Follow my blog with Bloglovin

Vad jag vill vara på Halloween

Snart Halloween! Den bästa dagen på hela året! Jag älskar ju att klä ut mig och är glad att åtminstone en dag om året är ägnad till det. Förra året blev det inget halloweenande på mig eftersom jag plussade på en sticka och fick världen upp-och-ner vänd en stund (sjukt att det är ett år sedan nu). Men i år så!

Alltid samma problem dock. Vad ska jag vara? För min del känns det inte alls viktigt att vara ”läskig” bara för att det är Halloween. Jag ser det mer som maskerad bara. Här är mina kandidater än så länge:

1) Seriefigur. Jag har ingen speciell seriefigur in mind, men jag hade tyckt det vore så roligt att få cartoon-sminka mig. Jag tänker något i den här stilen:

 

Jag har varit förtrollad sedan jag såg Helens sminkning för fyra år sedan.

 

2) Superhjälte. Denna utklädnad står alltid med på min kanske-lista. Att få känna sig cool och ha mantel(!!) är ju bara bäst.

 

3) Tiger/lejon/annat kattdjur. Jag vet inte varför, men jag älskar att få vara katt!

 

Så gulligt med färgglada öron.

 

4) Ariel. Detta har varit en dröm länge och är ganska passande eftersom F hela tiden kallar mig för sin sjöjungfru. Jag behöver långt, rött hår och sen måste jag bara bestämma om jag ska vara Ariel under vatten eller Ariel på land.

 

 

5) Parkostymer. Att matcha sin partner är ju jättekul. Men förra året lyckades jag inte få med F på det.

 

Om jag ska vara Ariel kan ju min sailorboy bara komma som….sig själv. Hehe. Praktiskt!

 

6) Giraff! Denna var ju söt. Det enda man behöver göra är en sminkning och en rolig hårfrisyr.

 

 

7) Crazy cat lady är ju alltid kul. Och väldigt enkelt dessutom. Jag kan sy fast några katt-gosedjur på en gammal morgonrock, locka upp håret och hitta ett par tofflor bara.

 

 

Det var mina tankar så långt. Vad ska ni klä ut er till?

 

77 gillar

Kommentarer (25)

 • Christina

  |

  Jag och min ska ha haloweenfest detta året och vi ska vara utklädda med sånt här day of the dead tema. Du vet mexikanska fastigheten med döden? ? ska iaf bli så kul! Min man ska ha skrletttrikåt med hatt och käpp. Jag ska ha en flamencoklänning ty och sminka mig som en sugarskull!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Kan du, om du vill/orkar, berätta lite mer om hur dina tankar gick efter du plussade? Kändes det rätt eller fel? Hur kändes det när du fick reda på att det var ett X?
  Förstår om du inte vill dela med dig, men hoppas du gör. Är i ungefär samma situation själv.
  Kram <3

  Svara

  • Tess

   |

   Tråkigt att läsa att du är i den situationen själv ungefär.. har själv upplevt ett x om du vill kan du få fråga mig lite via mejl om du vill. Therese.holmberg5@gmail.com

   Svara

 • Jackie

  |

  Fullständigt älskar Helens halloweensminkningar från förra året särskilt clownsminkningen, men sugar skull är min favorit (tror dock den är från något år innan).

  Svara

 • Emma

  |

  Detta året blir min första halloweenfest på säkert 10 år! Så jag är sjukligt taggad, kommer gå som en zombie-cheerleader 😀

  Svara

 • Victoria

  |

  Hahaha vill bara få ett tillfälle att klä ut mig till crazy cat lady nu!!! ? min sambos familj har en galen påskmiddag varje år där man ska klä ut sig, detta är perfekt!!

  Svara

 • Robert

  |

  Blir knappast nån utklädning alls för min del(kul kille), men det fanns många intressanta varianter där ändå. 😛

  Svara

 • Fast...

  |

  Du hinner läsa på lite om Cultural appropriation och ändra er utklädnad innan halloween.

  Svara

 • sara

  |

  VA KUL!! Klä ut sig till en vägg där enbart tanken av denna vägg skrämt livet ur massor av människor. Önskar jag också kunde vara en privilegierad basic tjej

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj. Det var absolut inte meningen att det skulle uppfattas så 🙁 Jag tänkte inte så långt. Mitt fel. Det var inte meningen att någon skulle ta illa upp. Förlåt! Denna privilegierade basic tjejen tar bort bilden nu.

   Svara

 • Fia

  |

  Jag är helt tvärtom,ska va så äcklig som det bara går när det kommer till Halloween! Kör all in och gör sår med latex,fejkblod och hela skiten. Var död brud ett år. Trasig brudklänning, uppskuren hals, massa blod och tja,väldigt brutal överlag xD Sprang in om Ica på väg till festen och råkade skrämma livet av diverse barn och vuxna haha!

  Svara

 • Tess

  |

  Tror inte det blir någon utklädnad på mig själv isdåa fall någon lite enklare brukar annars i vanliga fall fira min svägerska ute denna helg och gå all in på zombie temat lite. Ska i alla fall klä dotter (9mån) i en söt liten klänning med små vingar på ryggen, Tjingeling 😉 kunde inte låta bli när hon heter Älva.

  Svara

 • Jennie

  |

  Ska inte klä ut mig till något iår men min kompis har klätt ut sig till två saker som va roliga; en vinklase (massa lila/gröna ballonger på kroppen och en ”pinne” på huvudet?) och vindunk (kartong över kroppen som armar, huvud o ben stack ut ifrån och ritat av en Box vin exakt på kartongen ?).

  Svara

  • Rebecka

   |

   Hahaha! Din kompis är min idol 😀

   Svara

 • Tilda

  |

  Förra året var jag köttfärssås och spaghetti, i år lutar det emot manet!

  Svara

 • Josefine

  |

  Ska vara Billy the Puppet (dockan) från Saw. Ganska enkelt utklädnad egentligen, men har fixat färgade linser så det blir nog bra!

  Svara

 • ab

  |

  >ha mantel(!!)

  Såg du inte ’The Incredibles’? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra idé! Det kan både jag och F vara 🙂

   Svara

   • ab

    |

    Syftade på Edna Modes ”No capes!” 😀

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha jahaaa (googlade) ?

     Svara

 • Rebecka

  |

  Haha, tycker du ska köra på paket som jag vill minnas att du gjorde en gång när du var liten!

  Svara

 • Dalle

  |

  Alltså älskar crazy catlady!! Ska nog sno idén! Tycker också väldig mkt om halloween! Blir extrakul när en har barn för de är ju lika pepp på det he he! Brukat dekorera o hålla på!

  Svara

 • Jessika

  |

  Jag ska vara en buktalar docka. Hehe

  Svara

 • Cornelia

  |

  Jag och min kille ska hålla i en sittning på halloween, sjukt taggade!! Vi ska klä ut oss till rödluvan och vargen ?

  Svara

  • Cornelia

   |

   Måste bara tillägga också att det bästa med att plugga i Lund är att man har anledning att klä ut dig typ varannan helg! Älskar det haha ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv