Follow my blog with Bloglovin

Smoothie bowl

694B8CCA-0850-45A8-8831-2C9A17F1850A

 

Jag har blivit fullkomligt överöst med bilder på smoothie bowls, acai bowls, poké bowls och allt vad det heter i sociala medier den senaste tiden. Tydligen är det trendigaste man kan äta just nu: något i en skål. Jag ska aldrig bli en av dom!!!

….

Har jag aldrig sagt.

 

Självklart måste jag testa. Det ser ju hur festligt ut som helst!

 

F25268E8-9454-4F7B-9FFE-4B2347F50665

Idag var dagen. Jag gjorde granola genom att hacka nötter och rosta med honung och lite vatten. Sedan tog det jag hade hemma och gjorde en smoothie. Det blev en halv banan, frusna hallon, frusna blåbär och yoghurtkvarg.

 

C3105BBE-54BC-4B97-83BA-DB6C9BFCA71E

Min smoothie toppade jag sedan med granolan, kiwi och kokos.

Betyget då? Skoja vad gott! Det är ju som att äta dessert till frukost! Jag har försökt bli en smoothiemänniska i evigheter utan resultat, jag gillar helt enkelt inte att dricka smoothie. Men att äta den är ju helt annat. Mycket nöjd!

 

0

Kommentarer (28)

 • emblas.se

  |

  ”Varför göra annorlunda när man kan göra som alla andra?” brukar en kompis till mig säga. Rätt smart ibland! ^^
  <3

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag är en av dem som inte gör som alla andra. Kommer aldrig smaka smoothie bowl och är så trött på dessa bilder som visas i bloggar, instagram mm på just detta.
  Känns som om man kör vissa saker för att bara fylla i bloggen med inlägg när alla tar samma bilder varje dag hela tiden.
  Smoothie bowl är säkert gott och det blir fint med de olika färgerna och uppläggen. Men nu har vi sett detta i flera månader varje dag och det finns väldigt mycket mer som är fint och gott. Dags att hitta på nån ny grej att fota kanske…

  Svara

  • Egoina

   |

   Okej Rebecca. Eller Hanna, Moa och Sandra som du kallat dig de andra dagarna… Bara negativa kommentarer dessutom. Tänka sig! 😉 Kommer du på något bra och gott frukosttips så säg gärna till 🙂 Ha en fin helg!

   Svara

   • Rebecca

    |

    Du som gillar mat, googla frukost så får du massor med bra tips. Och ja. Jag vet att du tar alla råd och tips negativt för så har du alltid visat i kommentarsfältet så fort någon skriver vad man tycker. Nu har du inte många såna men en räcker för att du ska få taggarna utåt. Har man en social media sida så kanske man inte ska räkna med 100% medhåll jämt. Vi är en liten skara som säger vad man känner så ta det som en kvinna istället för ett småbarn som ska bevisa id och ip osv.

    Svara

    • Rebecca

     |

     Men jag erkänner att jag glömde skriva ”haha” och ”☺” för gör man det och skriver ungefär samma innehåll så blir det positivt. Det är många här som har namn som inte stämmer och skriver ett annat namn nästa gång. Så jag lägger till ”haha”☺ nu istället!

     Svara

    • Egoina

     |

     Hahaha alltså. Nej, det gör jag inte och jag har inte alls taggarna utåt. Uppskattar feedback och det hade du vetat om du läst mina svar på folks kommentarer. Svarar alltid rimligt så länge de är rimliga. Men kommer inte besvara dig nu efter allt jag hittat i mitt arkiv 😉 ”Vi är en liten skara”. Japp. Mycket liten. Ni är en person.

     Svara

     • Kattis

      |

      Hahaha. Mycket liten skara ja <3

     • Amanda

      |

      Hahahaha vad är detta?

    • Angelique

     |

     Eh, nej, vi är faktiskt en ganska stor skara som vi säger vad vi tycker; att Egoina har en underhållande blogg och en skön personlighet! Synd bara att hon trots det får gnällkommentarer som dina.

     Svara

 • Sofia

  |

  Haha jag känner helt tvärt om. Jag har aldrig förstått grejen med att hälla ner smoothien i en skål och äta, när man hellre kan stoppa ner ett sugrör i smoothiebehållaren och snabbt som attan få i sig en god smoothie ! 😀

  Men innehållet är detsamma och det är så fruktansvärt gott att äta till frukost, det känns som att kroppen får en dunderstart med massor av vitaminer och dyl!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Jag vet inte varför, men det är så mycket godare att ta saker med sked tycker jag 🙂

   Svara

   • Amanda

    |

    Jag känner samma för att man kan ha topping med. Det blir en helt annan grej med fruktbitar liksom 😀

    Svara

 • Sofia

  |

  Att äta smoothie ur skål är ju det bästa!
  Mitt godaste smoothietips är fryst banan, frysta hallon, nektarin, turkisk yoghurt och lite vaniljpulver eller kokos. SÅ gott!! Frysta lingon och hallon + turkisk yoghurt blir också jättegott. Vänder man ytterligare ner lite vispad grädde och någon form av sötning har man en löjligt enkelt och suuuuuupergod dessert.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips!! 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Tjusigt! Förstår inte hur andra får till så härliga färger på sina smoothies.. Eller okej om man som i ditt fall har i blåbär och hallon, men många gör ju liksom med avokado, ägg, spenat osv och ändå är de så där rosa och färgglada?! Mina blir lätt kräkfärgade.. Hahah. Men goda!

  Svara

  • Egoina

   |

   HAHA. Jag får testa mig fram 🙂

   Svara

 • Miranda

  |

  Åh är det här ett resultat av att du nu bloggar ”på heltid”? Blir så glad över det! Älskar ju att läsa din blogg. Dessutom är du duktig på content och hallå vad gott det ser ut!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hehe ja, nu har jag tid och stå och fixa med en frukost och dessutom ta bild på den i över en timme. HAHA. Åh tack! 🙂 <3

   Svara

 • Robert

  |

  Skulle gärna hitta den perfekta smoothien att äta till frukost. Kunde bli väldigt hmm… smarrigt. 😉 😛

  Svara

 • Fanny

  |

  Men lägg av vad gott!

  Svara

 • Maria

  |

  Som barnmat man purear bär till mos. Men nyttigt är det.

  Svara

 • Lovisa

  |

  Var har du köpt tallrikarna? Superfina! Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är Carisma från Rörstrand 🙂

   Svara

 • Sarah

  |

  Men gud vad gott det ser ut och lät! Blev sugen på att göra samma sak nu på en gång!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag brukar slänga i lite linfrön och/eller solrosfrön (eller annat som man kanske vill få i sig, katrinplommon tex om man inte gillar att äta dem men behöver) i mixern. Frön är också bra att ha som topping! 🙂

  Svara

 • Camla

  |

  På tal om frukost, så skulle jag göra müsli ala Egoina…, men jag misslyckades fatalt….. hahah det
  Blev små svarta hårda bitar…..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv