Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

22 frågor

Denna lista publicerade jag idag för exakt två år sedan. Tänkte att det kunde vara kul att svara på den igen idag.

 

1. Var är din mobiltelefon?

– Alltid minst en meter från mig. F säger att jag har ett mobilberoende. Jag tror faktiskt ändå inte att det är sant för jag har inga problem med att lägga bort telefonen t.ex. om jag är borta eller så. En ful vana jag har är dock att jag alltid tar upp telefonen det första jag gör på morgonen, även när jag inte ställt larm alltså. Mobilen först -> pussar på F sen. Borde nog byta ordning ja.

 

2. Ditt hår?

– Är så himla fint!!! Haha nejdå (jodå). Det är i akut behov av att få sin utväxt färgad, behöver snart klippas och kunde varit mindre frizzigt. Men man kan inte få allt.

 

3. Ditt humör?

– Är ett äventyr. Det är på riktigt det. Mitt känsloregister är utom denna värld. Just idag är det bra. Det har varit en väldigt stressig vecka, så jag är trött. Men samtidigt har jag presterat och gjort många roliga saker så jag känner mig nöjd och liksom självförverkligad.

 

4. Din dagsplan?

– Detta inlägg är tidsinställt och just nu är jag på tåget på väg till B-boxen. Ska skriva hela dagen. Sen ska jag hem och då har F en överraskning till oss! Till mig!! Han sa att det inte är något stort och att jag INTE ska förvänta mig för mycket. Hah. Too late!

 

5. Det bästa du vet?

– Massage, en perfekt avokado, svenska jordgubbar, att vakna innan klockan ringer och få somna om, när det regnar utomhus när man ska sova, en nybäddad säng, ett varmt bad, pussar i nacken, ett jag-tänker-på-dig-sms, kompisar som lyssnar på riktigt, hundvalpar. Kan fortsätta 4-ever.

 

6. Din dröm i natt?

– Minns inte, men något läskigt. Vaknade vid 02.30 med hög puls och hade svårt att somna om.

 

7. Ditt livsmål?

– Att vara lycklig.

 

8. Rummet du är i?

– Inte så mycket rum, mer en tågvagn. Sitter ensam än så länge. Försöker se så dryg och illaluktande ut som möjligt när folk ska stiga på. Verkar funka.

 

9. Din hobby?

– Skriva, fönstershoppa på webshoppar, kolla sminktutorials och titta på serier. More or less.

 

10. Din skräck?

– Att bli sjuk och dö. Eller att någon jag tycker om ska bli sjuk och dö. Fyfan. 🙁

 

11. Var var du igår kväll?

– Hemma, på Ikea och på kräftjakt. Vi hittade kräftor till slut. Så ni behöver inte oroa er, det kommer inte bli ännu en kräftskiva utan kräftor på lördag.

 

12. Vad är du inte?

– En särskilt törstig person. På vatten då. Det är så sällan att jag blir typ rädd när jag väl är det. Tror att jag fått diabetes eller något?

 

13. En sak du önskar dig?

– Ett lagom stort hus med lagom stort renoveringsbehov. Lagom ja. Svenskans bästa ord.

 

14. Det senaste du gjorde?

– Gick på tåget och hittade en plats på höger sida. Kan ej sitta på vänster. Känns fel. Sedan sminkade jag mig och nu skriver jag detta.

 

15. Dina kläder?

– Är helt vanliga. En tjocktröja, jeans och poncho (det är kallt på kontoret). Tur att denna fråga kom förresten, hade lagt ett halsband i väskan som jag vill ha på mig. Så. Fixat! Hade glömt annars.

 

16. Din dator?

– En Macbook Pro och jag älskar den. Bästa köpet på mycket länge!

 

17. Din bästa ägodel?

– Min telefon eller min dator. Lite tragiskt, men det är fult att ljuga.

 

18. Något du inte har på dig?

– Låga jeans. Usch nej tack. Mina lovehandles uppskattar inte det och dessutom frös man ju alltid så mycket då? Byxorna var låga och tröjan lite för kort och så var det en glipa med hud som nästan fick frostskador. Traumatiserande minnen från tidigt 00-tal.

 

19. Favoritaffär?

– Inte så mycket affär kanske, mer ett café. Men Espresso House är allt jag kan tänka på nu. Så. Sugen. På. Kaffe.

 

20. Din sommar?

– Var bra, men kort. Eller det känns i alla fall så på grund av vädret. Den var knappt här.

 

21. Favoritfärg?

– Det vet ni. Blå.

 

22. När skrattade du senast?

– Igår när jag och F kom in på samtalsämnet att man trodde att man kunde gräva till Kina när man var liten. Han sa att han satt i sandlådan och grävde och när han kom djupt var han rädd att det skulle hoppa upp en kines. HAHA. Så tänkte jag också!! Vad var det om? Vem lurade i alla barn det där?

 

69 gillar

Kommentarer (31)

 • Sofia

  |

  Roligt det där hur man är med sittplatser. Jag sitter ALLTID på höger sida i bussen, ovanför bakdäcken där det är en sån där kulle, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Sjukt! Jag med!! Hoppas ej vi åker samma buss någon gång ?

   Svara

 • E

  |

  ”när det regnar utomhus” Skulle vara illa annars 😉 Såg framför mig hur det droppar vatten från taket i sovrummet och tänkte att det om någonting är inte det bästa jag vet 😀

  Svara

 • Jenkan

  |

  Jag var också rädd för en upphoppande kines!! Hahaha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så sjukt!

   Svara

 • Jeanette

  |

  Diabetes kan man ha när man är törstig konstant..

  Svara

 • Sanna L

  |

  Hahah det där med sandlådan. Jag jobbade på en förskola där två fyraåringar verkligen kämpade för att gräva en jättegrop och hetsade och peppade varandra hela rasten. En annan fröken kommer då fram och säger ”Wow! Ska ni gräva ända ner till Kina?” och båda barnen slutar, kollar på henne och ena svarar ”Kina? Man kan inte gräva till Kina heller. Vi gräver till botten förstår du väl!”

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Elin

  |

  Har ett sjukt bra tips om man inte vill att någon ska sätta sig bredvid en. Även om ”försöka se dryg och illaluktande” ut är väldigt bra det med (kanske lite svårt med det sistnämnda dock??) men det är att låtsas hosta och eventuellt snora, INGEN vill sitta bredvid en förkyld person! Jag gör det ofta på bussen, funkar görbra????

  Svara

 • K

  |

  Alltså, när du skriver att du kollar sminktutorials, vad menar du då? Jag kollar själv jättemycket på youtube men jag följer ju personer, och kollar på deras videos. Bara går du in på youtube och söker på typ ”smokey eye”? och kollar på olika personers videos hela tiden? Eller prenumererar du på youtubers och kollar på deras videos? Bara nyfiken!! Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, jag googlar t.ex. smink och hittar tutorials som jag tittar på. Sen följer jag olika konton på insta som samlar klipp där folk sminkar sig och snabbspolar typ. Det och matvideos brukar jag titta på 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Samma här! Jag och min bästa kompis grävde som bara den så lera kom fram och vi bara: nu är vi på väg till Kina! ?

  Svara

 • M

  |

  Apropå fråga 3. Tack för att du skriver om sådant så öppet. Har mått väldigt dåligt de senaste veckorna och oroat mig mycket för en månads praktik jag snart ska göra utomlands. Har mest känt mig löjlig och inte velat ta upp det med folk eftersom det egentligen är en så ”liten grej” och det känns som folk blir trötta/dömer en för att man är så neurotisk/överreagerar. Sjukt jobbig känsla när man är en sån person som har behov av att PRATA om jobbiga känslor för att hantera dem… Mår ännu sämre när jag måste isolera mig. Men det är alltid skönt att höra att man inte är den enda som känner sig på botten då och då. 🙂

  Svara

 • sofie

  |

  Minst en meter ifrån dig betyder ju att du inte alls är särskilt mobilberoende, då är den ju aldrig närmare dig än så 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Hehe true!

   Svara

 • Sara Rödett

  |

  Du kan nog vara lugn när det gäller diabetesen, för i så fall skulle du dricka mängder vatten och ha ökad törst.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja alltså jag var ironisk. Menar att jag tycker att jag dricker ”mängder” för att det avviker från det normala att jag blir törstig och känner behov av att dricka vatten 😉

   Svara

   • Sara Rödett

    |

    Ja, jag förstod att du var ironisk 😉 men missuppfattade nog själva meningen. Ha en trevlig helg!

    Svara

    • Egoina

     |

     Detsamma! ?

     Svara

 • Robert

  |

  Punkt nummer två verkar alarmerande. Dags att göra nåt åt saken. 😉 Tendenser till mobil/dator-beroende här också. Kan inte fatta?? 😮 😉

  Svara

 • Frida

  |

  Hahaha läste ”den perfekta vodkan” ?

  Svara

 • Amanda

  |

  Haha finns fortfarande en grop på mammas gård från när vi skulle gräva oss till Kina. Plan B var en pool om det var för långt att gräva ända till Kina.

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Petra

  |

  Menar du höger i färdriktningen eller när man går in på tåget/bussen? 🙂 jag vill alltid sitta till höger när man går in (blir ju vänster när bussen åker) weird när man föredrar någon 🙂 andra sidan känns som EU säger ”fel”. Jag är vänsterhänt och en annan sak jag reagerat på (mer på senare tid) är att jag ofta går in i folk när vi ska gå om varandra. Det har nu slagit mig att högerhänta ”viker av” åt vänster medan min reflex alltid är att gå till höger. Men när man möts blir det samma håll och man går in i varann. Någon som känner igen sig?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis, höger när man stiger på men bussens vänstra. Så intressant det där om när man går om varandra. Men jag tror jag viker av till höger (är högerhänt) 🙂

   Svara

 • Skåne

  |

  Haha roligt att du tog upp det där med byxorna! Jag och min vännina diskuterade senast igår hur vi suckade åt våra mammor när deras byxor gick upp till navlen men idag när vi nu är vuxnare med egna barn drar vi själva upp dem högt och dessutom kanske ibland används livrem. Tonårstjejen JAG hade ju börjat gråta om hon sett mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur!

   Svara

 • jenny

  |

  nummer tio är hemsk. förlorade min syster förra året. 21:a augusti 2016. månaderna efter levde jag som i ett vakum och var rädd för att ens röra mig. hon dog av en överdos som vi idag inte vet om den va menad eller inte. hon hade nämnligen försökt tagit sitt liv flera ggr tidigare men då hittade någon alltid henne i tid och fick igång hennes hjärta.

  varför jag ens skriver det här är för att jag blev lite besatt av att försöka förstå henne och vad som egentligen hände. kollade igenom alla hennes anteckningsblock, kalender, läkarjournaler mm. efter att polisen släppt hennes beslagtagna saker, exempelvis hennes telefon så kollade jag igenom den också. hennes webhistorik gick jag igenom och det var inte många hemsidor hon besökt, men Egoinas.se hittade jag.

  jag kommer ihåg för många år sedan när hon mådde bättre att hon läste din blogg och det var fint att se atthon gjorde de fortfarande. vet intevarför. men eftersom att jag levt lika som henne vet jag hur svårt det är att hålla fast vid saker. och att hon fortfarande följde dig, en klok, jordnära tjej i vår ålder kändes det så bra. på något sätt. kanske berodde det på allt annat mardrömsliknande jag hittade i hennes anteckningar och kalender..

  sen dess har jag börjat följa dig dagligen igen. jag hade nämnligen ett uppehåll på några år. det gör att jag känner mig närmare henne.

  jag tror man försöker hålla sig kvar i allt man kan för att känna någon form av närhet till den som gått bort.

  nu kanske jag har skrivit för mycket. men samtidigt ska man ju inte dölja och tysta ned psykisk ohälsa

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad rörd jag blir 🙁 Jag beklagar verkligen. Så hemskt!! Massa kramar till dig <3 Vilken ära att höra att hon läst min blogg (och att du läser den ofc!). Jag kan inte ens föreställa mig hur detta året har varit för dig 🙁 Tack för din historia och du har så rätt i att vi måste prata om psykisk ohälsa. Fortsätt göra det, för din systers skull. Du kan säkert hjälpa många! KRAM <3

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv