Follow my blog with Bloglovin

Det sista dygnet vid Gardasjön

Då var vi inne på det sista inlägget från Gardasjön!

 

När vi kom hem igen från Limone betedde himlen sig så märkligt. Det var endast en liten ljusstrimma. Det roliga var att den lös på en båt. Såg så roligt ut, en båt precis i strålkastarljuset.

 

Vi duschade och gjorde oss fina för att gå ut och äta middag.

 

Jag hade på mig en ny klänning som jag tycker om mycket. Det var jättesvårt att fånga mig på bild eftersom det var konstigt ljus och lång slutartid. Men här finns bättre bilder på klänningen (adlink).

 

Plötsligt fylldes himlen med arga moln och ett oväder bröt ut. Om jag fyllde halva minneskortet på kameran för att lyckas få med blixten på bild? Svar ja. Men jag lyckades!

 

När ösregn blev duggregn trotsade vi vädret för att gå ut och äta. Vi valde en restaurang som en läsare tipsat mig om (samma som tipsade mig om hotellet) och maten var MAGISK.

 

Jag beställde fisk med någon form av sötsur sås och gräslök, och F beställde kött som var marinerat i så mycket vitlök att vårt hotellrum nog aldrig kommer hämta sig igen. RIP hotellrum. Till det delade vi på grillade grönsaker och pommes. Gråter lite för att jag inte kommer få äta detta igen. Godaste fiskrätten jag någonsin ätit tror jag.

 

När vi skulle gå hem igen var det fest mitt på gatan. Ett liveband spelade och ett stor publik hade samlats. Vi köpte varsitt glas vin och lyssnade vi också och jag höll alla mina tummar för att de skulle spela Despacito. VILKET DE GJORDE!! Jag var så lycklig. Bästa låten. Plötsligt kom en brud, brudgum och lite bröllopsgäster och dansade också. Vilken kväll!

 

Dagen efter var det dags för resans sista utflykt. Vi tog bussen till Riva del Garda där det såg ut såhär. Man blir så mycket lyckligare av färgglada hus alltså.

 

Där strosade vi runt och besökte ett klocktorn.

 

Jag skulle ta en bild på F och plötsligt ringde klockan! Det var så sjukt högt att jag inte kan förstå att man får lov att gå upp där. Hade jag stått och tittat ut på utsikten just då kanske jag hade trillat ner liksom, så rädd blev jag. Det är ett under att jag kom därifrån med torra trosor och oskadad hörsel.

 

Vi spanade i butiker och jag hittade två väskor som jag fortfarande ångrar att jag inte köpte : ((

 

Men sedan kom ovädret igen.

 

Vi sökte skydd på en restaurang där vi var fast flera timmar och spelade kort. Jag har nog aldrig upplevt så mycket regn. Jag trodde inte ens det var möjligt att regna så mycket. Så mysigt ändå. Strandsatt på en restaurang med sjöutsikt och tak. Värre kan man ha det.

Och det var det sista som hände på vår resa.

Vilken resa alltså! Så nöjd! Det har verkligen varit lyckad. Fin miljö, många upplevelser och bra sällskap såklart. Jag skulle rekommendera alla att uppleva Gardasjön någon gång!

Det enda som inte varit på vår sida var väl vädret egentligen. Men om jag ska vara ärlig var det snarare en positiv sak. Det var lite knäppt och kul med en blandning av värmebölja, skyfall med regn och superovöder.

Vi är nöjda med alla ställen vi varit på och speciellt nöjda med hotellet vi bodde på i Malcesine. Det heter Hotel Meridiana och rekommenderas varmt. Någon frågade om priserna och jag skulle säga att mat och dryck är ungefär 30% billigare. Boende kan man få ganska billigt om man bokar i tid och samma sak med flygbiljetter. Det som drar upp kostnaden är väl alla transporter om man vill besöka en miljon olika byar som vi gjorde. Men det är det lätt värt : ))

 

46 gillar

Kommentarer (15)

 • Elli

  |

  Åh var är de matchande shortsen och tunikakoftgrejen ifrån? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Cubus 🙂

   Svara

 • Vendela

  |

  Alltså, vi bor på en så jävla cool planet.

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså första bilden med ljusglimten över båten = Saurons öga irl?? Tänkte direkt på scenen när Frodo och Sam ska ta sig genom Mordor och Saurön söker med ”strålkastaren”. I bakgrunden är det ju massa berg och sen tomt emellan, dvs havet. Försökte hitta en bild från filmen men hittade bara en tecknad version haha

  https://i.ytimg.com/vi/NAS6qlLgWeE/maxresdefault.jpg

  Svara

 • J

  |

  Wow vad fint! Får nog bli en Italienresa nästa gång 🙂

  Egentligen skulle jag kommentera med ett tips, nämligen podden ”no such thing as a fish”, det är ett gäng britter som tar upp varsin sak som de har lärt sig/undersökt under veckan och snackar om det sen. Sjukt intressant (om man älskar onödigt vetande som jag gör) och väldigt underhållande 🙂

  Svara

 • Frugan E

  |

  Wow, vill dit! :O Man kan ju bara älska medelhavsvädret förresten.. Alltid en överraskning på G 🙂

  Svara

 • emblas.se

  |

  Första bilden var ju supercool!
  (De andra också såklart hehu) <3

  Svara

 • Rebecka

  |

  Hoppas jag inte drar upp nåt dåligt för dig nu, men började fundera idag när jag läste om olika preventivmedel och då natural cycles som jag har för mig(?) att du använde dig av.. använder du fortfarande detta? Gjorde du det när du fick utomhavandeskap också?
  Funderar på preventivmedel men vill inte ha tabletter och annat man stoppar in i kroppen.., men är inte så sugen på att bli gravid just nu heller då jag nyss fick en liten?

  Svara

  • Egoina

   |

   Har använt NC i två månader och är nöjd 🙂 Har inte använt det innan nej.

   Svara

 • Karina

  |

  Herregud va härliga bilder! 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Helt sjukt fint! Och väskorna också… du skulle ha köpt 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Så vackert och smarrigt på samma gång. 😉 Visserligen har jag lika fin utsikt från lägenheten här men ändå. Eller ja, inte riktigt lika fin, men det är en utsikt iaf. 😉

  Svara

 • Bella

  |

  Wow vilka bilder! Helt magiska!!! Hade aldrig hört talas om Gardasjön men nu vill jag åka dit!!

  Svara

 • Amanda

  |

  Det här inlägget kom helt perfekt! Jag och min sambo åker till norra Italien i slutet av juli, det blir Milano – Malcesine – Venedig. Jag borde dock läst inlägget innan vi bokade hotell osv eftersom vi har ganska många dagar i Milano och färre i Malcesine, men man kan ju alltid åka tillbaka! Jag undrar lite över båten ni tog från Peschiera till Malcesine, går det att hitta information om den på internet? Gick det bra att köpa biljetter till tåg/båt/buss direkt på plats utan att stå i allt för långa väntetider och köer?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv