Follow my blog with Bloglovin

Game of Thrones säsong 7

– OBS. Varning för spoilers –

Ni vet hur jag skrev att jag skulle hålla mig till att se ett avsnitt av Game of Thrones i veckan för att på så sätt spara den sista säsongen så länge som möjligt? Hahaha mmm ELLER HUR. Och det trodde jag på? Jag såg två avsnitt och sen var det kört.

Nu när jag sett klart har jag ett behov av att diskutera den senaste säsongen med er, jag ska försöka prata lite i gåtor för att inte spoila något för någon men om ni inte har sett GoT säsong 7 ska ni hoppa över detta inlägg.

 

Låt mig ventilera säsong 7:

Mycket handling. Egentligen är det ju ganska skevt. Vi väntar forever and ever på att D.T. ska komma fram och helt plötsligt händer allt på en gång? Vad är grejen med denna säsong egentligen. Allt bara händer pang bom? Charmen med GoT är ju att handlingen byggs upp. Jag förväntade mig därför någon form av upptrappning. Det var ju en stor händelse för mig att hon ens skulle komma till Kings landing, men helt plötsligt bara var hon där utan att jag ens hunnit förbereda mig. Samma sak vad gäller att hon skulle träffa J.S och C.L. Jag kände att dessa möten inte alls blev så spektakulära som jag föreställt mig.

Förutsägbar. I det stora och hela kändes denna säsong faktiskt ganska förutsägbar. Jag kunde förutspå i princip allting och blev inte förvånad en enda gång. Det går ju inte ALLS i linje med förgående säsonger. Red wedding anyone? Det enda som förvånade mig var T.G´s ”revansch” när han slog ner den där killen.

Konstigaste scenen. Och på tal om det. Huuur töntig var inte den scenen? Han får först massa stryk (och skrattar som ett psycho när han får sparkar i skrevet) (alltså nog för att han är mindre känslig där, men de känsligaste delarna är väl kvar??), till sist vinner han slagsmålet, slår ner killen (dödar honom?) och då är plötsligt alla på hans sida och hejar på honom? Då helt plötsligt bryr de sig om hans syster? Fattar nada.

Släkträdet. Jag har ju egentligen vetat det ett tag, men det sista avsnittets avslöjande fick mig att googla släktträd efteråt och wtf? Visserligen är ju inte det jag tänker på en särskild big deal i deras värld. Men ändå. WTF?

How do you answer the charges. Äntligen fick jag vinka hejdå till det manipulerande lilla aset till människa. Det tråkiga var bara att jag förutspådde planen. Men äh. Det gör inte så mycket. Har inte varit så glad sedan ett annat litet as till kung dog. Ni vet vem.

 

Nu låter jag negativ. Det är orättvist, för jag står såklart fast vid att Game of Thrones är världens bästa serie. På ett sätt är jag glad att det var en väldigt händelserik säsong, det är ju tråkigt att bara vänta och vänta. Trots brist på spänning (i samma utsträckning) är det ändå den bästa säsongen på länge och flera gånger under avsnittens gång kände jag mig typ…välsignad…som har sån att få se en så bra serie. (Haha, ursäkta att jag låter som en tönt). Jag satt flera gånger och kollade hur lång tid det var kvar av varje avsnitt och blev ledsen när minuterna tickade ner eftersom det skulle ta slut. Så. Bra. Serie.

Ni vet folk som börjar räkna och säger ”du vet att du lagt X antal timmar av ditt liv på att titta på serier”. TIME WELL SPENT säger jag. Så värt.

 

 

46 gillar

Kommentarer (16)

 • Jennifer

  |

  SÅ bra analys! Känner exakt samma!!

  Svara

 • Lina

  |

  Haha ÄLSKAR dina devoted inlägg åt såna här viktiga och intressanta saker! ??
  Kan du ens förstå att jag inte har tittat på got innan för typ 1,5 månad sen och då STRÄCKKOLLADE jag alla säsonger på några veckor! Haha jag ba nää nu måste jag ju se vad all the fuss is about och sen var jag fast! Men jag kan tänka mig att du som sett serien från början (alltså med start 2011 typ?) har väntat så mkt mer på att varje sak ska hända och liksom därför blev mer besviken än jag som fick se hela serien som typ en enda långfilm haha, jag upplevde inte riktigt samma antiklimax som du men jag förstår ändå absolut vad du menar! Jag är dock sjuuukt dåligt på att förutspå saker i filmer och tv-serier så jag blev ju STÖRT förvånad av att J.S egentligen var A.T!!
  Nu får jag också joina klubben som väntar typ 1,5 år tills nästa säsong ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Är SÅÅÅ avis på dig som fått sträckkolla allting. Lyxen!!! 😀

   Svara

 • Danielle

  |

  Känner exakt likadant och är rätt besviken över hur ”hollywoodfilm” sista säsongen var emellanåt. Ryktas om att det är andra författare, kanske det som är problemet? Hoppas sista blir awsome! Älskar ju GOT oavsett all hollywoodness.

  Svara

 • Julia

  |

  ”Har inte varit så glad sedan ett annat litet as till kung dog.” Hahahaha skrattade högt och medhållande.

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag tycker det kändes som att de trängde in alla händelser i en säsong för att göra fansen glada, bekräfta teorier och göra förväntade saker. Men jag gillade säsongen!

  Svara

 • Simona

  |

  Det är ganska tydligt att serien försämrats sedan de började frångå bok-handlingen, för de har haft svårare att väva ihop alla trådar (det är ju en del). Sen känns det också ganska tydligt att den här säsongen är kortare på grund av att serien är så dyr att tillverka och att de måste lägga upp allt så att det går att knyta ihop säcken nästa säsong. Hade den här säsongen vart tio avsnitt som tidigare år, hade handlingen kunnat gå något långsammare och inte känts så stressad. Men det var bra ändå, det går ju inte att tycka annat!

  Svara

 • Karin

  |

  Manuset skrivs ju nu utan stöd från boken och original historien då de inte har skrivits klart ännu. Tyckte det märktes väldigt tydligt! :/

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag håller med, storyn med Reek är konstig, vad blir hans roll i det stora hela? Hans story känns onödig just nu. Men det är väl det som är intressant, vad hans roll ska mynna ut till.
  Första säsongerna var karaktärsbyggande, nu är det bara händelser istället, men som ett sant got-fan så hade de gärna fått ha mer snack. Sen har inte så många starka karaktärer dött heller, de behövs ju till sista säsongen, buhu!

  Hade varit bättre ifall D.T kände att hon anade oråd på andra sidan väggen och flög dit spontant, än att bastarden springer jättesnabbt för att tillkalla hjälp, fågeln flyger i jethastighet till D.T, osv. Inte så trovärdigt.

  Mitt favvoavsnitt är Battle of the bastards, avsnittet efter är en god 2:a. Är lite besviken på säsong 7 just för att det gick så fort, hellre 50min avsnitt och fler avsnitt än som det var. Men det är ju så jäkla bra ändå!
  Jag har några teorier hur det slutar men det tar jag inte här! ?

  Svara

 • Frida

  |

  Det har ju delvis att göra med att det inte finns några böcker att gå efter, de förra säsongerna har de ju varit tvingade till att följa böckernas handling (till viss del såklart). George Martin har ju själv sagt att det är flera personer som dödats i tv-serien när de fortfarande är i livet i böckernas värld. Så de har väl mer fria tyglar ju längre ifrån böckerna de kommer.

  Och scenen med Theon. Tyckte den visade ganska klart att han inte har kvar något alls där nere. Och angående de andra så är det ju så ”det var”. Folk som var lägre i rang var följare helt enkelt. De följde den som var mäktigast och fick de en ny ledare så bytte de vart deras förtroende låg. Sen är de väl kända för att vara lite dumma hehe 😛

  Släktskapet har vi ju vetat om ett tag men får se vad som händer när de får reda på det då Jon är den som är den rättfärdige ägaren till tronen. Kan tänka mig att Daenarys inte kommer bli så glad lol.

  (Och tack för svaret om Dreams förresten! Roligt att dom svarade!)

  Svara

  • Jackie

   |

   But by then she will be pregnant! ?

   Svara

 • Sara

  |

  Tyckte säsong 7 var fruktansvärt dålig jämfört med tidigare säsonger. Framförallt kändes det som om dom struntade helt i karaktärers personlighet och den character growth som skett genom säsongerna och totalt ändrade på folk bara för att få ihop de situationer som de ville.

  Jag tror helt enkelt det är för att de inte har några böcker att följa länge. Böckerna har ju varit bättre än serien genom alla säsonger, de som gör TV-serien har gjort en heel del tveksamma val, och nu när de inte har några böcker att följa så är deras dåliga val allt som återstår. The Red Wedding som du nämner som exempel är ju GRRMs skapelse, medan skiten i den här säsongen är någon annan, mindre kapabel, persons idé.

  Svara

 • Robert

  |

  Verkligen ”jättehemskt” att lägga tid på det man tycker är kul i livet. 😉

  Svara

 • Sabina

  |

  Håller nog med om allt :’D
  Men jag tror som någon tidigare skrivit att serien tappat det lite pga av att de inte har böcker att följa längre. Undrar hur nästa säsong blir.

  Svara

 • Jessica

  |

  Tyckte det var så roligt att alla blev chockade över jon snows riktiga förflutna. Det lista jag ut för 2-3 säsonger sen hehe.. men har läst böckerna också, har för mig att dom hinta om det där ganska tidigt. För dom jag diskutera med för ett år sen tyckte min teori var helkonstig. Var ju så självklart när Ned sprang upp i tornet 😀

  Jag gilla denna säsongen för det hände mycket, men lite förutsägbar. Innan har det inte varit så självklart vilka som är goda och onda. Nu märker man att jon och dany ska vara som hjältar, nästan så jag ville att någon av dom skulle dö… är ju GOT överraskande manus man har älskat att hata!

  Hoppas inte Dani blir gravid som många tror, blir så tråkigt 🙁 känns inte ens logiskt, hon har ju haft sex många gånger utan att bli det. Men är ju lite ’hollywood’ känsla nu.

  Svara

 • Hanna

  |

  Håller med!
  Sjukt hetsig säsong. Från att ha tagit 8-10 avsnitt att ta sig någonstans så kunde dom nu färdas över halva världen från en scen till en annan.. JA man gnällde förut på att det kunde vara segt. Men det här var lite väl snabba puckar.
  #aldrignöjd

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv