Follow my blog with Bloglovin

Rotfruktsgratäng med svamptäcke

 

Vad lagade jag med svampen då? Jo, en riktig hösträtt! Jag kompletterade med lite mer svamp från affären och sedan lagade jag rotfruktsgratäng med svamptäcke. En enkel rätt som alltid ger många matlådor.

Rätten är inspirerad av detta recept. Men jag brukar egentligen bara göra en gratäng på havregrädde, lök, kryddor och rotfrukter jag är sugen på. Jag låter gratängen stå i ugnen en stund. Sen steker jag svamp i smör, vitlök, salt & peppar och har ovanpå. Enkelt och gott.

 

Denna gång blev det palsternacka, potatis och lite morot. Ovanpå blev det en blandning av trattkantareller och skogschampinjoner. Saknade persilja. Det tillför mycket.

 

Snåla inte med kryddor och låt gärna gratängen stå fem minuter innan du äter så att den blir riktigt gräddig och god.

Rotfrukter och svamp på samma gång. Mer höstigt blir det knappt!

 

27 gillar

Kommentarer (2)

 • Sofia

  |

  Men GOTT!!!

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv