Follow my blog with Bloglovin

Spara pengar med hjälp av Dreams

I samarbete med appen Dreams.

 

IMG_6827

 

Ni minns kanske spar-appen jag bloggade om för ett tag sedan? Det var kul att det blev så bra respons. Hoppas att det har gått bra med ert sparande! Skulle vara kul att höra om någon nått fram till sitt mål?

Som ni kanske kommer ihåg håller jag på att spara till en weekend till Rom. Hur har det gått då?

 

IMG_7179

Jo, såhär ser det ut nu. Jag har kommit en bra bit på vägen! Tyvärr har vi inte bokat resan ännu (svårt att veta exakt när vi kan åka eftersom F precis fått nytt jobb). Men vi hoppas på någon gång i slutet av maj.

Dreams är alltså en app som erbjuder ett roligt och enkelt sätt att spara pengar. Det jag tycker är bra med appen är att den gör mig medveten om alla “onödiga” köp jag gör. Jag är en vardagslyxare kan man väl säga. Jag tycker om att unna mig små saker i vardagen som exempelvis en latte eller lunch ute eftersom det gör dagen lite trevligare. Det är inget fel med det, men om man försöker nå ett mål kan det vara bra att bli medveten om de där köpen som man egentligen enkelt kan välja bort.

 

F2E07657-2CBF-48E7-AF35-8996D70C3888

Exempelvis går det ju helt fint att ta med sig kaffe i en termos ; ))

 

IMG_7178

Appen känns nästan lite som ett spel och det finns många sparhack och roliga funktioner. Till exempel den här. Om man väljer att spara i grupp, till exempel tillsammans med sina tjejkompisar om man ska göra en resa tillsammans, kan man aktivera “härmapan”. Då sparar du automatiskt 10 kronor varje gång någon av dina kompisar gör det.

 

Vad drömmer du om?  Ladda hem appen idag och börja spara! Appen hittar du här.

 

Bra att veta:

Man byter inte bank.

Pengarna är helt säkra genom BankID som man loggar in med.

Det kostar ingenting och du kan föra över pengarna fram och tillbaka som du vill.

Du måste vara minst 18 år för att kunna spara med Dreams.

0

Kommentarer (19)

 • E.

  |

  BÄSTA APPEN! Har lyckats spara ihop 23000 på två månader inte nått mitt mål ännu men im getting there

  Svara

  • Egoina

   |

   JÄKLAR!!! Bra jobbat! Heja heja 🙂

   Svara

  • E.

   |

   Oj.. mina emojis kom inte med hehe

   Svara

 • Kattis

  |

  Dreams godkände inte mitt bankkonto (antar jag? det stod typ “verifierar” i typ en vecka, sen försvann det bara och mitt konto förblev overifierat) så inget dreams för mig! Palllar inte hålla på, det ska bara funka. Haha. Msn det verkar ju kul med såna där funktioner som härmapan 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, så det är så störigt när sånt strular. Blir knäpp på det. Jag kan höra vad som kan tänkas vara fel, så får du se om du orkar testa igen 🙂 För mig funkade det i alla fall hur lätt som helst 🙂

   Svara

  • Kim

   |

   Hej Kattis! Tråkigt att höra att det strulat för dig! Det där med konto kan vara lite svårt. Den vanligaste orsaken till att det inte fungerar (att kontot inte kan verifieras) är att man angett fel kontonummer, kanske skrivit in en siffra fel eller liknande. Det kan också bero på att man angett ett konto som det inte går att ha autogiro på – typ ett sparkonto, eller ett vanligt konto som du helt enkelt inte har autogiro på. En annan grej är att det ibland blir förvirring kring när kontot faktiskt har verifierats – det ska stå verifierad under din betalningsmetod i inställningarna när det är klart, men du får ingen bekräftelse på att det gått igenom eller liknande. Det finns en supportchatt där du kan skriva till oss så försöker vi alltid gå till botten med problem! Vi vill ju inte att teknikstrul ska stå vägen för dina drömmar, ju 🙂 /Kim på Dreams

   Svara

   • Kattis

    |

    Hej! Det var ett helt vanligt konto som jag kopplat andra autogiron till så det borde gå 🙂 och jag vet att jag skrev rätt siffror. Det är möjligt att jag nu inte minns exakt, det är några månader sen, men jag har för mig att mitt kontonummer bara försvann från där det stod att det höll på att verifieras. Kanske kontaktar supporten framöver 🙂 tack för engagemanget!

    Svara

 • Kim

  |

  Så kul att det går bra för dig med sparandet! Rom i maj låter som en ren och skär dröm 🙂 /Kim på Dreams

  Svara

 • Jackie

  |

  Åh jag ÄLSKAR Rom! Ska lätt åka dit igen. Staden måste nämligen ses både dag OCH natt, då allt ser olika vackert ut dag-resp nattetid. I maj åker vi till Bologna och jag längtar så mycket. Älska maten-språket-sevärdheterna! Ciao bella!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag och min pojkvän är SÄMST på att spara, men med Dreams har vi lyckats spara ihop så vi kunnat boka flyg+hotell+bussturer i Edinburgh en vecka, plus gott om fickpengar att ha med på resan. Sååå nöjd med appen!! Verkligen världens bästa grej. Tror det är för att det inte går att ta ut pengar spontant när man får ett köpsug, och att den där cirkeln visar hur nära man är.. Bäst!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad kul!! 🙂 Trevlig resa!

   Svara

 • Sandra

  |

  Har efter tipset från dig också börjat spara i Dreams, det är så roligt att se hur man sakta men säkert sparar ihop till sin dröm.:) Jag håller också på att spara till en resa till Rom, en present till min man som fyller jämnt nästa år. Jag har satt målet på 15 000 kronor till januari nästa år och har en månatlig överföring på 1000 kronor så nu, med den här månadens överföring, är jag uppe i 3000. En bit kvar men jag har ju lite tid på mig också.:)

  Svara

 • Polly

  |

  Alltså jag har sparat TIOTUSEN!!! Och jag är så JÄVLA dålig på att spara annars, men med den här appen är det så jävla roligt, och enkelt. Dessutom är jag en fattig student, så att för mig ha sparat så mycket är helt jävla otroligt, jag blir alldeles till mig när jag skriver det här, hahah! Jag har slagit på typ alla triggers som går nästan, alltså det handlar aldrig om stora summor, utan det är verkligen de små sakerna i vardagen som gör att hela ekonomin blir pannkaka så jag rekommenderar den här appen ENORMT!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha alltså så kul!!! Heja dig!!! 🙂 🙂

   Svara

  • Kim

   |

   Wow, så himla kul att höra, heja dig! Skulle vara fantastiskt att komma i kontakt med dig – jag jobbar som content och community manager på Dreams och jag letar jämt efter användare som du, som lyckats med sitt sparande och kanske vill vara med och inspirera andra också. Om du skulle vilja vara med på ett blogginlägg eller liknande får du jättegärna maila mig på kim.borgstrom@getdreams.com, eller skriva till oss i appens supportchat! Stort grattis igen, verkligen grymt jobbat! /Kim

   Svara

 • Ida

  |

  Dun fråga kanske 🙂 Skapas det nya sparkontot i min vanliga bank? Så att jag ser/har tillgång till det om jag är inloggad i bankappen? 🙂 hur fungerar det med ett gruppmål om man har olika banker?

  Svara

  • Egoina

   |

   Om du klickar på länken finns mer info under “kom igång” 🙂

   Svara

 • Kim

  |

  Hej Ida! nej – det nya sparkontot skapas hos Ålandsbanken, det är en finsk bank med kontor i malmö, stockholm, göteborg som omfattas av bankgarantin så dina pengar är helt säkra. Att kontot finns hos dem är för att vi enkelt ska kunna erbjuda Dreams för alla kunder, gratis. Att öppna konton hos massa olika banker skulle vara omöjligt för oss. I gruppdrömmar så sparar alla på sina egna Dreamskonton – ni har alltså inte tillgång till varandras pengar, däremot ser alla drömmedlemmar hur ni sparar och ligger till, så att ni enkelt kan peppa varandra och se till att ingen halkar efter. /Kim på Dreams

  Svara

 • Cornelia

  |

  Jag kan inte koppla mitt konto till appen för jag är inte folkbokförd i Sverige ganska surt annars skulle jag vilja använda den… Är folkbokförd i Norge..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv