Follow my blog with Bloglovin

Redo för regn

Inlägget innehåller adlinks.

“Ska vi gå en promenad”, frågade jag F. “Men älskling, det regnar ju?”.

Precis! Jag köpte en regnjacka nyligen och har längtat efter ett tillfälle att få använda den. Det kan regna hela sommaren, men så fort man köper en regnjacka ska det självklart sluta. Vädret vill visst alltid fucka med en.

 

 

Jag har letat efter en regnjacka i en halv evighet utan lycka. Mina kriterier har varit att den ska rymma en tjocktröja, men ändå inte vara stor som ett tält, ha hätta som täcker ansiktet trots att man har tofs (viktig punkt) och gå ner över rumpan. Jag har sett ut som en minimänniska i alla regnjackor jag provat (inte alltid lätt att vara kort). Men sen hittade jag den här!

 

I min nya favoritfärg dessutom. Vinröd/lila. Ni som stört er på att alla mina jackor är mörkblå kan dra en lättnadens suck.

 

Den är från Cubus och finns här. Min tröja är från Bubbleroom och finns här.

Jag har inte haft en regnjacka sen jag var liten. Vad jag saknat det ändå. Man känner sig så mäktig när man går där i regnet och ba: Hah! REGNA SÅ MYCKET DU VILL, du kan inte nå mig ändå!!! I alla fall. Vuxenpoäng till mig! I vinter kanske jag drar på stort och köper en overall? Den som lever får se.

 

62 gillar

Kommentarer (16)

 • Sara

  |

  Haha snälla köp en overall! Hade varit underbart att se!

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså det hade varit så SKÖNT. Tänk att slippa frysa? Ska nog göra det faktiskt. Ska äga den och se svincool ut och alla kommer vilja köpa! ?

   Svara

 • Jessica

  |

  Från ingen stans. men har du kollar på The confession tapes på Netflix? Väldigt bra iaf ?

  Svara

 • Sabina

  |

  Brukar också tänka på hur mycket jag saknar overall på vintern :’D man frös ju aldrig och kunde rulla runt i snön hela dagen om man så ville, haha!

  Svara

 • JHH

  |

  Känner igen mig! Har också regnjacka och kan nästa längta att gå ut I regnet bara för att det går. 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, har också gått och tänkt ett tag att jag behöver regnkläder. 😛 Köpte förresten en stor, dyr fläkt i våras för att vara förberedd på värmeböljor och liknande. Haft jättestor nytta av den i år. Jättestor. 😉 Fast det är bra att ha en ändå till nästa år. 😉

  Svara

 • Jenny

  |

  Superfin regnjacka! Jag är också på jakt efter en, dock vet jag många som säger att deras regnar igenom så att man blir blöt ändå. Är din vattentät? Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag var ute i regn i en timme och det regnade inte igenom vad jag märkte. Men den kanske inte är helt tät, jag vågar faktiskt inte svara 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Superfin! Klär mig också alltid i mörkblått haha 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag har letat och letat efter en snygg overall varje vinter, men inte hittat. (finns dock från Peak etc. men svindyra) så om du hittar en, snälla säg till!! Vill också ha en!

  Svara

 • Felicia

  |

  Haha jag har en overall i stallet. Finns liksom speciella stall-overaller som egentligen inte är något särskilt förutom att dom köps på just häst-affärer (eller typ ullared). Det är helt ärligt det bästa jag köpt i mitt liv! FRYSER ALDRIG!! Mvh världens tönt

  Svara

  • Zoe

   |

   AMEN på det här. Också hästtjej som köpte vuxenoverall (Julas superheta varseloverall dessutom) . Jag förstår inte hur jag före den överlevde vintern övh.

   Svara

 • Isabelle

  |

  Tips till Hanna! Kika på ditt närmaste stadium outlet 🙂 Jag har köpt min regnjacka(Tretorn), regn/vindjacka (Helly Hansen) och regnbyxor+thermobyxor (PEAK) där! Absolut, det kostar fortfarande mycket men när det gäller så funktionella kläder kostar jag ofta på mig. Ett exempel är regnjackan som kostade 400(!!!!!) på outletbutikerna, normalpris typ 1400. Jag har använt den SÅ mycket i två års tid och det syns knappt. De övriga sakerna införskaffade jag för 3-4 år sen och de håller fortfarande lika bra! För mig är det värt då jag alltid är ute och går, oavsett väder. Jag går 3km till universitetet från stationen varje dag fram och tillbaka, jag går runt sjöarna i min stad på kvällarna, jag tycker om att kunna vara ute och leka med djur/barn utan att vara en såndär tråkig vuxen som bara är rädd för att bli blöt… Som sagt, olika för olika livssituationer men är det EN sak du vill investera i : regnjacka eller regn+vindkacka. Den kan du ha otroligt länge (och fler dagar än typ thermobyxor). Ett annat tips är att ha koll på campadre då de har kampanjer på bl.a. Tretorn ibland. Jag snålade till det när jag köpte mina gummistövlar och detta är något jag ångrar. Fryser som en idiot varje gång. Har mina ögon på ett par från tretorn nu men inväntar reor hehe… Kram!

  Svara

 • Malin

  |

  Jag köpte en i svart efter att ha tittat runt lite. Var egentligen ute efter en marinblå för jag har ingen sån färg på någon jacka men efter att provat en svart och tänkt till lite så insåg jag att det skulle passa bäst till mina korallröda stövlar. Så ja, nu är det ju nästan så att man längtar efter allt regn! Min kommer passa bra på barnvagnspromenaderna med mina lilla son som föddes innan sommaren!

  Svara

 • Per Jansson

  |

  Hej!
  Snygg regnjacka du skaffat, men du skull köpt ett par stövlar till, gå me skor är inte skönt i regn.
  MVH Per

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv