Follow my blog with Bloglovin

5 fakta om mig

Jag har bloggat i över tio år (jag vet, så sjukt!) och kommer nästan inte ihåg vad jag berättat om mig själv och inte. Men tycker sådana här inlägg är kul, så ni får ursäkta om det blivit någon upprepning. Här kommer fem fakta om mig:

 

1) Jag har alltid ljusstyrkan på telefonen och datorn på lägsta möjliga. Jag förstår faktiskt inte hur folk kan ligga i ett mörkt rum med en telefon med ljusstyrka på max? Varför får de inte ont i ögonen? När F ska visa mig något på sin telefon måste jag kisa och anstränga mig för att se något överhuvudtaget. Det är så ljust! Jag blir bländad! Är det bara jag som känner såhär? Det enda problemet med detta är när jag ska redigera bilder eftersom allt därmed är lite mörkare i min värld.

 

IMG_9055

 

2) Jag är extremt lättpåverkad av hur folk pratar. Jag har nog alltid varit det. Jag minns när jag var yngre och åkte mycket till Stockholm och mina vänner påpekade hur min skånska blev så stockholmig. Det var inte med vilje, men automatiskt tar jag till mig uttal. Ett exempel var när jag hade sträckkollat Skam och åkte till Norge. Haha, alltså jag pratade exakt som Noora. Artikulerade sönder mig! Jag blir också påverkad av vilka ord och uttryck folk använder som jag gärna tar efter och man kan nog märka vem jag umgåtts mycket med utifrån det. Jag läste faktiskt någonstans att det tyder på empati att man försöker ”blir mer lik sin omgivning”, så jag tänker att detta är en bra egenskap. Hehe.

 

3) Jag torkar alltid alltid av toalettsitsen innan jag går på toaletten. Jag gör till och med det hemma, men såklart främst när jag inte är hemma. Bara tanken av att råka sätta mig på något vått gör att jag ryser. Usch!

 

image

 

4) För att fortsätta på toalettspåret. Om jag mot förmodan skulle gå på toaletten på tåget kollar jag alltid om det finns vatten i ”kranen” innan jag använder toaletten. Hade nämligen en jobbig upplevelse en gång när jag dränkt händerna i tvål (hatar att gå på offentliga toaletterna och vill tvätta mig noggrant efteråt) och så kom det inget vatten!!! Alltså jag mådde så dåligt. Jag torkade bort tvålen så gott som det gick, men fick gå ut från toaletten med smutsiga och tvålklibbiga händer. Kände mig så äcklig hela vägen hem.

 

5) Jag dricker inte till maten. Ibland är jag såklart törstig och gör det ändå. Men i det stora och hela dricker jag inte vatten till mina måltider utan snarare efteråt, eller några timmar senare. Jag tycker inte riktigt att det hör ihop och jag är sällan törstig och hungrig samtidigt. Om jag ska dricka något vill jag hellre ha något som kompletterar maten, som till exempel vin.

 

0

Kommentarer (44)

 • Emelie 22, blivande fru och mamma till Lilly

  |

  Åh, kul fakta! Jag har alltid ljusstyrkan på mitten, och på kvällarna drar jag ner den till lägst. 🙂 Min sambo är som du med att dricka till maten, han dricker bara efteråt medans jag kan hälla i mej två liter vatten under middagen utan problem, haha! Kul att det är så olika.
  http://nouw.com/eamh/

  Svara

 • Sofie

  |

  Det är jätteskoj med listor som denna! Angående dialekter – jag har alltid tänkt att det har att göra med att passa in. Att dom som snabbt tar efter dialekter är mer mån om att passa in i gruppen och tycker att det är jobbigt att vara ”på sidan om” och lite utanför. Samma sak med dom som har en utpräglad dialekt kontra dom som inte har det. Att dom som har en utpräglad dialekt i grunden är personer som trivs mer med att sticka ut och vara annorlunda, som inte sätter lika mycket värde i att ”passa in” som dom andra. Jag har ingen vetenskaplig grund för det här utan det är bara funderingar jag har och iakttagelser jag har gjort i min egna omgivning. 🙂 /Sofie med mycket dialekt :p

  Svara

  • Egoina

   |

   Så kan det vara! Väldigt intressant 🙂

   Svara

   • Sandra

    |

    Jag hade inte väntat mig att du/läsare skulle hålla med. Jag skrev endast för att det var ett tips, inget annat.

    Svara

    • Egoina

     |

     Nej, jag förstår. Tack så mycket för det! Det är bra med feedback 😀 Lade förresten till två bilder i inlägget och siffror istället för punkter, det kanske gör det mer lättöverskådligt 🙂

     Svara

 • Sandra

  |

  Tips! Försök gärna korta ner dina texter. Det blir jobbigt att läsa när du skriver så mycket så man slumrar till slut igenom eller hoppar man över.
  Märks att du skriver krönikor och gillar skriva, men ibland blir det för mycket. Även när du svarar vissa kommentarer ibland. Försök vara mer kortfattad och ej så detaljerat och ingående. Många av oss har inte ens tid att läsa så långa svar eller inlägg. Tyvärr är det så i dagens värld. Nu blev även min kommentar lång tyvärr. 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Mja, jag håller inte med faktiskt. Men kan absolut varva med lite kortare grejer. Tack för input 🙂

   Svara

   • Anna

    |

    Jag håller inte heller med! Det är ju en blogg och vi vill läsa mycket i den!!! 😀

    Svara

   • Tillie

    |

    Neeeeej, korta inte ner! Perfekt längd ju! Läser din blogg just specifikt för att du skriver så bra och om så intressanta saker (till och med typiska vardagssaker håller mig intresserad just pga dina tankar och reflektioner. Eller om det är din textpersonlighet. Hur som, don’t do it dude!

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha taaack 🙂

     Svara

  • Tina

   |

   Håller inte heller med, men bra med input dock Alla är vi ju olika!
   Jag älskar detaljerat och ingående haha!
   Du är grym Regina!

   Svara

   • Tina

    |

    :):):) gjorde även smilysar men de verkar inte kommit med i lin tidigare kommentar :):):):)

    Svara

  • Kattis

   |

   Håller absolut inte med! Föredrar ”långa” texter i bloggar, kortfattade saker passar isåfall bättre på Instagram eller Twitter.

   Svara

  • Faith

   |

   Jag tycker snarare att det är för få längre reflekterande texter! Men älskar din stil och att du är så genuin oberoende vad du skriver. 🙂

   Svara

  • Hanna

   |

   Neeeeej!! Håller absolut inte heller med! Ju längre desto bättre;-)

   Svara

  • Sandra

   |

   Och jag tycker det är helt lagom längd på texterna här jämfört med vissa andra bloggar där inläggen är mer av en uppsats, så fortsätt med ”långa” inlägg! 😀

   Svara

  • Lovisa

   |

   Jag håller faktiskt inte heller med, tycker om långa texter 🙂 Och jag gillar verkligen lättsamma inlägg som det här!

   Svara

  • Frida

   |

   Haha, men vilken konstig kommentar! Varför ha en blogg om man ska skriva så lite som möjligt?
   Och hinner du inte läsa så är det väl bara att inte läsa alls?
   Typ som att någon tvingar dig att läsa ett inlägg och att du bara vill ha det överstökat.

   Svara

 • Emma

  |

  Hej, du har säkert svarat på detta förut men måste ha missat det!

  Din far är väl Jehovas vittne och din mor är inte om jag förstått det rätt?

  Har en kompis som var tillsammans med en som är Jehovas vittne och det kom med ”regler” när hen blev tillsammans med min kompis.

  Hur funkade det för din mamma? Var dom gift? Konverterade hon?

  Om dom inte var gift vad tyckte din fars släkt om att han fick barn med någon som inte var ett vittne?

  Du behöver inte svara på dessa frågor om du inte vill, men är nyfiken!

  Ha en bra dag, kram!

  Svara

 • Malin

  |

  Jättebra längd på texterna tycker jag! Gillar när bildinlägg varvas med bara textinlägg (älskar att läsa) 🙂

  För övrigt har jag skitsvårt att motstå att börja prata skånska när jag pratar med en skåning. Och då låter det som att man gör sig lustig över dem fast det inte är meningen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha kan relatera! Jag gör likadant, men med andra dialekter då 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Tar också väldigt lätt efter i hur folk pratar! Är i Sydafrika just nu och nu har jag afrikaans och xhosa uttryck inblandat i min engelska. Samma sak när jag bodde i Norge och då började prata svorska. Likadant med dialekter och uttryck. Som du skrev så kan man också märka vem jag umgåtts mycket med på hur jag uttrycker mig. Intressant det där! Haha. Dock inget jag gör medvetet eller tänker på utan det bara blir så 🙂

  Svara

  • K

   |

   Hej Bäckis <333

   Svara

 • Andrea

  |

  Jag har också alltid ljusstyrkan på lägsta. Annars blir man ju bländad! Dock har det hänt att jag gnäller över att jag inte ser någonting på skärmen när vi är ute i solen och min sambo drar upp ljusstyrkan åt mig. Det blir en aha-upplevelse varje gång trots att jag i övrigt är tekniskt kunnig 😛

  Svara

 • Emma

  |

  Det är bra att inte dricka med maten! Om man dricker när man äter/precis har ätit så sköljer man bort många enzymer i magen = vi får sämre magamältning = kroppen tar upp mindre näring från maten. Med andra ord är det en bra egenskap! 😀

  (Jag dricker alltid till maten då jag har en så himla torr hals som blir irriterad över det mesta).

  Svara

  • Egoina

   |

   Hah! Där ser man 😉

   Svara

 • Citrin

  |

  Min pojkvän har jämt ljusstyrkan på lägst på sin laptop! När han ska visa något på den måste jag alltid be honom höja för det syns ju inte i mörkret?! 😛 Rätt knäppt för överlag är jag väldigt ljuskänslig och har oftast bara två fönsterlampor tända hemma om kvällarna…

  Helt med dig på sista punkten! Har vänner som dricker som kameler medan de äter, och det förstår jag inte. Då är man väl upptagen med mat och inte dryck?! Haha. De brukar sno vatten från mitt orörda glas när vi är på restaurang för de dricker upp sitt eget efter typ två tuggor av maten. Mycket märkligt.

  Svara

 • Robert

  |

  Lättare för oss män att gå på toa. Lite orättvist när det kommer till offentliga toaletter. 😛

  Svara

 • Josefin

  |

  Verkligen jättebra vana att du inte dricker till maten! Man ska försöka att inte dricka ca 30 min före och ca 1 timma efter måltid för att inte störa matsmältningen 🙂

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Känner igen det där med dialekter. Det var lite jobbigt när jag som norrländska pluggade på distans mot Dalarna eftersom jag typ började prata dalmål under seminarier.. Ville inte att de skulle tro att jag drev med dem 😉

  Och jag tycker 1) inte att texten ovan räknas som lång samt 2) att jag läser bloggar för att läsa text. Vill jag ha kortare fragment finns det andra sociala medier. Alltså är långa texter något bra!

  Kram!

  Svara

 • E

  |

  Relaterar SÅ mycket till första punkten!

  Svara

 • Hejhopp

  |

  Säg till i cafet på tåget nästa gång vattnet inte fungerar. När jag åkte tåg och var med om det så ställde de in en petflaska med vatten så man kunde skölja av sig 🙂

  Ps! Jag har också ljuset på lägsta på mobilen!

  Svara

 • Linnéa

  |

  Jag har också alltid ljusstyrkan på lägsta, och många gånger tycker jag inte det är lågt nog. Jag har dåligt mörkerseende så mina pupiller är alltid gigantiska och känsliga för ljuskontraster. Jag är ordentligt närsynt och jag tror att det ofta hänger ihop med det. Skitjobbigt när man kör bil på kvällen!

  Vad gäller vatten till mat är jag däremot precis tvärtom, jag måste alltid dricka mycket vatten när jag äter. Helst ska maten dessutom vara nästan flytande, t.ex dränkt i sås, men vattenglaset är ändå obligatoriskt.

  Svara

 • Lina

  |

  Känner igen mig i punkt tre, jag lägger alltid papper på sitsen om jag går på en toa som inte är min egen eller någon av mina närståendes. Särskilt offentliga toaletter tycker jag känns ofräscha!

  Svara

 • Emma :)

  |

  Fortsätt gärna med nummer 5! Jag har kontakt med en näringsterapeut som säger att man ska dricka antingen 15 min innan en måltid eller 1 h efter pågrund av att inte störa matsmältningen under tiden man äter! Så fortsätta gärna med att inte dricka något till maten 😉 Jag har fått lära mig att ”sluta” med det, men nu så tycker jag det känns jättekonstigt/jobbigt att dricka till maten!

  Svara

 • Matilda

  |

  Om du har iPhone, dra upp den där lilla fliken som är längst ner på skärmen, där man kan välja lite olika saker som tex, att skärmen inte ska vrida sig eller snabbt gå till kamera etc etc… och sätt på night shift. Så får hela skärmen ett annat sken. Jag är helt med dig, för fyfaaann i min lilla låda vad ögonen gör ont med för starkt ljus. Blev glad varje gång jag öppnade telefonen i typ en månad när min pojkvän visade mig inställningen ❤
  (På riktigt jätteglad blev jag, haha)

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh TACK!! Så mysigt ljus! 😀

   Svara

  • Sofia

   |

   Men jäklar!!!! Haha jag brukar va så irriterad på de som inte kan alla ”enkla inställningar” på iPhone, så har jag missat denna! Skönt ljus, tack! Är precis som ni, hatar när det är sådär störigt ljus

   Svara

 • marika

  |

  åh asså hade vart kul att experimentera och se hur du tar efter ens västgötska dialekt 😀

  Svara

 • Elina

  |

  En ”fun fact” som hade varit kul att veta är vilka dina 3 (eller fler!) bästa flickvänsegenskaper är 😀

  Svara

 • Sofia

  |

  Läskigt att jag känner igen mig i alla punkter haha! Går iofs ALDRIG på toa på tåg/bussar/flygplan om jag inte måste kräkas haha, men går jag på offentliga toaletter så kollar jag att allt funkar, att det finns toapapper osv.

  Värst på att apa efter folks dialekter är ändå min mamma haha. Pratar hon med en gotlänning i tre minuter så låter hon som någon Keno-programledare. 😀

  Svara

 • Yasmine

  |

  Jag behöver aldrig ens ta papper och torka av toasitsen då jag aldrig sitter ner helt på toasitsen på offentliga eller andras toaletter, utan sitter bara hukad över eller så att säga ”halvsitter” över så att jag aldrig nuddar sitsen me rumpan! Eftersom jag e så van så gör jag typ så hemma också förutom när jag gör nr. 2. Man ”tränar” benen, rumpan och bålen på köpet 😉

  Dte är bara BRA att du inte dricker nåt TILL maten! Man SKA helst bara dricka vatten MELLAN måltiderna då det annars stör matsmältningen negativt! Hejja dej!

  Svara

 • Sanna L

  |

  Men va man måste ju skölja händerna även innan tvålen så att den löddrar?? Jag har alltid trott att det är så alla tvättar händerna, tills jag började jobba på förskola och jättemånga barn hade fått lära sig att ta först tvål sen vatten, inte vatten-tvål-vatten. Ni gör feeeeeeeel! ( <3 )

  Svara

 • Jenny

  |

  Är också ljuskänslig men laddade ner en app som heter night mode – blue light som är toppen. 🙂 Har ställt in den så att kl 22:00 ställer den om till nattläge och ger ett behagligare ljus (men man kan ju använda den på dagen också). för mig är blir det lättare att somna också eftersom det vita ljuset ofta piggar upp och gör en mer stressad/vaken.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv