Follow my blog with Bloglovin

Me too

 

8 år gammal. Det är rast och jag anstränger mig för att inte råka stå med ryggen mot killarna. Jag står med ryggen mot husfasaden och vågar inte gå ut på skolgården. Dagen innan hade ett gäng killar smugit upp bakom mig, tagit tag i mina byxor och dragit ner dem. Gråtandes berättade jag för min fröken vad som hade hänt. Hennes lösning? Ta på dig tightare byxor.

10 år gammal. Vågar inte duscha efter skolgympan eftersom killarna ofta bryter upp låset och springer in i omklädningsrummet.

15 år gammal. Ett gäng killar kommer fram till mig på rasten och ber mig vända mig om. Jag vågar inte göra något annat. ”Jag sa ju att hon hade fin röv”, säger en av dem efter att hela gänget synat mig från topp till tå. Från och med den dagen är jag tjejen med den fina rumpan. Killarna visslar och ropar sexistiska ord och sexuella handlingar efter mig när jag går förbi. När jag berättar det för min lärare och uttrycker hur jobbigt det är att behöva gå förbi dem i korridorerna säger han att jag ska ta det som en komplimang.

16 år gammal. Får mitt första jobb och har chefens händer på mina höfter varje dag. Det är ju så ”trångt” när han ska gå förbi.

17 år gammal. Har varit ihop med min kille i några månader. Åker hem till honom för att sova efter att ha varit på fest. Jag är full och vill sova, men han vill ha sex. Han respekterar inte mitt nej och när jag är på väg att ge med mig reagerar jag på att det är tänt i sovrummet och att han har ställt sängen i en annan vinkel. Jag upptäcker en webcam riktad mot mig som lyser. Han lovar att den inte är på och jag tror honom.

24 år gammal. Kysser en kille på en hemmafest. När jag ska gå på toaletten följer han efter mig, drar in mig i ett rum. Vi är ensamma och han trycker upp mig mot väggen och för upp sina händer under min tröja. Det är obehagligt, jag visar tydligt att jag inte vill, puttar bort honom och går därifrån. Vi sover hos en gemensam kompis samma kväll och när kompisen går på toaletten lägger han sig bredvid mig och trycker sitt kön mot mig. Jag låtsas sova och han slutar först när min kompis kommer tillbaka.

 

Ovan är några utvalda händelser som jag sorgligt nog inte ens reagerat speciellt mycket på. Det har varit normalt. Vardag. Sånt som händer. Boys will be boys.

Nä.

 

Boys will be held accountable for their fucking actions.

 

Det senaste dygnet har massor av modiga kvinnor stigit fram och berättat sina historier om övergrepp och sexuella trakasserier under hashtaggen #metoo på Instagram. Det gör vi för att visa på att det inte är enskilda kvinnor och undantag det här handlar om. Det är ett samhällsproblem. Alla känner en kvinna som är drabbad. Och för varje #metoo finns det en skyldig man. Vare sig vi vill inse det eller inte.

Jag ville dela med mig av mina historier ovan. Men den historien som gör mest ont är jag inte redo att prata om. Och kommer kanske aldrig bli. Men man måste inte berätta. Det räcker med att säga me too. Jag också.

Gör det ni också. Låt världen förstå vidden av det här.

Det räcker nu.

#metoo

 

422 gillar

Kommentarer (45)

 • Lina

  |

  Är så arg idag. Så arg och ledsen för att #metoo aldrig tar slut i mitt flöde. Samtidigt som jag är stolt över alla tjejer och kvinnor som orkar berätta och hantera skiten varje dag. Sen blir jag också arg över att allt alltid är kvinnans ansvar och ständigt hennes fel. Tycker att vi ska skifta fokus nu och lägga ansvaret och skiten på männen, dvs förövarna. Låt dem skämmas för sina handlingar.

  Jag är stolt över dig, Regina, som delar med dig av detta. Tack. En stor kram till dig.

  Svara

 • Jessica

  |

  #Metoo
  Pratar med en kille på en fest, jag är lite intresserad. Han säger att jag är tjejen man vill sätta på dagen innan sitt bröllop. Att jag inte är typen man blir ihop med. Jag råka va den enda som hade urringad tröja, inte för att det spelade någon roll.

  Jag är på dansgolvet, känner hur någon kommer bakifrån och klämmer åt mina bröst, hade blåmärken dagen efter.

  Är på en pub med några vänner. Två killar sätter sig med oss och pratar. Ena killen ’pratar’ med mig, jag påpekar att om vi ska prata får han gärna sig mig i ögonen, inte ner i urringningen. Han svarar att jag har så fina bröst så han kan inte låta bli. Jag blir upprörd och säger att jag blir obekväm. Då säger han att jag ska va så jävla glad för att han säger så, för om 10 år kommer mina bröst se helt förjävliga ut.

  Jag vill stå upp för alla nyblivna 18 åriga tjejer som går ut på krogen, och tror att det är bara såhär det är. Det trodde jag och mina vänner, ett nyp i rumpan får man vara beredd på. Idag vet vi bättre och säger ifrån, mer civilkurage!

  Svara

  • Linda

   |

   ❤️

   Svara

 • ellen

  |

  #metoo

  Svara

 • Linnea

  |

  ❤️ Så starkt av dig också, att berätta!

  #metoo
  Men.. Jag skäms över att jag skäms över att prata om det. För det känns som att det är ”för litet” i sammanhanget. Och för att jag vet att jag inte ska skämmas. Och för att folk skall tycka att jag är en mes.

  Men visst har även jag blivit taffsad på på krogen lika många gånger som jag varit på krogen.
  När jag var 18-19 drog min (manliga) chef opassande sexskämt till mig om saker jag sa.

  Jag har blivit tvångskysst och taffsad på med ursäkten ”förlåt om jag var lite på jag ville bara..” osv osv i efterhand.

  vid mer än ett tillfälle har killar blivit arga och otrevliga oh mig för att de gillat mig, men jag inte haft något intresse alls av dem. Typ som att jag varit otacksam.

  Svara

 • anonym

  |

  Jag lät en kollega sova över hos mig när han missat sista tåget hem. Vaknade mitt i natten med hans hand långt in i min ja ni vet. Undrar om han fattar hur fucked up det var, det verkade inte så. Kanske #metoo är ett wake up call för honom nu

  Svara

 • Angelique

  |

  Me too.

  Utöver alla gånger jag blivit tafsat på vilket jag nu tappat ränkningen på, den gång jag blev förföljd när jag skulle gå hem ensam på natten och mannen slutligen blottade sig för mig varpå jag sprang in i porten helt skakis, rädd för att det inte skulle ha stannat där, och de oändligt många kommentarer, visslingar osv jag varit med om..
  .. så fick jag senast igår reda på att en av de högsta cheferna på mitt universitet fått avgå pga åtal om sexuella trakasserier
  .. så fick jag höra en massa sexistisk skit från taxichauffören sist jag åkte taxi vilket gjorde mig så obekväm att jag önskade att jag valt ett annat färdmedel
  .. så läste jag idag, helt oberoende av hashtaggen, en varning i mitt Facebook-flöde om ett pizza-företag då han som levererade pizzan hade betett sig obehagligt
  .. så hamnade jag och mina väninnor i ett samtal om hur alla vi känner någongång blivit utsatta av mäns sexism på ett eller annat sätt, innan den här hashtaggen började spridas

  Exemplen tar aldrig slut.

  Svara

 • Sara

  |

  Hela skoltiden när pojkarna tog på mina bröst. ”Det är ju så spännande, du är ju så välutvecklad, de tycker bara att det är roligt”.
  Den gången jag, 14 år gammal, åkte tåg ensam till Stockholm och en man strök mig långt, långt upp på låren. Trots att jag sa nej och slog bort hans hand upprepade gånger så sa INGEN som satt runt omkring ifrån.
  De gångerna min dåvarande pojkvän tjatade om att vi skulle ha sex, hade sex med mig mot min vilja, hade analsex med mig när jag bara ville ha vaginalt eller tvingade mig till oralsex… och sedan vägrade inse hur fel han gjort, med kommentaren ”men jag är så sugen, du får ju ställa upp”.
  Jag vet inte vad som är värst, att det finns fler exempel, att jag inte är ensam, eller att jag är livrädd för att mina eventuella barn också ska behöva växa upp i den här världen.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag såg detta förut på nätet och tänkte att det borde vara nåt för dig. Så bra grej!

  Svara

 • M

  |

  #metoo
  16 år och för full, en black out från att jag kräks på gatan, nästa minne vaknar jag upp och har tydligen sex med en man och jag minns inte om jag sagt ja eller nej, jag vet inte om jag vill men jag ”spelar med” för jag minns inte hur jag hamnat där.
  Kollegan som kommer med sexuella anspelningar.
  En kille man dejtar som bara måste ta på mina bröst, trots att jag tydligt visar att jag bara vill se på filmen.
  Och många andra händelser.
  Jag har inte lust att skriva #metoo på Facebook av olika anledningar, vilket jag skäms för. Men jag är så otroligt glad över att andra gör det, jag är glad för att du och många andra kända kvinnor väljer att dela med er av era historier. Det gör skillnad.

  Svara

 • Matilda

  |

  Du är så fantastiskt duktig på att skriva på ett tydligt och målande sätt och samtidigt behålla enkelheten. Väldigt modigt av dig att dela med dig! Kram från en läsare från många mååååånga år tillbaka

  Svara

 • Sophie

  |

  Den här hashtagen har väckt minnen som jag förträngt så djupt att jag undrar om det verkligen är verkliga minnen. Alltså på riktigt. Mitt första minne är jag sex eller sju år. Just därför tvekar jag så mycket på om jag minns rätt. Sen vill jag heller inte tro på att det är sant, då den som utsatte mig är min bror… Han rodde ut med mig i båten till en liten ö och tvingade mig att blunda och sträcka ut min hand, och la sitt kön i den. Innan han rodde tillbaka till båten där våra föräldrar var hotade han mig att hålla käft, annars… Jag hoppas så innerligt att det är ett falskt minne. Jag vill inte att det ska vara sant. Men jag tror att det är det. Och det är så jävla fucked up hur en 13-14-åring kan sexualisera ett litet barn på det viset, och komma undan med det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Fyfan <3

   Svara

 • Line

  |

  Kommer aldrig att glömma när min pojkväns KILLkompis satt framför mig på bussen och snackade om en tjej han pratade med som ”såg ut som en 15-årig knulldocka” :)))) Det sjuka är att jag tror inte ens att han eller någon annan tyckte att det var fel eller konstigt att säga så. Detta har verkligen etsat sig fast hos mig.
  Annars kommer jag inte på något specifikt just nu på rak arm som jag varit med om. Men tror att det handlar om att man bara tänkt att det är såhär det är, det är inget konstigt. Killar gör så. Sånt som händer. Vad det nu än må vara.

  Kärlek till er alla❤

  Svara

 • S

  |

  FY FAN! Det låter så jävla sjukt. Så jävla förnedrande. Så overkligt. Det du skriver. <3

  Jag tvekade att använda hashtaggen för att jag skämdes. Och tänkte att "det finns ju dem som varit med om värre än jag". Men om jag skriver ner bara en bråkdel av det jag minns ser det också jäkligt illa ut. Vi pratar bara aldrig om det här.Det bara är så och vi ska finna oss i det..?!

  Jobbade i ett främmande land och hade en chef och enda arbetskollega som trakasserade mig allvarligt sexuellt och jag hade ingen att vända mig till. Jag som alltid trott att jag var "stark" och inte skulle kunna hamna i ett sånt läge, men det handlar inte om "skinn på näsan"!
  När jag var 13 försökte en 60+ man hångla med mig på öppen gata i Spanien.
  Träffat på blottare.
  Alla gånger i skolan, precis som du beskriver. Vår integritet är inget värd. Det är helt okej att göra som man vill med tjejer. Visar de vuxna. Lärarna! Fucked up.
  Tjatsex. För helvete? !
  Ett främmande killgäng tog på mig bakifrån under kjolen och innanför trosorna ni vi dansade på en trång klubb.
  Alla gånger jag försökt intala mig att jag vill något för att slippa må dåligt över det senare för att det var mot min vilja.
  Alla jävla äckel. Överallt. ÖVERALLT.
  Min kompis pappa som skulle följa mig hem efter festen och börjar ragga.
  osv
  osv
  osv

  Svara

 • F

  |

  Åkte spårvagn till jobbet för kanske två år sen och då satte sig en man bredvid mig och tog sin hand under mitt lår, varpå jag säger NEJ. Han tar bort handen i två sekunder sen placerar han handen vid mitt lår igen. Körde in min armbåge i hans mage och fullkomligt sprang av vagnen så fort jag bara kunde.

  Svara

 • Viskningen

  |

  Tillsammans är vi mindre ensamma❤️

  Svara

 • Sanna

  |

  Så fantastiskt fint alla ni som skriver ut vad ni varit med om, ni är alla förebilder! Sån skillnad ni alla gör för de som inte vågar, och skäms i der tysta❤️

  Svara

 • Sabi

  |

  Det värsta med hela den här #metoo vevan är ju fasen att ALLA KVINNOR, alltså iaf 99,99% har på något sätt blivit sexuellt trakasserade, utnyttjade, känt sig obekväma i manligt sällskap, inte fått ett ”nej” respekterat, blivit behandlad/sedd som ett sexobjekt osv… tyvärr. Och det är sjukt. Det är inte ok. Men jag tror inte att en hashtag ändrar något. Det är fortfarande ”vårt fel”, enligt rättssystemet iaf. Sa du verkligen nej? Knep du ihop benen? Var du full? Hade du på dig något utmanande? Det hemska är ju att om något slår till någon i fejjset, är det ingen som frågar dessa saker. Då är det uppenbart att det var fel. Idiotiska samhällssyn.

  Svara

 • Dalle

  |

  Sorgsen och arg för alla oss kvinnor som fått stå ut med detta..år efter år. Det gör en förbannad!! Men så läste jag det du skrev att det räcker med att bara skriva jag också-för ibland är det så smärtsamt..Det är så fint att vi fick ett trygg plats här på din blogg att prata om detta. För jag tänker när det hände dig så var du aldrig ensam, vi var med dig men vi visste inte om varandra än. Vi är många och inte ensamma och det är inte vårt ansvar vad män gör!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så fint sagt. Helt rätt. Aldrig ensamma <3

   Svara

 • E

  |

  20 år gammal. Blev drogad på en midsommarfest hos en kompis och har bara minnesfragment av vad som hände. Fick dagen efter höra att 2 killar hade haft sex med mig och jag hade ont överallt. Killarna hade ställt en bokhylla för dörren till rummet så att mina kompisar inte skulle kunna avbryta. Vågade inte anmäla eftersom jag skämdes, knappt kom ihåg något och inte visste om jag hade sagt ja. Tiden efter mötte jag en av killarna på stan och han bara flinade. Efter det flyttade jag från min hemstad. 10 år senare har jag återvänt och insett att skammen inte längre är min att bära.

  Svara

 • E

  |

  #metoo

  12 år. Jag skulle ta bussen hem från en kompis, klockan var runt 19. Det var en man på bussen , ca 40 år, när jag klev på, och jag satte mig en bit ifrån honom. Han reser sig och sätter sig bakom mig, börjar pilla i mitt hår och säger att jag har fina ögon. Han berättar att han vill knulla mig. Jag kliver av bussen på nästa hållplats, livrädd att han ska följa efter.

  14 år. Ska konfirmera mig och har därför gått till kyrkan med min storebror. Bakom mig sitter en gammal man, börjar röra vid mitt huvud, och säga väldigt opassande saker.

  20 år. Har en pojkvän sedan några år tillbaka, som gång på gång tjatar sig till sex när jag inte är på humör. ”Du kommer gilla det när du väl låter mig”. Stannar i det förhållandet i ytterligare 4 år, och gång på gång känner jag mig som världens sämsta flickvän när jag inte vill ha sex, så jag ställer till slut upp ändå.

  21 år. En manlig kollega säger gång på gång opassande sexuella saker. Han smiskar mig på rumpan vid ett antal tillfällen fast att jag säger ifrån. När vi ska få nya arbetskläder säger han till min chef ”E kan väl få en kortkort kjol istället för byxor, och så får hon inte ha några trosor, så när hon böjer sig ner ser man hela fittan”. Chefen skrattar istället för att markera att det var fel.

  Svara

 • Liten

  |

  #metoo

  15 år. Blir knivhotad och våldtagen av en okänd man utomhus. I polisförhör får jag ingående berätta om vilka kläder jag hade på mig och visa var på benen min kjol slutade. När jag måttar ungefär vid knäna säger polisen ”är du säker på att den inte var lite kortare?”

  19 år. Är på utlandsresa med fem vänner. En kväll är vi ute på en klubb, har druckit en del drinkar. Vet inte om jag blir drogad eller ej men minns bara små delar av våldtäkten. Anmäler till polisen i landet som inte tror mig, under förhör sitter de och hånar mig och även tolken skämtar om vad som hänt. Först när jag genomgått en medicinsk undersökning på sjukhuset och de fått papper på att jag är skadad tror de mig.

  23 år. Är ute och äter middag och dricker drinkar tillsammans med klassen på universitetet. Låter en klasskompis sova över hos mig eftersom han bor långt bort och bussarna inte gick på flera timmar. Vaknar på morgonen av att han har sex med mig. Jag vågar inte röra mig och låtsas sova.

  Har varit med om hundratals andra situationer men dessa är nog de som påverkat mig mest och även de som jag inte kan prata om med någon. Trots att jag är 27 år idag klarar jag inte av det, det är för jobbigt och jag bryter fortfarande ihop ibland.

  Svara

  • J

   |

   <3

   Svara

  • F

   |

   Jag vet inte riktigt hur eller vad jag ska skriva men när jag läste det här inlägget så brast mitt hjärta. Vad jag en skriver så blir det så litet och fjuttigt, och det enda jag vill är att ta bort de här händelserna från ditt liv. För det där ska ingen behöva genomgå, ingen ska behöva ha stöta på så många äckel på så kort tid. I en sådan formbar ålder. Skäms inte för att du bryter ihop, det hade alla gjort. Sök professionell hjälp så du har någon som kan hjälpa dig att bearbeta dessa händelser.

   Troll spricker i ljus. Om du kan prata om det med en person så blir det inte en mörk hemlighet som äter upp dig inifrån och du kan leva fri från dessa äckel.

   Svara

   • Egoina

    |

    Troll spricker i ljus! Smartaste jag hört, tack <3 <3

    Svara

    • F

     |

     Varsågod! 🙂

     Svara

  • E

   |

   Så vidrigt, ingen ska behöva uppleva det du upplevt <3

   Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Jag är rädd för hur mina tvillingtjejer ska uppleva framtiden och de är inte ens tre månader.

  Och jag tycker att jag är ganska skonad från övergrepp, men ju mer jag läser desto fler ploppar upp till ytan som jag liksom ogillat när de hände men sen inte tänkt på efteråt.

  Som killen som alltid pussades mot allas vilja när vi lekte kramleken i lågstadiet (bara kramleken var väl sådär egentligen men då var åtminstone jag med på lekens regler).

  Som killen i högstadiet som pekade och skrattade och försökte ta på mina bh-lösa bröst (för jag hade liksom inte ens tänkt på att det behövdes en bh än) och skrek något om orangutangtuttar (gissa vem som gick hem och bad mamma om en bh).

  Som alla som försökte sexchatta med mig fastän jag var jävligt ung och inte visste hur jag skulle reagera på det.

  Som gubben, när jag arbetade på Ö&B, som kom och frågade min (manliga) kollega om jag hade någon humor för att sedan kommentera min kropp och framför allt mina bröst för att texten på t-shirten var så sträckt. Och jag log och gick därifrån för jag ville inte verka humorlös.

  Som gubben som jag fick putta bort upprepade gånger för att han inte förstod ett nej och stod alldeles för nära. Först ville han ha en kram och sen ville han ha en puss. Jag fick fly in på krogen han precis blivit utslängd ifrån (kl 18). När jag skrev om det på facebook skrev en killkompis något om hur mycket trevligare det var att bara vilja ha en puss än att knuffas, så jag hade ju gjort fel.

  Som alla gånger jag har haft husfridssex i tidigare relationer för att det har varit så mycket lättare än en sur karl.

  Hur många gånger jag blivit ledsen för att ingen har velat ta på mig när vi har varit ute. Att ingen har tagit sig friheter mot mig. Vad är det för fel på mig osv? Känslan av att vara lite sämre. Samtidigt är jag glad som fan över det – för jag har varit den som puttat bort från, lekt flickvän till och annat liknande till mina kompisar när vi varit ute.

  Svara

 • Madde

  |

  Jag var 14 och på en fest hemma hos en kille, min vän som jag var där med lämnade festen med någon kille och jag skulle sova hos henne.
  Vågade inte ringa mina föräldrar då det var mitt i natten men killen som hade festen sa att jag kunde sova i hans säng så skulle han ta soffan.
  Jag däckade i hans säng och vaknade någon timme senare av att han kom in och låste dörren.
  Jag minns fortfarande känslan av hans tjocka kropp som nästan krossade min och hur dropparna av hans svett som droppade ner i mitt ansikte och i min mun smakade.
  Jag minns hur jag ville att det skulle ta slut och att jag trodde att jag skulle dö och att jag tänkte att han skulle komma om jag stönade som de gör på porrfilm.

  Efteråt gick han runt och sa till alla att jag var en kåt liten slyna som stönade.
  Jag tänkte att det var mitt fel som hade stönat och jag skämdes så otroligt mycket, den skammen brände hål i mig i så många år men inte mer.
  Det var inte mitt fel!

  Svara

 • Bella

  |

  #metoo

  Tyvärr orkar jag inte berätta mina upplevelser, flera år av terapi/behandling har inte fått bort skuld och skamkänslan trots att det gått flera år sedan nu…

  Svara

 • Izabella

  |

  #metoo

  Vill bara komma in hit och tacka dig igen, för det var för dig jag för första gången berättade att jag blivit våldtagen. Det var med dig som jag för första gången tog rätten till min upplevelse och såg mitt övergrepp för vad det var.

  Blir så ledsen att du utsatts för dessa övergrepp och mer därtill. Vi behöver ändring ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan inte ens börja förklara hur glad jag är för att du gav mig det förtroendet <3 Jag hoppas att du kommit en bit på vägen i din bearbetning <3

   Svara

   • Izabella

    |

    Det har jag verkligen. Eftersom det jobbigaste i min situation var att alla i min omgivning vände ryggen till gjorde det väldigt mycket att få sån fin respons från dig (och min syster – som jag tror nämnde i vår konversation om detta). Nu vet jag att jag inte överreagerade, jag vet att det inte var mitt fel och jag vet att de var de som tystade ner mig som gjorde fel, inte jag som ville berätta. Att du tog dig tid att läsa mina kommentarer och ge respons gav mig den sista pusselbiten i bearbetningen. Du är fantastisk ❤️

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️❤️❤️

     Svara

 • Sofia

  |

  Blir så ÄCKLAD av hur vissa kan bete sig. Vidrigt.

  <3

  Svara

 • S

  |

  1. Jag var bara ett barn, kanske 9-10 år gammal. Han var min 4 år äldre kusin. Ett tillfälle så blottar han sig framför mig och säger åt mig hela tiden ”Kom igen, ta på den. Visa att du törs” Jag kommer ärligt talat inte ihåg om jag gjorde det eller inte, men mina bröder var bredvid och sa åt mig att inte göra det.
  2. Samma kusin, ungefär samma ålder. Är i skogen med honom, hans bror och min bror. Jag klättrar upp på en sten och han jagar mig och sträcker ut sina händer på mig och säger att han ska ta på mig och verkligen grabbar tag mig mellan benen och börjar röra med fingrarna och lyssnade inte på när jag sa nej. Min 1 år äldre bror såg allt och berättade för mamma och hade inte han gjort det så hade nog ingen vetat det idag. För jag skämdes. Jag. För något en annan person gjorde mot mig.
  3. Detta minne dök upp nu när jag skrev. Detta gjorde han nog innan tafsandet.. Han pussade mig på munnen fast jag inte ville och jag minns hur hans andedräkt stank mjölk. Usch, vad äcklad jag blir… Det där sista är det ingen som vet..

  Svara

 • M

  |

  #metoo
  16 år, midsommar. Var med familjen och många fler, hängde med ett gäng lite äldre ungdomar som senare gick ut. Mitt i natten kom en av killarna tillbaka, han hade inte fått till det på krogen. Han började kyssa mig där jag låg på en madrass bredvid min lillebror. Jag trodde att han gillade mig. Sen tog han mig till toaletten. Vi hade sex för att jag inte vågade säga nej. Han pratade knappt med mig dagen efter. Jag tycker fortfarande att jag får skylla mig själv.
  26 år. Ute på krogen med kollegor. Flirtar lite med en, han flirtar tillbaka. Jag blir för full och han följer med mig hem. Kommer knappt ihåg taxiresan, spyr på toaletten hemma och somnar i soffan. Nästa medvetna minnet är att han har sitt finger i mig. Mår illa när jag tänker på det.

  Det tar emot att publicera. Har haft kommentaren klar sen i morse. Kan inte göra det på fb men jag vågar här.

  Svara

 • #metoo

  |

  Nyss börjat gymnasiet – fest med hela skolan (internat) och massa ”gamlingar” (fd studenter från skolan). Alldeles för full, inser själv att jag ska gå till mitt rum och sova. Killen (minst 5 år äldre) som jag nyss pratat med hänger efter, som för att kolla att jag klarar mig. Vilket kändes helt normalt, då det var så jag och mina vänner fungerade – kollade att kompisen var okej. Jag drar av mig kläderna, drar täcket upp till hakan och säger god natt. Han säger god natt tillbaks och jag somnar/däckar direkt. Vaknar sen plötsligt av att han har fingrarna i mig och jag sparkar mot honom hårt flera gånger innan han äntligen slutar. Tror jag bad honom gå, vet i alla fall att han gick kort efter att jag vaknat och sparkat.

  Dagen efter frågar min kompis vad som hände, han hade varit inne hos mig minst en halvtimme. Jag ljög och sa att han bara suttit bredvid sängen – skämdes för mycket. Ny skola, och jag hade ju faktiskt legat med en annan kille dagen innan. Vem fan skulle tro att jag inte var med på det dagen efter? Trots att jag enbart pratat lite allmänt med honom om var man var ifrån etc (som med de flesta festdeltagarna)…

  Träffade killen igen senare under dagen, frågade honom vad han höll på med egentligen under natten. Antingen var han en väldigt bra skådespelare eller så mindes han verkligen inget. Jag höll tyst – livrädd för att få dåligt rykte. Trots att inget var mitt fel.

  Vågade berätta för en killkompis – som så klart inte hade anknytning till skolan. Fortfarande livrädd för dåligt rykte. Killkompisen sa upp kontakten med mig med hänvisning till att jag var en äcklig slampa. Jag var full och blev utnyttjad när jag ville sova – det gjorde mig tydligen till en slampa… Ingen större förlust att mista den ”vännen”…

  Svara

 • JL

  |

  FY I HELVETE vad starkt <3 <3 <3

  Svara

 • Jenna

  |

  Me too..
  Första gången som jag minns är nyårsafton när jag gick i 1an på gymnasiet. Jag valde att fira nyår med min familj men skulle möta mina vänner på stan vid 12-slaget. I staden där jag bor är det alltid ett stort firande på en speciell plats och det var ju lägligt då jag visste att mina föräldrar fanns i ett hus bara några hundra meter därifrån.

  Under själva firandet gick allt bra, men vännerna skulle gå vidare och jag skulle gå tillbaka. Folkmassan lämnade torget och jag började gå åt mitt håll (pratade dessutom i telefon eftersom jag lärt mig man ska prata med någon när man går själv på natten..). Två killar av indiskt ursprung springer ikapp mig och säger de vill ta en nyårsbild. När jag vänder mig om så tar sig en av de männen friheten att kyssa mig mitt på munnen medans den andra fotar. Jag skriker till, puttar bort killen och springer därifrån.. Får tag i en av mina killkompisar jag var ute med och han följer mig hem.. Det var alltså bara några hundra meter hem.. Jag vågade inte berätta för mina föräldrar så jag bara smet in på toaletten, torkade av sminket eftersom jag gråtit och sen gick jag in på festen som om inget hade hänt.. Men jag kommer ihåg allt som det vore igår.. Idag är jag 25år.

  Svara

 • ...

  |

  #metoo
  Har försökt skriva ner min kommentar sedan detta inlägget publicerades. Men orden fastnar någonstans innan tangenterna. Men nu några dagar senare kanske ingen ens läser det så då kanske ändå ingen får veta. Jag har berättat delar för en person, ingen annan vet nått, tror inte ens jag själv vet allt, förnekelsen och andra försvarsmekanismer behövdes för att skydda mig själv.
  Jag ville bara ha en person genom hela livet, min första skulle bli min sista, så jag väntade länge för att hitta den personen. Medan jag funderade ut om han var den personen, han som sa att han älskade mig, så beslöt han sig för att han inte orkade vänta. Han var starkare. Han valde åt mig.
  Kort efter jag lyckats få bort honom ur mitt liv, det liv jag var rädd att han skulle ta, hittade jag den personen som jag väntade på. Lite försent.

  Svara

 • r

  |

  usch vad denna hashtag får mig att må dåligt, vågar fortfarande inte prata om vad jag varit med om pga rädsla att han ska vända det emot mig och känslor att jag borde skylla mig själv..

  alla är så starka som klarar att prata om vad dom varit med om <3

  Svara

 • Malin

  |

  Starkt av dig att berätta, men otroligt jobbigt det måste vara att du inte känner att du kan öppna upp helt just för hur allvarligt det som hänt är. Det är i alla fall så jag tolkar ditt inlägg. Styrkekramar <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv