Follow my blog with Bloglovin

Ord jag hatar

Jag funderar mycket över ord. Mest hela tiden faktiskt. Ibland kan jag tänka så mycket på ett ord och bryta ner det så långt att det blir rent av löjligt. Har ni gjort så någon gång? Verkligen FUNDERAT på ett ord och att det ordet just är ett ord för något? Som ordet ord. Ord. O-r-d. Så himla märkligt ändå.

Okej. Ska sluta mindfucka. Jag funderar mycket på ord och det finns många ord jag gillar, men också en del del jag verkligen avskyr. Jag tänkte att vi skulle fokusera på ord jag inte tycker om:

 

Läskande. Det är väl meningen att man ska bli läskad av ordet läskande, men nej. Jag tycker det låter rent av vidrigt. Det är något i “läsk” jag inte gillar. Kanske just ihopsättningen äsk. Låter äckligt bara. Får typ saliv i munnen när jag tänker på ordet? Och det är väl det som är meningen, men det är så extremt beskrivande att det blir bara…för mycket.

 

Fläsk. Inte så förvånande så stör jag mig därför på ordet fläsk också. Låter bara så äckligt?? Gillar verkligen inte ssss och k-ljud tillsammans.

 

Hångla. Det här borde väl kanske låta mysigt, men jag tycker verkligen inte det. Det är ett så fult ord. Hångla? H-å-n-g-l-a. Nä usch. Så mycket cringe. Har nog aldrig sagt det någonsin. Vägrar.

 

Smaskigt. Borde också låta gott, men det låter bara klibbigt, flottigt och klistrigt. Tänk typ ljudet när man rör runt i en stor skål med mac and cheese. Uuuuuuh. Ryser. Återigen s och k tillsammans. Hatar den kombon.

 

Nomnom. Ljudet av när folk äter är ju bara vidrigt. Varför ska vi försöka efterlikna det i skrift? Varför ska vi försöka skriva ner ät-ljud? Bara sluta. Och ännu värre är folk som SÄGER detta högt. Varför gör ni det? Det låter inte gott. Det är på sin höjd okej när man pratar med bebisar. Annars bara nej.

 

Krispigt. Detta stackars ord har blivit totalt misshandlat vad gäller hur det används. Allt är krispigt numera tycker folk? Vädret, skjortor, känslor. You name it. SLUTA SÄGA ATT SAKER ÄR KRISPIGT. Ätbara saker är krispigt. Andra saker är det inte. Sluta leka poeter.

 

Spagettiband. Jag HATAR mat-referenser när det kommer till kläder. Nej, det är inte en muffinstopp och NEJ det är inte ett spagettiband. Det är ett smalt band, ett tunt band möjligtvis, men spagetti? Nä. Jag föreställer mig bara folk med kläder som har faktiska band gjorda av spagetti. Men så är ju sällan fallet.

 

Frans. Det är något med sammansättning av ordet frans som bara är så….störig. Ögonfrans. ÖgonFRANS. Frrrrraaans. Gillar inte alls det ordet.

 

Bägge. Av någon anledning har min hjärna bestämt sig för att detta inte är ett korrekt ord. Det finns inte på riktigt. Existerar inte. När någon säger bägge rättar jag dem automatiskt i huvudet med ordet båda. “Jag vill ha bägge”, säger folk. “Du vill ha BÅDA”, tänker jag. Varje gång. Så stört ändå. Men tycker faktiskt vi ska plocka bort det på riktigt. Det är så fult och borde inte få finnas.

*POFF*

Då var det borta. Bra.

 

Ja. Jag lämnar listan där for now. Fyll gärna i med ord ni inte gillar! Låt oss samla de fulaste orden här nedan tack ??

 

126 gillar

Kommentarer (225)

 • Anna

  |

  Har börjat använda hångla istället då jag hatar ordet STRULA mer än något annat, håll med om att det är värre???

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är på samma nivå helt klart. Har aldrig kunnat säga det heller. Jag säger kyssas, men gillar inte det så mycket heller, så det blir oftast “pussas”. Kan vi uppfinna ett nytt ord för hångla?? Detta går ju inte!

   Svara

   • S

    |

    Hångla må låta äckligt, men brittiska snog/snogging då?! Det är ju fan VÄRST, jag tänker på snor av någon anledning ?

    Svara

   • Julia

    |

    Mitt västa ord är helt klart kyss, tycker det låter vidrigt. Alltid fått rysning när nån säger det, vem använder ens det ordet? Jag pussas, endast.

    Svara

   • Kourtney

    |

    Det engelska ordet för det är ju också ganska konstigt…”make out” hehe

    Svara

   • Johanna

    |

    Jag är SÅ glad att du tar upp det, hångla, strula, kyssas. Kan inte ta det i min mun alltså! Ungefär som att säga knulla, förlåt men vem använder ens det ordet? ?
    MEN sängkläder kan faktiskt också vara krispiga, resten kan jag köpa, men nytvättade sängkläder, jo – krispiga! ?

    Svara

  • A

   |

   Jag håller med! Jag avskyr ordet strula. Strul är ju något negativt och att hångla är ju något bra (ja, jag använder ordet hångla och har inga problem med det :D) Plus att strula låter som något man sa när man var 16.

   Svara

  • Marcus

   |

   Haha, gift dig med mig! Min lista också. Men du glömde ”mys”.

   Svara

  • Marcus

   |

   Färs? Köttfärs…

   Svara

  • Marre

   |

   Jo, ehm hurrö jag vill säga att detta var en dålig kvalité artikel. Det är sorgligt att du skrev det här och tänkte att andra behövde läsa och få höra om det här liksom vad fan är ditt problem alltså på riktigt, du borde faktiskt sluta. Det här är inte riktig journallism det här är fejk.

   Svara

 • Lina

  |

  Våt. Inget fint ord, jag använder blöt. Dessutom gillar jag inte ordet avsmakning. Jag tänker bara avsmak, så en avsmakningsmeny lockar inte mig!
  Det värsta är ju att höra någon säga ordenkligt eller egenkligen, vilket i och för sig bara felsägningar. Men ändå ☺

  Svara

  • Jessica

   |

   RYSER av “ordekligt” och “ejänkligen”. Vill bara skrika när jag hör någon säga så!

   Svara

   • Jos

    |

    Haha jag håller med!! Detta egenkligen är sjukt ju

    Svara

  • Lisa

   |

   Alltså JAAAA får panik när någon säger ”ordengklikt” ALLTSÅ WHAT.THE.FUCK?? Var kommer det ens ifrån?

   Svara

   • Lina

    |

    Det undrar jag med! ?

    Svara

   • S

    |

    Håller med om att det är fult haha! Förklaringen är att det sker en fonetisk assimilation. Vi formar munnen och tungan olika för varje språkljud vi uttalar, och ibland blir det “svårt” för munnen att hinna ändra mellan två ljud (särskilt vissa ljud kan försvåra för andra beroende på hur mycket vi måste flytta tungan tex). Den hamnar då i något mellanläge som blir lättare att uttala i farten. Haha världens nördigaste kommentar från mig, men det är en förklaring iaf. 🙂 (ett annat exempel är “byggt” som ofta uttalas “byckt” – det blir lättare för munnen att uttala T på slutet då)

    Svara

    • Sara

     |

     På tal om felsägningar.. mitt ex sa alltid aSSeptera istället för acceptera och det stör mig sjuuukt mycket!

     Svara

     • Evelina

      |

      hahah! agreed!

 • Moa

  |

  Nomnom är ett riktigt hemskt ord, hatar det. Precis som du skriver så blir ordet bara värre när folk faktiskt säger det högt, usch!

  Svara

 • rebecca

  |

  Ljuvligt. Helt plötsligt började alla (främst mamma)bloggare beskriva allt som ljuvligt. Nej, allt din unge gör eller har på sig är inte ljuvligt, sluta nu. Klarar inte av det längre.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha agree!

   Svara

  • Anna

   |

   åh gud vad jag håller med! Så trött på bloggare och att allt är ljuvligt. Kaffet är ljuvligt, vädret är ljuvligt, tiden med barnen är ljuvlig, dagens datum är ljuvligt, GAAAAH! Pleeeeease variera er vokabulär!

   Svara

 • Shana

  |

  Marmelad!

  Svara

 • Elin

  |

  Håller med er på båda orden! Säger också oftast pussas.
  Tycker även kn*lla är så hemskt fult. Förmår mig inte ens att skriva det rakt ut som ni ser haha…

  Svara

  • Sara

   |

   Nej fy det ordet skulle aldrig hamna i min mun. Det är inte möjligt för min tunga att forma dessa ljud. Uuuhh ? Samma med k*k.

   Svara

 • Emelie

  |

  Haha många, här är några:
  Våt
  Smaka
  Gegga/Geggig
  Smaska
  Klet/kleta
  Glo/glor
  Stirra
  Suga

  Vet inte varför, men de låter bara helt fel, eller är det kanske innebörden av orden som bidrar till att jag inte tycker om orden??

  Svara

  • Sara

   |

   Jag säger klena istället för kleta ?

   Svara

 • Sarah

  |

  Jag verkligen avskyr ordet “tolerera”. Jag tror många tänker på det ordet som något positivt men jag fick mig en redig tankeställare kring ordet för några år sedan. Minns en föreläsning jag var på (är juridikstudent) där en jurist sa att hennes byrå minsann var tolrant mot invandrare, muslimer och HBTQ-personer. Minns att jag ryggade till ordentligt men ingen annan verkade reagera.

  Tycker det verkligen är hemskt att man kan “tolerera” en annan människa. Som att man själv är någon slags norm för vad som är den normala hudfärgen, relgionsuppfattningen eller sexuella läggningen och att man är en fin människa som kan tolerera andra som avviker från normen.

  Nej USCH!

  Svara

 • Hanna

  |

  “Älskart” och alla varianter på “yolo” ??

  Svara

 • Amanda

  |

  Haha! Strula och hångla är så hemska ord. Tänker bara på slemmiga dåliga tungkyssar. Fyyyyyyyy!

  Svara

 • Frida

  |

  Här kommer mina ord (som jag kommer på för tillfället):
  Kyssa (eh.. lyssna på hur otäckt det låter??)
  Gotte (cringe)
  Messa (cringe)
  Sötchock (vad är det ens)

  och sist men VERKLIGEN inte minst… buda! Man budar inte på en auktion, man BJUDER!!! Budar gör man om man skickar något till någon med ett bud. Det har blivit en så vanlig felskrivning/-sägning (tack vare Tradera/Facebook antar jag) att ‘buda’
  numera också officiellt betyder ‘att bjuda’. Kan inte nog understryka hur ledsen jag är över detta 🙁 Inte för att det är fel att språket utvecklas, utanför det låter så duuuumt ju. Mvh upprörd

  Svara

  • Egoina

   |

   HATAR gotte!!!

   Svara

   • yasmine

    |

    Ja men usch!! Gotte e faan på samma nivå som nomnomnom!!1

    Svara

  • Jenny

   |

   men att folk säger buda beror väl på att det är en budgivning?

   Svara

 • Amanda

  |

  Hatar ordet läckert. Får rysningar när någon använder det ordet, typ: vilken läcker blus du har på dig idag.

  Svara

  • Andy

   |

   Den enda som kommer undan med att använda “läcker/-t” är Edward Blom. Det låter lite mindre hemskt när han säger det. Dessutom skulle han aldrig använda det om annat än mat… Nej fy tusan för “läcker” haha!

   Svara

 • Robert

  |

  Jag har fortfarande svårt för ordet “hen”. Känns krystat varje gång jag ser nån använda det, men det kanske är för att det är så nytt?

  Svara

  • Robert

   |

   Ångrar nästan den kommentaren då det är ett ganska kontroversiellt ord, haha. Bättre att fundera ut nåt annat. 😉

   Svara

   • Patricia

    |

    Förstår det! Många som tycker det är konstigt för det är så nytt tror jag, men jag tycker det är jättebra att det finns ett ord för ickebinära (och om man inte vet könet på personen) ?

    Svara

    • Robert

     |

     Sant. 🙂

     Svara

 • Liv

  |

  Alltså klick (eller värre klutt) tycker jag låter äckligt. Och salva!!! VÄRST? En klick salva ?
  Och engelska ordet moist.

  Svara

  • Jos

   |

   Uuäärrkk salva är ju verkligen vidrigt, du har öppnat mina ögon.. uuää

   Svara

 • Ljuba

  |

  Käka.

  Svara

 • Mickaela

  |

  Lårkaka. Klarar inte av det ordet. Ryser när jag har det. Vem fan kom ens på det ordet? Vidrigt.

  Svara

 • Rosanna

  |

  Hatar ordet brosk. Dels för att man är smålänning och måste ta i så man spricker. Dels för att brosk ÄR äckligt, råka tugga det liksom… gleljfbbwkkebflqkdbfkwkw BLÄ!

  Svara

  • yasmine

   |

   Och ordet “var” som i det som kommer ur ett sår!! usch!

   Svara

 • Simona

  |

  Har såå mycket reflektioner kring de här orden! Håller verkligen med om “läskande” och “fläsk”. Det är nåt omysigt med kombinationen “sk” när det inte är i början på ordet. Jag tycker att läskande inte är ett fint ord eftersom “sk” blir ett sånt avbrott i ett ord med ljud som i övrigt är väldigt sjungande. Fläsk är helt enkelt fult.

  Svara

  • Simona

   |

   Ps. Du borde göra ett likadant inlägg med ord du gillar! 🙂

   Svara

  • Rosanna

   |

   Men ja!!! Precis som i broSK. Skitkass kombo

   Svara

 • J

  |

  Men Gud tack, hatar verkligen ordet hångla?? Så fult, får rysningar när folk använder det.

  Svara

 • Jenny

  |

  Ord jag hatar: korv, kalas, krasslig… allt som börjar på k tydligen men de är ju så fulaaaaa!!!

  Svara

 • Celia

  |

  Mitt hatord är golv. G-O-L-V.
  Det får tungan att vrickas konstigt och som att det egentligen inte är ett riktigt ord. Bara någon som gör olika ljud.
  Tror det är just LV som gör det fel.
  Fy.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så sant. Riktigt knepigt ord!

   Svara

 • sabina

  |

  Just hångla funderade jag också på för en vecka sedan. Bara sååå skumt ord.

  Svara

 • Emma

  |

  Bägge är väl inte ett riktigt ord?? Eller?? Så fult håller verkligen med dig. Dessutom haaatar jag ordet korv, låter så vidrigt ju

  Svara

 • Ronja

  |

  Kebab. Hatar ordet, älskar maten. Men lyssna på det, KEBAB… låter inte naturligt.. k-e-b-a-b. Usch

  Svara

 • Tamz

  |

  HATAR OCKSÅ ORDET KRISPIGT SPECIELLT NÄR MAN TALAR OM VÄDRET, helt sinnessjukt fel?? hatar det hatar det! hatar också ordet fuktigt men tror det handlar om att jag hatat ordet ”moist” på engelska i herrans massa år och det har nu smittat av sig till den svenska versionen av ordet. tycker knulla är fult som tusan.

  Svara

  • Hanna

   |

   Instämmer totalt. Som sagt, sluta lek poeter!! Himla “krispigt vitt vin”? Nej nej nej. Usch. Alla ord som låter intryckta/konstlade gillar jag inte. Typ krispigt… Ord som är “inne”. Så tydligt att personerna som använder de orden inte gör det i vanliga fall.

   Svara

 • Natalie

  |

  Mustigt. En mustig soppa. Nej, bara nej.

  Svara

 • Lisa

  |

  Nomnom avskyr jag också, mest när folk säger, blir bara irriterad. Och ”klockrent”, jag blir liksom arg när folk använder det, vet ej varför.

  Svara

 • Zoe

  |

  Kvinna har jag svårt att säga. Säger alltid tjej. Andra ord för rumpa än just rumpa eller bak. Som t ex stjärt. Andra ord för bröst som t ex tuttar, pattar (gör ont att bara skriva dem här) Hmm allt vulgärt egentligen. Ogillar även Donken för Mcdonalds och mello för melodifestivalen. Och alla nya moderna uttryck som “dagens ungdomar” slänger sig med – goals, haul, mukbang (seriöst – behövs det verkligen ett ord som betyder att man filmar sig själv när man äter?) Har massor av ord jag tycker är obehagliga men står still i huvudet nu såklart.

  Svara

  • Sanna

   |

   Åh vad jag håller med dig! Tycker precis likadant om alla ord du tog upp! 🙂

   Svara

  • yasmine

   |

   Ja, stjärt låter jävligt konstigt att säga! Gillar inte ordet guzz/guss heller…

   Svara

  • E

   |

   Håller med om precis allt!!!

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag har svårt för svordomar, tycker det låter så hårt haha. Mina föräldrar har aldrig tilliåtit mig att svära i deras närhet så är nog därför, uppväxt med den insikten. Har även en kompis som avskyr ordet fnöske 😀
  Brukar hetssäga det som med moist i himym.

  Svara

  • emily

   |

   Haha, jag hatar också svordomar. säger till pojkvännen nästan varje dag, han lägger in “fan” och “jävlar” i nästan varenda mening, vem han än pratar med. Och jag får på riktigt en klump i magen och mår dåligt av att höra det. Vet inte om jag är för väluppfostrad eller är allmänt pryd men så fruktansvärt oattraktivt att svära!

   Hatar också ordet Balja, uuuh så fult.
   Och när speciellt när det används som ett uttryck för ett mål i typ hockey “jävlar vilken balja” alltså ryser i hela kroppen! 🙁

   Svara

 • Emma

  |

  Fåtölj??? Är det ens lagligt?

  Svara

  • Egoina

   |

   VÄRLDENS KONSTIGASTE ORD??

   Svara

  • Matilda

   |

   När kag bodde i norge i 4 år blev jag alltid retad för fåtölj och geting. De tyckte att det var de konstigaste ord som fanns på svenska. “Det sitter en geting på min fåtölj”.

   Svara

   • Egoina

    |

    HAHA

    Svara

 • Ida

  |

  Gröt. Klet. Fräsa. Trosa.
  Håller även med dig om “nomnom”, HATAR det verkligen. Avskyr även när folk smaskar när de äter, så det kanske ligger något i att man föreställer sig det ljudet när man läser ordet. USCH.

  Svara

 • Martina

  |

  Ja jag har jättemånga exempel på ord jag hatar! Eh, ja…fast alltså, vilka var de nu igen… Äsch, typiskt!
  Men jag håller med om läskande. Jag kan inte säga läsk heller, tycker det låter hemskt. Däremot har jag inte alls samma problem med fläsk, det låter istället lite gött. Konstigt.

  Svara

 • Spinne

  |

  Gröt är riktigt störigt. GRÖT.

  Svara

 • Sara

  |

  vad sägs om detta VIDER till ord då: kysk

  aaaaaaahh

  Svara

  • Egoina

   |

   !!!!!!!!

   Svara

 • Signe

  |

  Jag vet inte om det är så MEN kanske det är din dialekt som gör att du inte gillar dessa ord? Jag är från Norrbotten och talar därefter och tycker t ex att krispigt är bland de finaste orden vi har i svenskan. Låter som en snöskare som knastrar under en fot en klar och kall (-25) mars-dag. Så jag håller inte med dig alls i dessa ord… Förutom hångla då, det är verkligen hemskt. 🙂

  Svara

 • Tuvis

  |

  Vårta! I alla kombon: vårtgård, fotvårta, bröstvårta… you name it?

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant!

   Svara

 • Rebecka

  |

  Pöl är rätt fult också.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha ja. Pööööl. Vad är det om?

   Svara

 • Julia

  |

  Ja! Hatar också hångla. Det ligger så fel i munnen. Samma med pung, oavsett sammanhang. Vissa ng-ord är så vidriga

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa! Gillar inte heller ng-ord!

   Svara

 • sfj

  |

  Hoppas du lyssnar på Språket i P1! Finns som podd. Älskarrrrr <3 mvh språknörd

  Svara

 • Malin

  |

  Hatar tisha och älsk. Typ ”älsk på den tishan”.
  Och EMINENT! Så överanvänt att det inte betyder nånting längre.

  Ett ord som borde finnas är ju ”färst”. Som i flera och flest, färre och färst.

  Svara

  • my

   |

   Färst finns! Jag använder det då och då, Det är inte helt accepterat av andra än. Men hur ska det bli det om vi inte använder det? Det tar emot att använda “minst” istället, för det är ju inte det jag menar.

   Svara

   • Malin

    |

    Eller hur?! Underbart att du också använder det.

    Svara

 • Kourtney

  |

  Jag tål verkligen inte när folk kommenterar “nomnomnom” !!! E de 1 år eller??! Ryser av obehag varje gång nån hashtaggar eller kommenterar det!!
  Håller med om hångla också! Använder aldrig det.
  Korv och lem tycker jag inte e så fina ord heller..

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag tycker inte heller att “bägge” känns som ett korrekt ord!
  Stjärt är nog mitt värsta hatord. Låter så vidrigt fult. Säg rumpa tack ?

  Svara

 • Jessica

  |

  För min del är det inte så mycket att jag hatar hur ord känns i munnen utan snarare vissa ord och uttryck som jag avskyr. Hatar ordet “nykläckt” när folk pratar om nyfödda barn. Hatar också “mello” för Melodifestivalen och “mellis” för mellanmål. Hatar “vardagslyx” och “unna sig” för att det är så uttjatat. Hatar “vabbuari”, alltså när folk mixar vabba och februari. Kanske främst för jag har så många kollegor med småbarn. Hatar också fredags- och lördagsmys, mojna, krispigt, “bägge två” och folk som använder “risk” och “chans” på fel sätt, t.ex. det är 50 % chans att få cancer. I mina öron låter det SÅ fel!

  Svara

 • Sandra

  |

  Mina hat-ord:
  Hummus
  Bicykleta
  Ylle
  Omami

  Haha okej inser nu att mitt hat antagligen beror på att jag inte riktigt visste vad orden var från början ?

  Svara

 • Mathilda

  |

  Haha men läste du inte Kalle Anka tidningarna som liten? Läskeblask. Fulaste av läsk-orden.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaaaaaa!! Just det. Men just det ordet är såå mycket too much att det nästan blir mysigt….?

   Svara

 • Malin

  |

  Gotte eller gottis!

  Kräks seriöst i munnen när alla storbloggare ska åka och köpa gotte inför helgen!

  Svara

  • Frida

   |

   Eller ännu värre: gotti-namnam.
   Att vuxna ens säger så är bortom mitt förstånd.

   Svara

 • Anna

  |

  Blir så provocerad av ”nomnom”, har en kompis som skriver det till ungefär allt. Eller ännu värre, hon skriver ”omnom”. Ser så äckligt ut!

  I övrigt hatar jag ordet ”smarrigt”. Uuuuuusch!

  Svara

 • Marie

  |

  Mutta! Seriöst finns det nåt fulare?!

  Svara

 • emilie

  |

  Hade en otäck lärare när jag läste ljudteknik som började en lektion med att säga: “Vilket är erat äckligaste ord? Mitt är stjärtsås.” *mardrömmar sen 2006*

  Svara

  • Egoina

   |

   Men uuuuuuuuhhhh ?

   Svara

  • Danielle

   |

   Stjärtsås? Men är det ens ett ord? De mentala bilderna det ordet gav mig alltså…….

   Svara

 • Tilda

  |

  Jag har av någon anledning svårt för ordet sakta, vet inte ens varför men varje gång någon säger det är jag nära på att rätta dem och säga att det heter långsamt, haha… så konstigt!

  Svara

 • Karin

  |

  Klarar inte av när folk säger “balle” istället för balkong. Vad håller ni på med?!

  Svara

  • Danielle

   |

   Men tack, JA! VARFÖR SÄGA BALLE OM BALKONGEN?! (Eller “frulle” om frukost osv osv osv i all oändlighet)

   Svara

  • Tessan

   |

   Haha, ja!

   Svara

   • E

    |

    Eller mello om melodifestivalen ?

    Svara

 • Johanna

  |

  Trodde att jag var ensam om att hata “nomnom”.
  Ett annat ord : Mumsa
  Aaaaaah hatar det, hade en lärare i skolan som sa att alla kunde ta fram och mumsa på sin frukt.

  Hur äckligt?

  Svara

  • Jennifer

   |

   HAHA

   Svara

  • Josefin

   |

   Hahaha SÅ skumt sagt ?????

   Svara

 • Victoria

  |

  K-o-r-v !! Fast du säger väl Kåv?

  Svara

  • Louise

   |

   Haha!

   Svara

 • Sanna

  |

  Lort/lortig!!! Fattar egentligen inte varför jag hatar det ordet men alltså usch vad jag inte klarar av det! Säg smuts istället liksom. Nomnom och bae hatar jag också men det ger mig inte lika mycket rysningar som lortig

  Svara

 • Robert

  |

  Ljummen… Både kvinna och vänner låter väldigt formellt på nåt sätt. Vardagslyx och fredagsmys. Såg dem högre upp. 😉 Besk, haha.

  Svara

 • Fanny

  |

  “Köpe”. Alltså när folk beskriver varor från butiken som “köpesylt” eller “köpekakor”. Blir på riktigt upprörd??! Fulaste tramset jag vet.

  Svara

 • Lili

  |

  När folk skriver omnomnom. Varför???? Glömmer alla n et först? Trodde nom nom var illa nog, så skriver folk så. Usch!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag hatar uttrycket: ”försvinnande gott” används oftast i recept och på matbloggar. Alltså det finns inte ens nån logik i att något är så gott det försvinner!? Jag klickar bort recept så fort jag ser det, även om receptet i sig inte är något fel.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha instämmer!

   Svara

  • Andy

   |

   “så gott att det försvinner?” Har aldrig tänkt på hur märkligt det uttrycket är! Hahahaha jag dör vilka bilder jag fick upp i huvudet nu. Matens godhet mäts i hur snabbt eller långsamt den bleknar bort och plötsligt inte finns mer? Vore hysteriskt roligt om det verkligen var så!

   Svara

 • Caroline

  |

  GOMSPALT!!!!! Eller plocktallrik/plockbricka Hahaha. Älskar plockbricka men blir äcklad av mig själv när jag måste säga det …. *makes so much sense*

  Svara

  • Jos

   |

   Gomspalt låter läskigt :,(

   Svara

 • Emma

  |

  Haha, så kul inlägg! Fläsk hatar jag också. Sen gillar jag inte ord som är svåra att uttala så man framstår som totalt obildad 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Har alltid hatat ordet ‘sambo’. Tycker det låter så himla tråkigt och grått. Har själv en sambo och “måste” använda det ibland och tycker alltid att det är lite jobbigt.

  Svara

 • Hanna

  |

  Hatar “fredagsmys” när man syftar på det som äts, typ chips. MAN KAN INTE ÄTA MYS!

  Svara

 • Emma

  |

  ja nomnom är hemskt, också hemskt att vi har en restaurang som heter nom här i Västerås.

  Hemskaste order jag vet: mammahjärta. HATAR när mammor använder det.

  Svara

  • Jos

   |

   Aaahh håller med!!!

   Svara

  • Malin

   |

   Samma här! “Det gör så ont i mammahjärtat” JAG SPYR

   Svara

 • Emma

  |

  Och juste: kluster !!!!!
  Ryser sönder av obehag.

  Svara

  • Rebecka

   |

   JA! Kan eventuellt ha att göra med min trypofobi ?

   Svara

 • Emma

  |

  När jag gick i gymnasiet skulle jag tillsammans med några andra hålla ett föredrag på svenskan med temat ”fula ord”. Vi valde att ha en del med ord vi tycker låter fula, kommer inte ihåg alla men minns att vi hade med ”smörgås”

  Svara

 • Petra

  |

  Alltså jag verkligen hatar ordet styrkekram. Det är inte ens ett ord, aaahhh!!!

  Svara

  • Jos

   |

   Haha undrar verkligen hur det fick så stor spridning? Sjukt konstigt..

   Svara

 • Matilda

  |

  Alltså… flytning har jag sååå svårt för, ja och stjärt, eller framstjärt ?

  Svara

 • Tessan

  |

  Carpa! Som i carpa dagen. Förstår inte varför man använder det ordet. Så fult!

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag hatar ”nomnom” också. Samt även engelskans moist. Låter vidrigt!
  Har svårt att säga tårtspade, så avskyr det ordet med av den anledningen.

  Annars stör jag mig på folk som säger/skriver saker som det inte heter. Såg en tjej på youtube så sa ”halli-jomi” till halloumi (hon visste vad det hette men ”ville inte” uttala det så) BLEV SÅ PROVOCERAD! Kunde inte titta klart på klippet.
  Gick även ur en matgrupp på Facebook för att en tjej skrev ”Kräm fräsig” istället för Créme fraiche. Hennes anledning? ”Eftersom jag inte vet hur det stavas så var det roligare att skiva så :D”

  Nej?! Det var inte kul!
  Inser att jag eventuellt blir orimligt upprörd..haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Jag blir sekundärupprörd här borta. Nästan kokar så störigt!! ?

   Svara

 • Sara

  |

  Jag skrattade högt när jag läste detta! Hatar också ordet “smaskigt”, för jag tänker på maskar när jag hör det ordet. Tycker inte heller att man behöver försöka skriva ätljud, för det är bara äckligt.

  Svara

 • Jos

  |

  Gofika.

  Näääeee usch, det låter så tillgjort och liksom självgott. Det är en skam för fikat, jag älskar fika men när någon säger “gofika” så vill jag vara spy ?

  Svara

 • Claire

  |

  Av någon anleding stör jag mig på “tjejkompis” och “killkompis”… min kompis säger om mig “jag bor hos min tjejkompis”.. säg bara kompis! Varför specificera kön?
  Vän tycker jag är okej, hatar ordet väninna.. “ska du träffa dina väninnor?” Ryser!
  Fuktig, blä!
  Håller med om ordet hångla, så fult!
  När folk stavar förkyld “förskyld”

  Svara

 • Ida

  |

  Mina värsta ord:
  – Pissa och Pinka. Det heter kissa om man måste säga nått alls.
  – Och bloggare som tycker att allt är Magiskt har fått mig att tycka mer och mer illa om det med. Allt är inte MAGISKT ?

  Svara

 • Simone

  |

  KÖTTROS. Är förvånad att ingen nämnt det än, genomvidrigt

  Svara

  • cecilia

   |

   Ja! Eller hur! finns ju så många andra ord man kan använda :
   Fish taco, meat curtain, sea biscuit, geggveck, fiffi, vajayjay! (Högst ironisk)

   Svara

 • Hanna

  |

  Stör mig på många ord men det jag kommer på spontant är “vigör”.. Hon är vid god vigör.. Usch!! Å så är jag likadan som Lily i “How I met your mother” och hatar moist..
  Min sambo hatar ordet smörgås..

  Svara

 • Sara

  |

  Kalsonger…..vet inte vad det är men detta ord är vidrigt haha!

  Svara

 • Madde

  |

  Haha nämen alla stackars Frans därute ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh nej. Tänkte inte ens på att det var ett namn ?

   Svara

 • Danielle

  |

  Vårtgård. Varför liksom? Och lem. Jag vet inte varför, jag bara hatar ordet “lem”. Vem använder ens det ordet för att beskriva penisen? Eller en arm eller ett ben? VARFÖR?

  Och förstås styrkekram och krispigt och allt mög folk slänger sig med numer. Fast det handlar nog inte om orden i sig utan sammanhanget…

  Svara

  • Robert

   |

   Det låter ju som den skulle vara jättestor om den beskrivs som en “lem”. Kanske därför det förekommer, haha. 😉

   Svara

   • Danielle

    |

    Haha sant. Typ romantiskt beskrivet i en harlequinroman ?

    Svara

  • Lina

   |

   Alltså jag kan inte hålla mig för skratt, MÖG måste ju fan vara ett av de fulaste orden som finns också?! Och det roligaste av allt är att det får mig att tänka på min man för han var den första personen jag hörde använda det ordet hahaha ?

   Svara

   • Danielle

    |

    Haha jag håller med. Men samtidigt beskriver ju “mög” saker så fruktansvärt bra, haha ?

    Svara

 • Jennifer

  |

  Bor i England och det värsta ordet jag vet är shook. Vet inte hur många gånger jag dagligen hör ”I am shook!”. Ryser i hela mig. Annars är ordet moist också hemskt. Svenska ord tycker jag är något lättare att hantera 😛

  Svara

 • Maja

  |

  Ni har missat de värsta orden i svenskan!!
  Kupong
  Mosbricka
  Kan inte beställa mosbricka i korvkiosken även om jag vill ha det. Det är fysiskt omöjligt. Kupong är också bara ett sjukt obehagligt ord.

  Svara

  • Robert

   |

   Korvkiosk kallas ibland för korvbur också. Här iaf. 😉

   Svara

 • Sandra

  |

  Söthetsdöden.eller ännu värre hela meningen “jag dör söthetsdöden” AAAAHH WTF? Såååå störigt. Och säger / skrivet någon “bae” vill jag bara skrika…

  Svara

 • ellen

  |

  Haha, roligt inlägg! Varning för kiss och bajs ord här nu men man får ju höra en del såna om man umgås med småbarnsföräldrar.. Vuxna som säger “bajja” istället för “bajsa” tycker jag låter så fel och extra äckligt på något vis..

  Sen vad gäller uttryck så stör jag mig varje gång någon använder “missförstå mig rätt”, för mig finns verkligen ingen logik i att missförstå någon rätt (hur går det till liksom!!!?!!).

  Svara

 • Mona i Skåne

  |

  Hej Egoina!
  Jag avskyr ordet “ändock” – finns det? Det heter väl “ändå” eller är det ett annat ord? Sen ordet “nakenfis” – det är väl det man kallar barn tror jag (har inga själv), men jag tycker det låter som något helt annat ;). Hej hopp!

  Svara

 • cecilia

  |

  Alltså varför har ingen tagit upp ordet “Styrkekram”!? Alltså om någon skriver “STYRKEKRAM” till mig så ser jag rött och får strypa alla impulser att blocka eller ge personen en avhyvling. Jag skäms nästan av hur mycket jag provoceras av det jävla ordet XD

  Svara

 • Veronica

  |

  Håller med om nomnomnom, men alltså, när någon kallar sitt barn för “lillfisen”. Jag får kväljningar bara av tanken!
  Sen har jag av någon konstig anledning svårt för ordet “trosor”. Vet inte vad det är, men det ger mig såna obehagskänslor. Det värsta är att jag vet inget bra alternativ direkt. Hjälp, någon?!

  Svara

 • Nicole

  |

  Fullkomligt avskyr ordet snask. “Ska vi köpa snask?” ALLTSÅ NEJ. SLUTA. Får panik när jag tänker på det. Vem godkände ens det ordet? Inte okej.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa ännu ett hemsk sk-ord!

   Svara

 • Amanda

  |

  Lä. “Jag sitter i läää”. Blir ju inget ord kvar, bara ett “ääää” ljud. Här sitter jag i ääää. Nej.

  Svara

 • Nataliew

  |

  Slickepott!!!!!! Det måste finnas ett mycket bättre ord för det bakverktyget?! Låter inte jätte proffesionellt? Hahah

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så sant. SÅ sjukt ord?!

   Svara

  • Ellen

   |

   Haha, jag tycker slickepott är ett fint och gulligt ord. Påminner om min mormor (som är död nu) och bakning, hon använde flitigt slickepotten 🙂

   Svara

 • Johannaf

  |

  Jag mår dåligt när folk säger/skriver ärter istället för ärtor, kolleger istället för kollegor osv (kom att tänka på det senast härom dagen när du skrev kolleger, haha!). Jag vet att båda formerna är korrekta men det ser verkligen grammatiskt fel ut. Och låter skumt. Usch ?. Just i detta nu när jag skriver frågar sonen sin lillasyster om hennes napp är “smaskig”. Haha, inte tänkt på det, men är ju faktiskt ett ganska obehagligt ord ?.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Så sjukt, jag med. Hatar när folk skriver “ärter” och fattar INTE att jag själv skrev “kolleger”?? Måste fått hjärnsläpp…

   Svara

   • Johannaf

    |

    Så det är inte bara jag som stör mig på det! Och åh vad skönt att höra att det bara var hjärnsläpp <3

    Svara

 • julia

  |

  alltså skrattar SÅ mycket av dessa kommentarer <333 men så sjukt förvånad över att ingen nämnt det fulaste av de alla: GUMP?????? (eller är det skånskt?)

  Svara

 • R

  |

  Herregud, sitter på bussen och skrattar så tårarna rinner efter att ha scrollat igenom detta kommentarsfältet. Jag älskar att dina läsare alltid blir så OTROLIGT engagerade i “simpla” inlägg du gör (typ äckliga ord och tesorter), alltid över hundra kommentarer och folk är så passionerade haha <3 Känner mig även lätt illamående för alla kommentarer är så sanna!!! Fy vad vissa ord är vidriga alltså

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jag vet. Jag ÄLSKAR detta!!! <3

   Svara

 • Matilda

  |

  Besk som jag kommenterade i te-inlägget. Främst för att det ser så fult ut?!

  Svara

 • Isa

  |

  Ord som blåsa (klänning), prunkande, punchveranda och krispigt stör jag mig på. Alltså ord som kännetecknar språkbruket i romantiserade loppis- och vintagebloggar. Tycker trots det om att följa den typen av bloggar, så får stå ut med orden ändå. 🙂

  Svara

  • Lina

   |

   Alltså inser att jag måste vara lite smått övertrött (småbarnsförälder says it all) men fy fan vad jag skrattar åt din kommentera och dina ord!!! ? PRUNKANDE liksom?! Och punchveranda? Vad är det ens??? Hahaha skrattar så jag gråter ??

   Svara

 • Sofia

  |

  Läskande är ju helt fantastiskt! Är btw en som både skriver och säger nomnom haha 😉

  Svara

 • Carro Blomqvist

  |

  Gottis & Lårkaka. Kommentar överflödig då orden få tala för sig själva.

  Svara

 • Sara

  |

  Det finns ett ord på din lista som jag också gått och tänkt mycket på.. Och det är ordet frans..Jag har dock inte tänkt på det som ett ord.. Utan ett namn. Frans.. Alltså det måste väl ändå vara ett av dom fulaste namnen någonsin? (Förlåt till alla Frans som kanske läser).. Och som inte namnet är fult nog.. Vad blir smeknamnet? Fransen? Nej tack..

  Svara

 • emmy

  |

  Ord med U är fulast. Uranus är nog värst (ok det är en planet, men ändå!). Hatar även skum, musk, anus, bulle, unge, unken, uran.
  Och alla ord som låter som att det är barn som pratar: balle, mellis, mello, föris, frulle osv. Prata som vuxna!!!

  Svara

 • Malin

  |

  Mumsigt, smaskigt/smaskens, pralin, mums (när människor säger det så dör jag inombords).
  Sedan ogillar jag starkt folk som ändrar ord och lägger på -is eller annat. Kvällis (kvällspromenad), läppis (läppglans), pankisar (pannkakor), pomsar (pommes)… blev typ deppig nu. Måste finnas diagnos för detta.

  Svara

 • Finlandssvensken

  |

  Mynning och mellis. ÅÅÅÅH vad jag hatar dessa ord.

  Svara

 • Desire

  |

  Alltså “bjärt” . BJÄRT vad är det för ord! Fyfan det är mitt värsta hatord.

  Även N-ordet (såklart) för att det är ett hemskt opassande fruktansvärt ord, men det är ju också otroligt fult som ord?! Något med hur bokstäverna sitter ihop, waaaahh!

  Svara

 • Andrea

  |

  Jag får panik av gröfs, liksom vad fan är det? Gofika är ett annat ord som jag aldrig klarat av. Men allra värst är dock muffla/moffa/möla som beskrivning på att käka stora mängder av nåt, jag blir nästan arg bara jag tänker på det haha.

  Svara

 • Andrea

  |

  Kom precis på att i gymnasiet så gjorde min bästa vän och jag gjorde en lista på ord vi inte gillade,
  Bytta
  Bunke
  Gomspene
  Åderlåtning
  Lupin
  Potpurri
  Slev

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Men jaaa. Gomspene och åderlåtning. Vad ÄR det för ord???

   Svara

 • Ellen

  |

  Trodde jag var den enda i världen som hatar nomnom?! Jag hatar det så mycket att jag hatar personerna som säger det. Framförallt de som säger OMnomnom. HATAR DET! som att man GLUFSAR! Står inte uuuuut.

  En fråga på det – Hur ställer du dig till ordet Älskar? Har ju både S och K i. Och är ju till och med ett anagram för läskar! Har alltid tyckt att det är ett märkligt ord som är svårt att säga. Har svårt att få det att låta genuint för det låter mest… ansträngt och stolpigt? Har alltid trott att det är på grund av att jag har commitment issues men jag tror nog fasen att det bara är själva ordet det är fel på.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Men det ÄR fel på ordet. Gillar inte heller det. Så himla stolpigt!

   Svara

   • Robert

    |

    Gillar ordet stolpigt däremot. 😉

    Svara

 • F

  |

  Folk, främst mammor som benämner sina bebisar i obestämd form ex. “nu har jag lagt bebis, så då är bebis nöjd”. Vafan, säg namnet eller i allafall bebisen, eftersom jag antar att det är en specifik bebis du syftar på..
  Blir orimligt provocerad av detta känner jag?

  Övriga hemska ord enligt mig är mumsa, sambo, mysa och engelskans “moist”, usch!

  Svara

  • emily

   |

   Har en kollega som aldrig nämner sitt barn vid namn. Hon säger alltid bara “barnet”

   Svara

 • Anna

  |

  Mojna är nog det jag stör mig mest på. Men så länge man inte tittar på vädret på tv-nyheterna så behöver man i princip aldrig höra det!

  Svara

 • Lina

  |

  Finns många ord jag hatar men hur kan ingen ha nämnt det absolut äckligaste ordet? LEVERFLÄCK. Spyr av att säga det.

  Svara

 • Emma

  |

  Hörde du att Alex nyss sa ”nomnomnom” efter Chris uppträde i idol?

  Svara

 • Marie

  |

  Är förvånad att ingen har skrivit plös, det är ett så himla konstigt ord. Var finns logiken i det ?. Sen gillar jag inte när folk säger titel som tiiitel. Håller med någon ovan att frulle och mello också är fult.

  Tack för himla rolig läsning på tåget hem

  Svara

 • Lina

  |

  Fyfan jag ÄLSKAR det här, detta inlägg gav mig just mitt största skrattanfall på säkert ett år, minst!!! Grät av skratt i en kvart medan jag läste alla kommentarer, EGOINA DU HAR DE BÄSTA LÄSARNA EVERRRRR!!!!! ???❤❤❤❤❤

  Tar med mig mög och prunkande som några av de fulaste orden jag nånsin hört ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Instämmer! Bästa kommentarerna NÅGONSIN!!! Haha 😀

   Svara

 • Nathalie

  |

  herregud!! Jag skrattar ihjäl mig , detta är fantastisk!!
  Jag hatar uttrycken “äta och dricka gott”, “roffa åt sig”, “dricka en balja te”, “hinka kaffe” uttryck där man vet att folk överdriver är fan det värsta!!
  Orden:
  Frukostbord eller middagsbord (det är väl ett och samma bord????)
  Oxblodsröd
  Säckakärra (dööööör)
  Nagel (så äckligt)
  Skrutt (om barn, äppelskrutt) bläää
  Bajs (har seriöst inte sagt detta ord högt på typ 10 år, det går bara inte)

  Svara

  • r

   |

   Haha jag älskar ordet bajs! Vad säger du om du ska bajsa? Skita? Det (skita) är faktiskt ett ord jag ogillar nu när jag tänker efter..

   Svara

  • Andy

   |

   Bajs ÄR verkligen svenskans fulaste ord. Visst, det låter onekligen som det det betyder, men är fortfarande svinfult.

   Svara

 • Maria

  |

  Gotta/gotte, nej bara sluta..
  Och färsk!! Speciellt när folk beskriver nyfödda barn!! Alltså nej!!

  Svara

 • Sara

  |

  Stövel och unge. Det är två ord jag tycker är så sjukt fula. Stövel, stöööövelll. Nej jättekonstigt.

  Svara

 • Angie

  |

  Flosk. Så förbannat vidrigt.
  Fisan (slang för rumphål).. rumphål är också vidrigt

  Svara

 • Malin

  |

  Är typ bara snuskiga ord jag kommer på.. men:
  Penis
  Vagina (både penis och vagina låter så ”akademiskt” det är liksom könsorgan, haha..)
  PINKA (mår dåligt av att skriva det)
  Bajja (såååå irriterande ord, säg BAJS!) Gotta (brukar själv använda gotte om jag ska be sambon köpa något gott för det går snabbare att säga: ”köp gotte”, hehe. Men gotta är hemskt!!!!)

  Svara

 • Tove

  |

  Relaterar så orimligt mycket (speciellt när det kommer till bägge). Jag hatar när folk säger han i stället för honom. Det gör ont i hela kroppen. “Jag gillar han”. NEJ, du gillar HONOM. Punkt.

  Svara

 • Robert

  |

  Om man gör ord-statistik på det här inlägget börjar man nog fundera över bloggens tema. 😉

  Svara

 • r

  |

  Mitt värsta ord är padda! När folk över 10 år refererar till sin iPad som padda! Ugh.. när folk pratar om djuret padda bryr jag mig dock inte, bara till iPads.

  Svara

 • ingela

  |

  Mitt värsta, värsta ord är: sekret. Fy tusan!
  Sen kommer jolmig. Vad är det för ord egentligen? Känns som ett ickeord.

  Svara

 • Evelina

  |

  lagom, som var och varannan ska envisas med att både skriva och säga lagomT (!?!?!?)

  Svara

 • Hanna

  |

  Inser nu att jag uppenbarligen är super störig person haha! Använder (både skriver och säger) typ 70% av alla orden som ni hatar??

  Svara

 • Julia

  |

  HAHHAA jag ÄLSKAR detta inlägg. Har läst alla kommentarer och skrattat högt. Jag håller med de flesta om de störiga orden men bubblare kanske kan vara: bubblare (vad betyder det egentligen? Bubblar någon upp? Öh?); vigör (som någon nämnde ovan), fruktbar/fruktfullt (hatar det extra mycket på engelska “fruitful”), smörgås, förnumstig (VAD I? Ba “hon hade en förnumstig uppsyn”. Okej?), ljuvlig (pga. bloggare), poddis (i stället för podd), kramis (allt sånt där) etc.

  Mycket bra ämne i alla fall. Sammanställ en lista sen vetja!! Kram

  Svara

 • J

  |

  Pulla tycker jag är hemskt, värst var när min mamma kallade mig för sockerpulla som smeknamn.

  Svara

 • Lilly

  |

  Fulaste ordet är beige!!! Både i skrift men framförallt när det sägs. Jag tycker det är lika fult med sh-ljud och sch-ljud. Bara så fult!
  Sen när folk uttalar kex som shex. Nej! Shex låter ju inte gott?

  Svara

 • Andy

  |

  Förlåt, nu har jag lämnat minst tre svarskommentarer här men alltså dayum vad roligt jag har haft den senaste kvarten! Tack alla inblandade!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??❤️

   Svara

 • Emilia

  |

  FJÄRT är så extremt fult. Tror det är början fj- som stör mig, tex fjäsk är ju också ett otroligt fult ord. För att inte tala om fjälla som mitt ex ultraskånska mamma kallade mig (flickvän på skånska). Usch!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaa! Tre sjukt fula ord!

   Svara

 • Rebecka

  |

  Bästa kommentarsfältet någonsin!
  Avskyr ordet stickkontakt/stickpropp VEM kom på det ?

  Svara

 • Louise

  |

  Haha, håller helt och hållet med om en del ort här i kommentarsfältet.
  Är dock förvånad att ingen har tagit upp bäbis ännu. Med ä! Jag får rysningar över hela kroppen när någon kallar en bebis för bäbis med ä! Det heter inte bäääbis det heter bebis! Med eeeeee!
  Sedan så får jag typ inombords kli i kroppen av alla Stockholmsförkortningar med is som typ mellis… Vidrigt ord!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaaaa! Bäbis! Vad är det för påhitt!

   Svara

  • Isa

   |

   Haha nej det ska stavas med ä tycker jag! (Däremot kryper det i mig när folk skriver på svenska men ändå skriver baby. Otroligt fult.) Men vet att ä kan provocera så ibland skriver jag mäjl och däjt bara för att jävlas 😀 annars är stjärt ett väldigt fult ord, jag brukar använda det som svärord. Mycket ä i det här inlägget märker jag nu?!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag vet att jag är lite sen men jag måste tillägga ord som smaskigt, smaska (på), snask. UUUÄÄHH ryser i hela kroppen. Så obehagligt. Även “klockrent” är ett ord som stör mig fruktansvärt, det låter så drygt och snobbigt på nåt vis. Håller också med ovan om “bäbis”, lägg av. Bebis heter det. “Grina” istället för “gråta” är också väldigt obehagligt.

  Svara

 • Evelina

  |

  Att vissa människor kallar O´Learys för “Ollan”, är fan beyond me, sååå äckligt.
  Ogillar även : “fräsa”, som att man säger till någon – det är bara fräsa på. “våt” och “bak” sitter också vääldigt dåligt på tungan

  Svara

 • Elin

  |

  Så kul att läsa allas kommentarer!
  Jag tycker inte om: kalsong, pilsner, kvinna, penis, ändtarm, när folk säger “repan” istället för receptionen, glasögonorm (alltså va, vad är det för konstig förolämpning? låter dessutom jättefult), vårtgård, “knep och knåp”, pjåkig (läs ordet några gånger, ser ni så konstigt det ser ut?)

  Svara

  • Elin

   |

   tösabit har jag också väldigt svårt för, speciellt när man säger det riktigt skånskt “tösabid”. och påg på samma tema, typ “det var en grann påg” gillar inte grann/grannt(grant? hur stavas det ens???) heller förresten, haha (väldigt skånska exempel hehe. är själv skåning så ok att klaga)

   Svara

 • Linnea

  |

  Så det är alltså safe att anta att du inte kommer döpa ditt eventuella framtida barn till Frans då? ?
  Jag har väldigt svårt för alla ord var man satt ihop mat med något annat, ex lårkaka, leverfläck, spagettiband ughhhää spyr. Sen tycker jag klimp (som också har med mat att göra -man har det i soppa) också låter så jäkla äckligt! ? Är något med matrelaterade ord alltså! Mest irriterande ordet är dock lätt bae tätt följt av omnomnom ?

  Svara

 • Emelie

  |

  KÖTTA?? hatar det ordet såååå! Vadå kötta på gymmet jobbet usch låter bara så stört.
  Ljuvligt – ser bara en softlan reklam i huvudet
  allt som heter goals
  Krispigt??? Seriöst krispiga lakan?? Lakan ska vara mjuka inte krispiga som knäckebröd.
  Mammahjärta – orkar inte
  Woke a f – inga ord för folk som använder WOKE eller a f efter något alla.
  Mår bättre nu

  Svara

 • Emelie

  |

  O paddan istället för iPad alltså NEJ.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv