Follow my blog with Bloglovin

Tisdag är min måndag

581A0D02-53FF-4428-A0DE-91AA0F9171F0

Hej på er! Denna vecka startade så segt. Igår satt jag fast på ett tåg i en och en halv timme (telefonen var dock fulladdad så det var ok) och idag har jag världens ledvärk (det är så himla konstigt vad som händer med kroppen under månadens gång). Jag har haft väldigt mycket att göra på jobbet och ska dessutom hem för att tvätta och skriva en krönika. Det kommer bli en väldigt lång dag. Är på tåget just nu helt slutkörd och huvudet dunkar.

Tisdag är min sämsta dag. Det är verkligen inget bra med tisdagar alls (kom på att jag har bloggat om det en gång tidigare, här). Det är långt kvar till helg och det känns som att veckan aldrig kommer ta slut. Dessutom kommer min trötthet alltid en dag senare. Det vill säga att så som ni känner på måndagar känner jag på tisdagar. På måndagar kickar någon adrenalin igång och jag är övermänskligt produktiv och märker inte att jag är trött förrän och seg efter helgen förrän på tisdagen. Idag alltså.

Okej. Då var det slutgnällt. Tycker bara måndagar får oförtjänt mycket skit och ville jämna ut det lite.

 

0

Kommentarer (20)

 • Ninnie Lystad

  |

  Åå vad jag håller med om att tisdagar är värre än måndagar!!!

  Svara

  • emblas.se

   |

   Samma här! känns alltid svårast att gå upp på tisdagar tycker jag… ^^

   Svara

 • Linnea

  |

  Tror nog det är ganska vanligt att avsky tisdagar! För min del försvinner oftast måndagen snabbare än jag tror på förhand. Sen kommer Tisdagen….. då är det alltid som mest att göra på jobbet och det är näst intill utan undantagen den dagen då mest grejer på jobbet går åt helvete. Är väldigt sällan nåt kul som händer på Tisdagar efter jobbet heller. Idag hade jag och sambon pratat om att göra något kul efter mitt jobb. Men så blev jag superförkyld och allmänt sjuk :)))

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa bajs på tisdagar! Krya på dig! 🙂

   Svara

 • Mathilda

  |

  Hatar verkligen också tisdagar. Alltid gjort! Mycket värre än måndagar, helt klart.

  Svara

 • Josefine

  |

  Har sagt länge att jag tycker tisdagar är värre än måndagar för att jag typ “chockar” kroppen på måndagar och håller igång, men aldrig någon som håller med mig. Så, tack!

  Svara

 • Maria

  |

  Åh vad jag håller med om tisdagar!! På måndagar har en ju fortfarande sömnen från helgen kvar i kroppen som sen är helt förbrukad på tisdagen!

  Svara

 • Karolina

  |

  Känner igen mig och håller helt med om att tisdag är sämre än måndag! Hoppas din kväll och resten av veckan blir bättre 🙂

  Svara

 • Jonna

  |

  På tal om tisdagar, lyssna på Lejonhjärta med Snook.

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag håller med till ca 700%! Tisdagar är ju dubbelt så långa som alla andra dagar. Igår hade jag inga som helst problem med att gå upp 05:30 och jobba hela dagen för jag var hur pigg och glad som helst fastän jag knappt hade sovit något, men idag.. Herre min skapare vad trött och seg jag är. Däckade ändå före 23 igår. Det är ett mirakel i sig..

  Jag brukar säga att “Monday is getting shit done day” för jag är alltid så produktiv och pigg då. Får komma på något passande namn för tisdagar också. Tuesday is can’t even tie my shoes day typ?

  Svara

 • Robert

  |

  Kan ligga nåt i det du skriver. 😛

  Svara

 • Mathilda

  |

  Hej – och tack för en superhärlig och viktig blogg!
  Jag har ett dilemma som jag verkligen behöver en opartisk åsikt kring.
  Jag började för en månad sen ett nytt jobb, bra betalt och ser bra ut på CVt men jag får inte utnyttja hela min kompetens och utbildning i denna roll. Det är mer fokus på saker inom min utbildning (digital marknadsföring) som jag inte tycker är så inspirerande. Många excel-rapporter och siffror, medan jag brinner för det mer kreativa. Nu har jag blivit headhuntad via Linkedin för ett jobb som verkar passa mina skills och intressen mycket mer… men är det inte fel att byta efter såhär kort tid? Kanske kan jag växa in mer i min nuvarande roll och klättra inom företaget? Eller ska jag helt enkelt tänka själviskt och hoppa på det andra jobbet? Tacksam för svar från alla som känner igen sig!

  Svara

  • Carla

   |

   Känner inte igen mig, men min spontana tanke var: ta det nya jobbet! Skulle det vara så att på framtida jobb att de frågar varför du var på ditt nuvarande jobb så pass kort tid, så säg bara att arbetsuppgifterna inte riktigt passade dig. Lycka till! <3

   Svara

   • Mathilda

    |

    Tack! Men största problemet nu är att jag känner mig elak mot mitt nuvarande jobb och mina chefer, som lagt massor av tid och pengar på att träna upp mig. Men det är ju samtidigt mitt liv det handlar om…

    Svara

    • Sofia

     |

     Jag skulle tänka på det som ett förhållande. Du trivs inte riktigt och suktar efter andra män/kvinnor för att din nuvarande partner och du inte fungerar till 100% tillsammans. Du känner dig instängd med hen och vill ha något bättre, du är inte kär på riktigt.

     Skulle du då stanna kvar och låta partnern tro att allt är frid och fröjd, och hoppas på att någon äkta kärlek växer fram med tiden? Nä. Var schysst mot din partner och gör slut! För bådas skull. 🙂

     När det kommer till jobb och karriär ska man tänka själviskt. I slutänden så blir det bättre för samtliga parter om du byter till ett jobb där du känner att du får göra det du är bra på. Då kan dina nuvarande chefer hitta någon som kanske är jättetaggad på de arbetsuppgifterna du tycker är oinspirerande. 🙂

     Svara

  • Sofia

   |

   Du kommer kanske inte få så bra referenser från ditt nuvarande jobb, men jag tycker du ska ta det nya! Jag hade bett om ursäkt till mina chefer men sagt som det är: du känner att det nya jobbet är så pass bra att du inte kan tacka nej.

   Som du skriver är det ditt liv. Man ska inte jobba kvar för att va snäll mot nån annan 🙂

   Svara

 • Matilda

  |

  Torsdag är min day of doom. Urs vad jag avskyr dem. Långa och helvetiska. Lider med dig.

  Svara

 • Maid in the kitchen

  |

  Detta är min standardkommentar varje tisdag, haha. All trötthet och orkeslöshet kommer ikapp en på tisdag. Bara att bita ihop!

  Svara

 • Fanny

  |

  Men snälla vad fin du är! Hjärtögon

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv