Follow my blog with Bloglovin

Drink och lek på tema Europa

Jag är SÅ glad att jag lärt känna F’s kompisar. Är det någon som är bäst på fest så är det dem. I lördags bjöd Emelie och David hem på drinkkväll och hade tydliga instruktioner om hur det hela skulle gå till:

 

 

Vi fick Europa och funderade mycket och länge på hur vi skulle lyckas få ihop en drink och en lek på det temat. När det handlar om världsdelar långt bort har man ju föreställningar och förutfattade meningar. Men världsdelen man själv bor i känns svårare att se i perspektiv.

 

Jag googlade loss och kom fram till att vi dricker väldigt mycket kaffe i Europa, så en kaffedrink kändes given. Eller den trendigaste uteserveringsdrinken sedan flera år tillbaka – nämligen Aperol Spritz. Till slut valde vi det sistnämnda. Drinkarna serverades med olika typer av chips och dipp.

Och leken då? Vi övervägde att göra en frågequiz eller charader (hade ju varit kul med charader på Europa-tema, t.ex. ”lutande tornet i Pisa”, ”tjurfäktning” osv), men till slut blev det en stafett. Jag planerade det hela och halvvägs in i planerandet tyckte F att jag gjorde det *mycket avancerat*. Haha. Jag har en tendens att bli lite till mig när det kommer till lekar. Det slutade i alla fall med att det blev en stafett med fyra delmoment.

Jag placerade ut fyra stationer runt i deras lägenhet och förklarade sedan för de olika lagen att de skulle bestämma vilken person från varje lag som skulle utföra vilken station. Vi var två i varje lag och därför fick varje person välja två stationer. Sedan visade jag upp stationerna:

 

Station 1 hade tema Tyskland. Där skulle lagen dricka ett glas tysk öl så fort som möjligt.

 

Sedan skulle de springa in i vardagrummet för station 2. Där var det tema Frankrike och lagen skulle äta en crossaint och vissla efteråt.

 

Vidare in till vardagsrummet och station 3. Här blev man tilldelad tre ballonger och skulle snabbt säga tre europeiska flaggor som innehåller varje färg. Sedan skulle alla ballonger blåsas upp till standardstorlek och en av dem skulle balanseras på pekfingret in…

 

…till sovrummet där den sista uppgiften väntade. Station 4 var tema Sverige (helt enkelt för att det var svenska tidningar) och där var uppgiften att med hjälp av två tidningar förflytta sig från sovrummet till köket där startpunkten för tävlingen var utan att röra golvet. Det var inte heller tillåtet att använda tidningarna som ”skidor”.

Den som klarade av alla stationer snabbast vann! Och då blev det dags att leka:

 

Så roligt och alla var mycket tappra och hängivna!

Kanske inte en helt klockren lek på tema Europa, men det blev många skratt och det är ju viktigast.

 

94 gillar

Kommentarer (12)

 • Jessica

  |

  Vi brukar köra liknande med vissling och blåsa upp ballong. Jag kan inte göra något av det, rolig på fest haha…. ??

  Svara

 • Angelique

  |

  Hej! Apropå kaffedrinkar så tänkte jag bara berätta att jag drack en Kaffe Karlsson för första gången i helgen 😀 Det var så att min pappa skulle göra Irish Coffee och då frågade jag vad det var för skillnad på dem. Han visste inte men googlade fram ett recept och frågade om jag ville ha en Karlsson istället. Det ville jag och berättade att det nämligen är en viss bloggerska som alltid pratar om den och jag vill veta vad det är fantastisk drink jag gått miste om haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ååååh ? Vad tyckte du då? Tyckte du om den?

   Svara

   • Angelique

    |

    Jag har alltid haft lite svårt för kombon kaffe+alkohol men jag gillade den faktiskt 😀 Det påminner mig om en lista om drycker som du la upp förut som visade att vi typ hade exakt samma smak haha. Jag borde testa det där teet som du skrev om förut, det kanske skulle bli en ny favorit haha

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha så kul! Men då måste du tipsa mig om något gott också ju! ? Om vi nu ändå har samma smak liksom.

     Svara

  • Anneth

   |

   Haha, jag har också beställt Kaffe Karlsson för att bloggen tipsar om den. 😛 Både jag & maken tyckte den var supergod! Jag gillar ofta inte ”vanliga” drinkar pga för sötsliskiga men en kaffebaserad drink var helt rätt för mig. 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha så kul!! 🙂

    Svara

  • Kourtney

   |

   Jag gillar inte alkohol och dricker aldrig pga det, men just Irish Coffee gillar jag faktiskt!

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, de måste ha fått kämpa där med dina stationer. 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Men vilken kul idé!!! 😀

  Svara

 • Dalle

  |

  Kreativt ju! O snacks mmm. Oo jag hatar o leka lekar på fest om jag inte är på ett sällsynt glatt humör! Har bara lekt med sjukt stela, tråkiga människor dock, så är kanske märkt av dem ?. En tänker att det är glatt o spexigt folk som leker men dessa hade noll humor o bjussighet..fick värsta flashbacksen av bilderna haha! Ni såg ju ut o vara ett trevligt gäng! Peace

  Svara

 • Kourtney

  |

  Haha, men åååh va kul! Hade lätt velat varit med o lekt! =) Gör sånt där alltför sällan (läs: ca 1 gång vart 8e år typ..)

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv