Follow my blog with Bloglovin

Bajsemoji, tom banan och tejpad hand

Några random bilder från min jobbvecka såhär långt:

 

9DA7E1B4-FDD3-4C97-AD43-FBF909307895

Har plötsligt fått så ont i handen, mest omkring tummen. Det började som lite ont och nu verkligen bultar det när jag rör handen och värker hela tiden. Det kändes lite bättre när jag lindade hårt med tejp. Ser knäppt ut, men hjälper faktiskt. Jag vet inte vad det kan bero på, men efter att ha googlat lite så misstänker jag “sms-tumme”? Kanske de monotoma rörelserna jag gör när jag spelar Candy Crush? För det är det enda nya jag gör med min hand. Haha. Känns så pinsamt. Sms-tumme liksom?? Hur töntigt låter det inte? Det är sådana saker jag alltid trott varit en myt, som med musarm som jag var helt säker på bara var någon påhittad gnäll-grej. Men sedan drabbades jag av det själv några veckor efter att jag började jobba och kan konstatera att 1) jo det finns och 2) ja, det är jättejobbigt. Det är viktigt att sitta bra när ni jobbar people! (Och röra på er) (och inte göra samma rörelse helahela tiden).

 

E3C16E5B-EE52-4FE5-B1EA-BB4B4FDAFDD6

56529BF5-0592-4DEB-A5DD-21B708C687A1

Ni vet när man tar bild på emojikuddar och får vara den som har bajsemojin……

 

1BACCF02-3276-49CE-8074-15A2626AA0C2

Jag hann inte ta rast och bad mina kollegor ta med en banan till mig från personalrummet. När de kom tillbaka så fnissade de, kunde inte behärska sig och bröt ut i gapskratt helt plötsligt. Jag fattade ingenting och så gav de mig ett tomt skal som de vikt ihop så att den såg ut som en hel banan. De hade tydligen suttit och planerat det på rasten och sedan när skämtet skulle genomföras kunde de inte hålla sig. Som femåringar. Haha, så gulliga. (Fick en riktig banan också).

 

F6364BD3-13D2-4E9B-824F-BB4F68D200E1

52D66CCA-D5FE-4786-A2C3-96D9BBF0C21E

Min kollega ska gifta sig(!). Men hon har inte gått ut med datumet ännu och vi är såååååååå nyfikna och tjatar om detta varje rast. Idag gjorde vi det enda rätta och satte igång en vadslagning. Dock utan pengar inblandade (kanske?), men det är ju kul att gissa. Jag och Ida gissade såklart på det datumet cirka alla kommer gifta sig på, nämligen 2017-07-07. Förra året svämmade ju min Facebook över av bröllopsbilder 2016-06-06.

 

0

Kommentarer (25)

 • Malin

  |

  Kolla på karpaltunnelsyndrom ang tummen. Fick det när jag började jobba på kontor.

  Svara

  • emblas.se

   |

   Tänkte också på det, verkar vara rätt vanligt…

   Svara

 • Siri

  |

  Kan nog vara Karpaltunneldyndrom, slitage (artros) eller deQuervain 🙂 finns färdiga stöd att köpa t.ex. i apotek h. handterapeuten

  Svara

 • Robert

  |

  Ni har kul på jobbet ser jag. 😀

  Svara

 • Hanna

  |

  Haha ååå jag läste “bajse-moj” och tänkte att det var på norsk! Skam-influerad som man är…

  Svara

 • Frida

  |

  Kolla upp så det inte är senskideinflammation! Det fick jag i mina fingrar och det var tvungen att opereras bort!

  .. alltså inte fingrarna, utan de öppnade och rätade till senorna

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tur det 😉 Usch hoppas inte det är något sånt. Har fortfarande jätteont 🙁 Hoppas du sluppit besvär efter operationen!

   Svara

 • Frida

  |

  Men va? Hade du kompisar som gifte sig på en måndag? 6/6 -16 var i alla fall en måndag haha. Och 7/7 -17 är en fredag. Jag har i alla fall aldrig varit på bröllop på en veckodag? Men det kanske folk gör? Gifter sig på en måndag liksom.

  Min kille har precis friat så datum för bröllop är högaktuellt här hos oss! Pratas om det typ varje dag nu… men vi kommer inte välja något “speciellt” datum utan en helg som känns bäst i den månad som känns bäst. Typ haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, de brydde sig nog ner om “ett fint datum” än vilken dag det faktiskt var..haha 🙂 Åh men vad kul!!!! 🙂

   Svara

   • Sofia

    |

    6/6 är en helgdag Sveriges nationaldag

    Svara

  • Malin

   |

   6 juni är ju nationaldag och därmed röd dag…så det spelar väl ingen roll att det var en måndag, folk var ju ledig ändå.

   Svara

   • Frida

    |

    Ja just ja, hade jag helt glömt bort! Skyller på att jag är bosatt i England sen 7 år tillbaka och inte håller koll på svenska helgdagar längre 😛 Men hm angående bröllopsdatum, varför är det så svårt när det bara egentligen är att välja ett?? Liksom datumet blir ju speciellt oavsett vilket sifferkombination det har osv. Killen och jag träffades 2/12 -09. Helt random alltså men för oss är ju andra december speciell 🙂 Igår funderade jag på om vi skulle skriva ner olika helger i olika månader på lappar o sen dra lott… haha.

    Svara

 • Maria

  |

  Provade att tejpa mitt finger en gång då det vsr en dunkande värk i det. Hjälpte faktiskt ju!

  Svara

 • Sofhia

  |

  Hihi så snälla arbetskamrater

  Svara

 • Alex

  |

  Ja men den 6/6 är ju en helgdag och 7/7 en fredag – ofta vill man ju gifta sig på en helg så att så många som möjligt ska kunna komma utan att behöva ta semester 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant.. ska nog göra en ny gissning 😉

   Svara

 • Fanny

  |

  Min tanke var också karpaltunnelsyndrom. Hoppas verkligen att du slipper det.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Kan vara de quervains tendinit – gå till Vårdcentralen o få det undersökt om du har besvär – kan vara bra så att du får behandling o slipper smärtan.

  Svara

 • Hanna

  |

  Gå till doktorn och kolla upp det! Kan behöva någon slags skena eller få det tejpat med sån ordenlig tejp.
  Min sambo är spårvagnschaffis och har lite problem med tummen/handleden och hans syster som är fysioterapeut brukar tejpa hans hand/tumme 🙂

  Svara

 • Josefin

  |

  Det gör jättemycket att fixa till din arbetsmiljö! Jag fick SÅ ont i handen och sen armen. Nu har jag typ som ett “stöd” som går utanför själva skrivbordet där man liksom vilar armen, och ingen vanlig datamus utan ett “rör” ehh som man liksom drar (ok låter skumt men aja :)) det hjälpte mig! En ergonom kanske kan komma o kolla hur du sitter på jobbet 🙂

  Svara

 • Zoe

  |

  Ahh så har jag haft i min tumme nu i typ 2 veckor, känns typ blandning mellan värk och avdomnat.. Fick det efter klippande med sax hehe

  Svara

 • Alice

  |

  Nja, karpatunnelsyndromet ska tumme, pekfinger och långfinger domna av lite, i princip hela tiden. I bästa fall är det bara överansträngning i tummen. Skaffa en skena som du har när du jobbar, fråga om råd vilken som passar dina symtom bäst.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag hade samma för ett år sen, eskalerade massor och var så att jag inte ens kunde skriva på ett tangentbord. Gick till läkare flera gånger, efter många om och men så fick jag kortisonspruta i handleden och inte haft några problem sedan dess. Var en rejäl inflammation som vanliga inflammationsdämpande hjälpte mot. Rekommendera handledsskena och boka tid hos en ortoped privat 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv