Follow my blog with Bloglovin

Helgen som kom och gick

Jag har verkligen inte gjort någonting denna helg. Jag har varit så trött. Jag hade stora planer, men när jag vaknade i lördags kände jag bara för att inte göra någonting. Så då gjorde jag det. Förutom att läsa en bok (ska tipsa om den imorgon!), titta på youtubetutorials, måla naglarna, äta godis från mina påskägg (seriöst, de tar aldrig slut) och gå en minipromenad.

Jag tror att jag fortfarande behöver lite tid för att återhämta mig från hur det varit de senaste månaderna och jag tänker att det är okej, man måste inte köra på i 200 hela tiden. Men ändå får jag sån ångest när jag tittar ut genom fönstret och ser att det är sol, ser alla bilder på Instagram där folk hittar på saker och verkar ha så roligt. Snälla säg att jag inte är den enda som kan göra verkligen ingenting en hel helg?

 

P4212912

Ingenting och ingenting. I fredags styrde vi upp toast med skagenröra, räkor, avokado och överdrivet mycket citron och dill. Så gott! Efter det tittade vi på Upp till bevis och jag somnade i soffan. Är verkligen ingen somna-i-soffan-person egentligen, men de senaste veckorna händer det typ hela tiden.

 

P4222944

Igår var min största bedrift att duscha och måla naglarna. Brukar köpa detta nagellack i olika rosa nyanser (älskar att ha rosa på naglarna), inte för att det är speciellt mycket bättre än andra nagellack egentligen, men för att jag gillar borsten. Så mycket lättare att måla med en bred borste, speciellt när man är en skakis.

 

0

Kommentarer (30)

 • Veronica

  |

  Första avsnittet av upp till bevis!, Ari, han är så wow! Svarar så bra på alla frågor så jag trodde att han var målare och sen stuntman haha! 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Men eller huuuur!! Jag kommer inte ens ihåg vad han var nu i efterhand (var det hårstylist??) eftersom han ju verkade vara allt. Haha 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Precis som man måste ”slösa tid” på att sova för att orka resten av dagen, måste man vila kroppen och hjärnan i perioder för att orka resten av tiden tänker jag 🙂 Se det som att du typ sover nu så du bygger upp ett energiförråd inför framtiden (gud vad flummig jag låter)
  PS även jag har suttit inne stora delar av helgen pga jobbig vecka, du är not alone 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, inte flummigt. Så är det nog! Skönt att jag inte är ensam om att ha suttit inne 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Bara jag får tillräckligt med sömn så är jag nöjd med helgerna. 😉

  Svara

 • Simone

  |

  TIPS TIPS TIPS

  Essies shellac nagellack (Gel Couture nail polish) är den bästa som finns! Skitbred borste och nagellacket håller i en vecka på händerna vilket är en sjuk bedrift, och det är bara som helt vanligt lack som man målar på och ta bort med vanlig borttagning 🙂 har tipsat till alla mina vänner som är hooked hahah

  p.s. du är bäst!! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   TACK måste testa 🙂

   Svara

 • E

  |

  Nej du är inte ensam!
  Har själv haft/har en tid just nu där jag ibland måste stanna upp och låta mig själv vila och ta det lugnt! Så denna helg har varit lugn i soffan!

  Har en uppsägning från mitt jobb framför mig i veckan, har fått ett vik på ett drömjobb som är närmre mitt hem (pendlat lika långt som du i snart 2 år nu) och jag måste våga! Känns skönt att ha tagit beslutet men ändå känns det i magen..

  Svara

  • Egoina

   |

   Heja dig! Kommer bli så bra!! 🙂

   Svara

   • E

    |

    Tack! 🙂

    Svara

 • Lovisa

  |

  Jag kan tycka att det är rätt skönt att sitta inne och göra ingenting en hel helg. Ofta är det full fart och väldigt mycket som händer under veckorna och helgerna så jag kan tycka att det är rätt skönt att bara vara ensam, kolla modern family och äta godis. Om du vill bli av lite godis får du gärna skicka upp det till Uppsala och hjälpa en stackars student haha 😉

  Svara

 • Pernilla

  |

  Nej du är inte ensam om att göra ingenting… När jag pluggade natur på gymnasiet var jag ofta bara hemma på helgerna för att ta igen mig efter plugg osv. Du vet känslan av att behöva räkna matte varje dag?… Nu jobbar jag som servitris och när jag väl har en ledig HELG vill jag hellst av allt gräva ner mig i soffan, kolla på serier och film… och andra gånger vill jag vara med familjen för att hämta energi där, men allra hellst soffan 😉
  Så vila på du! Det är du så värd 🙂

  Svara

 • anna

  |

  Hej! Om kroppen signalerar att den vill vila så ska du vila 🙂 ha inte dåligt samvete för det! Se det som en investering och något du gör för att må bra. Återhämtning är jätteviktigt, speciellt efter en intensiv period. När kroppen är färdigvilad så kommer du vara ute i det fina vädret, det kommer. 🙂 ta hand om dig! Mvh blev utbränd vid 25 års ålder och vet hur viktigt det är med vila 😛

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag har inte gjort ett piss förutom att städa lite den här helgen. Hade också planer på att göra massa grejer, men när det väl var lördag så ville jag bara sova. Mina helger blir alltid så när jag är trött och stressad.

  Skulle egentligen skriva en hemtenta i helgen också men jag var så sugen på att göra ingenting så det blev inte av. Med min ångest så är det bara omöjligt när jag inte orkar.. Hela livet kändes lite lättare när jag bestämde mig för att skita i tentan och göra omtentan istället. 🙂

  Hoppas du fått vila ut ordentligt nu och är pigg och glad inför nästa vecka! 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Nepp, du är inte ensam! Denna helgen har jag inte gjort särskilt mycket, har varit helt ensam hela helgen, mest suttit inne men också gjort sådant jag gillar att göra när jag inte orkar göra något (haha), typ köpt extra gott godis, gått länge i skogen, kollat maaassa serier osv. Där och då och innan hade jag sådan ångest över att jag inte gjorde något men nu i efterhand känner jag bara att ”fan, det var ju hur skönt som helst och exakt det jag behövde!”

  För mig brukar det funka bra om jag har varannan helg bokad och varannan helt obokad. Då väger helgerna upp varandra helt okej (även fast den där måste-göra-något-NU känslan smyger sig på då och då).

  Svara

 • Malin

  |

  Är man stressad så behövs tid till att göra absolut ingenting, så försök att inte tänka på det så att du får dåligt samvete! Det är ju såklart lättare sagt än gjort, men alla behöver återhämtning och hur mycket beror ju på hur man mår och hur mycket man stressar 🙂

  Svara

 • Marlene

  |

  Du kan vara lugn. Majoriteten av mina helger gör jag mestadels inget annat än att chilla hemma 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Det är helt okej att inte göra något alls en hel helg! Jag pluggar på universitet och känner väl mest hela tiden att jag skulle behöva plugga hela helgerna men ibland skiter jag faktiskt fullständigt i det och stannar i sängen hela helgen. Jag behöver det 🙂 Hälsan går ALLTID före allt annat och känner man då att både kropp och själ behöver vila så är det så 🙂 Kram!

  Svara

 • Lollo

  |

  Du är verkligen inte den enda! Sen jag blev sjukskriven i höstas har jag gjort sååå mycket ”ingenting”. Behöver dessutom ofta sova ett par timmar på dagen för att överhuvudtaget orka… Känner mig ofta helkonstig men antar att det är kroppen som behöver återhämta sig (och psyket också).
  Många kramar och tack för din underbara blogg <3

  Svara

 • Lovisa

  |

  Få inte ångest att inte göra någonting, jag är likadan MEN försöker tänka såhär. Mina belöningar, som tex att inte göra något, äta godis eller festa, är inte på något sätt i relation till mina prestationer. Jag förtjänar belöningar för att bara finnas till 😀 Samma sak häller då självklart dig (och alla andra haha). Mvh hobbypsykologen som alltid vetat att vi borde vara bästisar och hänga. Det fick jag verkligen bekräftat av att du avskyr fil som jag. Så äckligt, varför gillar alla det? Det lever ju typ…

  Du är bäst!! Kram

  Svara

  • Matilda

   |

   Haha åh bästa! Klart man är värd belöningar för att man finns till!
   (Och näää fy för fil haha)

   Svara

 • Caroline

  |

  När jag jobbade på mitt förra jobb var ju standardfrågan varje fredag: ”Vad ska du göra i helgen?” Och för mig var det ju alltid att ligga i sängen och kolla på serier typ… Haha. Och när jag svarade att jag bara skulle ta det lugnt brukade jag få kommentaren: ”Ja men det är ju skönt ibland”. Ibland… alla mina helger någonsin typ. ^^

  Svara

 • anna

  |

  Har inget med inlägget att göra men kan du tipsa på fina fest skor behöver tips på det för vore jätte snäll om kunde blogga om det

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag har praktik 5 dar i veckan och jobbar varannan helg på det. Denna helgen var jag ledig och reste mig enbart ur soffan för att gå på toa eller äta… blev soffhäng med candycrush och teen mom 2.

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag har sedan Påskafton, gjort ingenting. Ofrivilligt förvisso, har legat jättesjuk i halsfluss. Har fan inte kunnat göra nånting förutom att sova och lida. Nu börjar jag äntligen bli frisk. Ibland njuter jag av att göra ingenting eftersom det sker så sällan. Men ska helst vara frisk då då.

  Svara

 • Matilda

  |

  Vad är det för färg på lacket? Alltså namnet, haha. Letar efter en perfekt babyrosa nyans (utan glitter, inte metallic, inte holo, inte matt, inte pärlskimrigt) och den såg lite lovande ut. Om du har något ännu bättre förslag så kan du väl slänga in dessa också? Hehe

  Svara

  • Egoina

   |

   Denna heter Candy store. Så passande namn 😉 Gillar den som heter typ pretty ballerina eller något sånt också 🙂

   Svara

   • Matilda

    |

    Tack för svar! Ska genast spana in dessa 😀

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv