Veckans mat

I samarbete med mat.se.

 

IMG_6390

IMG_6388

 

Vi fixade vår veckohandling igår och därför kom maten och knackade på (bokstavligt talat) lagom till när vi var hemma från jobbet idag. Så himla skönt! Här är en del av det vi beställde. Tänkte ta bild på allt, men blev så otålig pga hungrig. Haha. Veckans meny ser ut som följer:

 

Måndag: Tacopaj (vi provar med quornfärs denna gång).

Tisdag: Take away, rester eller mackor eftersom vi tvättar.

Onsdag: Fisksoppa.

Torsdag: Mozzarellasallad.

Fredag: Lämnar den dagen öppen så att vi är fria att göra vad vi känner för.

 

IMG_6391

 

Vi påbörjade tacopajen direkt. En enkel rätt som också har lite emotionellt värde eftersom det var den första maträtten F lagade till mig <3 Den är väldigt lätt att göra. Man varvar köttfärs (eller quorn då) med tortillabröd. Det blir som en tacolasagne. Vi har massa roliga ingredienser i den som salsa, smaksatt créme fraiche, paprika och jalapeños. Köttfärsen är smaksatt med chili, tacokrydda och lök. Och på toppen pryder tomatskivor och ost.

 

IMG_6393

Nu har vi precis ätit och betyget blir väl godkänt. Jag ska inte ljuga och säga att det blir lika bra som med kött, för det tycker jag inte. Smaken är bra och nästan identisk enligt mig, men konsistensen och tuggmotståndet blir inte helt det samma. Men det är säkert en vanesak.

Om ni anger EGOINAS som rabattkod får ni 170 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor (gäller endast nya kunder). Gå in HÄR för att komma till mat.se.

 

0

Comments (22)

  • Robert

    |

    Så smarrigt! Fast jag hade nog också velat ha vanlig köttfärs. 😉

    Reply

  • Izabella

    |

    Jag rekomenderar Hälsans Köks sojafärs istället! Quorn blir så geggig tycker jag, medan sojafärsen har “hårdare” korn, mycket mer likt riktigt färs om du frågar mig

    Reply

      • Nina

        |

        Jag brukar också köra sojafärs men har också tyckt att just konsistensen är det som är annorlunda. Mitt tips är att steka på färsen rätt hårt! Brukar steka så att det nästan, nästan är bränt haha. När soja steks så hårt så skulle jag nog inte känna någon skillnad egentligen!

        Reply

      • Sandra

        |

        Håller med om att hälsans köks färs är mycket bättre!! Mindre gegg och bättre konstistens!!

        Mvh älskar tacos och vego

        Reply

  • Tina

    |

    Tortillalasagne, som vi kallar det hos oss, var också det första som min kille lagade åt mej! Så jag känner också samma emotionella värde till rätten 🙂

    Reply

  • Mich

    |

    Åh älskar “vanlig” tacos och tacopaj men aldrig testat med tacobröd. Tack för tipset 😀

    Reply

  • Bea

    |

    Anammas sojafärs!!! Såg att någon tipsat om Hälsans Kök, jag tycker dock Anammas slår den. Lågt CO2-avtryck och billig också, 69kr/kg 😀

    Reply

    • Eve

      |

      Röstar också för Anammas! Tycker Hälsans kök har en bismak som inte Anammas har.

      Reply

  • Alva

    |

    Tråkigt att de inte leverar till min stad! Uppsala känns ju ganska stort men tydligen inte :/

    Reply

    • emblas.se

      |

      Har för mig att jag sett den bilen här i stan ändå..?

      Reply

  • Alice

    |

    Ja det är en vanesak även om jag håller med om att sojafärs har bättre konsistens. Älskar att du inspirerar till vegomat iaf – så viktigt för världen när alltfler influencers tar ansvar! 🙂 grym blogg!! Kram

    Reply

  • Charlotte

    |

    Hur länge gäller rabattkoden? 🙂

    Reply

    • Egoina

      |

      Inte helt bestämt, men ett bra tag 🙂

      Reply

  • Sofia

    |

    Har nog bara provat sojafärs som vegotacofärs. Tyckte inte att det var någon jätteskillnad, men inget slår ju fläskfärs.

    Måste nog göra en tacopaj snart. Det är så satans gott med mycket rödlök, majs, paprika och massor av ost. 😀

    Reply

  • marika

    |

    vegme har fan den bästa färsen! finns på citygross, finns även vegme-burgare som är så jävla goda!

    Reply

    • John

      |

      Hålller med, Bästa soja färsen på marknaden!!

      Reply

  • Ch

    |

    ÅH, tacopaj! Det var alldeles för länge sedan.

    Reply

  • Maid in the kitchen

    |

    Säger som många andra här: Anammas vegofärs!!! Lätt godaste vegetariska färsen. Try it!

    Reply

  • Towe

    |

    Vill bara tipsa om hur mycket godare det blir med belugalinser istället för quorn eller sojafärs. Ingen bismak, och tuggmotståndet blir perfekt. Har det i alla rätter där det egentligen skulle vara köttfärs, och är mycket nöjd med upptäckten.

    Reply

Leave a comment

Arkiv