Follow my blog with Bloglovin

Den mörka tiden

Åh nej. Den mörka tiden är här. Den tiden på året då det är mörkt när man går hemifrån och mörkt när man kommer hem igen. Och värre blir det snart. Jag förstår inte helt grejen med vintertid. Det hade ju varit trevligare om det var ljust längre om dagarna istället för att det är ljusare på morgonen. Men jaja.

Jag har tur som bara har de tiderna (och pendlingen) några dagar i veckan och därför kommer att få se solljus framöver. Men till er andra: hang in there! Det är snart över! Och med snart menar jag om typ ett halvår. Men ändå.

 

Idag picklade vi rödlök! Egentligen är det hur enkelt som helst att pickla själv, men F hade köpt någon krydda som jag hittade i skåpet. Han visste inte ens om att han köpt den. Han måste hålla sig borta från extrapris-hyllorna alltså.

 

Och den picklade löken åt vi tillsammans med pulled oumph. Löken blev bra, tack som frågar. Det är bara en krydda man häller på, låter löken stå i en kvart och sen är den picklad. Magi.

 

Allt i wrap är gott.

 

Jag är PMS:ig och gnällig idag och har varit sååå ledsen för att F glömt våra digestivekex med chokladöverdrag på jobbet (finns att köpa på Lidl). Men efter att ha varit en surpuppa en stund tog jag tag i mig själv och fixade ett substitut. Jag smälte choklad och hällde på digestivekex helt enkelt. De står och gör sig redo i kylskåpet as we speak. Nu blir det Bron!

 

55 gillar

Kommentarer (8)

 • Isabell

  |

  Hej igen Egoina!
  Tack för alla dina inspirerande inlägg som jämt får en att tänka på annat och bli mer positiv och glad. Du är en sån förebild när det gäller just det, trots dina svårare tider i livet skänker du glädje omkring dig! Kikar in minst en gång om dan och blir jämt positivt överraskad oavset vad du skrivit om.

  nu ska jag leta upp ett gammal inlägg där du besvarade min kommentar och stöttade mig i att göra mig av med en dålig relation med en KK.. inte lyckats ännu men återigen ”trycks jag ner” i den. Så behöver läsa ditt inlägg om att jag är värd mer och försöka få in det i min skalle en gång för alla!

  Hoppas att du och F har en underbar måndag! kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack fina du! Hoppas du mår bättre snart <3

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag älskar den mörka årstiden ? fram med levande ljus! Mysfaktorn är på topp!

  Svara

 • Linnéa

  |

  Om vi kan välja att ha kvar sommartiden, så ja! Jag tror att vintertids-tiden är standardtiden från början egentligen, men att ha vintertid på sommaren skulle inte vara OK. I Sthlm i juni är det tillräckligt ljust strax efter kl. 2 på natten för att fåglarna ska börja kvittra (=omöjligt att somna, iaf har jag det i perioder med sömnbesvär). Vid vintertid hade det istället vart kl. 1. Men längre ljusa kvällar på vintern, yes, please!

  Annars gillar jag höst och vinter, men lite mer solljus hade inte vart fel. ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag behöver ingenting som det ser ut nu, men tack vad snällt att du tänkte på mig 🙂 Lycka till med jobbsökandet förresten!

   Svara

 • R

  |

  Haha men nej! Älskar vintertid. Åker till jobbet vid halv åtta och hem vid fem-ish. Förra veckan var det mörkt både till och från jobbet, sen kom vintertiden som en räddare i nöden och nu är det iaf ljust på morgonen 😀 Några veckor till. Sen lär det vara mörkt igen ändå.

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Och jag som är så glad för att vi äntligen får tillbaka den riktiga tiden så att jag kan sova ordentligt, haha. Jag trivs iofs mycket bättre på vintern än våren så jag ser bara fram emot den här tiden. Förstår om man tycker annorlunda!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv