Follow my blog with Bloglovin

4 saker jag googlat i helgen

Tänkte att det skulle vara intressant att se vad jag funderat (= googlat på) i helgen.

 

1) Jag började tänka på evolutionen (ok rimligt?!) och på påfåglar. Jag minns att jag hört någon gång att påfåglar är ett bevis på att evolutionen inte alltid funkar likadant. Påfågelns stjärtfjädrar har blivit större och finare genom åren och egentligen borde det ju vara tvärtom eftersom fjädrarna är till en belastning och försämrar rörligheten och gör att påfågeln har svårare att gömma sig och så vidare. Ganska självklart kanske, men det har ju med det sexuella urvalet att göra. Helt enkelt för att honorna vill para sig med hanar de tycker är fina. Härligt hur skribenten nedan lyckades få in en liten känga till kvinnor bara sådär i sin parentes förresten. Ska vi gissa på att det är en man? Och att han drar opassande sexistiska skämt på fritiden och tycker att kvinnor ska ta det som en *komplimang* om de blir tafsade på när de är på krogen. Ursäkta fördomarna, men jag tror.

 

pafagel

 

2) F började prata om en rysk ö som ligger precis vid Japan. Sachalin oblast heter den och cirka en halv miljon människor bor där. Det är 5,9 människor per kvadratkilometer. Om man jämför med Japans 336 invånare per kvadratkilometer så tycker man ju typ att Ryssland bara borde ge ön till Japan? ”Här varsågod, lite mer plats till er!”. I alla fall. Vi började fundera på hur det ser ut där och fastnade på youtube där vi såg klipp filmade från bilar eller drönare. Man behöver ju inte resa någonstans alls. Kan se allt på youtube. Hehe.

 

56EDDBD4-8EBA-431B-B90F-164F7849ECBC

E3F869E5-5D13-488F-BC5B-EB49F8408020

 

3) Fick plötsligt en flashback om att precis alla var topless på stranden när jag var liten. Varför slutade man med det egentligen? Vad var det konkret som hände? Diskuterade det med F som inte alls mindes att det var så och googlade på det. Såhär berättar Wikipedia:

 

topless

Jag tror absolut att det var på grund av Internet/digitalkameror/kamera på telefonen. Intressant utveckling hur som helst. Kul att det finns en hel wikisida om ämnet topless.

 

4) Och såklart har jag tänkt en hel del på Trump, tyvärr. Efter allt populistiskt skit var jag tvungen att påminna mig själv om hans uttalanden så jag googlat på dumma saker han sagt (eller skrivit rättare sagt), som det här:

 

IMG_3564

IMG_3566

IMG_3565

IMG_3569

 

Eller exempelvis när han pratar om sina döttrar, eller vad han sagt om abort (lägg märke till hans retorik och försök till att vända fokus till intervjuaren hela tiden btw, verkligen hög nivå…not).

Finns hur många exempel som helst. Jag har läst och hört de som säger att de tror att det är ett bra val för USA och att de tror att han kommer göra bra saker. Alltså… Ja, kanske på vissa områden och om man ser på det ur vissa vinklar. Men att en man som gör de uttalanden som han gjort, beter sig på det sättet som han gör och har de åsikterna som han har blir vald till president ÄR sorgligt. Det kan ju knappast vara så att ingen annan kan göra något bra för landet. Förstår ni hur sinnessjukt det är att han kommer undan med det här? Jag finner inga ord.

 

0

Kommentarer (29)

 • Katie

  |

  Du menar invånare per kvadratkilometer va? 🙂 annars bor de sjukt trångt hehe

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaa såklart!! Blev lite fel där 😉

   Svara

 • S

  |

  Jag förstår det inte alls… Det är så absurt att jag helt och hållet förväntade mig att han skulle inleda sitt tal med ” Vad f*n tänkte ni med nu? Är ni helt bakom flötet? Har ni inte lyssnat på något jag sagt?? Hur tänkte ni??”
  När man är i ett val för att bli president, det är väl då man är den bästa versionen av sig själv? Man gömmer alla laster och ovanor så gott det bara går och försöker visa sitt allra bästa jag. Och det här är hans bästa sida? Det är ju bara absurt..

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur, har föreställt mig samma sak! Eller att han skulle skratta lite självgott och typ ”där fick jag er”.

   Svara

 • Frida

  |

  Glöm inte att när man kollar på valresultatet för millenials (folk födda efter 1982), var det en extrem majoritet för demokraterna. Den äldre generationen dör snart ut (tack och lov, men så kanske man inte får säga), och då blir världen bättre igen. Bara att stå ut (lättare sagt en gjort ja)…

  Svara

  • Egoina

   |

   Det ger hopp! <3

   Svara

 • Lisa

  |

  Det är så han blir framgångsrik. Han har en månad på sig att göra bra ifrån sig och om han misslyckas får han gå.

  Svara

  • Marie

   |

   Är det så? Hur vet du det? Vad är det som avgör?

   Svara

   • Lisa

    |

    Det baseras på om han inte sköter sina uppgifter. Ingen vet var de har Trump och ingen kan förutspå vad hans nästa drag blir och det kan leda till riksrätt – om presidenten ska avsättas eller inte. Bill Clinton och Andrew Johnson ställdes inför riksrätt men ingen dömdes.

    Svara

   • Lisa

    |

    Och riksrätt är en domstolsliknande process som behandlar åtal mot högre statliga ämbetsmän.

    Svara

    • Marie

     |

     Aha okej! Då hänger jag med 🙂

     Svara

     • Lisa

      |

      Gör mig glad! 🙂 Han har ju redan blivit stämd och det har bara gått två dagar.

 • hm

  |

  Har du funderat på hur allt kanske är uppgjort? Det var meningen att Trump skulle vinna.. ett drag i ett schackspel som spelas av de mäktigaste i världen, de som aldrig syns. Läser mig knappt in på politik pga att de äger all media. Live skådespeleri.. Undrar vad deras plan med Trump är.. Mvh bitter:(

  Svara

 • Olika

  |

  Trump blev president för att folk har fått nog av att allt ska vara accepterat. Idag får man inte kritisera invandring, kritisera islam, tycka att homoäktenskap inte borde vara lagligt, vara emot abort och en massa annat. Allt ska tolereras! Därför blev han vald till president. Folk börjar få nog.
  Säger dock inte att han blir en bra president.

  Svara

  • Frida

   |

   Varför i hela världen skulle det vara okej att vara emot homoäktenskap och abort? Hur skadar de sakerna samhället? Får vi betala mer i skatt så homosexuella ska kunna gifta sig, till exempel? Vet inte om du själv är emot de sakerna, men jag tycker faktiskt inte det är okej att kritisera dem.

   Svara

  • B

   |

   Folk får nog av… vad? Att människor börjar få lite vett? Att mänskligheten lär sig vara accepterande?

   Svara

 • Marie

  |

  Alltså, jag funderar på vad som kommer hända härnäst. Vad är nästa drag? Jag som ogillade Bush som president men han är en ängel i jämförelse.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Haha åh…den om evolutionen. Hade en precis en stor tenta i evolution och det sexuella urvalet. Det baseras på en teori som kallas ”sexy sons theory”. Enkelt beskrivet – honorna väljer de hanar som har finast karaktärsdrag för att deras kommande barn ska få likadana drag och därmed kommer de hanarna också kunna para sig för att honorna gillar de överdrivna dragen (en ärlig signal som visar att hanen kan ta hand om sig själv, honan och eventuellt barnen)

  Sorry..var bara tvungen att skriva haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så intressant! Kul att få skriva tenta om sånt 🙂

   Svara

 • Nina

  |

  Eller hans många tweets om programmet Saturday night live där han tweetar om vilket fruktansvärt program det är, har han inget bättre för sig som president? Eller när han tweetade om Arnold Schwarznegger, hur dålig skådis han är och vilka dåliga recensioner hans film fått haha. Man kan tro att han vill att folk ska se honom som ett skämt…

  Svara

 • Anna

  |

  Angående punkt 1: Jag hörde en förklarande teori om just sexuella urvalet och med påfåglarna som exempel. Anledningen till att den ”opraktiska” fjäderdräkten (finns andra exempel på andra djur) väljs av honorna trots att det vid första anblick är mer opraktisk, är att den signalerar mod och genom det styrka. Alltså – se på mig och alla mina färger, jag är så stark och livsduglig så jag behöver inte hålla på att gömma mig. Jag klarar mig ändå, och är samtidigt vackrast av alla!

  Honorna väljer alltså genom denna logik den starkaste, genom att välja den praktfullaste. Låter mer rimligt än att kvinnfolk inte kan göra rationella val….

  Svara

  • Egoina

   |

   Såklart är det så! 😉

   Svara

 • Hdcbx

  |

  Kära Darwin-gubbe! Tillåt mig en kvalificerad gissning. När arten inte hotas kräver det inte förbättrad funktion och fen kan fila på andra saker. Tänk vilken tur för dig att du trots eventuell ölmage och liten pillessnopp kan få dig en dam med exempelvis en fin bil!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Har också tänkt på det här med Trump. Finns en liten del av mig som tänker ”Det kanske blir bra. Det är inte så illa som folk säger”, MEN sen lyssnar man på saker han har sagt (typ som klippen du har skrivit om, kunde inte ens se klart den om abort för blev så irriterad och det andra var bara riktigt äckligt) och tänker att det visst är katastrof. De som säger att Obama har gjort ett dåligt jobb blir jag irriterade på. USA är ett land med över 300 miljoner invånare och en president bestämmer inte allt helt själv. Det finns väldigt mycket som påverkar utanför i världen också som ett land inte kan styra över. Och det jag har läst att han har gjort har till största del bara varit bra saker. Sen ska man ju inte förvänta sig att en man ska göra under, särskilt inte på 8 år. Det är inte särskilt lång tid egentligen om man tänker efter. Det tar tid att förändra saker och det han har lyckats med på 8 år kommer Trump förmodligen att förstöra på mycket kortare tid. Men det är bara att vänta och se vad som kommer att hända. Tyvärr tappar jag lite hopp om mänskligheten när man hör om allt som har med Trump att göra.

  Svara

 • Sara

  |

  Det rätt helt begripligt hur en PRESIDENT kan skriva sådant på Twitter! Ingen vettig vuxen människa skulle få för sig att skriva något sådant!

  Svara

 • Maria

  |

  Rolig idé att blogga om!

  Svara

 • B

  |

  Haha, vilka intressanta saker att googla om ändå! Mina sökningar ser mest ut såhär: ”hur fungerar LSD”, ”varför är serotonin så viktigt”, ”när kommer CSN”… #student

  Och du har helt rätt angående Trump. Min hemmasnickrade teori är att han fortfarande tänker och beter sig som ett barn gör (only god knows why) och att detta då är hans sätt att testa gränserna. Med tanke på hur rik han är har han (tyvärr) ett enormt inflytande och han njuter av att vräka ur sig det ena och det andra för att provocera och få uppmärksamhet. Han provocerar men förstår inte konsekvenserna och kan inte heller sätta sig in i hur andra har det – därav de okänsliga och rasistiska/sexistiska/homofobiska uttalanden som han gjort. Blä att vem som helst kan bli president i ett land om USA.

  Svara

 • ida

  |

  Påfågeln (hanen alltså) med de långa fjädrarna tappar alla sina långa parningsstjärtfjädrar varje år när parningssäsongen är över.
  Sen växer de ut igen till nästa parningssäsong.

  Den tupp som har längst stjärtfjädrar får para sig med flest honor.
  På så sätt bidrar evolutionen till att stjärtfjädrarna blir längre och längre samt till att hönornas utseendefixering av tupparna bibehålls.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv