Follow my blog with Bloglovin

Listan om morgnar

Jag tänkte att jag skulle svara på den här morgonlistan (och senare även kvällslistan) som cirkulerar och sedan kanske jämföra om några månader med en likadan lista när jag lever i min nya verklighet. Kanske? Jag får se. Såhär ser mina morgnar ut nu i alla fall!

 

DSC03532

 

När går du upp?

– Jag borde gå upp 05.45 för att ha tid på mig och starta morgonen harmoniskt utan att stressa runt som en galning. Men det händer ju aldrig. Oftast går jag upp 06.10 (och går hemifrån 06.20). På helgerna är det väldigt olika. F är bestämd på att *vi inte ska sova mer än nio timmar*. Vilket kanske är bra för mig för jag skulle på riktigt kunna sova bort hela livet. Hade jag sovit i ett mörkt rum utan ljus och utan att något väcker mig är jag faktiskt orolig över hur länge jag hade kunnat sova. Tänk om jag aldrig hade vaknat? Jag vaknar nämligen nästan aldrig av mig själv (om inte jag har megamycket ångest), vaknar alltid av något.

 

Vad är det första du gör varje morgon?

– Såhär (om jag duschat kvällen innan): kissar -> tar deo – > tvättar ansiktet -> smörjer in ansiktet -> klär på mig.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

– Vardagar: typ 7 minuter. Helger: Väldigt olika beroende på vad jag/vi ska göra och om jag ska sminka mig eller inte. Men brukar i alla fall unna mig en dusch som är annat än panik-ig och sminkar mig. Så kanske 40 minuter.

 

D35804B2-5514-475A-8C4B-C43A38C9DF0D

 

Är frukost viktigt?

– Alltså jag har ju hört det. Hehe. Har dock aldrig i hela mitt liv självmant ätit frukost. Jag äter om jag blir serverad det, annars händer det inte. Ain’t nobody got time for that. Dessutom är jag tyvärr superkräsen vad gäller frukost. Älskar i princip all annan mat, men det mesta i frukostkategorin är ju bara så vidrigt? Typ fil. Usch………ryser.

 

Är du morgontrött?

– Allt är relativt, jag vet inte. Jag vill ju dö så trött jag är varje när klockan ringer, men när jag väl är uppe är det okej. Men det är rätt konstigt det där, för ju tidigare det är – desto piggare är jag. Är klockan innan 07.00 känns det typ overkligt att vara uppe, det är som att någon adrenalin kickar igång. Men är klockan 11.00-ish och jag precis klivit upp är jag så himla trött.

 

Vad har du för alarm?

– Haha, jag vet inte ens för jag är inte vid medvetande när det ringer och förstår inte vad som händer förrän efter jag stängt av larmet. Jag bara aktiverar det på telefonen och vet alltså inte vad det är för signal egentligen. Nu skriver jag “larmet” i singular, men jag menar såklart larmEN. Jag har minst tio larm som ringer varje morgon. F hatar mig.

 

EBF81701-5E89-40E2-87A1-4EEED76F7A24

 

Hur ser en perfekt morgon ut?

– Jag vaknar av att F håller om mig och pussar på mig för att sedan låta mig somna om, en stund senare kommer han in och säger “frukosten är klar” och så tar jag på mig myskläder och äter tillsammans med honom (gärna något med bacon eller Nutella). Som varje helgmorgon då alltså? Shit, nyp mig i armen någon! Efter det vill jag hitta på något. Kanske gå på stan och äta lunch (jepp, mitt liv kretsar kring mat).

 

Vad är det bästa med morgonen?

– Det bästa med min vardagsmorgon är stunden då jag sitter på tåget med podcast eller musik och bara stirrar ut genom fönstret för att ingen vill mig något. Ändå ganska bra sätt att starta dagen på.

 

40D594D8-2C39-412B-81EB-404D70F1D959

 

Hur går du helst klädd på morgonen?

– På vardagar: vanliga kläder pga har tio minuter hemma innan jag måste gå till bussen…hehe. På helgen: något mjukt såklart. Kvittar egentligen vad. Men det är viktigt att jag gör mig i ordning ganska fort, för annars ser jag ut sådär hela helgen dagen.

 

0

Kommentarer (7)

 • Robert

  |

  Satan så sugen jag blev på våfflor och nutella nu. 😛 😉 Borde köpa ett våffeljärn. Går bra med sylt och grädde till också. 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Haha, vad skönt att läsa om någon annan som också sover mycket. Jag är också lite orolig för hur länge jag skulle kunna sova om inget väckte mig..

  Svara

 • Josefin

  |

  Är likadan med sovandet! Min mamma säger jätteofta på helgen “men varför ställer du klockan på helgen för? Sov uuut?” Okej fine hon vaknar typ 8 på helgen utan alarm, jag skulle förmodligen vakna 15.00 om jag gjorde samma sak….

  Svara

 • H

  |

  Det är en vanesak det där med när man vaknar av sig själv. Anledningen till varför du känner dig trött när du vaknar 11ish är för att du då sovit för länge. Nu på “äldre dar” (är 27) så brukar jag gå och lägga mig vid 22 och vaknar 8.30. Man mår bra av det!

  Svara

  • H

   |

   *7.30 haha

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv