Follow my blog with Bloglovin

Morgnar när jag jobbar hemifrån

I mars svarade jag på en lista om morgnar. Jag tänkte att det skulle vara intressant att se hur mina morgnar skiljer sig åt när jag jobbar hemifrån vs när jag jobbar på kontoret. Vi kikar! Listan om morgnar när jag jobbar hemifrån:

 

När går du upp?

– När jag vaknar och när jag går upp är två helt skilda saker. Jag vaknar när F går till jobbet vid 07.30 och jag går upp tidigast 08.30. Vad gör jag i sängen då? Först slösurfar jag bara lite på telefonen och sedan godkänner jag kommentarer, går igenom mejlen, kollar mina anteckningar och eventuellt börjar skriva på något. Så lyxigt att jag kan börja jobba från sängen. Speciellt nu när det är kallt ute och man måste ta mod till sig för att lämna sängen.

 

Vad är det första du gör varje morgon?

– Efter min telefontid i sängen går jag upp -> kissar -> tvättar ansiktet -> smörjer in ansiktet -> tar på mig mjukisar -> sätter på vattenkokaren för att göra en kopp te.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

– Typ ingen tid alls. Jag duschar och sminkar mig först när jag ska iväg någonstans.

 

 

Är frukost viktigt?

– Nej. Jag är ingen frukostmänniska. Jag brukar äta lunch tidigt istället. Ofta äter jag lunch redan vid 10.00. Älskar att äta varm mat till frukost. Det känns mycket rimligare. Varför stå och koka ägg, göra mackor eller typ tvinga i sig fil (usch!) när man bara kan äta riktig mat istället.

 

Är du morgontrött?

– Efter att ha gått upp innan 06.00 i nästan två år kan jag konstatera att jag nog inte är det ändå. Jag tycker dock inte alls att det är kul och hade hellre haft en annan rytm på dygnet. Jag är inte speciellt morgontrött, men är inte heller en morgonmänniska.

 

Vad har du för alarm?

– Snälla klappar och en puss på munnen. Vem är avundsjuk på mitt alarm?? Kan säga att det är mycket mer behagligt än att chockvakna med kaninpuls när telefonen sätter igång.

 

 

Vad är det bästa med morgonen?

– Dagen har inte riktigt börjat och jag kan föreställa mig att den kan innehålla precis vad som helst. Allt är möjligt! Jag kan hinna med precis allt och lite till. Efter lunch någon gång kommer verkligheten ikapp.

 

Hur går du helst klädd på morgonen?

– Håret i tofs, glasögon på näsan och mjuka kläder som inte matchar. Borde kanske investera i finmjukisar. Vi får se.

 

65 gillar

Kommentarer (14)

 • Kattis

  |

  Älskar också varm mat till frukost! Tror lasagne är min favorit. Eller kanske tacos. Men sen älskar jag ju mackor också.. och fil.. men typ hellre på kvällen. Haha.

  Svara

 • Amanda

  |

  Det här har ingenting med inlägget att göra, men idag fick jag hem min första beställning med Paula’s choice produkter. Jag blev så inspirerad när du skrev om hur bra syror är så beställde exakt de produkterna som du tipsade om. Nu ser jag fram emot att komma igång! Jag har alltid haft lite problem med min hy och provat olika kurer. Det brukar funka ett tag och sen ”vänjer” sig tyvärr min hud. Men jag har aldrig testat syror så jag hoppas på bra förändring! Jag köpte även en ”skin recovery mask”. Tack för att du, precis som jag, är en hudvårdsnörd! Älskar de inläggen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhhh så kul!! Återkom med vad du tyckte! 😀

   Svara

 • Sigrid

  |

  Jag äter kesoplättar till frukost varje morgon? Så gott å går fort att göra! (För övrigt så tycker jag den där ica-reklamen mellan inläggen e riktigt störig?)

  Svara

  • Sara

   |

   Åhh keso plättar låter gott. Hur gör du dem?

   Svara

   • Sigrid

    |

    Ett halvt paket keso, ett ägg, lite valfritt mjöl å lite salt:D å steker i olja å äter med hyfsat nyttig sylt

    Svara

 • Sandra

  |

  Känner du ibland att du blir seg när du har dagar hemma? Alltså, känner du dig skyldig att du inte går ut? Jag har nyligen blivit av med jobbet (pga arbetsbrist) och nu försöker jag få in nån slags rutin om dagarna så jag inte blir seg och bara hänger hemma. Jag är ganska duktig på att söka jobb och hänger en del på kaféer för att komma ut och sitter där och “jobbar.” Men upplever ändå många dagar som långa och jag vet inte vad jag ska göra alltid. Kan inte söka jobb 8 timmar om dagen liksom. Känner mig lite skyldig som inte gör något vettigt hela tiden. Förstår du vad jag menar? Känner du igen dig?

  Svara

 • Robert

  |

  Då vet vi. 😉 Älskar morgonen även om jag inte gillar att gå upp tidigt… Eller… Jag gillar att gå upp tidigt men inte att vara trött. 😉 😛

  Svara

 • Filippa

  |

  Hur håller du dig till middag? Blir det en lunch nummer två? Mellis (som ju är som frukost så lite konstigt egeeeentligen hehe)?

  Svara

  • Egoina

   |

   Är inte så hungrig så tidigt. Japp det blir lunch nr 2 någon timme efter lunchen, eller rättare sagt mellis 😀

   Svara

 • Thea

  |

  Åh, OM du bestämmer dig för att köpa fin-mysbyxor, kan inte du skriva ett inlägg med en massa tips om det då?? <3 Mvh, tjejen som just nu sitter i mjukisar från 2007 med hål i skrevet och färgfläckar som inte går bort i tvätten…

  Svara

  • Egoina

   |

   Det kan jag absolut göra 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Varför sätter du inte på vattenkokaren först så du slipper vänta?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tar ju ingen tid alls. Tar fram tepåse, kopp osv under tiden 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv