Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Kan du inte göra en video på hur du skalar en mango? Jag blir alltid geggig och mangon mosad!

– Absolut! Finns redan många bra videos på youtube. Som denna nedan. Jamie Oliver har lärt mig typ allt jag vet om matlagning 🙂 Tips är också att göra snitt i halvorna och vända ut och in som ”igelkottar” om du förstår vad jag menar. Eller så kan du gröpa ur med sked så att det blir tärningar.

 

 

Heeej! Jag och min kille ska roadtrippa från sthlm ner till Köpenhamn i sommar och tänkte åka förbi Helsingborg, Halmstad och där omkring. Ni verkar hitta så mysiga utsiktsplatser (som på fikabilden ovan!) så min fråga är har du några tips på mysiga ställen att besöka? 🙂 caféer, restauranger eller fin miljö! kraaaaam

– Hej! Vad roligt! Välkommen 🙂 Tips på vad ni kan göra i Helsingborg är: Att gå landborgspromenaden (då kanske ni träffar mig dessutom, går där väldigt ofta), åka till Ramlösa brunn, besöka Sofiero, se en konstutställning på Dunkers och fika på Ebbas fik. Hoppas ni får en fin semester 🙂

 

 

Funderade lite på det här, och förstår att det kanske inte är aktuellt just nu, men tror du att du i framtiden skulle vilja hyra en kontorsplats i närheten av hemmet och jobba på? Jobbar du någonsin på typ café just nu förresten, eller är det bara hemifrån?

– Som jag tidigare nämnt (tror jag?) så är det orimligt dyrt att hyra kontorsplats, åtminstone så som jag känner just nu. Just nu jobbar jag bara hemifrån, men tänkte ta tag i mig själv och variera med att jobba på café framöver. Tror det hade varit bra för mig 🙂

 

 

Hejhej, kan du snälla berätta för mig vad det är för asfint nagellack du har på dig??? har kollat bak flera inlägg fall du hade skrivit ut de FÖR VILL INTE VA EN TJATAPA men hitta inget haha. Sista bilden är hel drömmig! So inspirational hähä.

– Neej nej, du är ingen tjatapa. Haha! Nagellacket är från Essie och heter Pearly white. Tack 🙂

 

Hej! Jag är 20 år, har alltid älskat att skriva men har fått upp ögonen för det ännu mer på sista tiden. Funderar på att göra det som yrke. Jag undrar mer hur din skol-och karriär varit? Utbildade du dig till journalist eller har du fått skriva dina krönikor i samband med din blogg? Och vad har du jobbat med inom media?

– Hej! Nej, jag är inte journalist. Jag gick samhälle med social inriktning på gymnasiet och sedan har jag läst en del kurser efter det, exempelvis grafisk design, interaktionsdesign och projektledning. Efter det läste jag ett kandidatprogram i strategisk kommunikation på universiteten. Så alltså är jag inte en utbildad skribent överhuvudtaget, snarare inom marknadsföring. Jag har gjort lite allt möjligt genom min karriär men det som är relevant med tanke på var jag är idag är väl: krönikör, redaktör, marketing manager och chefredaktör.

Jag har, precis som du, alltid älskat att skriva. Jag har skrivit dagböcker, noveller och andra typer av texter hela mitt liv. Vad gäller krönikorna så bestämde jag mig bara en dag för att jag ville skriva krönikor och mejlade runt till alla tidningar jag kunde tänka mig. Vissa svarade nej och sedan hade jag hade tur och fick bli krönikör för City och därefter Veckorevyn. Så jag har inte fått erbjudandet genom bloggen, men det kan absolut vara så att bloggen har hjälpt till. Åtminstone på Veckorevyn för på grund av bloggen visste de vem jag var.

Om du är intresserad av att skriva, go for it! Jag vet inte vad du vill göra med ditt skrivande, men om du bli bli krönikör exempelvis så är ett tips att skriva ihop lite material. Skriv två krönikor på cirka 2000-4000 tecken och skicka in till en chefredaktör. Det värsta som händer är att du får ett nej. Men det har vi alla fått någon gång och man överlever 😉 Fortsätt tills du får ett ja. Lycka till och heja dig!! 😀

 

0

Kommentarer (10)

  • Annika

    |

    Angående mangon; det finns mangoskalare! Man får beställa från thailand. Så jäkla bra. Min pojkvän beställde en till mig och min mango-life-quality har ökat avsevärt!

    Svara

    • Egoina

      |

      Såg att typ alla använde sådana på youtube. Får nog införskaffa 🙂

      Svara

  • Sabina

    |

    Vilken fin krönika du skrivit om att vara introvert! Kände så igen mig 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack! Vad glad jag blir 🙂

      Svara

    • Sofia

      |

      Åh, är det på Veckorevyn? Som introvert måste jag ju läsa! 😀

      Svara

  • Frida

    |

    Bara jag som skalar mango med potatisskalare? Och sedan skär runt om kärnan? Samma tillvägagångssätt som för ett äpple, tyckte videon såg alldeles för krånglig och kletig ut, haha 🙂

    Svara

  • emblas.se

    |

    Jag har börjat äta mango med skalet på, sjukt gött äre!

    Svara

  • N

    |

    Tips till en till utflykt – Mölle 🙂 Såg det på insta idag och måste åka dit i sommar!! Ska jobba i Hbg nu i sommar och vill också ha lite tips på ”bra” uteserveringar, restauranger osv. Vi går bara till samma ställe (läs Tågaborgs pizzeria). Göra en top ten Hbg??

    Tack för en bra blogg!

    Svara

  • Fius

    |

    Tips är att också sitta på bibblan 🙂 Tycker det är mycket lugnare än att sitta på ett café.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv