Inte coolt med en kvinnlig president

Idag landar ett nytt nummer av VR i butik och alltså kan jag lägga upp min krönika från det förra numret. Den handlar om dagen då självklara saker inte ens uppmärksammas längre och hur mycket jag längtar dit. Hoppas ni gillar!

 

 

89 gillar

Comments (10)

 • Johanna

  |

  Jag håller med. Det var som när mina föräldrar skilde sig när jag var liten och vuxna kom fram till mig och sa “Det är inte ditt fel”. Det var väl självklart liksom? Men det är när något så självklart uttalas (som att kroppar ser olika ut, att det är bra med kvinnliga (och manliga) ledare och att det inte var mitt fel att mina föräldrar skilde sig), som det ifrågasätts. Å andra sidan måste vissa problem uppmärksammas, men det är svårt att veta i vilken mån uppmärksamhet hjälper eller stjälper. Haha lång kommentar, men har funderat i dessa banor ett tag…

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, men exakt. Så bra exempel! Att säga så till ett barn måste ju verkligen sätta igång helt fel tankar (om inte barnet tänkt det själv först). Så svårt att göra rätt.

   Reply

 • Ida

  |

  Åh. Detta är det bästa jag läst på länge. #ReginaForPresident

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha du är bäst Ida <3 Ses imorgon på kontoret wooo!

   Reply

 • Sofia

  |

  Så klokt skrivet!

  Reply

 • Celine

  |

  TACK för den krönikan!! Det är precis så jag tänkt ganska länge nu, och det gjorde det hela ännu tydligare när jag nu fick läsa din krönika.

  Reply

 • Robert

  |

  Det går år rätt håll iaf. 😉 Från Wikipedia: “Först 1919 gick slutligen ett lagförslag igenom, och det första valet med allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor hölls till andra kammaren 1921.”

  Reply

 • Camilla

  |

  Mycket tänkvärt. 😊 Följer Stina Wollter på Insta och tycker att hon har mycket bra att säga i denna frågan. ❤️

  Reply

 • Sara

  |

  Åh, vad jag håller med! Det är ju helt rätt! Den här typen av kommentarer har egentligen nedtryckande undersökningar. Och så tänker jag också kring pride-parader. Att man ens har en sådan parad visar ju att det inte är en självklarhet att folk är homosexuella.

  Reply

  • Sara

   |

   Nedtryckande undermenigar, menar jag!

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv