Follow my blog with Bloglovin

När jag hade teprovning med mig själv

Ibland är det så väldigt tacksamt att ha en blogg alltså. När jag skrev detta inlägg menade jag inte på riktigt att FRIGGS skulle skicka te till mig (elleeeer?) (hehe). Men det gjorde de:

 

Alltså så snällt? En hel tebuffé! Havtorn Mango är ju min favorit, men jag började genast fundera på hur de andra teerna smakade.

Och sen kom jag på.

Jag behöver ju inte fundera???

Näää. HÄR SKA DET DRICKAS TE.

 

Tänkt och gjort. Jag bryggde sex koppar te och hade teprovning med mig själv. Väldigt rimligt ändå. Sen tänkte jag att det kanske vore intressant för er att höra vad jag tyckte om de olika smakerna? Det var ju en ganska stor respons på mitt te-inlägg, så jag tänker att det är en och annan te-lover som hänger här.

 

Dags att smaka då!

 

Först ut var dessa tre.

 

Granatäpple Hallon: Ett rooiboste med smak av granatäpple och hallon. Jag gillar generellt inte rooibos, men för att vara ett rooiboste är det väldigt gott och fruktigt. Ett plus med rooibos är att det inte innehåller koffein och därför går bra att dricka på kvällen.

Björnbär lavendel: Ett svart te med smak av björnbär och lavendel. Detta var överraskande gott! Jag är inte mycket för lavendel i te då jag förknippar det med typ massage och potpurripåsar (haha). Men denna kombination var bra. Jag tänker att det är perfekt en tidig morgon då man vill vakna men ändå vill ta det lugnt. Koffein + den lugnande känslan av lavendel liksom. Om jag fick önska skulle det dock varit mindre lavendel och mer björnbär.

Matcha citronmeliss: Ett grönt te med smak av matcha och citronmeliss: Usch. Detta gillade jag verkligen inte. Vilket förvisso är föga förvånande då jag inte alls tycker om matcha. Detta te smakar matchapulver rakt upp och ner bara. Tesmaken är så intensiv att det nästan blir strävt i munnen. Som att dricka något smakar glasspinne typ, om ni förstår referensen. Gillar man matcha kommer man dock älska det.

 

Sedan var det dags för dessa tre.

 

Äpple Kanel Hibiskus: Ett rooiboste med smak av äpple, kanel och hibiskus. Som sagt är jag inte superförtjust i rooibos, men detta var också gott. Ett perfekt höstte tänker jag. Om jag fick önska något skulle det vara mer smak av kanel, tänk äpplepaj. Mmmm. Men jag gillade äpplesmaken.

Gurkmeja Ingefära: Ett kryddigt örtte med smak av ingefära, gurkmeja och en hint av kanel. Jag älskar att dricka saker som smakar ingefära, så detta var en hit. Normalt brukar jag köpa te med smak av ingefära och citron, så det var kul att prova något lite annorlunda. Jag gillar att det var kryddigt och rivigt. Örtte innehåller inte koffein och går bra att dricka på kvällen. Tror detta te kommer rädda min vinter faktiskt!

Mango Ananas Acerola: Vitt te med smak av ananas, mango, acerola och kokos. Detta te var jag mest nyfiken på när jag öppnade paketet och mycket riktigt var det supergott! Jag tycker dock att vitt te är lite för “mesigt” i smaken för att jag ska vara sugen på det alltid. Men denna smak är helt klart en av mina favoriter. Om pina colada vore en smak på te hade den smakat såhär.

 

 

Japp. Det var det. Nu doftar hela lägenheten te…och jag måste kissa heh. Om någon vill komma på te-kalas vet ni var ni hittar mig. Tack för allt te FRIGGS! <3

 

163 gillar

Kommentarer (28)

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! Tror jag. Aldrig börjat dricka te på riktigt av nån anledning. Kanske att man borde prova mer. 😉

  Svara

 • kaffekunnig

  |

  Jag skulle faktiskt säga att Johan & Nyströms Oolong är fantastisk, det kostar säkert lika mycket som alla dessa ihop, men är en ren njutning!

  Svara

 • Ullis

  |

  Åh så bäst och mysigt inlägg! Mvh telover

  Svara

 • Nelly

  |

  Tyckte typ att alla sorter lät goda, haha!

  Svara

 • Annie

  |

  Te är livet. Gick förbi ett skyltfönster för en liten tebutik häromdagen, och såg till min förtjusning att de hade “mojito-te” i hyllan. Låter minst sagt lovande! Kanske till och med slår ut min nuvarande favorit: polkagriste. 🙂 Tänker definitivt testa de sorterna du rekommenderar! Bra sponsrat! Winwin.

  Svara

  • Emma

   |

   Var köper du te med smak av polkagris? Det låter magiskt!

   Svara

   • Annie

    |

    Det kan du nog hitta i de flesta tebutikerna! Jag köpte mitt i Borås 😀

    Svara

 • Sandra

  |

  Jag drack kaffe medan jag såg på bilderna, helt plötsligt började det smaka jättekonstigt haha, jag tänkte nog att det skulle vara te?

  Svara

 • Ellen

  |

  Åh vad mysigt, bjud gärna in mig på nästa teprovning 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Jag har lyssnat igenom eran podcast nu & jag älskar den ? (jag som inte ens tycker om skånska, men din dialekt är typ bara charmig?). Men jag har en liten åsikt! Mellanspelet alltså musiken eller vad man ska säga, är oftast ganska högt & hemskt ?. Jag lyssnar vanligtvis på en podcast när jag ska sova men det går inte med eran, för då vaknar man alltid upp med ett ryck & kan inte somna om. Annars är den verkligen superbra med bra ämnen osv, bara en liten synpunkt ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad kul att du gillar den!! Tack för feedback om vår jingel. Vi ska fundera på om vi ska byta den, men tills vidare drar vi ner volymen lite mer 🙂

   Svara

   • Elena

    |

    Håller med Julia, jättebra podcast men jingeln är för hård och för mycket, får krupp varje gång den kommer! Och den kommer ibland så plötsligt att man rycker till. Hade varit toppen om ni hittade en mjukare 🙂

    Svara

 • Mli

  |

  Love it! Så synd att hallonteet var rooibos, har också svårt för det… Galet nyfiken på det vita dock, mango/ananas-osv-teet 😀

  Svara

 • Angelique

  |

  Hej! Som svar på vad jag skulle rekommendera för drycker (gammalt inlägg, orkade inte scrolla ner hela vägen haha) hade jag tänkt skriva typ ALLA teer från märket Pukka, har du testat dem? Såå goda. Men så publicerade du ju precis detta inlägg så du kanske redan känner att du har te så det räcker för ett tag :p Nåt annat som är gott att dricka är likör 43 med is och lite vispgrädde, en riktig kaloribomb men såå gott. En annan god (sommar)drink är cava blandat med jordgubbssockerlag (jättelätt att göra själv) med frysta kiwi- och jordgubbsbitar i, mmmm, hoppas du tkr nåt av detta låter gott 🙂

  Svara

 • Matilda

  |

  Ska direkt prova det vita! Älskar vitt te och grönt! Svart är gott, men har problem med magkatarr så undviker det så gott det går. Dricker jag svart måste jag ha mjölk i, tycker smaken är besk (stavas det så? Ser så fult ut ?). Men favoritte är helt klart löste, mycket bättre smak än påste, men löste är smidigast hemma, på jobbet blir det påste. Ska till affären och köpa direkt, och testa din favorit med mangon! Te är livet. Snart ska jag inhandla något gott julte i lösvikt med. Perfekt för julkänsla ? och på tal om jul, antar att ni har black friday på jobbet, kan du inte i samband med det länka lite bra julklappstips? Tycker ni har så roliga udda presenter och du har ju bra koll på sortimentet ?

  Svara

 • Ina

  |

  Men allltsååå blir så ledsen haha. Jag brukar gilla det du tipsar om i matväg men mango havtorn teet smakar ju INGET? Haha. Vad gör jag för fel? ?
  Värsta är att jag hypeade upp den som fasen för min pojkvän också så det blev dubbel besvikelse här hemma ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh nej FÖRLÅT <3

   Svara

 • Klara

  |

  Tips! Vitt te är snäppet nyttigare än grönt te då det är plockat tidigare och har mer näringsämnen kvar i bladen, därav behöver vitt te ligga i vattnet längre för att ge med sig mer smak!
  Mvh föredetta Friggssäljare?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det visste jag inte! Så intressant. Tack 🙂

   Svara

 • Nattiz

  |

  Vilken lyyyx!! Jag älskar också havtorn och mango <3

  Svara

 • Kattis

  |

  Jag har så svårt för te. Antingen smakar det noll och ingenting, eller så smakar det beskt. Inget däremellan. Accepterar att det kan vara jag som år sämst på att koka te men.. ja. Varmt citronvatten eller varmt honungsvatten får det bli här! 😛 ..men oftast dricker jag ju kalla drycker eftersom jag jämt är så jävla varm.

  Svara

 • Julia

  |

  Du som älskar ingefära (och mango) – har du provat Renée Voltaires ginger chews???? Som sega ingefärskolor med en touch av mango (försöker låta matkunnig) som riktigt river till i käften när man svalt den, fast på ett bra sätt!!!! Såklart!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men sluta vad gott! Måste prova!

   Svara

 • Emma

  |

  Blev så sugen på te när jag läste ditt inlägg att jag gick och köpte några nya sorter, haha. Jag gillar dock svart te bäst, och Twinnings har ett som heter ”Apple, Cinnamon and Raisin” som du nog kan testa utan att bli besviken 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Haha, du är så rolig! ? Vem kommer på att ha en egen teprovning? ?

  Svara

 • Cheyenne

  |

  Hej Regina!
  Jag är en te-lover av rang jag med 🙂 Dricker grönt te med sukett hela dagen i skolan,gör en egen chai-latte när jag kommer hem och camomill med honung på kvällen. Är nyfiken – dricker du te rakt av – eller har du mjölk,grädde,socker?
  Gamla hederliga Earl Grey med en skvätt grädde och sukett är himlen!

  Kram och trevlig helg!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv