Follow my blog with Bloglovin

Svar på några av era senaste kommentarer

Hur lång är du och hur lång är F :)?!

– Jag är 1,64 och han är 1,75. Perfekt tycker jag, behöver (nästan) aldrig stå på tå när vi ska pussas.

 

AD08D6A8-F0BD-4009-B197-6EB0B92D925B

 

En ”fun fact” som hade varit kul att veta är vilka dina 3 (eller fler!) bästa flickvänsegenskaper är 😀

– Jag frågade F. Han sa först ”snäll och omtänksam” och då blev jag irriterad för det är ju så man beskrev personen i parallellklassen som man var kär i när man var liten. Helt intetsägande och opersonligt? Han fyllde då i med: äventyrlig, rolig, spontan, lagar god mat, påhittig, kreativ och ambitiös. Ja, men ni hör ju? Jag är FANTASTISK. (Eventuellt förutom att jag blir irriterad för konstiga saker då).

 

Hej, du har säkert svarat på detta förut men måste ha missat det!

Din far är väl Jehovas vittne och din mor är inte om jag förstått det rätt?

Har en kompis som var tillsammans med en som är Jehovas vittne och det kom med ”regler” när hen blev tillsammans med min kompis.

Hur funkade det för din mamma? Var dom gift? Konverterade hon?

Om dom inte var gift vad tyckte din fars släkt om att han fick barn med någon som inte var ett vittne?

Du behöver inte svara på dessa frågor om du inte vill, men är nyfiken!

Ha en bra dag, kram!

– Hej! Nej, min pappa är inte ett vittne och har aldrig varit. Pappas sida förutom min pappa är det däremot. Min farmor gick med när han var så pass gammal att han kunde välja att han inte var intresserad. Det blir lite fel om jag ska svara på dessa frågor. Jag kan absolut göra det, men tycker att det är bättre att du vänder dig till någon som är troende istället. Kika in på jw.org 🙂

 

Hej fina du,
Känner du till högkänslighet? Vet du vad det innebär att vara HSP? Jag tror du kanske är det och om du inte vet, men är det, kan det vara bra att läsa på om det. Det hjälpte mig att bromsa och fylla på med energi och allmänt lära känna mig själv ur annan synvinkel. Vi HSPare är extra känsliga för stimuli. Ta hand om dig och fortsätt vara lika awesome som alltid.

– Tack, vad fin du är <3 Ja, jag har läst mycket om det och tror att jag är det. Men jag vet inte för olika tester jag gjort har visat olika resultat. Visserligen är det bara internettester och de är kanske inte så tillförlitliga. Men jag tror kanske att det har lite med min menscykel att göra också? Jag är så olika känslig för ALLT beroende på mina hormoner. Det vore intressant att göra det där testet innan ägglossning och sen göra samma test när jag har PMS för att jämföra. Ska nog göra det.

 

P4142166

 

Hej Egoina!
Vet att du mått ganska dåligt här ett tag pga av allt som hände med x:et osv. Har själv ganska nyligen fått missfall och ännu en månad senare mår jag ganska dåligt. Förutom att vårt (efterlängtade och planerade) barn dog har även massa annat jobbigt hänt, och just nu känns det lite som att jag inte får någon break av universum. Hur har du gjort för att bli gladare? Tips på hur man mår bättre när hela världen är skit?
Kram <3

– Ja usch. Även om jag mår bättre nu finns det sår som ständigt gör sig påminda. Det hände så mycket och jag tror det kommer ta ett bra tag till för mig att må helt bra igen. Vad tråkigt att höra! 🙁 Jag vet inte alls vad du går igenom förutom ditt missfall, men det enda som funkar på riktigt är tyvärr tid. Hjälp dig själv genom att bearbeta dina tankar och känslor genom att prata och skriva. Skriv ner allt som gör ont, det brukar hjälpa mig eftersom man på så sätt ”får ut det” och inte behöver älta det i huvudet. Det gör att jag kan släppa det för en stund. Medan tiden gör sitt får man försöka distrahera sig själv. Gör sånt som du tycker om och tycker är kul. Tillåt dig själv att känna och tänka, men försök styra tankarna och inte hamna i för långa dalar. När jag har ångest eller mår dåligt brukar jag sätta en tidsram, typ ”okej nu får jag lov att deppa ner mig hela kvällen och må riktigt dåligt, men imorgon när jag vaknar ska jag vara glad”. Sen hjälper det mycket med små mål och saker att se fram emot. Kanske en lyxig middag? En liten resa? Den där klänningen du drömt om länge? Men du. Det kommer gå över! Föreställ dig den där dagen i framtiden när allt löst sig och du mår bra igen. Du kommer att komma dit. Jag lovar. Tänk på det när det är som mörkast. Massa kramar till dig! <3

 

0

Kommentarer (25)

 • malin

  |

  Åh vad jag lider med tjejen som fått missfall! Fick fyra stycken själv innan våran bebis föddes men nu ligger hon här i sängen brevid mig alldeles tjock och rosig och nyvaken med fluffigt bebisfjun på huvudet och allt lidande är ett minne blott. Det kommer bli bättre än bra snart och det kommer vara värt det, lovar!

  Svara

 • Camilla

  |

  Hej hej 🙂 till den sista tjejen vill jag bara säga (egoina har du kanske möjlighet att vidarebefordra min mejl till henne??) jag var själv med om ett massivt missfall i vecka 16 för 1,5 år sedan. Jag har aldrig aldrig aldrig känt mig så ensam, trots fantastiskt stöd av min sambo. Lägg ett mejl till mig om du har vidare funderingar över tiden efter, eller bara vill ta och skriva av dig. Jag är ingen psykolog som är skänkt från ovan, men jag vet att jag kände att jag bara ville prata med någon som faktiskt kunde säga ”jag vet vad du går igenom”

  Stor kram på dig!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad fint av dig <3

   Svara

 • emblas.se

  |

  Åh den perfekta längdskillnaden! var ihop med en kille ett tag som var exakt jämnlång som mig och det kändes inte bra. Vet inte varför… 😮
  <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja den är verkligen ultimat! Jag tror ju i mitt huvud att jag är längre än vad jag är (haha), så jag tycker det känns som att vi är lika långa. Men jag gillar det, har alltid bara träffat väldigt långa killar innan. Nu slipper jag stå på tå hela tiden och ha på mig klackar för att inte känna mig så kort.. 🙂

   Svara

   • emblas.se

    |

    Hahah ja samma här! min nuvarande kille är 14 cm längre (ja vi har mätt oss^^) men det känns rätt lagom också! 🙂

    Svara

 • Karina

  |

  Sånt här får mig att alltid må så bra av din blogg. TACK! =)

  Svara

 • Linnea

  |

  Kanske lite märklig kommentar..

  Men jag gjorde mitt andra cellprov igår (skulle gjort det förra året när jag var 26-27 men fick boka om tiden och då sa de att jag skulle få en kallse i år i stället och då kunde välja mottagning själv) (världens längsta parantes?) när jag skulle boka in mig på rätt mottagning så hjälpte det mig att tänka på dig och de som kommenterat kring cellprov tidigare.

  Det är ju inte behagligt alls, på mig gör det liite ont och hela grejen är ju inte så jäkla party driekt. Men hela mötet tar ju verkligen bara Max 10 minuter och undersökningen typ 3 av dessa.

  Tänkte bara att det kan hjälpa någon att ta tag i tiden och gå dit! Då jag själv glömt hur mitt första besök var för typ 4 år sedan..
  ha en fin helg!

  Svara

 • ellen

  |

  Håller med om att 10 cm är den perfekta längdskillnaden! Jag är 165 och min man 176 cm lång så det är verkligen lagom. Har också haft väldigt långa killar innan, över 1.90 och fått nackont pga längdskillnader vid hångel:) Ergonomiskt är nog ca 10 cm skillnad perfekt!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha ergonomisk längdskillnad. Love it!

   Svara

  • Hanna

   |

   12-15 cm tycker jag, åtminstone. Klackmarginal u know! 😉 Man vill inte se ut som att man är ute och går med sin son bara för att man ska vara lite fin. Som 170 cm lång skulle jag inte välja någon under 185, om man får vara lite ytlig, haha 🙂

   Svara

   • Emma

    |

    Tycker vi kör 10 cm regeln i alla förhållanden så långa killar sluta slösas på korta tjejer haha. Kan ni ta de korta ist, alltså alla 175 cm och under, så vi som är 175 cm + har en chans? 😉

    Svara

    • Hanna

     |

     Fri konkurrens röstar jag för! 😉

     Svara

    • C

     |

     Haha min man är 196 och jag är 157 xD Ger dock inte tillbaka honom till den fria marknaden 😉

     Svara

     • Amanda

      |

      Haha! Känner detsamma om min kille! Dock har vi inte samma längdskillnad. Jag är 1.62 och sambon 1.94. Skulle älska honom även om han ”bara” var 172 .

   • Sofia

    |

    Man får vara lite ytlig. 🙂 Man har väl preferenser liksom. Jag tycker i princip bara att långa män (typ 185 och uppåt) är snygga. Mörkhåriga ska de vara också.

    Svara

    • Amy

     |

     En annan har en pojkvän som är 10 cm kortare 🙂
     Funkar perfekt för oss och jag har inga som helst moderskänslor för honom pga hans och min längd 🙂

     Svara

 • Sabrina

  |

  Vad har hänt med ditt ex? :/ hänger ej med

  Svara

  • Sara

   |

   Med X:et menas utomkvedshavandeskap, inte hennes förra kille 😉

   Svara

   • Egoina

    |

    Hahaha tack! Jag fattade ingenting!

    Svara

 • Robert

  |

  Också högkänslig och 1.73(tror jag). Minns inte ens när det mättes sist. 😛

  Svara

 • L

  |

  Jag är 163 och min karl 197. Ständig nackspärr 😛

  Svara

 • Frida

  |

  Jag är 166 cm och dejtade ett tag en kille som var 216… snacka om ständig nackspärr!! Nu är jag sambo med en på 173 cm, alldeles perfekt skedstorlek och pusslängd 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv