Follow my blog with Bloglovin

Fem fakta om mig

Nyligen lade jag upp fem fakta om mig och här kommer nu fem fakta till!

 

1) Ända sedan vi var i Frankrike för ungefär ett år sedan har jag sagt ”oui oui” istället för ”jaja” eller ”okej”. När vi nyss kommit hem var jag riktigt störig och sa det hela tiden, men nu är det väl på lite mer normal nivå. Jag vet inte varför då jag inte tror att jag hörde någon säga ”oui oui” där borta, men det var väl min frustration av att inte kunna någonting på franska och därför gjorde jag en egen ”fras” av det enda ordet jag kan.

 

Moi i Cannes. Oui oui.

 

2) Jag tycker inte om att ligga på mage och bli masserad. Det är egentligen ganska konstigt då jag ÄLSKAR massage. Men jag vill helst sitta upp eller ligga på något annat sätt om jag ska bli masserad, att ligga på mage som man ”ska göra” tycker jag är obekvämt. Jag vet inte varför. Det är som att jag får svårt att andas, eller att det liksom gör ont i organen om någon trycker på ryggen och att jag måste spänna mig för att pressa emot. Mycket märkligt. Det kanske är annorlunda med ett massagebord som är till för ändamålet dock.

 

 

3) Jag trycker sällan på knappen vid övergångsställen utan tittar istället noga och går snabbt över vägen när det inte kommer några bilar. Annars får jag får dåligt samvete och tänker att jag stör trafiken och att bilisterna blir irriterade som måste stanna. Jag vill inte vara i vägen.  Detta funkar dock bara på mindre övergångsställen såklart. Men vid större övergångsställen är det oftast någon annan som tryckt och då slipper jag känna mig som den jobbiga.

 

 

4) Jag har aldrig förstått mig på tjusningen med marsipan. Det är ju inte speciellt gott? Jag förstår inte grejen. Av samma anledning gillar jag inte sötmandel, för det smakar marsipan. Men rostad mandel är hur gott som helst! Ett undantag är på tårtor, det sötsliskiga gör sig ganska bra där och ofta smakar det knappt marsipan.

 

5) Jag är generellt en ganska slarvig person. Eller slarvig kanske är fel ord. Men jag vill hellre att det ska gå snabbt och effektivt istället för att syna varje minsta grej i detalj. Långsamma och noggranna människor ger mig lite panik. Två exempel: 1) Jag är en person som dukar av ALLT på bordet på en gång trots att det innebär att jag kommer tappa något, istället för att gå två gånger. 2) Att sätta upp hyllor med millimeterprecision är inte min grej, jag är mer en ögonmåttsmänniska. Men! Jag har märkt att det finns ganska många undantag till mig slarvighet. Exempelvis:

• När jag sminkar mig. Jag kan stå med en och samma eyelinervinge i en timme om jag har tid med det.

• När det kommer till mat. Både matlagning och när jag ska äta maten. Smakar en gryta inte rätt då fifflar jag med den tills den gör det (obs inte om jag är svinhungrig för då äter jag vad som helst) och när jag lägger upp maten på tallriken har jag mönster jag utgår ifrån och äter alltid maten i ett visst system. Ni vill inte stå bakom mig i kön för att bre en macka, jag kan inte äta den om det inte blir exakt rätt.

• När jag skriver en text. Det beror på vad det är för text såklart, men stavfel, syftningsfel, särskrivningar, meningar som flyter på dåligt osv gör ont i mig.

Jag kan nog summera det med att när jag inte är intresserad så har jag dåligt tålamod, men om jag är intresserad kan jag också vara en noggrann person. Typ så.

Det var fem fakta om mig! Dela gärna med er om fakta eller något knasigt om er själva. Jag ääälskar sånt.

 

0

Kommentarer (55)

 • Emma

  |

  Men du! Jag ser ju att den ena tårtan här på bilden är en marsipantårta, men vad är det andra?! :-O

  Svara

  • Egoina

   |

   Nutella semifreddo 🙂 Googla och gör en sån i helgen! ORKAR INTE SÅ GOTT.

   Svara

  • ab

   |

   Tack för att du ställde den viktiga frågan Emma! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Jag är en oorganiserad perfektionist. Jättenoga att allt blir ok när det gäller (för mig) viktiga saker, kan fixa i en oändlighet med sånt, samtidigt som jag lägger grejer och kläder lite vart som helst. Brukar ändå ha koll på nåt sätt. 😉 😛

  Gillar inte heller att stoppa bilar i trafiken. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Oorganiserad perfektionist. Bra uttryckt! Det är nog jag med litegrann 🙂

   Svara

   • Robert

    |

    Kan nästan tänka mig det. 🙂

    Svara

 • Amanda - Resan mot friheten

  |

  Men marsipan som är så gott! Älskar att du fortfarande använder oui oui-frasen, så gulligt på nåt sätt! 🙂

  Svara

  • Marias bokhylla

   |

   Älskar också marsipan. Enda anledningen att äta prinsesstårtor och sånt när man inte är särskilt förtjust i grädde. ;P

   Svara

 • Tove

  |

  Hmm. Ett fakta om mig är att jag sjunger jättemycket hemma. Livet är en musikal. Jag gnor, trallar, eller får feeling och sjunger med hela själen då och då. Har indoktrinerat min sambo i min sjungande livsstil, han tyckte inte att jag var riktigt klok i början men nu sjunger han med ibland. Jag brukar hålla upp en osynlig mikrofon åt honom så får han fylla i lite i refrängen åt mig 😀 Annars sjunger jag åt mina hundar också. Ballader där jag byter ut ord mot hundarnas namn och tar i från tårna. Yeeeaaaah. Lite av en freakshow här ibland.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så härligt!!! 😀

   Svara

  • Mika

   |

   Hahaha känner igen mig i det, sjunger jämt hemma (ensam) eller när jag kör bil, och tror jag kan få in mina 2 katter i vilken låt som helst. Stackars djur.

   Svara

 • Lisa

  |

  En fakta om mig: Jag äter aldrig ost om det är skivor från kanterna. Jag måste alltid hyvla osten i mitten. Samma sak gäller skinka. Jag skär alltid bort de bruna kanterna 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Åh, det där med övergångsställen kunde så vara jag! Jag vill inte vara till besvär i stadsbussar heller, så om någon kliver av på hållplatsen innan min, passar jag på att gå av där istället. Det hade ju varit ”såå dumt” om bussen behövt stanna genast igen, bara för min skull!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha åhhh jag gör också så! Beroende på hur långt det är då. SÄRSKILT om personen på innersta sätet (om jag sitter ytterst) ska av.

   Svara

 • Josefin

  |

  Har upptäckt att varje gång jag ska smsa emojin som lipar, så lipar jag själv…. så ibland sitter jag på tåget och kommer på mig själv med att jag lipat tre gånger för jag skickat tre emojis som lipar? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så stört!

   Svara

 • Maria

  |

  Men asså nr 3?????? Förlåt men det va det konstigaste jag läst, du e inte jobbig för att du försöker att.. inte dö?

  Svara

 • Citrin

  |

  Haha oj vad märkligt med övergångsställen! 😛 Jag trycker jämt först och typ 10 ggr för säkerhets skull. Tänker att jag förtjänar att få komma fram smidigaste eftersom alla bilar förstör miljön. 😛 Haha! Min kille stör ihjäl sig, så fort jag trycker mer än en gång väser han ”Det går inte fortare!” 😛

  Svara

  • Alex

   |

   Det förstör ju miljön mer om bilarna måste stanna och starta… just fyi 😉

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag känner igen mig i det där med att ligga på mage! Om jag ligger på mage i sängen i några minuter så gör det skitont i hela torson när jag reser mig och sen känns det som att det gör ont i organen som du säger. Jättemärkligt.

  Jag är likadan med övergångsställen också haha.. Ibland trycker jag på knappen för att ”det är ju så man ska göra” och sen ser jag att det inte kommer några bilar och så går jag över fastän det är rött och sen känner jag mig SÅ TASKIG eftersom det kommer bli rött för bilarna sen när jag redan har gått över. 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaaa men exakt så!

   Svara

 • Natalie

  |

  Liten så som du gör med att duka av bordet är jag när jag har storhandlat mat. Jag MÅSTE ta alla kassar på en gång, vill verkligen inte gå tillbaka till parkeringen där bilen står (bor i lägenhet och pallar inte att springa fram och tillbaka 3 gånger). Så, om det slutar med att jag får blodstopp i fingrarna, att jag ser ut som en cirkusartist med varor i armvecken och mellan knäna + bruten rygg så får det vara så, tänker INTE ge mig ..

  Svara

 • Sandra

  |

  TACK äntligen någon som säger att hen inte gillar marsipan! Förstår det inte heller. Sjukt äckligt?

  Svara

 • Frida

  |

  Nä, är en perfektionist och kan faktiskt börja gråta och bli arg om saker inte är till den standard jag vill (obs, handlar bara om sånt jag gör själv alltså, tex om jag slår in ett paket och det inte blir till den Pintereststandard jag brukar göra o inte hinner fixa – bryr mig inte hur andra slår in sina paket!).

  Men, för att en är noggran betyder ju inte det att man är långsam! Älskar att organisera, planera och effektivisera.

  Sen är det lite roligt hur du har två fel i slutet av din text, betyder det att du inte brydde dig? 😛 ”dela mer er” och ”när jag inte är intresserad så jag har dåligt tålamod” hehehe (haha alltså roligt på riktigt, försöker inte vara spydig!) (tycker det är svårt att förmedla i text utan en skrattemoji) 😛

  Svara

  • Frida

   |

   Whaaat? Har du lagt till emojisar nu?? I alla fall ser jag de två med utsträckta tungor i min kommentar ovan… måste testa:

   Svara

   • Frida

    |

    Nähe… skrattgråtemojin funkade inte 🙁 nevermind, sorry för att jag spammar kommentarsfältet haha!

    Svara

    • Egoina

     |

     Hur gör jag så att emojis funkar? Måste fixa detta! 🙂

     Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Det var faktiskt inte meningen! Pinsamt 😉

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag kan inte sova om min näsa är kall, det har varit så sedan jag var liten. Måste alltid värma den under täcket men hatar att andas in varm luft, riktigt i-landsproblem i know! Och jag är också en sådan som äter maten i ett visst system, inte till en början dock. Men när maten börjar ta slut så måste jag sortera upp så att jag får lika mycket kolhydrater som kött, sås och eventuell sallad! Haha, min mamma tycker att jag är helknäpp som äter på det viset, men hallå – vem vill äta enbart kött eller enbart typ potatis när man kan äta allt tillsammans? 😉

  Svara

 • ISA

  |

  EXAKT så med övergångsställena, får nästan ångest för jag känner verkligen hur de tänker elaka tankar om mig och inte tycker om mig! haha, kan inte hantera den känslan!

  Svara

 • L

  |

  Älskar dig för det med övergångsställen. Jag arbetar på ett café med ett övergångsställe precis utanför, och stör ihjäääääl mig dagarna i ända på människor som trycker på knappen och sen bara går. Tryck och vänta eller tryck inte alls! Så otroligt irriterande att stanna för ett ”obebott” rödljus när man kör.

  Svara

 • ab

  |

  Bästa minnet från Paris var att höra en dam säga ”Oh là là” för att vattennivån på Seine höll på att stiga.

  Svara

 • Andrea

  |

  Jag trodde att det bara var jag som gör saker svårare för mig själv för att inte störa andra i trafiken, men här fanns ju många som gör likadant 🙂 Om jag börjar närma mig ett övergångsställe samtidigt som en bil kommer brukar jag ibland låtsas att jag plötsligt har insett att jag ska gå åt ett annat håll och när bilen har passerat går jag tillbaka till övergångsstället. Allt för att inte vara till besvär…

  Svara

 • Madde

  |

  Alltså jag mååååste fråga efter många månaders undran, varför använder du dig av -smileyn så mycket?
  https://www.google.se/amp/www.urbandictionary.com/define.php%3Fterm%3D%25F0%259F%2599%2582%26amp%3Dtrue

  För mig är det en negativ smiley så jag läser allt du (och andra) skriver som lite tjurigt när du använder den smileyn (sjukt löjligt då jag fattar att du självklart inte menar det så)
  Men jag blev så nyfiken på vad den innebär för dig

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha va?? Alltså denna: 🙂 ? Fattar ingenting nu, är det inte bara en vanlig glad gubbe??? 🙂 🙂

   Svara

   • Madde

    |

    Neej, det är ju den passivt-aggressiva ”i dont really care” smileyn.
    Den man skickar till någon man inte riktigt tycker om eller om man är likgiltig 😛

    Svara

    • Madde

     |

     Blir helt osäker på om det ser annorlunda ut i mobilen kanske.
     🙂 😀

     Svara

     • Madde

      |

      ÅH, det blir automatiskt den smileyn när man gör smileys.
      Så tokigt haha, men då vet jag varför du gör så många sånna 😀

    • Egoina

     |

     Hahaha what? Men hur gör man den då? Såhär: : ) Eller vilka kommando menar du? Är den passivt aggressiv? Trodde bara den var…glad.

     Svara

  • ab

   |

   Ser bara standard-smileyn och urbandictionary ska man ta med en nypa salt.

   Svara

 • Marie

  |

  Men.. jag upplever ju att det inte blir grön gubbe om det inte ändå skulle vara rött för fordonen. Och då blir det ju samtidigt grönt för motsatt riktning om det är en korsning. Så man stör ju ingenting? Eller är det bara där jag bor? 😛

  Svara

 • Angelique

  |

  Fakta om mig: Jag fryser extremt lätt och tycker att det är hemskt att behöva ta sig igenom vintern varje år (jag kommer att flytta utomlands så fort jag pluggat klart)!!. Jag tror verkligen inte att det är meningen att jag ska bo i Sverige. Min pojkvän som är från Brasilien och har upplevt svensk vinter några veckor av hela sitt liv är mer tålig än jag haha. Blir till och med retad av min familj för att jag fryser även om det är sommar :’)

  Svara

 • Angelique

  |

  Nu kom jag på en annan grej som är sjukt konstig och jag undrar seriöst om nån mer än jag lider av denna åkomma?? Jag är typ besatt av nagellack och har använt det nästan konstant i jättemånga år, MEN om jag inte har nagellack på mig i några dar så får jag ont i nagelbädden (visst heter det så?), jag vet att detta låter sjukt konstigt och jag har googlat på varför det kan bli så men hittar inga svar haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha WHAT. Hoppas någon har ett svar på detta! 😀

   Svara

 • Marie

  |

  Jag är konstigt på det sättet att jag vill inte ha mjölk i gröten utan dricker hellre den i ett glas vid sidan av så att den håller sig kall. Men när jag äter semla föredrar jag att äta den med varm mjölk (som hetvägg)

  Sedan så har jag samma problem som Angelique, jag fryser också extremt lätt. När andra sitter och svettas tycker jag ofta att temperaturen är helt perfekt 😛

  Svara

 • Ida

  |

  När jag ska sova ligger jag oftast först och slösurfar på telefonen ett tag innan jag faktiskt ska sova och oavsett vilken sida jag legat på måste jag vända mig om och ligga på andra sidan för att kunna somna. Skitkonstigt, men vänder jag mig inte om kan det ta en timme att somna medan det tar en minut (överdriver inte ens) om jag vänder mig om.

  Samma sak, om jag får en tanke eller idé som jag tycker är intressant eller riktigt bra så kan jag inte sova förrän jag klivit upp och skrivit ner det på papper. Har provat att skriva i telefonen, men nej, måste vara papper och penna…

  Svara

 • Malin

  |

  Det där med att inte trycka på knappen gör jag också! Får så dåligt samvete!

  Svara

 • R

  |

  Åh vad jag känner igen mig med att ha ett matsystem. Jag tar jättelång tid på mig att göra mina perfekta mackor, köper därför aldrig mackor på fik då dom lägger en smörklick och viker ost, skinka osv, om jag mot förmodan köper en macka där så gör jag om hela mackan innan jag kan äta.

  Fast värst är jag nog med tacos, det måste vara raka sträck av allt, ett jämnt lager och i rätt ordning, och vikningen måste vara perfekt. Därmed gör jag alltid min tacos sist så att alla andra slipper klaga och sucka på att jag tar lång tid på mig. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha gör också så om jag mot förmodan skulle köpa en macka! 🙂

   Svara

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Intressant! 🙂 Fem fakta om mig:
  1. Jag äter bara gröna äpplen, inte röda.
  2. Jag har fobi för potatismos. Alltså på riktigt, jag tar inte i tallrikar och bestick med mosrester på.
  3. Jag gillar choklad i allt utom som glassmak. Det får gärna vara chokladbitar i glassen men själva glassen ska inte vara i chokladsmak.
  4. Jag hade någon slags sängvätarsjukdom när jag var liten så jag vaknade inte på nätterna när jag var kissnödig. Jag kissade alltså på mig på nätterna fortfarande när jag var 9 år.
  5. Jag tycker det verkar supermysigt att vara gravid, men vill inte ha barn (än).

  Svara

 • Michelle

  |

  Hahah älskar sånt här!
  Jag tycker läsken är godare avslagen och de få gånger ja dricker läsk lämnar jag korken öppen med flit .

  Jag dricker i stort sätt aldrig direkt ur en tex ölburk då jag tänker på alla som pillat där jag ska ha munnen.

  När jag sover så böjer jag mina handleder under kudden så jag tillslut vaknar av att det gör ont.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv