Svar på några av era senaste kommentarer

Du verkar se ganska mycket dokumentärer. Kan du inte tipsa om dina favoriter?

– Jag ska göra ett inlägg och sammanställa mina favoriter. Men tills dess kan jag i alla fall tipsa om Vetenskapens värld på SVT play. Mycket bra!

 

Hallååå exakt VAD har du på läpparna i den där gifen? SÅ SNYGGT

– Taack! 😀 Det är en läppenna från Isadora i färgen Dusty Rose + läppbalsam. Jag använder alltid läppennor när jag vill ha matt “läppstift”, eller om jag vill att färgen ska hålla längre. Det är världens life hack 🙂 Ska visa er mina läppfavoriter i ett inlägg snart.

 

 

Lite halvt OT men har du sett den nya dokumentären What the health på Netflix? Sjukt bra och intressant! För mig blev det så himla självklart att äta endast plantbaserad kost efter att ha sett den (men då är jag rätt lättövertalad pga var redan vegetarian ;)). Tänkte att om du ser den och gillar får du gärna tipsa vidare på bloggen så fler får chans att titta på den!

– Okej, jag vet inte varför jag är ärlig nu. Lär nog ångra mig…haha. Grejen är att jag drar mig lite för att titta på sånt (har fått många bra tips som den och t.ex. Cowspiracy) för att jag vet att jag också skulle få dessa insikter och må så dåligt. Jag förstår att det jag skriver nu är fruktansvärt provocerande och att vissa kommer att hata mig. Jag VÄLJER liksom att inte ta till mig kunskap, det är ju helt sjukt. Men som mitt liv ser ut just nu kan jag inte och vill jag inte sluta äta kött helt och hållet.

Jag har minskat mitt köttätande avsevärt och äter i dagens läge till störst del vegetariskt (lakto ovo) när jag lagar själv. Jag är också noggrann med vilken fisk jag köper och nästa steg blir att också välja med omsorg de gånger jag köper kött. Ett steg i taget. Det här är också anledningen till att jag ofta väljer bort dokumentärer om gifter i kläder och andra jobbiga saker. Jag inser hur jag påverkar vår planet negativt och önskar att jag var perfekt. Det gör mig bara ledsen. Jag hoppas dock att vi kan uppmuntra varandra till bra val och se de positiva sakerna folk gör istället för att bara hata på det negativa. Jag gör så gott jag kan…eller varför ljuger jag. Det gör jag ju inte. Men jag gör så gott jag kan utifrån vilja och samvete som jag känner i dagens läge. Jag lovar att bli en mer påläst person med tiden och att jag kommer att titta på dessa ögonöppnande och säkert asbra dokumentärer, men just nu känner jag mig bara uppgiven, eller överväldigad nästan över alla saker man borde och inte borde göra. Jag vill få vara människa. Dock en människa som ändå gör bra val utifrån sina prioriteringar. Kanske jag landar i att så jag lever nu är bra nog för mig, eller så kanske jag vill göra mer. Jag vet inte. Jag erkänner bara att jag inte är bra nog och är okej med att inte vara det. Så. Sätt igång att hata <3

 

Ang pollen: testa att ta ”en näve” (sjukt ospecificerat haha) tallbarr och häll på en liter vatten. Drick ett glas varje morgon, funkar för jättemånga jag känner! Fyll på kannan efterhand och byt ut tallbarren efter ett par dagar 🙂

– Har hört om detta flera gånger och tänker att jag borde testa. Dum fråga men var hittar jag tallbarr då? I hälsokostaffär? I skogen? Ska jag alltså gå ut i skogen och plocka?? Obs på seriös fråga.

 

 

Hej Regina! Nu kommer jag ställa en fråga som jag tror kan låta rude så jag säger nu i förväg att jag absolut inte menar någon illa. Så till min fråga:

Varför faaaan bor du kvar i Skåne?! Och inte ens i ”huvudstaden” Malmö, utan Helsingborg och blir sugen på att flytta tillbaka till Landskrona. Landskrona!!! (*Emoji som har ett munskydd*) why girl?? Why??

Undrar för att jag själv är fd skåningbo och åkte till Stockholm och blev frälst! Varför flyttar inte du och F till Sveriges framsida?? Jag tänker särskilt med ditt jobb och möjligheterna kring det och även f egentligen då han har en stark högskoleutbildning.

Ja jag inser att jag inte har ett liv som spekulerat så djupt i detta men är fasen så nyfiken!!!

Kramar från Ebba ❤️

– Hahaha. “Menar inget illa men…” 😉 Jag har blivit erbjuden jobb i Stockholm flera gånger och har haft mina tankar på att flytta dit. Hade karriären varit min prio borde jag flyttat dit. Men jag vet inte…magkänslan har bara alltid sagt nej. Idag skulle jag kunna göra det eftersom jag är mer trygg i mig själv och hade i så fall gjort det för andra jobbchanser än just bloggen. Men jag är så tacksam över att jag inte gjorde det för 8 år sedan. Jag kan bara tänka mig hur mitt liv sett ut om det enda jag gjorde var att gå på bloggevents och hänga med influencers utan en egen trygg punkt förutom det. För mig hade det blivit så skevt och jag är nästan övertygad om att jag hade varit olycklig. Nu får jag ju en mycket sund och vettig distans till det.

Vi får se. Jag är öppen för alla möjligheter livet erbjuder just nu och känner mig fri. Helsingborg är en fin stad, men jag behöver inte vara kvar här, Landskrona dras jag till bara för att jag har mina vänner där. Vi får se! 😀 Men du, gå inte runt i Skåne och berätta att du bor i “Sveriges framsida” om du inte vill låta drygare än drygast 😉 Haha. Förresten är ju Skåne amazing. Kom tillbaka istället! Kram! <3

 

Har inte läst din krönika men funderade lite på om du ser sig som introvert? Med tanke på hur social du är och hur mkt olika sociala aktiviteter som du är ute på så har jag svårt att se det. Är ganska ovanligt att en introvert person bokar in så många sociala aktiviteter och ser framemot det. Nu skriver ju du inte ur allt på din blogg om hur du känner och så men utifrån det jag ”sett” så skulle jag inte säga att du är särskilt introvert.

– Det är så lustigt hur man tror man känner någon bara för att man läser en blogg (menar ej drygt, gör själv så). Att vara introvert handlar inte om “hur social man är”, det handlar om att man hämtar energi genom att vara ensam. Du vet inte hur jag känner efter dessa sociala aktiviteter och hur mycket jag laddar innan. Exempelvis: hittar jag på saker på fredag och lördag är jag helt slut på söndagen och försvinner från jordens yta hela dagen för att återhämta mig. Min mamma har berättat hur jag försvann in på mitt rum och satt där ensam i flera timmar varje gång efter att jag kommit hem från Norge när jag var liten. “Jag trodde först att du var ledsen över att vara hemma igen, men har senare förstått att du hade behov av att vara själv”, sa hon sist vi sågs. Jag är helt klart en introvert person och kan skriva under på nästan alla kännetecken. Men sen handlar ju bloggen om saker jag gör och sociala aktiviteter, så fattar att man får en annan bild. Du vet dock inte hur jag känner kring allt alla gånger… Du får läsa krönikan sen 😀 Kram!

 

0

Comments (64)

 • Viktoria

  |

  Asså boendefrågan… Jag jobbar i Sthlm och får samma fråga av kollegor hela tiden. Alla vill inte bo i Stockholm? Svårare än så är det liksom inte. Alla i hela Sverige vill inte bo där vilket många Stockholmare verkar tro haha :p

  Reply

  • Helena

   |

   Jag är born and raised (och bor fortfarande kvar) i Sthlm och kan för allt i världen inte förstå varför alla vill flytta hit.

   Reply

  • Emma

   |

   Kan bara hålla med dig! Alla vill inte bo i Stockholm!

   Själv har jag pluggat ett år där nu och känner bara… aldrig mer Stockholm.

   Reply

  • Linnéa

   |

   Hej! Va bra du skrev det!

   Det är väl helt magiskt att alla får lov att hitta sina städer och var man vill bo. Jag älskar Stockholm men tycker det är lika magiskt varje gång jag sätter mig på flyget hem efter en jobbdag och får flyga hem till Skåne. Vi måste börja acceptera att alla inte vill göra som en själv, låt alla välja själv o så utgår vi från att alla väljer sitt liv efter sin egen lycka och glädje.

   Reply

 • Mli

  |

  Håller (tyvärr?) med dig till 100% om dokumentärer etc kring köttindustri och liknande. VILL liksom inte veta mer än jag redan vet, om än jag inser hur skevt det är. Har dock också börjat äta mer och mer vego, och är väl inne på 70/30 so far. Ett steg i taget, här också.

  Reply

  • Egoina

   |

   Alltså SÅ skönt att inte vara ensam om att “vara en dålig människa”. Heja oss som gör något ändå tycker jag <3 Kram!

   Reply

  • emblas.se

   |

   Sen ska man tänka på att såna här dokumentärer (som t.ex. Cowspiracy) är gjorda av aktivister och är därför knappast helt objektiva… bättre att läsa FN-rapporter då om man vill ha fakta! (Fast det vill man ju typ inte :o)

   Reply

 • Julia

  |

  Haha alltså, “Sveriges framsida”! Hade så mycket hellre bott i Skåne än i Stockholm, mycket finare och mysigare 🙂

  Reply

 • Lovisa

  |

  Åh men du! Om alla tänkte som du angående maten, dvs äta mindre kött, hade vi kommit långt! Jag tycker du är grym som har kommit till den insikten, det är väldigt mycket längre än många andra. Så visst finns det mycket mer man kan göra, men precis som du säger, ett steg i taget!

  Kram!

  Reply

 • 261 är kärlek

  |

  Okej! Känner att jag måste försvara Landskrona här! FÖRSTÅR verkligen inte varför Landskrona har ett sånt dåligt rykte?! Blir som trött av folks förutfattade meningar. Borstahusen och Ven är helt magisk på sommaren!

  Reply

 • Klara

  |

  Men orka boendefrågan. Jaa för det är så fantastiskt och lyxigt att ständigt söka boende var tredje månad och betala typ 12000 kronor för en hyfsad lägenhet. Alternativt betala 2 miljoner+ för en bostadsrätt.

  Alla vill inte bo i Stockholm. Mvh Malmöit som flyttade till en avsevärt mindre stad.

  Reply

 • p

  |

  Håller verkligen med angående att vara introvert!! Asså, det handlar inte om att man är blyg eller asocial som du skriver, det är hur man återhämtar sig. Kommer aldrig glömma när jag berättade för en snubbe att jag förmodligen är introvert och han frågar “jaha…så du har dåligt självförtroende eller..?”. Så provocerande.

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag ser absolut inget fel i det du skriver alls! Jag äter själv kött (dock väldigt sällan) för att jag behöver det för min kropp. Jag kämpar ständigt för djurens välfärd och jag kan vara en djurvän även om jag måste äta kött och jag gör så mycket annat också! Jag ser inte heller på sådana dokumentärer för jag vet hur dåligt jag kommer må och jag vet ändå hur sanningen ser ut så varför ska jag tvinga mig liksom? Du är ingen dålig människa på grund av de val du gör. Vi alla är olika och vi har rätt att göra vad vi vill.

  Och en sak till: Jag bor i Göteborg och är härligt arbetslös och jag vet att det finns fler alternativ för mig i Stockholm och att jag säkerligen hade fått jobb där för längesedan men jag vill inte och tänker aldrig flytta dit. Alla vill inte bo där! Heja dig Egoina som bor där du bor 😀

  Reply

 • Rebecca

  |

  Med tanke på frågan om huruvida du är introvert eller inte så har jag snarare funderat ibland på hur du bär dig åt för att tex gå på sådana event som SCAN-grejen.. Samma med bileventet, för jag tänker dig som introvert precis som du själv säger och att det krävs rätt så mycket kraft av dig för att fullfölja det. Sen att du är social är ju en annan grej, men det ska vara när man själv väljer det 😉 <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Om jag har en sån grej planerar känns det typ som att hela veckan är planerad. Haha så knäppt. Men jag måste ladda innan och beroende på humör och sällskap går det bra 🙂 Ps kul att du bloggar igen!! 🙂

   Reply

 • Anonym C

  |

  Alltså måste bara påpeka att när man säger “Sveriges framsida” så menar man Göteborg eller västkusten. Vet ej var stockholmaren som Skrivit kommentaren fått detta ifrån för det är inte Stockholm man menar när man säger så. Rätt ska va rätt

  Reply

 • Fannie

  |

  Jag tipsar alla jag känner om att besöka Landskrona. Var där i början på juni, första och enda gången hittills, och jag älskar det. Och alla vet vi att västkusten är Sveriges framsida! 😀
  Hade Landskrona inte legat fel i förhållande till arbetet, hade jag gärna bott där.

  Reply

 • Linnea

  |

  Haha, så roligt att det är så många människor som tror att alla drömmer om Stockholm. Jag bodde där ett halvår och trivdes inte alls med det. Älskar att vara på besök men att bo där kändes helt surrealistiskt, som att jag var från en annan planet där man är van vid att vänta 30 minuter (eller en hel dag) på en buss och man hälsar på folk…

  Håller med dig om det där ständigt dåliga samvetet.. känner också att jag borde äta vegetariskt. Men jag vill inte.. är ju fruktansvärt egoistiskt. Men jag känner att jag inte vill det. Jag känner också att jag borde källsortera, att jag borde ha koll på vart kläderna kommer ifrån, osv osv.

  Jag köper bara svenskt kött och fågel, jag köper ekologiskt i den mån det går, jag ser till att mejeriprodukterna är svenska och gärna närproducerade med mera. Jag försöker!
  Men jag kan mer… Och jag har alltid ångest för att jag inte räcker till, på alla plan. Ständigt dåligt samvete för allt jag gör och inte gör..

  Reply

  • Egoina

   |

   Exakt så! Önskar att vi lade lite mer ansvar på de stora aktörerna istället för enskilda personer. Fy vad svårt det är att göra rätt på alla plan liksom.

   Reply

 • Sofia

  |

  Helt rätt om att vara introvert! Det är ju inte samma sak som att vara osocial liksom. Handlar bara om hur man “laddar batterierna”. Extroverta får energi av att vara bland folk och umgås, medan introverta får energi av att vara ifred. Lite förenklat. 🙂

  Jag är typ på din sida i den där eviga röran av allt man borde och inte borde göra och tänka på för miljön och djuren och människor.. Ska man göra allt rätt så får man ju fan jobba heltid med att bara gå runt och göra rätt?! Jag har landat i att jag gör det som jag verkligen tycker är viktigt och sen skiter jag i resten.

  Skulle ha sån konstant megaångest om jag tvingade mig själv att vara vegan eller något. Jag är säkert både sorglig, cynisk och självisk i mångas ögon, men är det något jag lärt mig här i livet så är det att jag inte kommer någonvart med att vara snäll och bry mig om andra. Tyvärr. Därför försöker jag fokusera på att bry mig om mig själv, för ingen annan kommer att göra det.

  Reply

 • Sabina

  |

  Känner exakt som du om såna dokumentärer som Cowspiracy. Jag önskar att jag skulle orka och klara att faktiskt bli vegetarian, men jag klarar inte pressen mentalt att behöva ändra om livet så med all ångest jag har. Skulle därför må sjukt dåligt av att se den dokumentären så jag avstår också trots att folk tjatar :/

  Reply

 • Caroline

  |

  Nu måste jag kommentera igen! ÄLSKAR att du inte vill till sthlm. Jag förstår dig till 100 procent. Vill tillägga att jag bott där ca 10 år samt gått internatskola i närheten under gymnasiet. Så inga fördomar. Men skåningar är så mkt härligare och avslappnade. Om ni ska flytta nånstans så flytta ut i världen. Inte i motsatt riktning 😉 och hör av dig om ni kommer mot Italien. (jag kommentarer för ett tag sen om att ni borde åka förbi florens och om att inte kunna äta utan ett avsnitt vänner. Du minns antagligen inte men. Tror att vi hade kunnat ha kul ihop du jag din fransman och min italienare) haha. Hej och tack för vettig blogg. Och ps
  Lyssna på skäringer och Mannheimer podden. Tror du gillar!

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaaa men det måste vi ju! Vi ska bila i Italien i sommar, kanske kommer då 🙂 🙂

   Reply

 • Sara

  |

  Jag måste också få vara ensam. Besök hemma hos någon eller andra aktiviteter gör att jag blir helt död efteråt. Måste verkligen få vara ensam. Folk säger att jag är osocial och tråkig. Jag säger att jag behöver inte massa stohej för att må bra. Min ensamhet får mig att må bra

  Reply

 • Marielle

  |

  Åh, det här inlägget väckte verkligen många tankar. Jag skulle heller aldrig se en dokumentär i stil med Cowspiracy pga all ångest den skulle väcka. Jag har varit deprimerad i många år och har precis börjat orka laga mat ibland istället för att leva på mackor och chips som jag gjorde förr. Nästan enbart kött men det är för att jag är uppväxt med sådan mat och det är det jag kan laga till. Det finns noll energi åt att leta recept och sånt så jag blundar och gör så gott jag kan helt enkelt. Jag hoppas på att må bättre i framtiden så jag också “kan dra mitt strå till stacken”.

  Sen är det intressant det här med att vara introvert också. Jag är det jag med och förstår frågeställaren lite, jag skulle aldrig klara av att göra det du gör. Men jag har även psykisk ohälsa som ställer till problem och sen är ju inte alla introverta exakt likadana heller såklart. Vissa är mer sociala av sig medan vissa aldrig skulle orka gå på ett event som tex det du var på med Scan och det är såklart inget konstigt med det.

  Tack för läppennetipset (konstigaste ordet ever hahaha) förresten. Så smart! Ser fram emot inlägget med dina favoriter. Stor kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Stor kram till dig! Är så glad att du är på väg ur din depression. Framtiden är ljus, ett steg i taget <3 <3

   Reply

  • Madeleine

   |

   Heja dig! Glad att du mår bättre nu ❤ Ett tips ang köttet.. du behöver absolut inte leta efter miljoner nya recept. Du vet steken, potatisen och såsen? Byt bara ut köttet till t ex Vantastic Foods Steak eller Oumphs Thyme & Garlic. Finns på Willys, Ica m.fl. Det är så gott! Jag äter mina favoriträtter än idag fast snällare mot både djur och jord – ville bara trösta och peppa dig lite! Det är inte alls svårt ❤

   Reply

 • Marie

  |

  Håller med dig om dokumentärerna!!! Jag tittar inte heller på dem, mest för att de är så himla riktade och för att jag inte litar på den fakta som presenteras i många av dem. 🙂
  Dessutom ska jag villigt erkänna att diskussionerna i just de dokumentärerna du nämner faktiskt inte intresserar mig (känner mig som en hemsk människa).. Jag tycker att jag vet det jag behöver och vill veta och är nöjd med den (för många säkert lilla) insats jag gör. 🙂 Jag brinner för andra ämnen och jag har kommit fram till att det är helt okej att inte tycka alla områden är tillräckligt “viktiga” att lägga min energi på. 😀

  Jag tycker inte man har rätt att hata på folk bara för att man väljer att äta kött! Vi ska stötta varandra och hjälpa varandra! Inte bidra med dåligt samvete och ångest!

  Reply

  • Egoina

   |

   Så sant. Jag tänker på det också ibland, alla kan inte vara superengagerade inom allt. Man får välja sina hjärtefrågor. Kram!

   Reply

 • Malin

  |

  Fast obs att What the health inte är som Cowspiracy i att de fokuserar på hur jorden går under och att alla djur lider, utan den fokuserar på kost och hälsa och hur det hör ihop.
  Tyckte Cowspiracy var skitjobbig och skulle inte kolla igen. What the health däremot var typ empowering!

  Reply

 • a.s.

  |

  Så löjligt att kalla Stockholm för Sveriges framsida 😀 alla vet väl att den som måste flytta dit för att lyckas i livet egentligen är den som det är synd om 😉 länge leve mindre orter.

  Reply

  • Tornedaling

   |

   Ja, länge leve Pajala och hela Tornedalen! 🙂

   Reply

 • jos

  |

  Att göra lite i taget är bättre än att göra allt på en gång tror jag, därför att det så blir mer varaktiga och grundade förändringar, istället för impulsartade och volatila. Det är svårt att hålla i livsstilsförändringar och man inte ger sig själv tid och utrymme att anamma dem i sin egen takt. Så länge du har en strävan att göra något gott så gör det inget om du tar små steg, så länge det går framåt. Det tror jag gäller mycket i livet. Kram, du är bra

  Reply

 • Fredrik

  |

  Jag förstår och håller med i det mesta i din argumentering, men att skriva att “du kan inte sluta äta kött just nu” låter väldigt konstigt. Antar ju att ingen tvingar dig att äta kött? Däremot att du inte vill, det köper jag rakt av och du har all rätt i världen att göra det valet. Men att du inte skulle kunna?

  Sen till den som kallar Stockholm för Sveriges framsida, lol. Vänta några år så kommer du säkert tycka Stockholm är lika intetsägande som någon annan plats.

  Reply

  • Egoina

   |

   Det är en dum formulering, det handlar om att jag inte vill. Inte helt och hållet. Det beror på att jag känner att jag inte “kan” eftersom det ställt till det/gjort det jobbigt på många sätt. Men det är klart jag KAN egentligen, så formuleringen är felaktig. Jag vill vara en person som äter allt, men gör smartare val.

   Reply

 • Sofia

  |

  Måste bara tillägga att det synsättet du har nu med “att du inte orkar se sanningen” är extremt likt det hela Tyskland hade under andra världskriget. Väldigt fegt och själviskt måste jag säga. Hoppas att du kan ändra dig så småningom! Djuren har ingen röst och ingen som står upp för dem, tänk på det.

  Reply

  • Rebecca

   |

   + 1. Inget hat men vill bara peppa folk att faktiskt kampa for att bli sitt basta jag, och ens basta jag tar inte del i djurplågeri, -mordande och -utnyttjande. Kram till alla som försöker leva ett djurvänligare liv! x

   Reply

 • Alva

  |

  jag vill verkligen inte heller bo i Sthlm?? Har kompisar som trivs där men också kompisar som flyttat dit och bor kvar pga jobb och partners osv men som liksom inte trivs. Så trist. Varför måste en längta ifrån mindre städer? Så storsint av alla som ser det fina i alla våra gulliga småstäder i sverige!! Också så rimligt med din inställning till dokumentärerna som känns jobbiga för dig. Jag är vegetarian pga känns som en lätt grej för mig att göra, gillar liksom knappt kött. Och “måste” jag äta det så gör jag det. Men tex miljögrejer ger mig bara ångest, främst för att jag inte känner att jag gör någon skillnad som en enda person liksom. Håller så mycket med dig om att stora aktörer måste ta mer ansvar!!!! Helt orimligt att lägga det på individer som dessutom ska få ångest av det. Heja!

  Reply

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Är exakt likadan när det gäller dokumentärerna. Djur och djurhållning är alldeles för känsligt för mig att se så jag väljer att leva i ovisshet <3

  Reply

 • Emma

  |

  Jag tittar inte på dokumentärer som Cowspiracy för jag har så svårt att sålla ut propaganda (ironiskt med tanke på att jag läser retorik) från fakta och inte bli väldigt påverkad. Naturskyddsföreningen har skrivit en bra artikel om dokumentären! Hittas här: http://m.naturskyddsforeningen.se/sveriges-natur/2016-1/pagar-en-konspiration

  Sen om Stockholm vs inte Stockholm.. flyttade hit igen från Skåne för min utbildning och blir kvar nu. Älskar Stockholm. Men, är det Sveriges bästa stad? Nej. Är det “Sveriges framsida”? ROFL, nej. (Vem säger ens såååå???) Är det en bra stad? Ja!

  Det är en superfin stad och rolig att bo i om man trivs, men så är alla andra städer i Sverige också! Förstår inte varför alla skulle vilja flytta hit för??

  Reply

 • Robert

  |

  Gillar verkligen den sista punkten om att vara introvert. 🙂 /Introvert kille.

  Reply

  • Robert

   |

   Att det skrivs om det på en såpass stor blogg också mitt i alla extroverta normer. 🙂

   Reply

 • Fanny

  |

  Jag har snarare noll förståelse för hur folk kan vilja bo i Stockholm. Hemska hemska stad.

  Reply

  • L

   |

   Om du har noll förståelse verkar du inte vara en så sympatisk person. Noll vilja skulle jag kunna förstå, men känns lite konstigt att säga att man inte förstår varför folk bor i Stockholm.

   Som en norrlänning gone stockholmare så kan jag säga att Stockholm då inte är värre än mindre städer eller byar som alla typ circlejerkar över.

   Reply

   • Fanny

    |

    Jag har försökt förstå det härliga med Stockholm men det går bara inte hur jag än försöker. That’s it 😛 Tex tar det hundra år att ta sig någonstans, att ta sig från typ Täby till Skogås tar nästan lika lång som att ta sig Gävle-Uppsala (en sträcka jag pendlade ett tag).. och sedan drunknar man i centrum pga alla människor och blir helt knäpp av all stress och allt ljud. Priserna på allt ska man ju inte snacka om heller, helt störda (de styrs ju efter efterfrågan förvisso men jag förstår ju som sagt inte hur efterfrågan kan finnas..)

    Reply

 • Sara

  |

  Att man inte vill eller inte känner sig redo för att helt sluta äta kött kan jag förstå – de flesta vegetarianer har ju själva varit där någon gång, vilket många verkar glömma bort litegrann… Men jag undrar hur du menar när du säger att du inte *kan* sluta helt?

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej “kan” är fel uttryckt. Menar att det är svårt pga min sambo och att jag inte vill vara jobbig när folk bjuder på mat osv. Det är inget problem egentligen. Men lilla jag som *inte vill vara till besvär* hade tyckt det var extremt jobbigt, därför känner jag att jag inte “kan”. Jag vill hellre vara en person som äter allt, men skär ner på vissa saker när det är möjligt 🙂

   Reply

 • Rebecca

  |

  I flera av de har “svara pa kommentarer”-inlaggen har jag väntat pa att du ska svara pa frågan “vem ar egentligen robert???” Snälla kan du inte svara pa det haha, jag vet att jag inte ar den enda som ar nyfiken :’) Kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha, det kommer. Har bett Robert förklara faktiskt 🙂

   Reply

   • Robert

    |

    Haha, det kommer. Lite långsam av mig ibland men det är mycket som snurrar i skallen just nu. 😉

    Reply

 • Erika

  |

  Åh vad bra skrivet om det med köttet! Känner precis likadant.

  Till något annat – för ett par år sedan i England blev mitt ex pollenallergiker och jag hittade då tipset med tallbarrsvatten! Så en dag på vägen hem från jobbet plockade jag med mig en massa barr och han fick dricka vattnet. Medan han drack googlade jag lite mer och upptäckte att det finns flera sorters tallbarr som är giftiga, och jag visste inte alls vilken typ jag hade plockat… Haha så i panik sprang jag in till honom och sa åt honom att sluta dricka, var säker på att han skulle dö på fläcken och sa: “One last kiss!!!” Haha så jag hade typ redan accepterat att han skulle dö;P. Han överlevde lyckligtvis, men jag blev extremt mobbad över min reaktion när jag trodde att han var döende, haha.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahahaha alltså så random! Men nu vågar jag ju verkligen inte plocka själv iaf…. 😉

   Reply

 • Sandra

  |

  Många Stockholmare tror inte man kan vara lycklig nån annanstans för de har inte sett hur det är att bo nån annanstans. De tror att alla ställen “bondhålor” som inte är Stockholm. MVG född och bor i Stockholm.

  Reply

 • Lolo

  |

  Jag kan verkligen inte INTE kommentera när detta verkligen träffar hem hos mig.
  Jag har känt precis som du, att jag inte Vill skapa mer ångest å att jag gör så gott jag kan. Har alltid tänkt att jag är superduktig som tränar regelbundet å äter nyttigt (va jag trodde var nyttigt). Dessutom är jag snart nyexaminerad lärare i bland annat hem- och konsumentkunskap och har därför väldigt mycket kunskap om kost allmänt.

  Med det sagt..hur bra jag än äter och hur flitigt jag än tränar..har jag under en lång tid känt mig extremt nere, låg på energi och har bara allmänt saknat inre ro. Av ren slump råkade jag se what the health för en vecka sen. Alltså..jag blev så fascinerad. Att bry sig om miljön kan kännas långt bort och därför väljer många av oss att helt enkelt ignorera problemen för att det känns lättare så. Men nu handlade det om vad animaliska produkter faktiskt gör med MIN hälsa…nu var jag självisk och blev mer orolig för mig själv. Jag kände bara nä nu fan ska jag bara köra 100 % vegan i alla fall i en vecka å bara se om jag känner mig annorlunda. Jag vet inte hur mycket placebo har att göra med detta MEN jag känner mig faktiskt så mycket lättare..både fysiskt och psykiskt! Jag kommer antagligen inte hålla mig till detta till hundra procent..det är inte så svart och vitt. MEN jag kommer definitivt försöka göra detta till åtminstone 80 %! Alla mår bättre av att leva på en mostly plantbased diet. Det är vad människan rent biologiskt sett ska hålla sig till..

  Att därefter se cowspiracy var den bästa bonusen! Jag räddar en hel planet med att ändra livsstil och vi behöver få med oss alla!

  Gör dig själv en tjänst..bara råka ha på what the health (finns på netflix!!) på en kväll när ni inte vet va ni ska kolla på..du kommer inte ångra det, lovar!

  Tack för en grym blogg!
  Kram <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! Kände mig liksom upplyft att detta?! <3 Ska kolla! Kram!

   Reply

  • Malin

   |

   Men JAA! Gud vad bra skrivet! Det var precis så jag kände med! +1 på prick allting i din text för både mig och min sambo!

   Egoina: det var detta jag menade när jag tyckte du skulle se dokumentären. Detta är varför den förtjänas att ses och tipsas om.

   Reply

 • Finlandssvensken

  |

  Alltså alla foton på vyer du lägger upp och efter att ha sett typ wallander blir jag sjukt sugen på att någon gång besöka Skåne. Tyvärr har de inte ännu blivit av då det känns lite omständigt när man kommer från Finland. Lättare att ta en kryssning och gå en dag i Stockholm.
  Angående att du bor kvar i Skåne förstås jag dig. Studerade själv i Helsingfors men efter att jag blev klar flyttade jag tillbaka till min hemkommun och en betydligt lugnare stad. Älskar Helsingfors men kände ändå att jag trivs bättre här. För att inte tala om bostadspriserna… Och i Stockholm lär de väl vara ännu svårare att hitta boende 🙂

  Reply

 • Ella

  |

  Haha, köpa tallbarr. Gulle! Om du går till närmaste tall med långa barr så kan du nog knycka några där. I Sverige finns det inte några giftiga tallar så vitt jag vet, så du behöver inte vara orolig. De innehåller förövrig sjukt mycket c-vitamin, så det är ju trevligt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha tack. Då ska jag till skogen och plocka tallbarr. Pepp!!!

   Reply

 • Cissi

  |

  Älskar sektionen om introvert, det känns som att de allra flest ser introverta som asociala och enstöringar. Trots att det är långt i från sanningen. Jag kan vara oerhört social, men det tar lång tid innan jag återhämtar mig.

  Jag firade midsommar på en kompis landställe med massa folk. När jag kom hem stängde jag in mig och pratade inte med någon på nästan 48 timmar. Jag kallar det socialbaksmälla. 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Socialbaksmälla!! JA. Exakt så!

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv