Follow my blog with Bloglovin

Hela världen hatar mig

Hej från tjej med sämsta humöret i världen!

Sjukt hur humöret och känslorna kan vända alltså. När jag kom hem igår var jag SÅ ledsen. Jag fick kämpa för att inte börja gråta och gick och lade mig direkt så att jag kunde få vakna till en ny dag istället. PMS är på ingång i min kropp och progesteronet is going crazy antar jag.

Denna dag? Den är inte direkt bättre. Ingenting jag tar för mig blir bra. Jag skulle parkera om bilen, men cirkulerade runt i tjugo minuter utan att hitta en plats. Jag skulle spela in podcast, men tekniken strulade så pass att vi får göra om det imorgon. Sen skulle jag till tandläkaren, men bussen var sen och jag kom tio minuter sent och fick en utskällning av tandsköterskan. Efter tandläkaren tröstshoppade jag en stickad tröja och tjejen i kassan var så otrevlig.

 

……….Nä.

 

Ingen har varit otrevlig mot mig idag överhuvudtaget. Men ändå känns det så? Alla hatar mig. Hela världen hatar mig.

 

Nu sitter jag på Espresso House och biter mig i läppen för att inte bryta ihop. Kroppen är på högvarv, jag har ångest jag inte kan placera och hela jag är skakig. Jävla skithormoner alltså. Ska jag se om jag lyckas jobba lite. Men denna känsla i kroppen är ju inte överdrivet inspirerande.

 

Tänkte att hasselnötscheesecake och havrelatte skulle bota mig. Men nope. Inte ens det.

 

73 gillar

Kommentarer (60)

 • Kari

  |

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för skjutsen 😀 <3

   Svara

 • Ina

  |

  Gör en andningsövning, det går inte att vara arg/ledsen/upprörd samtidigt! ?? jag brukar alltid meditera när pms är på gång då kan man tackla det LITE bättre! Fruktansvärt att vi kvinnor måste ha det såhär en gång i månaden ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack, ska minsann googla på det! Så himla jobbigt det här. Kram!

   Svara

  • Lena

   |

   Andningsövningar och meditation är jättebra, MEN man ska också vara medveten om att det kan trigga igång ångest. Kan vara bra att ha det i bakhuvudet om man redan innan känner sig skör. Däremot är det superbra att ha som en daglig rutin 🙂

   Svara

 • Eva

  |

  Känner igen mig såå väl. Jag fick hjälp av en medicin man äter för depression. Sertralin, underbara medicin. Äter dem i 7 dagar när pmsen börjar kännas och efter andra dahen är alla symptom som bortblåsta och jag är mig själv igen fast mycket gladare. Kanske något du skall fundera på att prova. För mig och min familj har det varit fantastiskt och jag önskar jag sökte hjälp tidigare så jag sluppit lida i så många år.
  Hoppas du känner dig bättre snart, Eva

  Svara

 • Milla

  |

  Jag är likadan, förstår din känsla precis. Försöker hitta en strategi, lösningsorienterad som man är.. Uppskattar verkligen att du skriver om detta med dåliga dagar, oavsett om det beror på PMS, överkänslighet eller yttre omständigheter. Kanske vi läsare tillsammans med dig kan tipsa varann om strategier i ett inlägg 🙂 för mig är det nu att: 1) släppa ALLA krav om att vara produktiv, duktig, snygg osv. 2) påminna mig om att jag mår bättre vissa dagar, det går över. 3) vila med TV-serier eller läsning för att distrahera hjärnan från att tänka och deppa.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Tog till mig punkt nummer 1. Har suttit här i två timmar nu och försökt producera bra blogginlägg, men får inse att ibland går det bara inte. Så nu skiter jag i det och åker hem istället och tittar på tv 🙂 Kram!

   Svara

 • Nataliew

  |

  Stor kram till dig❤ Låt känslorna komma ut när du känner att du kan slappna av till slut! För mig minskar ångesten då fast det är jobbigt att gråta för stunden. ILY

  Svara

 • tina

  |

  Det suger! 🙁 Gråt, bädda ner dig i soffan (eller sängen) och maratontitta på en bra serie eller film och njut av nåt gottigt. Det går över snart igen, även om det inte känns så nu. <3 Du kanske ska kolla med en barnmorska om det finns nåt de kan göra? Jag har också PMS from hell och fick medicin utskriven (som jag bara testat en gång förvisso men det hjälpte, dock var den för stark och jag kände mig "hög" istället…). Stor kram till dig!

  Svara

 • Sanne

  |

  Sänder över dig en stor kram ❤️
  Jag hade en väldigt jobbig morgon, hjälpte lite grann med en promenad o peppande musik.

  Svara

 • Jos

  |

  Word. Jag kan fan relatera. Tror det är pms på G här också, stressad jagad irriterad inget filter och känner mig ba allmänt awkward och misslyckad. Bara stakar mig och har inget flyt med något. Försöker skämta med folk som vanligt men allt faller platt haha fy fan vad hemskt.. ??? Inget flyt, vill ba släppa allt o gråta loss. Kram på dig, vi får trösta oss med att vi inte är ensamma iaf.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha exakt så! Usch, tur det går över <3

   Svara

 • Linnéa

  |

  Jag lider med dig för jag vet exakt hur det är.
  PMS vara extra påtagligt nu också iom att det är fullmåne till helgen…
  Hang in there!

  Svara

 • Rebecka

  |

  Fy för pms! Skickar lite styrkekramar <3 Det blir snart bättre!

  Svara

 • Lisa

  |

  Ät gulkroppshormon och B12.

  Svara

  • Lisa

   |

   Min mobil hoppade iväg snabbare än jag trodde så förlåt om min kommentar ser så tyken och tråkig ut haha 😀 Men jag har stora problem med humöret innan min mens och det är så jag driver mig själv till vansinne. Men jag äter Efamol som verkligen är hur bra som helst. Sedan jag började äta dem har jag blivit lugnare i humöret och även fått finare hy. Det utvinns från en blomma så det är heller inte farligt! Verkligen en toppenprodukt.

   Svara

   • Egoina

    |

    Intressant! Måste kolla upp det 🙂

    Svara

    • Bea

     |

     En till hit som rekommenderar Efamol! Min hy ser förfärlig ut under min PMS, och jag vill bara krypa in under täcket och gråta i fler dagar, men Efamol har gjort susen! Inte den billigaste varan, och jag får pyttelite magbesvär av den, men det är värt det för att slippa känna sig självmordsbenägen. Give it a try!

     Svara

     • Lisa

      |

      Får du? Det har jag aldrig ens tänkt på men den är verkligen värda alla sina pengar! Jag brukar skicka efter min från Apotea och det är många kapslar i den stora burken!

 • Rebecca

  |

  Jag har skrivit det förr, men jag skriver det igen. Tråkigt att läsa att du har en dålig dag, men samtidigt så skönt att veta att alla bloggare inte är på topp alltid!

  Tror dock att det krävs att man är en etablerad bloggare/bloggerska (ja, jag tycker att du är det :)) för att man inte ska ses som en tråkig människa. Om du förstår hur jag menar? Att vi som följer dig regelbundet ändå tycker att det är kul att läsa din blogg fast du kanske inte är på topp alltid. Vad flummigt detta blev, det lät bättre i mitt huvud. Jag hoppas att du förstår hur jag menar.

  Kram på dig,
  Rebecca

  Svara

 • Elin

  |

  Åh, tycker så synd om dig! Jag gick ett år utan p-piller (som jag annars gått på sedan jag var 14 typ) och blev värsta pms-monstret, det bara funkade inte. Nu har jag tagit piller igen i 2 månader, men bröt ihop helt häromdagen, stod i ridhuset med hästen och bara grät och grät och pratade sen med mamma i två timmar och bara grät. Fattade inte varför jag mådde så dåligt, sedan dagen efter så fick jag mellanblödning. Hormoner alltså…

  Svara

 • Sofia

  |

  ❤ Håller med om andningsövningen! Och i exemplet med otrevliga personen i kassan brukar jag försöka tänka “Stackars hen! Hen måste ha haft en tuff dag” istället för “vad har jag gjort? varför är hen otrevlig mot mig?”! Om man försöker att vända på saker så att det inte blir personligt är det lättare att skaka av sig det ☺

  Svara

  • Ina

   |

   Wow, vad kul att höra att det finns fler som tänker som jag när de möter personer som inte är på topp!? Prova tänka så när du tycker illa om någon också. Undra varför du inte gillar denna personen, någon älskar ju hen så varför kan inte du se det älskvärda? ofta beror det på egna problem/osäkerheter som denne speglar. Keep that growthgame going girl ??

   Svara

 • Sara Rödett

  |

  Blä! Tråkigt när man har dessa dagar… Hoppas en virtuell kram kan hjälpa lite. KRAM! Du är bäst Regina! <3

  Svara

 • Robert

  |

  Hej! Jag tror vi gillar dig iaf. 😉 Såg jättesmarrigt ut. 😉

  Svara

 • Kristina

  |

  Usch! Såna dagar är inte kul 🙁 du får ta det lugnt och chilla. Gör något som du tycker är kul! Hoppas du mår bättre snart!

  Svara

 • M

  |

  Känner igen mig. Det suger.
  En fråga bara, du skriver att pms:en är påväg ? För mig låter det där precis som pms… det är ju det man har före mensen, väl?
  Ta hand om dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo måste vara det, men det är över en vecka till mens så jag fattade inte riktigt att jag redan har pms nu. Men måste vara så!

   Svara

   • Rebecca

    |

    Jag känner av PMS redan från ägglossning ? Verkligen bedrövligt tråkigt att behöva må så dåligt till och från. Äter en hel del kosttillskott och vitaminer, vilket jag upplever hjälper till viss del, men inte tillräckligt. Har du läst om PMDS? Det är en svårare form av PMS… Ångest och depression bland annat, som försvinner när mensen kommer.

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag tror att jag har börjat känna av det redan från ägglossningen jag med. Ja, tror tyvärr jag har det 🙁 Vilka kosttillskott äter du?

     Svara

     • Rebecca

      |

      Äter B6, B12, magnesium och d-vitamin, rätt höga doser, beställer på nätet. Upplever att jag är mer jämn överlag sen jag började med det. Hade mycket fler och djupare depp -och ångest tillfällen innan! Sen kan jag ju inte svära på att det är pga tillskotten men… ?

    • Lisa

     |

     Samma här. Under en hel månad är jag värkfri i ungefär två dagar och när mensen väl kommer är det helvetet på jorden. Har fått gulkroppshormon från min gynekolog som ska stabilisera min cykel och som jag ska äta i tio dagar som ska tunna ut slemhinnan lite men fasen vad besvärligt.

     Svara

 • Angelica

  |

  Så himla bra inlägg, skönt att veta att man inte är ensam! Du är så otroligt genuin, och det känns verkligen i din blogg att du är du, om du förstår vad jag menar. Både bra och dåliga dagar. Bästa bloggen! Hoppas du mår bättre snart ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Johanna

  |

  Gillade det här inlägget, inte för att jag gillar att du är ledsen, utan för att du vågar vara öppen med det! Stor kram till dig!

  Svara

 • Martina

  |

  Och jag sitter här och skriker och svär åt jobbdatorn. Ska jobba med en bild som av nån anledning är helt omöjlig att hantera. (För tung fil antagligen men jag lyckas inte få den bättre). Och jag har liksom inte en minut över för minsta lilla problem i tiden jag blivit tilldelad. Så sen ska man försvara varför det tog så lång tid och då tror jag att alla tycker att jag är värdelös. Särskilt jag själv tycker det… Vad jag säger är att jo, jag kan relatera 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Men du, har du kollat upp om du kan få hjälp med detta? Det låter ju inte alls kul att behöva ha det så 🙁

  Svara

 • Josefin

  |

  Tyvärr ökar både socker och koffein (och alkohol med mera) ofta på ångesten 🙁
  Men meditation/djupandning är toppen! Så olika vad man trivs med, men jag gillar “the honest guys” på youtube 🙂

  Svara

 • Bella

  |

  Jag äter inte p-piller och vill inte ta antidepp mot pmsen så har googlat runt och provat massa olika grejer under många år :p Här är det som hjälpt mig och kanske kan hjälpa någon annan:

  Vid deppig pms – johannesört, female balans, hemma-Spa, tillåta mig att gråta trots att jag inte tycker det finns nån orsak, äta choklad och havregryn och annan mat som höjer serotoninhalten i hjärnan, ta det lugnt, avboka saker så jag bara behöver jobba och sen kan åka hem och ta det lugnt. Träffa kompisar och inse att jag har kompisar och att folk tycker om mig, att det inte har ändrats på bara en vecka :p

  Vid arg pms – female balans, naturlig gulkroppshormon-kräm, träning, lyssna på arg hård musik, isolera mig tex vägra svara i telefon och tillåta mig att känna att alla kan dra åt skogen.

  Ångest pms – yoga, vila/sova, andningsövningar, avslappningsövningar tex kroppsscanning, bada varmt, äta magnesium och kalktabletter

  Det som alltid hjälper är att skriva in pms i kalendern och varje dag påminna mig att det är hormon-vecka, ha så lite som möjligt inbokat, sänka kraven på mig själv, vila mycket, säga åt min man att det är en jobbig vecka och han är extra snäll typ gör en kopp te och säger att vi ska se film och äta chips :p även närhet och sex hjälper men sexlusten är ju ofta obefintlig vid pms…Personligen tror jag att känslomässig stress ligger bakom stor del av min pms, för när tråkiga och jobbiga saker händer tex när jag haft sorg, då har pmsen varit helt sjuk. När allt i livet är stabilt och under kontroll och ingen sorg/oro äter upp mig så har jag i princip ingen pms

  Har provat vätskedrivande medicin som blockerar hormoner, spironolakton, men den gjorde ingen skillnad för mig men kanske funkar för nån annan, kan vara värt att testa iaf 🙂

  Svara

 • Simona

  |

  I feel ya! ✊

  Svara

 • Sara

  |

  Usch, låter inte alls kul! Jag tänker att det borde finnas medicin mot så jobbig pms. För SÅ jobbigt skall man inte behöva ha det en gång i månaden.

  Svara

 • Camilla

  |

  Känner igen mig sååå mycket. ? Styrkekramar. ❤️❤️❤️

  Svara

 • Viskningen

  |

  Snart en ny dag igen! Hoppas du mår bättre snart! KRAM

  Svara

 • Malin

  |

  Jobbigt att ha en sådan dag. Köp en burk nutella och lägg dig med den i soffan/sängen och kolla på Friends, eller nån annan underbar serie! <3
  Ville förresten bara titta in och säga tack för tipset om bluebox! Har precis beställt lite julklappar därifrån, både till föräldrarna, svärföräldrarna och min lilla son. Gillade sortimentet även om jag tyckte vissa saker var lite överdrivet dyrt jämfört med andra sajter. Pluspoäng för allt annat som bilder, beskrivningar, kundvänlig sida och allt var väldigt enkelt! Tänkte att det kanske vore kul för dig att få höra det även fast du inte jobbar där heltid längre 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Så skönt att redan vara klar med julklapparna! Så kul att du gillade sidan! 🙂 Är det någon särskild produkt som var speciellt dyr? Vi har alltid små marginaler, men brukar justera priset om vi ser att andra säljer produkten billigare.

   Svara

   • Malin

    |

    Tyckte framförallt Loch Ness köksredskapen, sängkläderna och den dyrare gipsavgjutningen för bebisar var dyra. Men mycket väl väldigt prisvärt också! T.ex många doftljus och lampor 🙂 Om du får önska till sortimentet så letar jag ihjäl mig efter smyckesförvaring för killar. Jag är ute efter något slags smyckeskrin som inte känns tjejigt och som har plats för armband och halsband till killar, gärna svart och med en maskulin eller stilren design. Alltså ingen plats för ringer, örhängen osv. Har letat i ett år och inte hittat något, kanske bluebox kan vara först på marknaden med det? 😉
    Otroligt trevligt att du svarar på kommentar och frågar förresten, all cred till dig för det! :*

    Svara

    • Egoina

     |

     Bra tips! Tack! Ska spana efter det 😉

     Svara

 • Emma

  |

  “Kroppen är på högvarv, jag har ångest jag inte kan placera och hela jag är skakig”
  Alltså så jäävla träffande! Exakt så jag känner mig idag. Tack för att du sätter ord på mina tankar, du är bäst <3

  Svara

 • Sofia

  |

  Så skönt att det inte bara är jag!! Har precis kommit hem från världens längsta jobbpass där allt bara kändes dåligt. Min underbara kollega gjorde allt för att jag skulle bli på humör igen men nej. Det gick inte vilket fick mig att må ännu sämre att hans ansträngningar blev förgäves.. Nu ligger jag i soffan med gråten i halsen och allt känns hopplöst. Helt värdelöst att vara kvinna ibland..
  styrkekram till dig (och alla andra) ❤️

  Svara

 • Caroline

  |

  Kände exakt likadant igår och allt kändes fel fastän ingenting egentligen hade hänt och var bara ledsen… tror att de flesta har det så ibland men att det är få som berättar det tyvärr. Hoppas att det var bättre idag, kram!

  Svara

 • Linn

  |

  Läs på om pms och pmds! Min blev värr och värr efter min graviditet och har förstått att det är vanligt. Och du var ju faktiskt gravid förra året. Jag äter citalopram från dag 20-21 i cykeln till typ mensdag 2 och det har räddat mitt liv och mitt förhållande och relationen till mitt barn. Jag grät hysteriskt, blev blixtarg på 4 sekunder, kunde inte fokusera på saker mm. Det finns hjälp att få!

  Svara

 • Lis

  |

  Svara

 • Ina

  |

  Nu är jag här för 3:de gången och kommenterar haha men ett till tips är att ladda ner en app som håller koll på mensen som heter Clue, jag har den och den sänder notiser till mig och varnar innan pms:en kommer och när mensen är på väg! Det löser inte allt men är till stor hjälp att veta vad som är på gång och man hinner även varna omgivningen ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det är så bra att hålla koll på sin cykel! Då vet man varför man mår som man gör 🙂 Jag använder NC och håller koll med den 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Jag säger bara en sak: ben&jerrys

  Svara

 • Linnea

  |

  Usch! Men tack för att du skriver det, för jag känner preciiis detsamma idag. Alltså känslan när man är en sekund från att bryta ihop men man nånstans i sitt rationella jag ba: “men jag är ju inte ens ledsen egentligen?” men det hjälper ju inte och tårarna börjar bränna fram bakom ögonlocken, så SJUKT!

  Men snart går det över igen, KRAM!

  Svara

 • Ida

  |

  Vill bara skicka lite medlidande från en annan pms-ig person. Har känt att livet suger och jag hatat allt och alla i två dagar, idag kom jag på att det finns en anledning. Kram ❤

  Svara

 • Ida

  |

  Kanske lite sorg också? ❤️ Ta hand om dig!

  Svara

 • Hanna

  |

  ”Tjejen i kassan var så otrevlig.

  Ingen har varit otrevlig mot mig idag.”
  (Haha)
  Skämt åsido. Hoppas att du snart mår bättre. Det är inte alls kul när man har såna där dagar.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv