Follow my blog with Bloglovin

Fredag och ny president

Jag följde installationen av USAs nya president via telefonen på väg hem från jobbet och nu är alltså Trump president och världens mäktigaste person. Jag kände mig gråtig. Jag har inte kunnat greppa det. Det känns fortfarande som ett skämt. Har det verkligen hänt på riktigt? Jag förstår ingenting. Det förstörde min fredagskänsla helt och hållet.

Jag fick faktiskt ”missfall” (trodde jag i alla fall) samma dag som det stod klart att han skulle bli president, samma sekund som jag såg det på tv den morgonen. Minns att jag tänkte att det trots allt ändå var en smart bebis. Haha, märkligt hur hjärnan fungerar.

 

6C9A8F80-65E4-4AA8-8FAC-693228A49D89

Men i alla fall. Solen har lyst in på oss hela dagen och bjöd på en fin solnedgång igen. Woho!

 

IMG_3546

”Tar du selfie” undrade Ida när jag tog bilden ovan. Allt här i livet är faktiskt inte selfies hallå. Men så tog jag en bara för det.

 

C356B964-5EFE-4801-BEDF-4294444971F1

Hämtade ut paket precis. Lite materiell lycka sådär en fredag är ju inte fel. Det var bland annat dessa skjortor. Jag har letat efter en skjorta som passar mig i flera år, men det existerar inte till min päronform (hänger i ryggen och för trång längst ner), så jag tänkte att jag helt enkelt får ha skjorta under tröjor, då är det ingen som ser att de inte riktigt passar. Jag har letat efter billiga alternativ (vad är rimligt att lägga på ett plagg som man endast ska ha under ett annat liksom, haha) och hittade fina skjortor på Gina. Dessutom sitter de ganska bra på också till min förvåning! Så nu har jag laddat upp med tre. Jag hade den ljusrosa sedan tidigare och beställde nu en ljusblå och en vit också. Nu har jag allt jag behöver på skjortfronten! Finns här (adlink).

 

0

Kommentarer (42)

 • Laura

  |

  Hej! Alltså jag undrar vad det var som hände med din kropp och hur det kändes då du trodde du fick missfall? Är intresserad för att jag själv tror att jag fått ett missfall en vecka sedan. Förstår ändå såklart om det är alldeles för personligt för att du ska vilja berätta om det i bloggen, och då kan du bara ignorera mig. 🙂 Kram, bästa du!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det rann blod. Det gjorde dock inte ont (vilket jag förstått i efterhand att det brukar göra). Men svårt att veta när man inte varit med om det tidigare.. Hoppas du är okej! 🙂

   Svara

   • Laura

    |

    Tusen tack för svaret! Jag är okej. 🙂 Vad skönt att höra att du inte hade ont. Precis så var det med mig också, ganska mycket blod, men inget ont. Det var det som fick mig att tvivla på vad det handlade om då jag överallt läst att man känner smärta vid ett missfall. Tack tack tack för allt stöd jag genom din blogg fått i mitt liv!

    Svara

    • Egoina

     |

     Åh, men vad gullig du är <3 Tack själv! 🙂

     Svara

 • Lisa

  |

  Donald Trump kommer bli en mycket bättre president än vad Hillary Clinton någonsin hade blivit. USA har demokrati och har röstat fram honom så nu får dem och alla andra ge honom en chans.

  Svara

  • Nathalie

   |

   Demokrati = dock hade Hillary flera miljoner fler röster än Trump, så att bara gå på att folk röstat fram Trump stämmer inte

   Svara

   • Lisa

    |

    Fast deras system fungerar inte så. Det baseras på elektorsröster och där vann Trump.

    Svara

    • Maria

     |

     Men och? Det betyder väl inte att man måste vara tyst, nöjd och glad med resultatet?

     Jag sörjer också idag.

     Svara

     • Lisa

      |

      Det sade jag inte. Jag svarade enbart på frågan. Jag är glad att det inte blev Hillary Clinton men jag ville att det skulle blivit någon annan för vare sig Clinton eller Trump kan representera USA på rätt sätt.

      P.S. Egoina! Jag kan inte läsa dina inlägg på mobilen för då låser sig telefonen.

     • Egoina

      |

      Vad konstigt :/ Så är det inte för mig. Vilken webbläsare?

     • Lisa

      |

      Det är Internet Explorer. Det är superkonstigt :/

     • Jenny

      |

      Har haft precis samma problem denna veckan. Använder vanliga webbläsaren på Samsung.

     • Katarina

      |

      Det var dock ingen som frågade något, Lisa, så du svarade inte alls på ”frågan” 🙂

  • Elin

   |

   Ingen har sagt att de älskar Hillary Clinton. Att man inte kunde skaka fram en bättre presidentkandidat i en så stor nation som USA är för mig obegripligt. Och för jävligt.

   Svara

   • Lisa

    |

    Det kan man verkligen fråga sig. Jag förstår att USA vill ha en förändring men det här är ingen bra sådan. Kommer leda till ett delat USA istället.

    Svara

 • Robert

  |

  Ja, vad håller du på med på sista bilden?? Snyggt hår förresten. 😉

  Svara

  • Robert

   |

   Bilden på dig och Ida, alltså. 😉

   Svara

   • Fredrik

    |

    Jag tror du precis som alla andra ser att hon skojar och vad det är hon skojar om.

    Svara

 • Malin

  |

  Hade ni pratat någonting om ni ville behålla bebisen eller ej? Jag och sambon har varit i samma situation och vi pratade nog aldrig om vi skulle behålla eller ej nu när jag tänker efter, utan det bara blev som det blev.

  Svara

 • ida

  |

  62,9 miljoner människor röstade på Trump.
  Så många miljoner ville ha honom som President.
  Det är något helt annat att bo på plats än att ta del via media på andra sidan Atlanten.

  Svara

  • Elin

   |

   Det säger å andra sidan mer om de som röstat än om presidenten.

   Svara

   • ida

    |

    Ja, de bor och lever på plats. För de är det en annan verklighet än för oss som bara får ta del av journalisters information.
    Titta bara på journalisterna i Sverige det senaste året hur de vinklat nyheterna till att bli politiskt korrekta istället för att förmedla fakta.
    Övriga europeiska länder döljer inte fakta i samma utsträckning.

    Svara

    • Tove

     |

     Men det är inte journalister som styr hans twitterkonto, och inte journalister för som gör hans uttalanden i teveintervjuer. Det här inlägget innehöll ju t ex bara twittertexter som han själv valt att publicera, så varför pratar du om vinklingar? Han har själv valt de där citaten, tycker man att det är vinklat att visa upp någons egna tweets så är det man själv som förnekar fakta.

     Att många människor har röstat på honom räcker inte för att vi ska behöva tycka att han är bra. För övrigt har väl högern i USA aldrig låtit bli att kritisera Obama bara för att han är demokratiskt vald, precis som högen här brukar kritisera Löven. Att kunna kritisera även folkvalda ingår i att leva i en demokrati, det är inte en odemokratisk handling.

     Svara

 • Heltokeido

  |

  Hej Egoina. Har varit ute en stund. Några år. Inte bloggat. Inte läst en enda blogg. Nu har jag fått ett ryck igen. Tänkte måste kolla gamla goa Egoina. E hon fortfarande igång. Och det var du ju.

  Svara

 • Nina

  |

  Ja jag sa till min man igår under hans tråkiga tal att jag fattar inte hur han kunnat bli president, att ingen vettig människa gjorde något. Borde väl finnas någon slags spärr på vad för människor som får slinka igenom.

  Svara

  • ida

   |

   Samma sak sa jag när alliansen förstörde Sverige under. Vilken vettig människa röstar på sådana idioter?

   Svara

 • M

  |

  Hej Regina <3
  Snälla svara mig, haha. Jag har precis haft min första vecka på mitt nya jobb. Den har gått upp och ner. Ibland har det känts okej, som att jag nog kan fixa det här. Men ibland har det känts väldigt jobbigt och en av kvällarna gick jag hem och bara grät ända till läggdags för att jag inte visste hur jag skulle få ihop det och fixa allt på jobbet. Jag är som du var tidigare, van vid att jobba själv med mitt eget företag. Det är mycket nytt nu med att ha en helt annan arbetsplats att gå till varje dag, och ändå tänka fortsätta sköta mitt gamla med. Jag "sörjer" liksom lite mina gamla hemmarutiner och undrar hur jag ska få tid med sambo och älsklingskatten osv. Plus att jag har sjukt stort eget ansvar på nya stället, vilket nu i början känns lite överväldigande. Det känns som om jag gör fel och inte räcker till, plus att jag fightas med en del ångest. Du har ju gjort en liknande förändring för något år sedan när du började på ditt jobb. Hur kändes det? Var det jättejobbigt ibland (snälla säg att det inte bara är jag …)? Hur gör du för att släppa jobboron när du väl är ledig? Snälla ge mig alla tips du har! Och har du tyckt ibland att det känts skitjobbigt så berätta gärna det med så jag känner mig lite mer normal, hehe. Trevlig helg, kram <3

  Svara

  • Erika

   |

   Du är inte ensam! Försök kämpa på och tänk att det kommer bli bättre och bättre för det kommer det med största sannolikhet att bli. Jag själv är ny på mitt jobb (5:e jobbet på ca 2 år) sedan 3 månader nu och det har vart sjukt tufft. Första dagen kämpade jag mig igenom men var helt förstörd när jag kom hem, bara satt på toalettgolvet i en evighet och bara grät. Andra dagen fick jag sån otrolig panik att jag inte ens kunde vara kvar. Kunde inte annat än att gråta och allt kändes helt hopplöst och omöjligt.
   Kommande veckor kämpade jag på allt vad jag kunde, men var skitstressad och grät varje lunch. Till saken hör ändå att alla har vart jättesnälla och välkomnade vilket gjorde att jag kände mig ännu sämre. Efter några veckor pratade jag med chefen och grät då också och kände att jag var en sekund från att säga upp mig. Hon var fortfarande snäll och förklarade att de inte hade några som helst krav på mig när jag var så ny osv.
   Efter det började allt kännas lite bättre. Nu i efterhand känns allt ganska överdrivet men man kan inte hjälpa hur man känner. Man får försöka vara snäll mot sig själv och tänka att det mest nog handlar om ens egen prestationsångest och kraven man har på sig själv. Alla vet ju själva hur det är att komma till ett nytt jobb. Du kommer att fixa det, det är jag säker på. Ge det tid och var snäll mot dig själv. Kram!
   Ps. Nu börjar jag verkligen trivas och är så glad att jag inte sa upp mig.

   Svara

   • M

    |

    Tusen tack för din kommentar! Det lättar på något vis mitt hjärta att veta att jag inte är ensam. Jag ska försöka kämpa på och hoppas att det här blir bra! Kram! <3

    Svara

  • S

   |

   Åh, vad jag känner igen mig!
   Jag gick inte från att vara egenföretagare men jag gick från studentliv till ett väldigt ansvarsfullt första heltidsjobb. Det var fruktansvärt jobbigt. Jag kom hem och grät på kvällarna, undrade hur jag skulle klara av detta och trodde inte på mig själv. Jag förstod verkligen inte hur det var tänkt att jag skulle klara av detta. Det kändes som jag inte hade tid över till något annat än jobb. Det tog tid att komma över den känslan och att framförallt börja lita på att jag faktiskt klarar jobbet och hitta bra vardagsrutiner.

   Jag tycker att du ska ge dig själv en chans att smälta omställningen! Det kan var den som gör att det känns jobbigt nu. Prata med folk i din närhet, känn in situationen under en period och försök se om det blir bättre.

   För mig blev det bättre även om det fortfarande är jobbigt ibland. Lycka till!

   Svara

   • M

    |

    Stort tack för att du tog dig tid att skriva! Jag börjar förstå att det verkar vara normalt att känna såhär. Jag ska försöka kämpa på och hålla tummarna för att jag kan komma att trivas! Kram <3

    Svara

 • emblas.se

  |

  Ja amerikanerna har röstat fram honom och det är inte så mycket vi i Sverige kan göra något åt. Förhoppningsvis skärper han till sig eftersom hans eget parti inte ens gillar honom. Om inte så får vi hoppas att kongressen stoppar det värsta av dumheterna…

  Svara

 • Lina

  |

  Tror att Trump kommer att bli en betydligt bättre president än vad många tror. Ge honom en chans sen kan vi alla uttala oss!
  Ingen vet hur Trump kommer att bli som president utan det får tiden utvisa 🙂

  Svara

 • Tina

  |

  Egoina, hur kom det sig att du sökte läkarhjälp efter det du trodde var ett missfall? Jag är gravid och fick missfall idag tror jag men är livrädd att det ska vara ett utomkvedshavandeskap istället. Har inte haft så mkt gravidsymptom denna gång som förra gången (har ett barn sen innan) och svagt positiva gravtest

  Svara

  • Egoina

   |

   För att det kändes konstigt i kroppen, hade ilande smärtor. Jag tror inte du ska behöva oroa dig, det är väldigt ovanligt. Testa igen om en vecka och kolla hur strecket ser ut då, är det fortfarande klart positivt så boka en tid för att se om det var missfall eller inte. Och åk självklart in om du är väldigt orolig eller känner att npgot är fel. Better safe than sorry! Tråkigt att höra förresten. Hoppas du är okej <3

   Svara

   • tina

    |

    Ok. Tack för snabbt svar. Ska avvakta. Bokat VUL nu på tisdag sen tidigare i veckan (innan blödning alltså) pga att något kändes fel, mått för bra och så svaga plus. Så får ju se då. Det är ok, fick panik och blev helt förstörd och grät ut mig men sen tog jag mig samman och försöker se det som att det nog inte var ett friskt foster i vilket fall som helst.

    Svara

    • Egoina

     |

     Hoppas det går bra! <3 Bra inställning, men det är okej att vara ledsen också! Kram!

     Svara

 • blouseys - IDA SANDBERG

  |

  håller med dig, det är sjukt att han har fått sån makt. vad fin du är förresten! 🙂

  Svara

 • Nataliew

  |

  Hej bästa!

  Du skrev ju att du inte använt p-datorn, och jag måste bara fråga men ignorera om det är för privat, men ville ni skaffa barn eller var det ett misstag?
  Hoppas allt känns bättre och att du är okej efter allt i alla fall <3 kraaaam

  Svara

  • Maria

   |

   Varför MÅSTE du fråga om du ens har minsta känsla av att detta kan vara för privat?

   Svara

 • Elina

  |

  Hej! Tänkte tipsa om att Björk by Viksten & Marmander har skjortor som passar alla former! Där beställer man vilken storlek man vill ha (34-44) och kupstorlek så att den passar runt bysten och runt midjan!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv