Follow my blog with Bloglovin

4 julnyheter

Tisdag idag! Hörni! Idag är det bara 12 tisdagar kvar till jul!!!

Skoja.

Eller nej, jag skojade inte alls. Det är sant. Jag skojade om att jag håller räkningen till sånt, för det gör jag såklart inte. Men jag räknade nu eftersom det släppts så många julnyheter på sistone. En julkalender med gin & tonic såg jag redan i somras(!) förresten. Galet.

I alla fall. Låt oss titta och låt mig tycka till:

 

Blossas glöggsmak 2017. Varje år släpper Blossa en ny smak på sin glögg. I år är smaken inspirerad av Indien och smakar mango, chili och spiskummin. Alltså va? SPISKUMMIN? När jag läste mango och chili trodde jag att det skulle bli en fullpott, men sen kommer spiskummin och förstör hela kalaset. Så sorgligt. Från en härlig blandning av sött och hett till svettig gryta. Aja.

 

Julkalender med prosecco. Okej. Håll i er! Det finns en julkalender med prosecco!!! Man kan alltså räkna ner till julafton genom att dricka bubbel varje dag! Vilken grej! Dessutom avslutas allt med en flaska champagne. Nu måste jag bara flytta till England, denna kalender finns nämligen inte i Sverige och inte heller skickar de hit. Mja. Jag skulle ju kunna köpa 24 små flaskor bubbel på Systemet och göra en egen kalender, men det är nog lite alkisvarning på det va? ?

 

 

SIA släpper tomteglass. Detta är jag nog mest pepp på av allt. Tomteglassen ska smaka skumtomtegodis. Jag vet inte helt vad jag förväntar mig, men det låter så gott? SIA säger förresten att de ska släppa en ny julsmak varje år! Ja bara JA!!! Att ingen kläckt denna idé förrän nu? Jag kan iofs redan förutspå smakerna för de kommande åtta åren: pepparkaka med swirls, kryddig glögg, risgrynsgröt med saftsås, apelsin & nejlika, saffran med bitar av vit choklad, clementin, lussebulle med kakbitar, kanel & kardemumma. Ja, men eller hur? Att jag inte blivit anställd som kreativ smaksättare redan är ju ett under?

 

 

Årets smak på juleskum. Och på tal om skumtomtar är årets smak lingon. Det känns väldigt svenskt och inte alls oväntat. Lingon är inte min favorit, men hellre detta än förra årets smak som var gröt…

 

Vilken nyhet är er favorit?

 

79 gillar

Kommentarer (28)

 • Olivia

  |

  Åh den glöggen låter som en fullträff i mina öron!
  Men jag älskar iofs spiskummin, det är ju den som gör tacos till tacos, curry till curry osv 😀

  Svara

 • Lena

  |

  Höll på att sätta kaffet i halsen, 12 DAGAR?? Vad har jag missat nu?! Insåg sen att det ju är 12 veckor kvar , puh!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha Omg. Inte lätt att skriva blogginlägg så tidigt tydligen ?

   Svara

   • Nina

    |

    Haha fattade inte heller ett dugg av början av inlägget först! ”Jag skojade om att jag håller räkningen” MEN INTE OM ATT DET ÄR 12 DAGAR ELLER??! *lät det i min hjärna när den höll på att sprängas pga fattade ej* hahah

    Svara

 • Frugan E

  |

  Jag dricker inte alkohol och jag gillar inte skumtomtar så jag är väl körd där.. 😛

  Svara

 • Cecilia

  |

  Men jag blev ju jättepepp på prosecco-kalendern. Snacka om besvikelse när jag läste slutet..kan inte riktigt med att fixa det själv, det kanske blir lite alkisvarning som du säger. Men om jag hade fått den hade det ju varit en present och högst lämpligt att då dricka lite varje dag 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså glassen!!!!!!!!!! Omg vill ha nu.

  Förresten, lyssnade på er podd när jag cyklade imorse och måste säga att du har så jäkla härlig röst och skånskan är ju råmysig. Du låter liksom sjukt snäll men ändå intellektuell på något sätt, vet inte om du hänger med men det är underbart att lyssna på ❤️❤️❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men wow. Den komplimangen!!! Tack ❤️

   Svara

 • Robert

  |

  Jag blev mest sugen på skumtomtarna där. 😉

  Svara

 • Erica

  |

  Förra veckan beställde jag Rituals julkalender! Det finns olika lyxiga varianter att välja på och dom är så himla fina! Det fick bli en till mig och en till min mamma. Dyrt men det var det värt!! Behöver något att se fram emot 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för påminnelsen!! Det ska jag göra nu innan de tar slut ?

   Svara

   • Erica

    |

    Det gör du helt rätt i ❤️

    Svara

  • Pia

   |

   Man måste ju ha nåt att se fram emot när mörkret är som mörkast och det är långt kvar till sommaren! ?

   Svara

 • Sandra

  |

  Är inte heller så förtjust i spiskummin så I feel ya!

  Nästa år blir det väl glögg med Taco-smak….

  Svara

 • Madde

  |

  Glöm inte dumlepepparkaksglassen och Karl fazers nya julchoklad ??

  Svara

 • Anna

  |

  Men hjälp!
  Nej!
  *djupa andetag*
  Jaa, får ta paus nu inser jag. Återkommer till din blogg om två månader när det är okej att läsa jultips. Nu ska jag leta tips på vad jag kan fördriva tiden med imorgon. (Imorgon är snart.)

  Svara

  • Anna

   |

   Hej igen! ? Min kommentar ser så sur ut så här i efterhand, så jag måste komma tillbaka och lägga till ett par emojis ? och berätta att jag är kvar ? som om jag skulle kunna sluta läsa liksom… ?

   Svara

   • Egoina

    |

    Hahaha <3 Jag antog att det var ironi 😉

    Svara

 • Tussilago

  |

  Har de inte släppt årets förändring i Aladdin-asken? (Frågar här istället för att googla, ehehe)

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo! Typ kakaokrisp om jag inte minns fel? Blev inte imponerad iaf… 🙂

   Svara

 • Sabina

  |

  Hej! På tal om inget av detta så ville jag bara berätta att i programmet Halv åtta hos mig så är det en tjej denna veckan som jag tycker är lite lik dig! ?

  Svara

 • Sara Rödett

  |

  Glöggen smakar eller doftar inte alls som spiskummin. Mer en hint av apelsin och nejlika. Blev överraskad då jag var inne på att få en tydlig spiskummin doft/smak. Godaste glöggen på länge faktiskt.

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag ser fram emot årets juleskum faktiskt 😀

  Svara

 • Mli

  |

  Åååh, jag VILLHÖVER (vill ha + behöver, ja) den bubbelkalendern!

  Svara

 • Cassandra

  |

  Min sambo köpte hem ”tomte”glassen i går, men blev tyvärr väldigt besviken. Den smakar jordgubbsglass med minimarshmallows i bara.. God glass i sig, men smakar inte alls tomteskum…

  Men är ni sugen på jordgubbsglass med marshmallows, kör hårt!! Hihi

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh en tjej skrev det till mig på insta också. SÅ TRÅKIGT!

   Svara

 • JUNITJEJ

  |

  Nu börjar jag längta rejält efter julen!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv