Follow my blog with Bloglovin

Nytt hår

P4253201

P4253210

Jag tror att jag har varit hos frisören två gånger sedan jag började jobba (ett år och åtta månader), ovanligt sällan för att vara mig. Det har inte kunnat prioriteras på grund av tidsbristen. Men nu så!

 

P4253213

P4253221

Några (ok många) slingor, lite nyansering och en klippning senare ser jag ut såhär. Så nöjd! Min frisör gör få (med tanke på hur tjockt mitt hår är) och väldigt tunna slingor. På så sätt blir utväxten mjuk. Hon tar mindre i överhåret än underhåret för att inte slita för mycket på håret och för att det ska bli lite skiftningar.

Jag går till Mathilda på Flätan i Landskrona, hon är bäst på blonda slingor. Mitt hår är liksom nyfärgat på bilderna, men ändå ser det inte speciellt “randigt” ut. Men finast blir det såklart när man tvättat det två gånger själv och det har smält in lite. Jag tänkte ju att jag skulle försöka hitta en frisör i Helsingborg istället eftersom jag numera bor här, men nej. Jag får helt enkelt åka till Landskrona när jag ska fixa håret. Haha.

 

0

Comments (24)

 • Nathalie

  |

  Så fint det blev! Du har verkligen fint hår!! Önskar mitt ville vara sådär tjockt och långt. Känns som att jag bara har några få hårstrån 😛

  Reply

 • Milla

  |

  Jättefint verkligen! Vet hur svårt det kan vara att få till blonda slingor (blir därför mer nervös av att gå till frisören än till tandläkaren hehe).

  Visst är det ju så att ytliga saker bortprioriteras när man har mycket stress och annat som kommer i vägen. Eller överhuvudtaget att man prioriterar bort sig själv. Vad härligt att du kan få tid till att pyssla om dig själv mer nu! Man måste unna sig! Har själv äntligen bokat välbehövligt frisörbesök och planerat in tid för weekendresa, lite shopping och annat ompysslande som jag inte gjort på evigheter! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Så härligt! Det förtjänar du! 😀

   Reply

 • Frida

  |

  I feel ya, jag bor i Malmö men tar mig hem till lilla Bjuv (tågresa på över en timme) för att klippa och slinga mig. Jag trivs hos min frisör och vill inte riskera en dyr hårkatastrof. Dessutom är det billigare och jag passar på att hälsa på familjen!

  Reply

 • Robert

  |

  Jättesnyggt hår där! Blev jättebra. 😀

  Reply

 • Lovisa

  |

  Kan tipsa om Solid Hair i helsingborg, dem är väldigt duktiga!

  Reply

 • Karin

  |

  Jag minns inte ens när jag var hos frisören senast haha x) Superfint blev det i alla fall <3

  Reply

 • anna

  |

  Älskar ditt hår!

  Reply

 • Sofia

  |

  Åååh, jag vill också! Mitt hår är grönt efter att jag färgade det blått med en sån där färg som ska tvättas ur efter ett par veckor.. Hade den perfekta blonda nyansen och nu är det totalt förstört så jag antagligen måste färga det mörkare. 🙁 Börjar nästan gråta varje gång jag tänker på det.

  Reply

  • Emelie

   |

   Supertips!!!!! C-vitamin!! Jag hade försökt färga håret blått med en färg som skulle funka med från brunt till blått, men det blev svart (med en blå tint….)!! Ville inte blondera mig för att det sliter så mycket på håret (därav val av sämst hårfärg från början) men! Googlade en massa och hittade tillslut c-vitamin-metoden! Gjorde det två gånger och mitt hår är tillbaka till en mer brun/röd färg! 🙂 Du kan ju googla själv etc, men använde mig av en halv burk c-vitamin varje gång,head and shoulders citron (jag vet inte varför men skulle funka bäst), la även till lite citronsaft och honung för det skulle ge mer effekt/vara mer vårdande (jag gjorde ett litet hopkok av alla recept jag hittade..) vet inte hur bra det funkar för dig men förhoppnigsvis kan du få bort det mesta av färgen och sen kanske sätta in någon blond hårfärg? 🙂

   Reply

 • Josefin

  |

  Relaterar… Har bott i Örebro i snart två år men aldrig gått till någon frisör här. Går hos min vanliga i Tierp (mellan Uppsala och Gävle) mitt ute i ingenstans. Som tur är har jag familjen där, åker inte enbart 3h för att klippa mig

  Reply

  • Josefin

   |

   Men åh inga smileys kom med… Gjorde i alla fall en sån här :’D

   Reply

 • Anna

  |

  Hair dresser on fire i stan, kolla in deras ig, alltid nöjd!

  Reply

 • Amanda

  |

  Måste erkänna att jag gör (exakt) samma sak!

  Bodde tidigare i Landskrona och började gå hos Mathilda dels pga av dig men även efter att andra hade tipsat. Bor nu i Helsingborg och åker fortfarande till Landskrona för att fixa håret. Hade i samma veva som du testade ny frisör här i staden tänkt gå på jakt efter ny för att slippa pendla men sen visa du ju ett skräck-exemplar så jag blev avskräckt och kvar hos Mathilda 😉

  Gör även naglar och bryn i Landskrona fortfarande! Så pendlar en del pga mitt ytliga jag 😉 som tur är så är det en ypperlig chans för att träffa nära och kära på samma gång som aldrig annars blir av.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha så roligt!! Mathilda borde ge mig rabatt med tanke på min reklam 😉 Var fixar du naglarna?

   Reply

 • Anna

  |

  Kolla in @Studiocolorista på Instagram. Tre svinduktiga tjejer på Drottninggatan i Helsingborg, bra priser för det fantastiska resultatet. Jag själv går hos Michelle där och hon är den enda människan som aldrig fått mig gråta efter ett besök!!! VÄRT

  Reply

 • Caroline

  |

  Ivan Selemba är grymma

  Reply

 • Tova

  |

  Lotta på frisyrkammaren i Helsingborg är så duktig! Efter att ha gått missnöjd från ett antal frisörer fick jag tips att gå till henne, hon är verkligen grym! 🙂

  Reply

 • Johanna

  |

  Ivan Selemba är grymma! Jag åker från Malmö för att gå till dem. Har både gått till Sara och Annie som är super båda två. Om du skulle vilja testa 🙂

  Reply

 • Elina

  |

  Det blev jättefint!

  Reply

 • Katja

  |

  Vill tipsa om Enisa på Saxess, hon är grym! Salongen ligger på Tågaborg, nästan mittemot Ica Borgen 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  Syns inte ens att det är slingor, det faller sig så naturligt liksom. Ser ut som din riktiga färg 🙂 Superfint!

  Reply

 • Karolina

  |

  Så himla fint och tjockt hår du har! Får mig att sakna mitt tjocka och långa hår. Har tyvärr blivit tunnhårig sedan njursjukdom och nya mediciner, biverkningar är så fantastiska! hehe

  Hoppas du får en underbar dag!

  Reply

Leave a comment

Arkiv