Follow my blog with Bloglovin

Vad jag undrar över idag

Jag har två mycket viktiga funderingar idag:

 

• I ungefär alla poplåtar på Spotifys topplista just nu sjunger de att allt möjligt “är hav” och jag fattar verkligen nada. Alltså jag har till och med googlat på det. Vad tusan betyder “my body is an ocean”, eller “your hand is an ocean”. Oändligt? Eller är de svettiga? Blå? Fattar ej.

• En fråga till er med badkar. Har ni duschdraperiet innanför eller utanför badkaret när ni duschar? Vi diskuterade detta på jobbet förra veckan och jag blev så förvånad när jag fick veta att majoriteten tydligen har draperiet innanför badkarskanten både när de duschar och inte duschar. Alltså WHAT? Jag förstår inte det. 1) Det klistrar sig mot kroppen när man duschar, 2) draperiet blir ju hur blött som helst. Ja, som ni hör är jag #TeamUtanför. Jag hade faktiskt ingen aning om att folk på riktigt har det innanför. Men jag har bildgooglat nu och förstår att det visst är ganska vanligt. Mina kollegor argumenterade med att man måste ha draperiet innanför eftersom det annars blir blött i badrummet/på golvet. Men det stämmer ju inte? Det blir i alla fall inte det när jag duschar och jag lovar att jag är en stänkig duschare. Vad säger ni? Innanför eller utanför?

 

8B9D53CC-FC38-43F8-9E84-86864A157099

 

0

Comments (74)

 • Frida

  |

  Jag hade det innanför i början pga grupptryck.. men så insåg jag att det ju ändå blev blött när jag klev ur badkaret sen?? Så då gjorde jag det enda rätta och började ha det utanför badkaret 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Bra!!! Lämna the dark side 🙂

   Reply

 • Mikaela

  |

  Team utanför, alla dagar! Har dock bott i USA och där måste man ha draperiet innanför, för finns aldrig någon golvbrunn så då blir det verkligen blött hehe… kan hända att jag glömde några gånger…

  Reply

 • emblas.se

  |

  Hahah jag har inget badkar nu, men när jag haft det så har jag alltid haft det innanför badkarskanten för att det inte ska bli blött på golvet (kanske bara är jag men det stänker som sjutton när jag duschar…) och golvet är därav snustorrt när jag haft det innanför!
  Dessutom klistrar jag fast det mot badkarskanten så att det inte ska klistra sig mot kroppen! funkar finfint! ^^

  Har dock alltid draperiet utanför när man ligger i själva badet, nåt annat vore ju skandal :0

  Reply

 • Elin

  |

  Alltså är inte uppvuxen med badkar men flyttade nyligen till en lägenhet som har ett. Alla mina vänner har draperiet innanför. JAG VÄGRAR. Blött draperi kan vara det äckligaste i världshistorien ju? Har alltid mitt utanför.

  Reply

 • C

  |

  Utanför när man badar och innanför när man duschar. Avskyr när det är blött på golvet, och när jag duschar med det utanför så blir det det. Torkar mig alltid innan jag går ur eftersom blöta fotavtryck i badrummet ger mig frispel. Håller man duschstrålen mot draperiet klistrar det fast vid kanten istället för på dig 🙂

  Reply

 • Elsie

  |

  Innanför kanten.

  Reply

 • Kattis

  |

  Team Utanför! Det blir lite vatten på golvet men det går att leva med.

  Reply

 • H

  |

  Stämmer in med övriga, innanför när man duschar (kommer ju vatten mellan badkaret och draperiet annars) men utanför när man badar! Känns inte så mysigt att bada med draperiet där i vattnet haha

  Reply

 • Maja

  |

  Innanför såklart. Men bara och jag duschar i badkaret (står upp) men inte om jag ligger i badet (sitter) för då har jag inte alls.

  Reply

 • Fanny

  |

  Innanför såklart. Vet inte hur du gör för att det ska klistra sig mot kroppen? Har du så dåligt med svängrum? 😛 och att det blir blött… Ja det är ju lite halva grejen:)

  Reply

 • Pia

  |

  Har inget duschdraperi för jag duschar aldrig. Badar alltid 😀 älskar att bada!

  Men, skulle också ha draperiet innanför om man nu måste duscha. För att inte blöta ner allt. Det klibbar ju inte mot kroppen för den klibbar väl mot badkarskanten? (Om jag inte minns fel?)

  Reply

 • K

  |

  Neej. Ååh när jag haft någon som sovit över och sen duschat så lämnas alltid draperiet innanför.. Men det ska vara utanföör! Föreställer mig att det torkar bättre utanför också, så det hänger rakt liksom utan o ta i badkaret.

  Reply

 • Ng

  |

  Innanför. Men om man lyckas utan att blöta ner golvet är ju utanför snyggast såklart.

  Reply

 • Emmelie

  |

  #Teaminnanför här!

  Reply

 • Sabina

  |

  Jag har draperiet innanför 😀 känns mest logiskt haha. Och det har faktiskt aldrig klistrat sig mot kroppen!

  Reply

 • cathrin

  |

  Ang havet. Jag tänker att havet är “fram och tillbaka” ebb och flod. Vågor. Att då händerna både drar en till sig och puttar en ifrån sig(svår kärlek buuuhu )

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahh tror du? Så kanske det är!

   Reply

 • Sandra

  |

  Självklart ska det va utanför! Det är ju bara i vägen annars?! Och att det blir blött i badrummet om man har det utanför? Då kan man bara undra hur folk kastar runt med vattenslangen. Nej för tusan! Det är utanför som gäller!

  Reply

 • Sofia

  |

  Aldrig förstått mig på det här med duschdraperi i ett badkar? Alltså i huvudtaget, är själv uppvuxen med endast badkar och aldrig haft något. Och inte blir det speciellt mycket vatten på golvet när man duschar…?
  Sjukt förvirrad nu, endast trott att hotell har draperier runt badkaren, och då har jag det utanför, för att svara på din fråga!

  Reply

 • Robert

  |

  Utanför! 😉 Aldrig tänkt tanken att ha det innanför, faktiskt. 😛

  Reply

 • Sofia

  |

  Jag har draperiet innanför fastän jag HATAR hur det kletar fast sig på mig haha. Vet inte om mitt badkar är ovanligt smalt eller om duschen liksom är felriktad, men hade jag haft draperiet utanför kanten på badkaret så hade jag kunnat göra en låt om att my bathroom floor is an ocean.

  Nu när jag tänker efter så har jag nog alltid haft draperiet utanför förut, men sen när jag skaffade en roomie ändrades det. Kan vara så att det bara är andra människor som lyckas blöta ner hela världen. Det skulle inte förvåna mig för jag är ju perfekt och alla andra är sämst på precis allt.. (Det är så jag känner för människor i allmänhet pga att jag inte bor ensam längre. Så fort min nuvarande inneboende flyttar ut kommer jag att bli en bra människa igen!)

  Reply

 • Emma

  |

  Utanför! Minns att mina föräldrar och bröder hade innanför ibland när jag var liten och blä vad äckligt det såg ut! 😛

  Reply

 • Izabella

  |

  Innanför när man duschar för att inte få en massa vatten på golvet och sen skakar man av och hänger det utanför för att torka efteråt för att det inte ska mögla!

  Reply

 • Mathilda

  |

  Utanför helt klart!! Obehagligt att ha det innanför ju.

  Kan du inte börja göra “polls” när du har såna här frågor. Tror de finns så man kan bifoga dem i ett inlägg så man kan rösta direkt. Vore väldigt kul att få se statistik från dina läsare på funderingar likt dessa. Viktigt att veta hur många knasbollar (hehe) det finns. Tips tips! (Fanny Staaf har polls för hennes vilken-outfit-är-snyggast, om du vill kika).

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha jaa lätt! Jag gjorde ju det angående knäckebrödet 😉

   Reply

 • Jackie

  |

  Innanför. Så vattnet hamnar i badkaret istf utanför. Men om det inte blir blött på golvet för dig så kvittar det ju. Har glasvägg istf draperi. ^^

  Reply

 • F

  |

  Vågar inte dra för duschdraperi pga rädsla för mördare/spöke 🙁

  Reply

  • Sofia

   |

   Jag har tyvärr ingen statistik på det, men jag är rätt säker på att risken för mördare i duschen är extremt liten. Alltså typ så liten att det är större risk att du blir biten av en ko, får någon konstig koversion av AIDS och dör. Det kanske kan vara en tröst i alla fall. 🙂

   Och spöken finns ju inte så den risken är helt obefintlig! 🙂

   Reply

   • Sofia

    |

    Hahahaha, fy vad roligt!! Biten av en ko 😉 Hahahaha (kissar på mig lite).

    Men jag förstår “F” rädsla är inte alltid logisk <3

    Reply

    • F

     |

     Hahah ja, men är tyvärr full av ologiska rädslor! Är exempelvis rädd varje gång jag tvättar håret pga filmen The Ring där en hand dyker upp ur håret haha! Slutsats: sluta kolla skräckfilmer 😉

     Reply

 • Louise

  |

  Utanför! 🙂

  Reply

 • Isabelle

  |

  Alltså va?!?! Jag har precis som du helt missat att folk har det innanför (hur sjuuuukt) – jag har och kommer alltid ha utanför. Tur min pojkvän är likadan… Och har aldrig varit med om att det blir superblött?? Får precis som du rysningar av tanken på att det materialet ska klibba sig mot kroppen…

  Reply

 • Sandra

  |

  Men såklart att man har 2 draperier. Ett snyggare utanför som ser lyxigt ut och ett som gör jobbet på insidan. Det ska ju se lyx ut. 🙂

  Reply

 • Ingrid

  |

  Innanför! Annars blir det ju hur blött som helst i badrummet!

  Reply

 • Annika

  |

  Jag “viker” upp det. Liksom knyter upp det. Vem vill ha det i?! Det är tvål och schamporester på det…

  Reply

 • Annika

  |

  Missade att läsa duschar, jag tänkte badar för där finns det folk som har det kvar nere Så äckligt!

  Reply

 • E

  |

  Alltid haft duschdraperiet utanför, inget jag tänkt på, känns liksom självklart. Kanske skvätter jag ovanligt lite, förstår inte riktigt hur ni andra bär er åt för att få så vått golv att det skulle bli ett problem? 🙂 Det som skvätter mot draperiet rinner ju bara rakt ner, så det blir ju bara en våt “rand” på golvet precis längs badkarskanten. Och att ha det innanför först och sen dra ut ett dyblött draperi för att torka (annars möglar det ju på nolltid?) känns däremot väldigt opraktiskt på nått vis…? Men skulle jag ha det innanför tror jag inte det skulle klibbar mot kroppen, för som flera skrivit det fastnar ju mot kanten, däremot om man inte har badkar så klibbar det mot kroppen, värsta som finns 😉

  Reply

 • E

  |

  Draperiet utanför alla dagar i veckan! 😉

  Apropå det här med badkar kom jag att tänka på en kille jag var tillsammans med för länge sen; han satt alltid ner i badkaret när han duschade. Tyckte det var så himla udda!
  Hans förklaring var att det inte var bra att det kom vatten på väggen, och han litade inte på mig när jag sa att badrumsväggar liksom är gjorda att klara vatten 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha alltså är du säker på att det inte var F?? Han gör och säger nämligen exakt samma sak!! 🙂

   Reply

   • E

    |

    Haha, är det sant?! 🙂 Trodde seriöst inte det fanns en enda annan vuxen människa som sitter ner och duschar. För ja, jag är säker på att din F inte är mitt ex 😉
    Nu måste du ju lyfta den här frågan i bloggen också, finns det fler (vuxna) sittduschare? 😉 Och vad tror dom ska hända med väggen i badrummet om man står upp och duschar? Hur tänker dom sig att det funkar i badhus, och hur gör dom om det inte finns badkar, sitter dom på golvet då? Haha, så många frågor, snälla hjälp mig reda ut detta, jag är uppriktigt nyfiken!

    Reply

     • Issa

      |

      Jag sitter också när duschar och jag har inte ens ett badkar. Sitter ner på duschgolvet
      Inte pga väggarna, dom är ju gjorda för vatten men för att det är så skönt. Vem orkar stå när man kan sitta? Haha

     • Issa

      |

      Glömde nämna att jag har stor dusch med glasdörrar. Duschdraperi är sååå obehagligt så om jag hade ägt ett badkar hade draperiet deffinitivt varit utanför!

  • Sofia

   |

   Men har du testat att dra på duschen och sätta/lägga dig i badkaret..? Det är det absolut skönaste och mest avkopplande som finns! Jag hade en period där jag somnade i duschen nästan varje dag för att det var enda gången jag kunde slappna av på riktigt haha. Prova!

   Reply

   • E

    |

    Jag har ju givetvis testat att sätta/lägga mig ner när jag BADAT 😉 Men gissar att det inte är det du menar 🙂 I övrigt har jag inte testat mer än då mitt ex uppmanade mig att sätta mig ner första gången vi duschade tillsammans, fattade ingenting, tyckte bara det kändes extremt knepigt, och inte skönt att sätta sig naken i ett kallt badkar 🙂 Däremot är ju badkar (så som det är tänkt att användas ;-)) det bästa som finns, skulle inte kunna leva utan. Ett varmt bad när man är trött och stressad, då skulle jag lätt kunna somna, men inte sittande i duschen, utan isåfall liggande i badet 😉

    Reply

  • Anna

   |

   Vi har halvkaklat badrum och vårt hyreshus har haft jätteproblem med fuktskador i badrummen, det rinner liksom bakomnjaklet så alla måste sitta ner när man duschar (i badkaret alltså). Så alla badrum tål helt enkelt inte vatten

   Reply

   • E

    |

    Men så ska det ju inte vara, nånting är ju fel om en badrumsvägg (särskilt i duschen) inte klarar vatten? Vet hur det kan vara med dåliga hyresvärdar som inte tycker vissa saker är värda att åtgärda, men det borde väl va det minsta man kan begära att kunna duscha stående? Tänk äldre personer eller vem som helst som har problem att röra sig, dom kan ju inte sitta och duscha i ett badkar? Känner att jag blir orimligt engagerad i den här frågan, haha 😉 Men kan verkligen inte tänka mig att det skulle vara bekvämt att sitta, och ännu mindre ligga, i badkaret och duscha? Varför väljer man att göra så istället för att bada? Kan förstå att man gör det för att undvika fuktskador, om man vet att risken finns i just det badrummet, men att det skulle va bekvämt, nej 🙂 Men alla är vi olika, jag dömer ingen 😉

    Reply

 • Viktoria

  |

  Jag har draperiet innanför, det klistrar sig ju mot badkarskanten när det är fuktigt, iaf mitt draperi gör det, så då sitter det kvar där hela tiden medans man duschar och åker inte in och klistrar sig mot kroppen, för det hatar jag!

  Reply

 • Maria

  |

  Både och! Jag har ett finare (fortfarande IKEA men har mönster och så) duschdraperi som hänger utanför och är fin, sen en gammal vit som är innanför. Jag har klippt den vita så den går till halvvägs ner för duschkanten, dvs ligger inte i duschvattnet och är konstig, och kan torka ordentligt mellan duschar. Den har aldrig fastnat mot mig, bara kanten. Badar jag är båda utanför!

  Reply

 • Sabrina

  |

  Innanför såklart! No point med det annars 🙂 om du tycker det klistrar sig mot dig så bara blöt ner det så lägger det sig mot badkaret istället.

  Reply

 • Josefine

  |

  Innanför när jag duschar för att det inte ska bli blött överallt. Har en handduk på golvet för när jag kliver ur duschen så det inte ska bli blött, och om draperiet är utanför så blir ju handduken blöt. Har draperiet däremot utanför när jag badar (såklart, vad är man för människa annars?).

  Förresten så sitter jag i badkaret när jag duschar. Inte av någon annan anledning än att det är skönt att sitta ner.

  Reply

 • ab

  |

  Team Draperiet Innanför

  Reply

 • ab

  |

  Team Draperiet Innanför

  Reply

 • Sofia

  |

  Men va? draperi innanför!? Knasigaste jag har hört..
  Jag är också #TeamUtanför
  haha,

  Reply

 • Ellen

  |

  #teamutanför

  Reply

 • Rebecka

  |

  #teamutanför! Golvet blir lite lite blött men det är det värt!

  Reply

 • Emma

  |

  Alltså, jag har draperiet innanför kanten när jag duschar och lyckas ändå skvätta ner halva badrummet… Jag skulle nog inte våga ha det utanför pgr lär väl få en mindre översvämning då (aktiv duschare?!).
  Alltid utanför om jag badar dock!
  Ps. Jag brukar sitta ner och duscha när jag rakar benen, såå mycket skönare.

  Reply

 • Helena

  |

  Ja!
  Det måste vara utanför! Att överhuvudtaget ha duschdraperiet för nära sig när man duschar är ju bara knäppt. Men jag tror konstigt nog att majoriteten gör så.
  När jag flyttade ihop med min kille nu i vintras så fick jag skit för att jag hade draperiet utanför kanten pga det blir blött på golvet…
  Men vem vill ha ett kallt, sladdrigt, blött och påträngande draperi överallt på kroppen och inte komma loss.
  Orimligt.
  🙂

  Reply

 • Jos

  |

  TeamInnanför! Det här med att det klistrar sig har jag löst genom att spola vatten längs med kanten av badkaret där draperiet hänger. Då “klistrar” det fast sig på badkaret och rör mig inte ett dugg 🙂

  Reply

 • Jenni

  |

  Innanför såklart! Blir extremt blött på golvet när jag duschar iallafall!

  Reply

 • Madde

  |

  Haha håller så med dig! Utanför ska det vara, får panik när duschdraperiet slickar kroppen

  Reply

 • Therese

  |

  Trodde inte heller någon hade det innanför, fy så obehagligt… hehe. Har alltid utanför! (Och nä, tkr inte heller det blir speciellt blött av det + hellre blött golv än kallt klistrigt draperi?!)

  Reply

 • Frida

  |

  Angående det med att många sjunger om hav.. Jag tänker på det Pippi Långstrump sa: Jag är havet och ingen äger mig (typ så).

  Alltså, “my body is an ocean” tolkar jag som att ingen äger havet, min kropp är havet alltså äger ingen mig!

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaha… Men att någon hand är ett hav då? Haha 🙂

   Reply

 • J

  |

  Innanför! Vi syr upp draperiet så det precis går nedanför badkarskanten! Då ligger det inte nere vid fötterna och det fastnar aldrig på kroppen!

  Reply

 • Johanna

  |

  Innanför såklart! 😉

  Reply

 • Josefine

  |

  Innanför när jag duschar och utanför när jag badar. Blir SÅ blött om det är utanför när jag duschar, haha!

  Reply

 • M

  |

  Utanför,OMG!Det kanske är jag som är ovanligt bakterieskraj. Men jag städar alltid badkaret precis innan jag ska bada och hänger draperiet utanför. Känns otäckt att bada med det flytande i vattnet haha. Det har ju säkert ändå fastnat någon slags tvålrest eller smuts nere på kanten sen tidigare dusch,och då vill jag ju inte bada med det! Tänker inte alla så haha? Dessutom sköljer jag alltid av fötterna innan jag kryper ner och fyller upp vatten. Annars kan det ju komma nåt läskigt strumpludd flytande typ. 🙂

  Reply

 • Camilla

  |

  Jag hör till #teamutanför
  Det dom förvånar mig mest är att folk verkar ha draperiet fördraget när dom badar. Känner mig konstigt nog sååå instängd då. Drar givetvis för det när jag ställer mig upp och ska duscha av mig efter badet.
  Tack för världens bästa blogg btw! ❤

  Reply

 • Malin

  |

  Men alltså va? Duschdraperi har man innanför badkarskanten för att inte blöta ner halva badrummet. Och nej, det blir inte blött när man går ur badkaret för man torkar av ben och fötter innan man kliver ner på en badrumsmatta som är placerad utanför badkaret. Och nej, det klistrar sig inte mot kroppen om man inte ställer sig precis mot det men så små är väl inga badkar man har hemma i alla fall? Jag får åtminstone plats utan problem med att det klistrar och jag har stor gravidmage nu, så jag köper inte den förklaringen till varför man skulle ha det utanför 😛

  Reply

 • Amanda

  |

  Håller så med dig angående draperiet! Det blir ju bara blött precis där det rinner ner vilket max är någon decimeter utanför badkaret? Superobehagligt när det nuddar kroppen ju haha.

  Reply

 • Emelie

  |

  Innanför! Annars rinner ju vattnet ner på golvet :O

  Reply

Leave a comment

Arkiv