Follow my blog with Bloglovin

VECKANS

Veckans knäppaste: Tjejen bredvid mig på Stockholm-tåget som pratade i telefon hela vägen från Stockholm till Hässleholm. Folk kanske normalt gör såhär, men jag tyckte det var så konstigt. Jag skulle aldrig kunna prata i telefon i flera timmar på ett fullsatt tåg och verkligen inte om relationsproblem och känslor(!). Det gjorde mig absolut ingenting eftersom jag ändå hade hörlurar i, men det är så långt ifrån den jag är.

 

Veckans i-landsproblem: Jag köpte en ny mikrofon som visade sig vara FÖR BRA. Den var så bra att den tog upp fläktljudet i köket (när fläkten inte ens var på) och den tog till och med upp Moas röst i mina hörlurar. Det trodde jag ju inte, att en bättre mikrofon skulle göra resultatet sämre. Till nästa gång ska jag försöka ljudisolera sovrummet och köpa hörlurar som inte läcker.

 

Veckans roligaste: I lördags när vi var på fest och alla hade fixat lekar:

 

Exempelvis skulle vi öppna paket med grytvantar på.

 

Äta crossianter och vissla.

 

Och dansa och pausa. Jag hade fixat en stafettlek som jag kan visa sen.

 

Veckans läskigaste: Det var kväll och jag skulle leta efter något i min väska när jag var utomhus och ställde den därför på en bänk. Plötsligt började det prassla i busken, jag blev lite skrämd och tänkte att det var en fågel eller en mus eller något. MEN UT KLIVER EN MAN. En man var i busken helt gömd och kliver plötsligt ut! Alltså min puls just då. Han blev dock lika rädd för mig och gick åt ett annat håll. Vet inte vad jag ska tro att han gjorde i busken? Men väljer att tänka att han bara kissade eller något.

 

Veckans tråkiga: Köpte en ny tröja och upptäckte ett hål i den efter att jag hade tvättat den. Jag tvättar alltid kläder innan jag använder dem och detta plagg tvättade jag bara med andra mjuka plagg. Det kan därför inte vara jag som tagit sönder tröjan. Tror ni att jag kan byta den, eller är det kört?

 

Veckans bästa tips: Fick tips om detta ASMR-konto på insta:

 

Älskar det redan. Perfekt att titta på när man har svårt att somna.

 

33 gillar

Kommentarer (16)

 • Sanna

  |

  Har du kvar kvittot ska det inte vara några problem att byta den.
  http://amjuristbyra.se/2012/12/konsumentkoplagen/
  #5: Reklamation: Reglerna i konsumentköplagen får inte avtalas bort, till exempel genom garantier och annat. Du har alltid rätt att reklamera en vara i 3 år.

  Om du köper något som går sönder eller inte kan använda till det den ska användas till (till exempel en telefon som du inte kan ringa med) kan du gå till butiken och göra en reklamation. Detta måste göras inom 2 månader från det att du upptäckt felet. Sex månader från inköpsdatum ska butiken visa att felet inte fanns från början, därefter ska du visa att felet fanns från början.

  Om du reklamerar en vara inom dessa tidsramar har du rätt att välja om du vill ha varan lagad eller att byta varan. Om butiken tycker att ditt val kostar för mycket kan butiken välja mellan att laga eller byta (t.ex. få en ny telefon eller få sin telefon lagad).

  Vill du få varan lagad kan butiken laga den två gånger. Det får inte kosta dig något att få varan lagad. Därefter har du rätt att häva köpet.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Tänkte mest eftersom jag inte kan bevisa att det inte är jag som tagit sönder den, men det verkar jag inte behöva? Men då löser det sig iaf 🙂

   Svara

   • Sanna

    |

    Jag tror inte du behöver göra det. De hade uppe nåt sånt här fall i plus för några år sedan och då sa dom samma sak.

    Svara

   • Klara

    |

    Nej du behöver inte bevisa någonting nu!

    Som personen ovan skriver: upp till sex månader efter köpet är det butiken som ska lyckas bevisa att du tagit sönder den, annars måste de låta dig reklamera köpet.

    Efter sex månader måste du bevisa att felet beror på att varan varit av dålig kvalitet, och att du inte tagit sönder den. (Beroende på vad det gäller behöver det för övrigt inte vara så svårt att bevisa detta, ibland frågar butiker inte ens efter “bevis” även om det gått mer än sex månader).

    PS: Varje kommun i Sverige har konsumentvägledare (antingen egenanställda eller så hyr de in en annan kommuns vägledare, googla t.ex. ” Helsingborg konsumentvägledare “). Dessa kan hjälpa till med bland annat rådgivning om konsumenträttigheter. Tips till alla! 😀

    Svara

 • Sara

  |

  Klart du kan byta den! En tröja ska hålla längre än så ?

  Svara

 • Sara

  |

  Micen du köpt är nog fel sorts snarare än ”för bra” (för dålig för ert syfte!). det finns micar som tar upp all ljud i omgivningen och så finns det micar som bara tar upp ljudet rakt framifrån (då behöver du se till att den är riktad mot dig). En hel vetenskap det där…

  Svara

  • Egoina

   |

   Tydligen! Denna skulle visserligen vara bra till podcast. Men jag får försöka rikta den på ett annat sätt och prova sätta skydden på något annat sätt (det följde med två). Annars får jag väl använda den gamla ändå… 🙂

   Svara

   • maria

    |

    Ja precis, du bör nog ha en riktad mikrofon. Vad är det för “skydd” som följer med? Puffskydd (mjuka fluffiga) eller sådana som ändrar mikrofonens karaktär?

    Läckande hörlurar är ju kasst, kanske räcker det att dra ner lyssningsvolymen lite? Om du har små snäckor, dra ett par hörselskydd utanpå, eller öronmuffar 😀

    mvh ljudteknikern

    Svara

 • Robert

  |

  Respektlöst av den där tjejen på tåget med mobilsnackandet. Borde nästan finnas nån regel för sådana samtal om det inte är akutläge. 😛

  Svara

 • Sofia

  |

  Alltså får ångest av tanken att prata i telefon så länge?! Klarar inte ens av 10 min!!
  Sen måste jag berätta en lite kul grej. Du skrev i typ våras att din sambo hade sparat ett recept från en tidning som han tyckte ni skulle prova (kyckling/svampgryta), och du tyckte det var roligt. Jag tog det steget längre och sparade den bilden med utklippet på mitt skrivbord, och IDAG SKA JAG PROVA. hahaha. mvh långtidsplanerarN

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha vad gulligt! Hoppas det blir gott, vi gillade det jättemycket 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Bara att reklamera ?? Ha med dig kvitto, jag själv skulle aldrig neka någon om det står på kvittot att den nyligen va inköpt. Sen uppskattar man att kunder säger till så vi kan prata med våra inköpare så dom kan följa upp med leverantörer.

  Svara

 • Nilla

  |

  HAHA skrattade rätt ut åt mannen i busken… jag hade nog bajsat på mig om jag var du!!!!

  Svara

 • Elin

  |

  Reklamera tröjan! Butiken har bevisbördan de 6 första månaderna. (Lär väl vara 1000 andra som redan skrivit detta, hehe).

  Svara

 • Bea

  |

  De med micen kolla om du har en inställning och kolla hur känslighet är på den för man brukar kunna ställa in hur känslig den ska vara.

  Svara

 • @inredningsdesign

  |

  Eyh, man är inte i Hässleholm utan att säga till mig (fikamonstret). ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv