Några saker jag tänker på just nu

1) Jag googlade alla hjärtans dag, läste om “valentinsdagen” och kom över det här:

 

brinnande

Detta är alltså vad man äter på alla hjärtans dag i Danmark. Alltså vad är fel på dom? Den mest romantiska dagen på året och de äter något som ser ut sådär?? Det är säkert jättegott och efter att ha bildgooglat så vet jag att rätten kan se trevligare ut. Men ändå. Kändes bara så väldigt danskt. ( Ps. I egenskap av norsk i Sverige (och svensk i Norge dessutom) så får jag mobba).

 

2) Jag insåg att Instagram har fått samma funktion med “my story” som Snapchat har vilket på ett sätt gör mig ledsen eftersom jag är rädd att Snapchat så småningom kommer dö ut och det är taskigt av Instagram att sno konceptet rakt av. Men så är livet och nu undrar jag egentligen vilket medium ni föredrar. Jag har ju byggt upp en ganska stadig följarskara på Snapchat *hejhej*, men borde kanske använda Instagram istället? Jag vet i alla fall att jag inte kommer använda båda. OBS! Få nu inga förväntningar eller så, publicerar alltså bara tråkigt skit. Men tycker det är kul just för att det bara är vad det är. Vill ni att jag ska använda Snapchat eller Instagram för att lägga upp “min story”? Ni väljer. (Dock finns det inte hundfilter på insta, så snälla tänk på det : (((( )

 

IMG_3609

 

3) Jag såg Mexicos (mexikos?) president på tv och han är ju jättesnygg?  “Inser du att du tycker en 50-åring är snygg”, sa F och jag kollade upp det och mycket riktigt är snubben 51 år gammal. Men ändå. Han ser ut som latino-stålmannen.

 

57th President Of Mexico Enrique Pena Nieto

 

4) Jag ser om Breaking Bad nu och det är otroligt så lite jag kommer ihåg? Det är nästan som att se serien för första gången. Sjukt hur mitt minne fungerar. Jag kan varenda låttext i hela världen och kan i princip citera varenda Vänner-avsnitt som finns, men vad gäller resten minns jag nada. MEN! Vet ni vad jag tänkt på? Egentligen är det ganska osannolikt att Skyler och Walt skulle kunna få Walter Junior. Skyler är ljushårig och har blå ögon och Walt är brunhårig och har blå ögon, men Walter junior har mörkt hår och mörka ögon. Kanske Ted är hans biologiska pappa??

 

breaking bad

 

0

Comments (74)

 • Johanna

  |

  Det går absolut att få ett barn med mörka ögon om båda föräldrar har ljusa (och tvärtom), så länge en av föräldrarna har anlag för mörka ögon någonstans där bak.
  Min syster har mörkbruna ögon och mina föräldrar har båda ljusa, och hon har “Kjelle-munnen” som vi i vår familj kallar vår pappas speciella mun, så vi vet att hon inte är en bortbyting 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Det jag lärde mig i basic biologi (dvs i skolan), så kan två blåögda inte få brunögda barn eftersom brunt är dominant och därför skulle en person som har anlaget få bruna ögon = blåögda kan inte ha anlag för brunt. Men jag har läst att det finns undantag och att det inte är så enkelt som det förklaras i skolan, men är det inte väldigt väldigt ovanligt? 🙂 Tvärtom är dock relativt vanligt, men det blir oftast bruna ögon pga brunt är dominant 🙂

   Reply

   • Paula

    |

    Min sambo och jag har mörka bruna ögon båda två och vår dotter ploppade ut med rött hår och knallblå ögon Så om hon får barn med någon med blå ögon bär hon åtminstone på bruna anlag som mycket väl kan slå igenom Ska tilläggas att både jag och min sambo har varsin rödhårig/blåögd förälder men vi trodde ju att våra indiska/sydamerikanska gener skulle övervinna de skotska/svenska

    Reply

    • Egoina

     |

     Det här med gener och anlag är så häftigt tycker jag 🙂

     Reply

     • Paula

      |

      Alla mina smileys försvann tydligen haha! Vad surt det såg ut då, så menade jag inte. Det är verkligen superhäftigt!!!

    • K

     |

     Om ni båda har en förälder med rött hår och blå ögon har ni troligtvis bara en brunögd gen var (som gör er brunögda eftersom den är dominant) och er dotter fick den andra blåa typ 🙂

     Reply

   • Rebecca

    |

    Precis som du säger kan två brunögda föräldrar få ett blåögt barn men inte tvärtom, jag har aldrig hört att det finns undantag? Vet en som fick ta sig ett snack med sina föräldrar efter en biologilektion och fick veta att hennes pappa inte var hennes biologiska. Och btw, team snapchat!

    Reply

    • Egoina

     |

     Haha What? Så sjukt att få reda på det så!

     Reply

 • Hanna

  |

  Instagram (använder ju inte snapchat)! ☺
  Jag blir bara glad om jag slipper hundfiltret.

  Reply

  • Marie

   |

   Haha yes! Bläddrade lite snabbt genom kommentarerna och såg att de flesta föredrar Snapchat, men här är en som jag kan hålla med. Så trött på de där filtren!
   Jag har Snapchat men glömmer bort att titta där om jag inte får en notis om något. Instagram däremot följer jag så många olika människor på och innehållet där håller högre kvalitet än vad Snapchat gör. Eftersom jag då redan kollar Instagram så ofta så är det därför enkelt att gå in på stories också.

   Reply

 • Sara

  |

  Använd snapchat! <3

  Reply

 • Fanny

  |

  Facebook Messenger har ju också en my story-grej nu. Så sjukt irriterande!

  Reply

  • emblas.se

   |

   Verkligen! och man kan inte ta bort det heller…. -_-

   Reply

 • Jenney

  |

  Snapchat!!!

  Reply

 • Elin

  |

  Jag röstar för snapchat! Enklare och bättre ju!

  Reply

 • Johanna

  |

  Tycker att presidenten liknar F lite!

  Reply

  • Egoina

   |

   Kanske därför jag tyckte han var snygg 😉

   Reply

  • Kattis

   |

   Ja! Tänkte kommentera just det, jag också. Klart äldre än F, men jävligt lik. Haha.

   Reply

 • Linnea

  |

  Fortsätt med snapchat!

  Reply

 • Lisa

  |

  Instagram. Snapchat är bara en fånig grej och kommer förhoppningsvis försvinna snart.

  Reply

  • Kattis

   |

   Själv använder jag typ snapchat bara för att kolla på egoina och Therese Lindgrens stories, jag fattar inte riktigt tjusningen utöverbdet, men tror du verkligen det försvinner snart? De ska ju börsnoteras till exempel, det tycker jag tyder på att de är in it for the long haul. Sen att det är det självklara valet för många ungdomar då..

   Reply

   • Lisa

    |

    Det tror jag definitivt. Följer deras utveckling och den ser inte positiv ut så jag håller tummarna att den suddas ut snabbare än blixten. Har aldrig haft det och förstår inte vitsen. Tycker det verkar vara något som en femtonåring använder som när jag själv på den tiden hängde på fåniga sajter.

    Reply

    • Kattis

     |

     Får jag fråga varför du känner så starkt för att just snapchat ska försvinna? Och hur/varför du följer deras utveckling? Lär ju finnas många appar som du aldrig haft men som du inte känner så starkt för..?

     Reply

    • Maria

     |

     Och vad är det för fel om det är en fånig app för femtonåringar? Vilket det inte är, men såna ska väl också få finnas haha. Märkligt att ha så starka åsikter om nåt du aldrig testat.

     Reply

  • K

   |

   I vissa ögon är Instagram en lika fånig grej. Man får använda det man tycker om själv

   Reply

 • Malou

  |

  Jag ränker alltid på likhet mellan “förälder” och “barn” när jag kollar på film eller tv. Förstör ca 70% av nöjet :)))

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha eller hur! Jag med 🙂

   Reply

 • Hanna

  |

  Jag använder både snap och instastory 😀 Gillar dem lika mycket fast på lite olika sätt. Lägger inte riktigt upp samma sak men kan ändå inte riktigt förklara skillnaden, haha! Ibland kan det väl bli typ samma sak då jag har mycket fler följare på instagram än vad jag har vänner på snapchat och vill att även de ska få ta del av mina stories 😉 Men ofta får jag en känsla av att “det här blir en bra instastory” eller så känns det som en snap-grej. Tror kanske det är lite “tramsigare” saker som hamnar på snapchat och lite “finare”, typ matbilder hamnar på insta. Hahaha älskar hur det här med sociala medier är en hel vetenskap 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Förstår helt vad du menar!! Därför jag är lite anti Instagram kanske. Känns stelare där?

   Reply

   • Ulrika

    |

    Framförallt så tycker jag att insta stories bara är “inte tillräckligt bra riktig insta” och därför hamnar på en story.. snapchat är liksom meningen att det ska vara töntigt och personligt, plus att de har alla möjliga roliga filter och så 🙂

    Reply

    • Hanna

     |

     Precis! Lite mittemellan snapchat och en vanlig instagrambild liksom! 🙂

     Reply

 • Sofia

  |

  Jävlar, bud på att flytta till Mexiko och bli politiker.. Han är verkligen snygg! Och han ser ut att vara 30-35 snarare än 50.

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Bara börja packa!

   Reply

 • Mli

  |

  SNAPCHAT!!! Alltid snapchat. Instagram kan vara sämsta grejen evah, särskilt dess ripoff på just mystory. Så snällllaaa, snapchat! Heh.

  Reply

  • Egoina

   |

   Sant. Vi stöttar Snapchat 4evah <3 !!!

   Reply

 • Ronja

  |

  Snapchat plsss! Mycket bättre än instagram.

  Reply

 • Emma

  |

  Ingen jag känner gillar att både messenger och insta snott snapchats story-funktion. Stanna på snap! 😀

  Reply

 • F

  |

  Alltså man äter inte den maträtten specifikt på alla hjärtans dag i dk. Det är bara dens namn som betyder “bränd kärlek”

  Reply

  • Egoina

   |

   Hmm, det stod det på norska Wikipedia. Haha 🙂

   Reply

   • F

    |

    Haha. Blev lite tveksam nu. Så jag frågade min fru som är dansk. Och hon hälsar att hon aldrig hört att någon ätit det på alla hjärtans dag. Men däremot att det är en jättegod maträtt

    Reply

  • L

   |

   Brinnande kärlek, snarare

   Reply

 • Malin

  |

  Men verkligen! Kanadas premiärminister är också så jäkla snygg! Och sympatisk.

  Reply

 • Jessica

  |

  jag röstar snapchat!!! :)))

  Reply

 • Therese

  |

  Min son har gråa ögon, vilket varken jag eller min sambo har.. Vi har gröna och bruna, så trodde bergis han skulle bli få bruna ögon, men det är ett genlotteri!

  Reply

 • Lollo

  |

  Fortsätt med Snapchat!! Är emot instagrams uppdatering. Vill ha kvar snapchat 🙁

  Reply

 • Helena

  |

  Snapchat, alltid Snapchat!!

  Reply

 • Angelique

  |

  Jag har för mig att du och jag är lika gamla och jag tyckte också han va snygg haha Angående anlag så har min pappa nästan svart hår och mörkbruna ögon och mamma har brunt hår och blåa ögon. Själv har jag blåa ögon och ljusblondt hår haha. Jag intalar mig själv att jag har starka gener då jag vill ha en dotter som har samma färger som mig trots att min kille har mörkbrunt hår och mörkbruna ögon haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Så knäppt alltså! Jag är verkligen en blandning av mina föräldrar, så tråkigt och “normalt” ändå. Haha. Vad gäller eventuella framtida barn så vet jag faktiskt inte om jag vill att de ska se ut som mig eller min partner. Vore ändå gulligt att ha en miniversion av den man älskar 🙂 <3

   Reply

 • Amanda

  |

  Lämna inte oss på snappis!!!!!! 🙁

  Reply

 • Madde

  |

  Presidenten liknande faktiskt F. Tänk dig om några år, efter lite för mycket spraytan

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Yes, ser vad du menar 😉 (han liknar Ted också lite!!)

   Reply

 • K

  |

  Snap!!!

  Reply

 • Alma

  |

  Hej! Vet att du har prövat några av LCCs produkter, och är lite nyfiken på vad du anser om ex the serum och the cream? Är de värda sitt pris?
  Min hud håller på att flagna sönder nu på vintern och även när jag smöljer med mandelolja stramar huden…

  Reply

  • Alma

   |

   Tillägg: Både min bror och jag har gröna/brungröna ögon, medan våra föräldrar OCH morfäräldrar har blå ögon. 😛

   Tillägg 2: Snapchat forever! Där jag btw idag läste mus-hår istället för munsår, haha! Var nog lite trött 😛

   Reply

  • Egoina

   |

   Jag tycker de är helt okej bra, men de är inga mirakelprodukter. Gillar dock masken mycket!! Sover med den 🙂 Har skrivit om den här: https://egoinas.se/?p=56842

   Reply

 • Louise

  |

  Hahaha!

  Det er kun pensionister, der spiser Brænde Kærlighed i Danmark. Lad nu være med at tro på alt, du læsernpå nettet.

  Burde du ikke også vide bedre, end at generalisere et folkefærd?

  Reply

  • Egoina

   |

   Jo, skojar bara <3 Vi klubbar sälar varje dag i Norge och har alltid på oss lusekoftor 😉

   Reply

 • Robert

  |

  Har glömt att följa dig på snapchat. Inte bra, inte bra. 😉 🙁

  Reply

 • Emma

  |

  Snap Snap Snap!! Alla storys på andra ställen är så överflödiga.. kollar i princip aldrig instastorys tex..

  Reply

 • Johanna

  |

  Snapchat!!!!!

  Reply

 • Nilla

  |

  Snaaaap!!!

  Slut på meddelande.

  Reply

 • Ninni

  |

  Snapchat!! 🙂 känns mer personligt

  Reply

 • Maria

  |

  Snapchat. Älskar att det är okej att vara 100% flamsig i sin story där haha. Känns som man kommer närmre någon via snapchat, eftersom det inte är lika filtrerat vad som är rimligt att läggas upp. Plus fult av instagram att copypaste:a snapchats koncept..

  Reply

 • A

  |

  Snapchat!!

  Reply

 • Frida

  |

  Haha du är inte ensam om att tycka äldre män är snygga, har flera på mitt gym som är mums. Och då är jag själv 24 😉

  Reply

 • Evelina

  |

  Snapchat!

  Reply

 • Linn

  |

  Det finns faktiskt ganska många undantag när det kommer till genetik, handlar inte bara om dominanta och recessiva gener utan kan också handla om hur allelerna är osv. Sen ärver man mer genetiskt material från mamman än pappan om man är man, eftersom x-kromosomen innehåller mer genetiskt material än y-kromosomen, och vissa gener är uttryckta ibland och ibland inte, så ibland kan en gen vara “tystad” i flera generationer för att sen bli uttryckt vilket då kan leda till typ bruna ögon från blåögda föräldrar osv. Ett exempel är att min moster har en liten fläck på högra sidan av huvudet där det inte växer något hår, och det har min bror också, på exakt samma ställe, men ingen annan i familjen, så detta är då en gen som bara blivit uttryckt i dom.

  Lång kommentar haha, men genetik är sjukt intressant!

  Reply

 • ISA

  |

  HAHA så himla kul med maträtten. Sexig <3

  Reply

 • Danielas Dagbok

  |

  jag bojkottar instagrams storys totalt (kollar varken andras eller laddar upp egna), just för att jag inte vill att snapchat ska dö ut!

  Reply

 • Jenny

  |

  Snap alla dagar i veckan

  Reply

 • Hanna

  |

  Snapchat!

  Och jaaa, vilken snygging!

  Reply

 • Fanny

  |

  Breaking bad är så sinnessjukt bra! Är på femte och sista säsongen nu ://
  Haha tänkte faktiskt på det där med Walter Jr’s ögonfärg häromdagen och att det är fullständigt orimligt för honom att ha mörka ögon. Skyjsan hade la ihop det med brevbärarn!

  Reply

 • Amelia

  |

  Snälla stanna på Snapchat!

  Reply

Leave a comment

Arkiv