.

Puuuuss!

– Haha <3 Jag kan inte komma ihåg att de pratade så dålig norska i Skam, men det kanske de gör. Du menar inte engelska ord som blivit norska ord som typ “hooke” eller “keen”? För det finns många engelska ord i norskan som blivit förnorskade = de uttalas på norska. Men jag kan hålla med om att norrmäns engelska är sämre än svenskars. Jag har tänkt på det flera gånger när jag varit utomlands med min familj. Speciellt ord med bokstaven O i. Den uttalar de som U? Typ “Can I get tu beers please”. Men! Jag tror det är för att vi är vana vid hur vi svensktalande pratar engelska, för jag tror att båda länderna pratar engelska med lika mycket dialekt bara att vi inte tänker på det lika mycket när det är svensk-engelska.

 

Har du sett att Delicato släpper en Delicatoask till jul? Som Alladinasken fast med små chokladbollar och dammsugare och andra Delicatobakverk, tänkte på dig haha ?

– Alltså det är FANTASTISKT. Mejlade dem och frågade om de ville ha ett samarbete så fort jag läste om det. Men inget svar tyvärr : ((( Ska dock lätt handla hem den till jul. Bästa jag hört!

 

66 gillar

Kommentarer (48)

 • Sara

  |

  Tips! Den där delicatoasken finns redan i butik!! Spring till affären bums! ? Den innehåller 2 lager med !! Bästa ?

  Svara

  • Nilla

   |

   Va va vaaaa???!!! Vilken affär säljer? HAHAHAHA måste ha ??

   Svara

 • Anna

  |

  Vissa andra kan ju tycka att det låter lite kul när ni Sverige-svenskar uttalar ord som joy, jam, jungle m.fl. och uttalar dem med ett j-ljud i början ? när det ska vara samma dj-ljud som i t.ex. gentle ? så det är ju nog förstås så att man märker andra accenters “fel” bättre ?

  Svara

  • Maria

   |

   Jag dejtade en engelsktalande person som tyckte det var roligt att jag inte kallade min vän Jennifer för “Djennifer”, med D i början. Hade låtit rätt fånigt här kan jag tycka, haha.

   Svara

 • S

  |

  Jag bor med en engelsman och han upplever att svenska människor har mindre “modersmål-accent” än norska människor när de pratar engelska. Själv upplever jag dock, ironiskt nog, att ofta när engelsktalande människor ska härma hur svenskar pratar engelska överdriver de och de låter som norska människor som pratar engelska med BRED accent 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Det var jag som ställde frågan om samarbeten!
  Tycker verkligen att ditt svar var bra och fick mig att tänka en gång extra.

  Jag tror jag tänker att jag kan helt förstå att ett företag vill synas på många olika sorters plattformar, som tv/radio/blogg osv. Men t.ex just Daniel Wellington (gillar dom överlag, har både klocka och armband därifrån) på något sätt ses som mindre seriösa i mina ögon när dom samarbetar med så extremt många.
  Jag ser det som en bloggare som samarbetar med helt irrelevanta företag bara för att få in pengar även om dom inte håller med om företagets åsikter, vad dom säljer eller står för. På samma sätt kan jag tycka att Daniel Wellington kan omöjligt vara insatta i alla bloggare dom samarbetar med och veta så mycket om personen att de på ett säkert sätt kan säga att dom vill bli kopplade med den personen. Jag ser det lite som att dom bara betalar jättemånga personer för att synas precis överallt utan att riktigt tänka steget längre.
  Ett exempel är att Therese Lindgren har nämnt att företag som testar sitt smink på djur har velat samarbeta med henne. Då har dom ju uppenbarligen inte gjort någon bakgrundskoll alls om man inte vet att hon är vegan.

  Nä jag vet inte… Det kanske bara är jag som tänker för mycket i och med att jag själv inte är i branschen och inte alls vet hur jag skulle tänka om jag kom i den situationen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Då förstår jag lite mer hur du tänker! Förstår helt din tankebana. Jag träffade ju DW för ett tag sedan och vet att de har vissa restriktioner angående vem de jobbar med (men mindre än många andra). Nu råkar ju denna strategi vara just DWs framgångskoncept. De gör t.ex. inte reklam i tidningar och annan “gammelmedia” utan har satsat fullt ut på sociala medier. Men kanske hade de känts mer seriösa om de valde lite mer noggrant och omsorgsfullt. Har faktiskt inte tänkt på det 🙂

   Svara

   • Ulrika

    |

    Jag har också valt att inte köpa eller ens gå in på DW’s hemsida. Tycker egentligen de har rätt fina klockor men blev bara så trött av att se de i varje blogg och insta att jag känner mig som ett trotsigt barn som ba “NÄÄÄ!” så nu vägrar jag dem…. Hehe.

    Svara

    • Elli

     |

     Hahaha same, sån jävla tönt är jag men näää-ää! ?

     Svara

    • Elin

     |

     Jag med!! Något annat som syns ÖÖÖÖVERALLT är ju twistshake. De samarbetar ju med vanliga Svenssons till och med. Förmodligen för att det är billigt, de behöver bara skicka gratis produkter..

     Svara

     • H

      |

      Förstår precis vad Emma menar och man blir ju trött på alla (tex) DW-inlägg när man läser dessa bloggar, blir så mycket kaka på kaka och ofta verkar alla ha fått samma deadlines. Jag läser via Bloglovin och då blir det att man klickar sig förbi dess inlägg som dyker upp samtidigt i allas bloggar haha… Känns mycket mer som reklam än om det bara hade varit Kenza som skrev ett inlägg en dag tex 🙂

  • Paula

   |

   Jag har lite samma tankesätt som du. Och speciellt med DW vilket jag ser i varannan blogg. Blir väldigt osugen på att köpa något ifrån dom då det liknar en TV4 reklam där ljudet på reklamen höjs till tusen och samma reklam går om och om igen tills man blir tokig

   Svara

 • Decdia

  |

  Jag har också tänkt som frågeställaren angående reklam i bloggen.
  Personligen blir jag lite “anti” om jag ser företag som har samarbete med en massa influensers. Det känns desperat och att något är fel på grejen, för riktigt bra saker säljer nästan sig själva liksom… Svårt att förklara. ?
  Men sen förstår jag dig som samarbetar med dem att det känns tryggare om du upplever företagen som mer seriösa om många influensers vill ha med dem att göra.

  Svara

 • Hanna

  |

  Har bott i Oslo i 3 år och tycker att norrmän generellt sätt är “sämre” på engelska än svenskar. Tror mest det är så pga de utalar många engelska ord på norskt vis och även att det norska språket lyser igenom mycket mer i engelskan än det svenska.. Om det make sense haha.

  Svara

 • Sofia

  |

  YEY vad kul att du svarade på min kommentar 😀

  Svara

 • Kattis

  |

  Jag läste den där kommentaren om samarbeten och tänkte lägga till min åsikt men minns inte om jag gjorde det? Haha hur som helst kan jag säga att kag aaaavskyrrrrrrrr tex nextory och bookbeat för att det är ett jävla tjat om dom hos alla, och alla inlägg/videor ser likadana ut. Så. Tråkigt. Det faller ju dock inte på dig utan på företagen tänker jag. Tycker inte det skadar ditt varumärke att du samarbetar med företag som många andra också samarbetar med men däremot kan det skada företagen för att folk som jag blir anti.

  Svara

  • Bellis

   |

   Håller med, speciellt nextory. Alla influensers tycker den är såååå bra. Jag testade den när jag fick två månader gratis via mitt telefonabonnemang men ärligt, så fruktansvärt dålig och rörig app? Storytel är hundra gånger bättre så jag förstår inte varför alla gör reklam för nextory och höjer det till skyarna… Men det är ju min personliga åsikt också. 🙂

   Svara

 • Marie

  |

  Jag har faktiskt också tänkt på det med att många influencers gör reklam för samma märke (Daniel Wellington och NA-KD är två bra exempel). För min del handlar det om att det inte känns så genuint när man ser exakt samma reklam för exakt samma tröja på flera kanaler. Jag tycker absolut det finns plats för reklam i bloggar, precis som i tidningar så är det bara att bläddra förbi om man inte vill läsa :). Men målet är väl ändå att skapa ett bra reklaminlägg (så att läsarna inte bläddrar förbi) och det tycker jag man skapar så som du skriver själv, genom att välja med omsorg och att det känns genuint. För mig känns det inte genuint när jag ser samma reklam i flera bloggar/instagram. Ibland tänker jag att
  – Jaha här är 5 influencers som fått välja sina favoriter från den här hemsidan, alla fem har valt exakt samma 3 toppar (av 500 st) antingen har de:
  1. inte alls fått välja favoriter det är bara något de skriver = inte genuint
  2. av alla 500 toppar fanns bara 3 som såg okej ut = skitdåligt utbud 😉

  Jag tycker egentligen inte att det är ett problem att man gör reklam för samma företag men jag tycker inte det känns trovärdigt när det är exakt samma produkt i princip samtidigt och vill man göra reklam riktad åt mig så är det viktigt att det känns trovärdigt och genuint.
  Tycker det är väldigt spännande med utvecklingen som skett/sker med reklam hos influencers. Det skulle vara intressant med en inlägg om ämnet mer konkret hur det brukar fungera!

  Svara

  • Emilia

   |

   Bra skrivet. Håller med!

   Svara

 • Robert

  |

  Delicato-asken har jag kollat på många gånger i affären redan. Inte köpt än men det är bara en tidsfråga. 😉

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag tyckte “Men såklart ska man känna sig kär ibland” lät så sorgligt. Är man bara kär ibland i sin sambo kanske den personen faktiskt inte är rätt för en? Då är det kanske bättre att lämna och få vara kär jämt i framtid! (håller med om att det inte pirrar och är superspännande som precis i början i ett förhållande när man varit tillsammans några år, men man borde ju ändå vara kära i varandra)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det beror på hur man definierar kär kanske? Jag vet inte hur den som skrev frågan definierar med kär, men för mig är det den där pirrande känslan och den tänker jag att man inte kan uppleva jämt. Men det kanske är det som är förälskelse? Haha jag vet inte. Det här med känslor är så subjektivt.

   Svara

   • Sandra

    |

    Ja det är otroligt svårt med definition av känslor, men just det där pirret definerar jag som nykär, som ”går över”, medan kär är något som stannar kvar ?

    Svara

    • Egoina

     |

     Just det! Nykär finns det också något som heter ?

     Svara

  • Lilly

   |

   För mig är kär att det pirrar och man är liksom helt till sig och kan inte sluta titta på den andre osv. Det tror jag är omöjligt att uppleva med en person i många år. Eller ja, det är till och med vetenskapligt bevisat att man bara kan uppleva det iaf 1,5 år hehe. 🙂 Däremot så ÄLSKAR man ju sin partner om hen är rätt för en. Lite som med en familjemedlem. Min mamma kan vara otroligt elak och kritisk men även när vi bråkat som mest så känner jag djupt därinne att jag älskar henne. Så ser jag på skillnaden.

   Svara

 • fanny

  |

  Har också tänkt på det där med reklam.. Själva grejen blir väl att när man kommer in på ett inlägg om tex DW så känner man; “Jahapp, detta inlägget har jag redan läst tio gånger” (hos tio olika bloggare/ influencers) *skroooooooll* Man blir liksom “trött” på produkten/ tjänsten när man ser den varje dag på bloggar och instagram.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, ni kommer hata mig på fredag ?❤️ *varning*

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag vill ge svar på kärleksfrågan. Nu var jag visserligen singel när jag hamna i situationen, men av egen erfarenhet;
  Att möta sin ungdomskärlek (har det gått 6 år utgår jag från att ni var unga) är en väldigt speciell situation. Mitt ex hörde av sig, då hade inte vi haft någon kontakt på 4 år. Vi började ses igen och det är svårt att förklara känslan. Jag kände mig som 16 (då vi blev ihop, är 24 idag). Han var min första kärlek, jag träffade honom när jag fortfarande var oförstörd (haha) naiv, ung i sinnet. Han locka fram den sidan igen. Men efter några månader insåg vi båda att vi var kära i nostalgin. Vi var som ett gammalt par, det fanns kemi men det var svårt att skilja på om det var 24 åriga jag som var kär eller 16 åriga jag. Vi blev aldrig ihop och det är jag glad för.
  Jätteluddigt svar, men tänk efter noga. För i många fall är det nostalgin, tanken på det man hade och vilka man var. Hans bild av mig var 16 åriga Jessica, och det var inte jag längre och så vice versa. Har man inte haft kontakt, så står tiden stilla.

  Du avgör såklart själv, men min erfarenhet är att det känns mer spännande än vad det egentligen är med första kärleken.

  Svara

  • E

   |

   Jag vill också ge ett svar på kärleksfrågan. Anledningen till att jag svarar på denna kommentaren är för att jag var med om nästan samma sak, bara det att det höll, det blev vi och är det bästa som hänt mig.

   Kort förklarat:
   För snart 7 år sen bröt jag med killen jag blev så hastigt förälskad i som 16åring. Bara på några månader fick han mig på fall och sen vi bröt så har han varit min number one. Ett år efter uppbrottet gick jag in i ett annat förhållande. Det värsta förhållandet nånsin. Fysisk och psykisk misshandel – dock är det irrelevant just nu. Jag var fast i 4,5 år.
   Det kan låtas hemskt att jag ändå hade tankarna på min ungdomskärlek, men jag kunde inte släppa honom. Jag var kanske inte kär, då jag hade känslor för min dåvarande pojkvän trots allt. Men jag kände ändå att jag hade varit lyckligare med första killen.
   Förra året tog jag steget och lämnade mitt ex till as och knappt 2(!) veckor efter, så tog jag kontakt med min ungdomskärlek, och han hade saknat mig lika mycket trots förhållande genom åren.
   Vi klickade direkt, trots rädslan för att det kanske var kärlek i nostalgin, men vi håller ihop än idag – utan bråk och kemi x1000. Jag är SÅ lycklig och tacksam att jag vågade prova. Jag kände på mig som 16åring att han är “the one”, och idag är han faktiskt min.

   Nu verkar det ju dock som att ditt förhållande för övrigt är bra, men inte kemin. Det är ju en väldigt läskig sits, man vet inte om man får känslorna besvarade eller liknande.
   Jag kände i mitt HEMSKA förhållande att man lever bara en gång, jag drar. Om du har nån sån känsla, så kör på. Men tänk en extra gång, för det kan vara som ovan säger att du är kär i hur det var då.
   Ville inte röra till det för dig, men jag hade gärna velat läsa min text redan ett år in i mitt hemska förhållande. Då hade jag kanske tagit modet och stuckit redan då, för min första kärlek hade mig i tankarna han också.

   Svara

 • Sara

  |

  Håller med alla andra här i att man tappar lusten för företaget när man ser reklamen om och om igen på blogg efter blogg.

  Jag skulle inte likna det vid att samma företag gör reklam på tv och på radio och på billboard eftersom att man inte exponeras för alla de medierna på samma gång liksom. Man kanske ser reklamen på tv en dag och sen på billboarden några dagar senare. Dessutom är de olika annonserna inte utformade på samma sätt utan på tv är det rörlig bild, på radion ljud, på billboarden bara bild.

  Däremot när man läser bloggar så läser väl de flesta ett par olika bloggar på en gång liksom, så om man har otur kan man stöta på samma reklam, dessutom utformad på precis samma sätt!, 3 gånger på en kvart. Typ som att bläddra mellan tv kanaler och se samma reklam på 3an 4an och 5an. Reaktionen: “jajaaaaa, vi fattar, snark!” och så blir man jävligt osugen på köp.

  Tänker också att en av fördelarna med att göra reklam via influensers är just det där personliga, att en person som man kanske beundrar säger att en vara eller tjänst är bra och att man då väljer att tro på det mer än en reklam på tv. Hela den effekten försvinner också när reklamen är överallt hos alla.

  Svara

  • Sandra

   |

   Instämmer till fullo. Bojkottar bland annat dw, newtory, bookbeat och naked av just denna anlending.

   Svara

   • Sandra

    |

    Menar såklart nextory

    Svara

 • Isabelle

  |

  Håller med många andra här i kommentarerna. Tycker att du särskiljer dig och håller jättehög nivå på ALLA dina reklam/samarbetsinlägg dock! På riktigt, kudos!! Dina inlägg känns genuina, genomtänkta och personliga. Däremot kan jag känna hos de flesta andra influensers att man liksom redan ”läst” inlägget. Ofta DW, Nextory, BookBeat, Natural Cycles, Aaaaaalla dessa hauls med chiquelle/madlady/na-kd/etc. Det som stör mig med DW är 1. VEM har mer än max två klockor?!?! 2. Det är så många inlägg med DW på ett år. Säg en 4 inlägg som en hypotes och sen kanske jag besöker 10 andra influensers som representerar DW? Då får jg se 40 snarlika inlägg (ofta ganska tätt, som om ni har samma ”annonstid”?) Får avsmak för företagen på samma sätt som om de hade visats på reklam hela hela tiden. Man blir ”blind” tillslut om du förstår vad jag menar? Dina inlägg brukar jag läsa dock, just för att de känns äkta och personliga. Men många av grejerna skulle jag aldrig använda själv. Vet inte om du kan använda dig av feedbacken på ngt sätt men tänkte att det var lika bra att säga till 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir! 🙂 <3 Ja, det är helt klart något jag kan tänka på när jag bokar samarbeten nästa år. Ibland är det dock svårt att veta. Hade t.ex. ingen aning om att Nextory skulle bli så "stora" när jag började arbeta med dem och jag gillar både dem och DW (använder klockor och läser böcker nästan dagligen...haha). Men kan ju ändå vara bra att tänka på. Tack! Kram!

   Svara

  • Cathrine

   |

   Jag har säkert tio klockor ? men ingen från DW och ingen av de klockorna jag har är likadana, tror jag har två som kommer från samma märke (dyrberg/kern) men som är totalt olika. grejen för mig är ju att jag vill ha olika klockor och i min åsikt så ser alla DW alldeles för lika varandra ut, inget speciellt alls. Jag läser inte jättemånga bloggar så får inte problemet med flera inlägg om samma sak, men när det dyker upp känns det bara som om jag har sett exakt den klockan sååååå många ggr redan så jag bara scrollar förbi oavsett.

   Svara

 • Bella

  |

  Jag undviker märken som gör för mycket reklam tex om det sitter affischer över allt om B&J glass, blir störd/irriterad på att se det överallt, samma om många bloggare skriver om samma produkt. Konstigt egentligen när reklam ska få oss att vilja köpa, men man blir väl mättad, är van med mycket snabba och nya intryck hela tiden så ser man samma sak flera gånger blir “nutidsmänniskan” uttråkad :p

  Svara

 • Sandra

  |

  Ja det är otroligt svårt med definition av känslor, men just det där pirret definerar jag som nykär, som “går över”, medan kär är något som stannar kvar 🙂

  Svara

 • Denice

  |

  Delicatoasken säljs redan! Sååå god. Älskar konceptet!

  Svara

 • Miranda

  |

  Jag har för mig att du skrev någon gång att du knappt ville veta vad som pågår i djurindustrin men om du förmodan skulle vilja utbilda dig lite inom ämnet kan jag tipsa om den här kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCVRrGAcUc7cblUzOhI1KfFg/search?query=leather

  Här finns en video om läder, en om päls och en och ull.

  Tack för en superbra blogg! 😀

  Svara

 • Jonna

  |

  Asså näää. Norrmän är tusen gånger bättre på engelska. Come on.
  Och: hur ska man annars uttala “two”. Man säger väl “one, two” som “oånn, tu”, inte “to”??

  Svara

 • Martina

  |

  Håller med om norrmännens engelska! Men däremot har jag alltid tänkt att genomsnittssvensken antagligen låter lika fånig, bara att man inte hör det själv. Jag har jobbat mycket med norrmän och skrattat lite i smyg (erkänner..) åt vissa ord. Vi hade olika redskap, på engelska tool. Men när norrmännen sa det var det “tul”. Man fick nästan akta sig så man inte sa så själv sen för det blev lite som ett eget ord.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa men exakt så!

   Svara

 • N

  |

  Hej! Eftersom både du och dina läsare är experter på kärleksdilemman tänkte jag be om lite råd. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart 2 år. Vi älskar varandra supermycket och problemet ligger inte hos någon av oss. Men förra helgen åkte jag på en resa med min pojkvän och två av hans killkompisar. När vi hade druckit lite en kväll så sa en av hans kompisar att han ”tycker att jag är perfekt” och frågar ”vart kan jag hitta någon som dig egentligen?” Eftersom jag var full så skämtade jag bara bort det och sa ”oroa dig inte, du hittar någon” och gick där ifrån. Nu i efterhand börjar jag dock bli lite orolig. Tänk om han har känslor för mig? Detta är en av min pojkväns bästa vänner och vi ses därför ganska ofta. Borde jag berätta för min pojkvän? Eller ta avstånd från just den kompisen? Kanske sluta vara övertrevlig mot honom när vi ses? Vill verkligen inte att han ska få känslor för mig och att det ska skapa massa drama. Jag kanske överreagerar, men jag brukar känna väldigt snabbt om någon är intresserad av mig, och jag får lite vibbar från kompisen.

  Svara

 • ab

  |

  Har engelska som modersmål och tycker att norrmän är bättre på engelska än svenskar fast då är mitt sample/urval av norrmän såklart mindre och kanske inte så representativt. Något jag dock reagerade på var hur mycket engelska de pratar i SKAM och jag undrar om det är så i verkligheten. Har jobbat med svenska ungdomar det senaste halvåret och tycker inte att de lägger in lika mycket engelska.

  Svara

 • Nathalie

  |

  Något jag kan bli så irriterad på är att alla hela tiden säger att de aldrig skulle bära päls men att ha på sig läderjackor osv är mer okej? Precis som du skrev nu att du skulle kunna tänka dig att köpa något i läder om du verkligen ville ha det. Läder kommer ju också från djur så jag förstår inte hur det är annorlunda? Förklara gärna detta för mig för jag förstår verkligen inte. Jag själv kan bära både päls och läder så ta inte detta som att jag blir “arg” för att du skulle kunna tänka dig att bära läder, jag tycker folk får göra som de vill men jag blir bara så himla förvirrad av detta.

  Folk går liksom runt och bär sina adidas-skor utan problem medan de samtidigt är helt emot pälsindustrin och kallar sig för veganer. (Och ja, jag vet att adidas har sin policy gällande vilka djur de tar lädret från men det är ändå djur som lädret kommer ifrån).

  Svara

  • Egoina

   |

   Så bra poäng, har faktiskt inte tänkt på det. Jag tror att jag känner så eftersom päls känns mer som att “skylta” och som att dra på sig ett dött djur, det ser ju liksom ut som ett djur. Men iofs borde det kännas fel med fejkpäls också då. Dessutom har jag fått för mig att pälsindustrin är värre än läder. Men jag har kanske fel?

   Svara

   • Nathalie

    |

    Helt ärligt så är jag mycket mer insatt i pälsindustrin än jag är i skinnindustrin (eftersom jag själv jobbat inom pälsindustrin). Men det är väldigt vanligt att folk liksom tror att det är mer “okej” att använda läder eftersom man även äter köttet, men det är faktiskt inte helt sant, skinnet kan faktiskt vara en stor del till att man har köttproduktionen. Man måste även komma ihåg att läder kommer från djur som krokodiler, kängurur osv. Helt enkelt så kan skinnet kan komma från vilket land som helst som har annorlunda lagar.

    Du är inte ensam om att tänka att läder är mer etiskt att bära men jag själv anser att om man är så himla mycket emot pälsindustrin så varför går man då och köper den där läderjackan? Det finns ju egentligen ingen logik i det. Ja, okej päls ser ut som ett djur men precis som du säger ser ju också fejkpäls ut som ett “djur”. Men vad gör det för skillnad att något ser ut som ett djur om båda materialen ändå kommer från ett djur och man VET det.

    Jag tror egentligen att det inte finns någon stor skillnad inom industrierna, djuren ska dö hur som helst så de kommer också behandlas på samma sätt (ursäkta min brutalitet). Sen är det ju en STOR skillnad mellan t.ex pälsindustrin i Europa och Asien och det samma med skinnindustrin.

    Svara

 • Malin

  |

  Intressant att läsa om dina tankar om samarbeten! Klart man har svårt att förutspå vilket företag som kommer jobba med hur många influensers, och även omöjligt att veta om man har samma målgrupp/läsare som alla andra influensers, så jag tycker inte du gjort något fel. Däremot så känns det trist om man t.ex. följer 3 bloggar som alla gör samarbeten med samma företag, för inläggen kommer ju nästan alltid upp samtidigt eller med någon dags mellanrum. Dessutom höjs ju företaget till skyarna och lite till, det är alltid såååå bra osv. Dina inlägg känns personliga så jag gillar de oavsett om jag gillar företaget, men det märks att många företag bara vill synas på så många platser som möjligt och därför struntar i att det blir reklam efter reklam efter reklam för en hel del läsare. Jag skulle tycka att det känns mer intressant för företagen att sprida ut sin marknadsföring så att olika bloggare skriver om företaget vid olika tillfällen, med några veckors mellanrum. Men det kanske inte går pga när de ska släppa vissa kollektioner osv.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv