Min mormor hälsar och säger förlåt

I samarbete med Nextory.

 

IMG_3939

IMG_3942

 

Jag har läst lite “bloggböcker” på sistone och läser just nu Fredriks Backmans “Min mormor hälsar och säger förlåt” som handlar om sjuåriga Elsa som inte är som alla andra, men som ändå väldigt mycket är det med tanke på igenkänningen i boken. Åh, alltså jag älskar att få kliva in i Elsas värld efter jobbet och jag är så imponerad över att Backman lyckats skriva en bok med sitt karaktäristiska bloggspråk. Boken är knäpp, rolig, men ändå träffsäker.

Jag tror att jag känner extra mycket för den här boken eftersom jag själv har en speciell relation med min farmor, jag har suttit och både skrattat och gråtit rakt ut på tåget när jag läst. Folk måste tro att jag är lagom instabil, haha. Så fin bok! Ps. Spoila inte! Jag har bara kommit halvvägs.

 

IMG_3928

 

Läser ni någon bra bok som ni kan tipsa om?

Eftersom det var så uppskattat sist har jag ett samarbete med Nextory igen där ni får prova deras tjänst helt gratis i en månad! Nextory har tusentals titlar, både e-böcker och ljudböcker och det går bra att läsa eller lyssna offline. Gå in HÄR och registrera dig. OBS! Se till att koden EGOINAS står med som kampanjkod.

 

0

Comments (24)

 • emblas.se

  |

  Åh jag som precis skrev om hur kass jag är på att läsa böcker!^^
  Kanske ska testa detta… 🙂
  kram
  Emma

  Reply

 • Lizette

  |

  Åh! Om du gillar den så måste du ju läsa fortsättningen – Britt-Marie var här!

  Reply

 • Marie

  |

  En man som heter Ove och Britt-Marie var här av Fredrik Backman är också riktigt bra 🙂

  Reply

 • Camilla

  |

  Fortsätt sedan med Britt-Marie var här. Även den, i mitt tycke, lysande!

  Kan även starkt rekommendera:

  Johan Theorins “Nattfåk”. (Spännande)

  Christer Lundbergs Gräspojken (rolig) eller Bläckfisken (annorlunda)

  Morgan Larssons Radhusdisco (nostalgisk) och Det opålitliga hjärtat (rolig).

  Böckerna om pensionärsligan börjar men Kaffe med rån. Helt underbar!

  I kroppen min av Kristian Gidlund.

  Reply

 • Mikaela

  |

  Åh, Backman! Kan verkligen rekommendera hans andra böcker också, han är en HELT fantastisk författare. Hans senaste bok, Björnstad, är nog det bästa svenska jag läst hittills.

  Reply

  • Ida

   |

   Håller med! Älskar hans böcker, ohc har precis läst ut björnstad. Den var fantastisk!

   Reply

 • Linnea

  |

  “Britt-Marie var här” är också riktigt bra med Backman. Och den kanske lite mindre kända och mer annorlunda boken “saker min son borde veta om världen” som han också skrivit.

  Reply

 • Elin

  |

  Vad kul att du börjat läsa en del och verkar tycka om det! Minns när du för några år sedan skrev om att du nästan aldrig läst en hel bok och tyckte att det var så svårt att läsa. Ja, det var väl kanske inte själva läsandet i sig som var svårt men du fattar hur jag menar.

  Jag läser just nu en bok som heter För att kunna leva. Den är skriven av en nordkoreansk tjej som lyckades fly från det slutna landet. Boken handlar helt enkelt om hennes historia. Läser sällan självbiografier men den verkar lovande hittills!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja det är så mycket lättare att tycka om att läsa när man inte har massa pluggrelaterade saker man måste läsa 🙂 Dessutom handlade det visst bara om att hitta rätt bok. Därför är tjänster som den här så bra eftersom jag kan börja läsa tio böcker och strunta i dem tills jag hittar rätt utan dåligt samvete. Är väldigt kräsen 😉 Haha. Tack! Låter spännande 🙂

   Reply

 • Frida

  |

  Hur går det med handen? Ta hand om dig! <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Har inte ont längre! Det bara gick över, så skönt 🙂

   Reply

 • ida

  |

  Haha så roligt!
  Du ser verkligen ut som en mormor!
  Bara rödluvan som fattas!
  Mormorspyjamasen och allt var så bra och roligt matchat!!!
  Som jag skrattade!
  Fler såna!! 😀

  Reply

 • Maria

  |

  Hej!
  Jag provade sist du hade ett samarbete med dem vilket passade bra då jag läste en litteraturkurs just då, hehe!
  Nu är jag sugen på att läsa böcker jag väljer själv, så min fråga är om jag kan “prova” en månad till utan att betala?

  Reply

 • Mika

  |

  Åh som jag älskar den boken och Fredrik Backman, liksom flera andra som kommenterat så rekommenderar jag en man som heter Ove, Britt-Marie var här och Björnstad Nästan avundsjuk på dom som inte läst böckerna än, sådan fin läsupplevelse ❤

  Reply

 • blouseys -+IDA+SANDBERG

  |

  skulle vilja läsa “ibland mår jag inte så bra” 🙂 det känns som den har ett bra budskap!

  Reply

 • Robert

  |

  Så kul att läsa om man hittar “rätt” böcker. 😛

  Reply

 • Emma

  |

  Bara mig koden inte funkar för?

  Reply

 • Sofia

  |

  Älskar Backmans sätt att skriva! Han är så bra. <3

  Reply

 • Emma

  |

  OMG YEEEES ÄLSKAR DIG! Tänkt på att köpa ett ljudboksabonnemang i en vecka nu men tvekat pga student = tight budget. GRATIS EN MÅNAD YAAAS TACK!

  Reply

 • Lovisa

  |

  När du läst klart den MÅSTE du läsa Britt-Marie var här. Är en spinoff på mormor-boken med grannen britt-marie. Den gav mig en varm känsla i kroppen

  Reply

 • Caroline

  |

  Michaela Fornis bok Jag är inte perfekt, tyvärr. Läs den, otroligt klok bok!

  Reply

Leave a comment

Arkiv